Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Preview | Nintendo Wii | The legend of Zelda: Twilight Princess
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

The legend of Zelda: Twilight Princess

De Nintendo Wii spreekt al maanden tot de verbeelding van menig gamer. Het wachten wordt echter over een goede maand afgesloten en wel op 8 december. Dan ligt de Nintendo Wii in de Nederlandse winkels en ik verwacht dat het merendeel van deze kopers het nieuwste Zelda avontuur niet zal overslaan. Terecht?

Ruim een jaar geleden schreef ik al over deze nieuwe Zelda game, maar dan voor de GameCube. Nu echter, speelde ik met de Nintendo Wii versie, en dat is zeker wel een verschil! Ten eerste kunnen we de bewegingssensoren gebruiken om met je zwaard te vechten. Ook kunnen we de aanwijssensor gebruiken om uiterst precies te mikken met de pijl en boog en de boemerang. Tot slot kunnen we straks echt vissen vangen alsof je een hengel in je hand hebt! Genoeg reden dus om voor de modernste versie te gaan van dit nu al legendarische spel. Maargoed, genoeg over het spel zelf, laten we het eens over de gameplay hebben.

Voor de besturing van Link maakt het spel gebruik van zowel de Wii-remote als de nunchuck. Op de nunchuck zitten 2 knopjes, een analoge stick en een bewegingssensor. Met de analoge stick bestuur je Link, zover niets nieuws. Maar met de bewegingssensor kun je veel meer leuks. Duw je de nunchuck stevig naar voren dan ram je met je schild tegen de vijhand aan waardoor deze knokout op de grond valt. Als je met de nunchuck een schuddende beweging maakt, dan doe je de bekende spin aanval.

Dan je rechterhand. Hierin houd je je Wii-remote vast en hierop zit de aanwijssensor. Tevens zit hier de digitale D-pad die gebruikt wordt als sneltoets om een bepaald item te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld je metalen laarzen onder de omlaag knop zetten en de boemerang op de rechter knop. Eigenlijk allemaal bekend dus. Alleen nu weer de beweging. Een stevige ruk met je rechterhand zorgt ervoor dat Link met zijn zwaard paraat staat. Nog meer zwikken en Link zwaait op het scherm van links naar rechts! Een heerlijk gevoel kan ik je zeggen!

De dungeon die ik kon spelen liet ongeveer zien hoe Link gebruikt maakt van de omgeving. Zo waren er stukken waarmee je met de hookshot aan delen van een houten huisje kon vasthouden door erop te schieten. Dit onderdeel maakt gebruik van de aanwijssensor op de Wii-remote. Zo ook de boemerang. Hiermee selecteer je bepaalde doelwitten en Link gooit dan de boemerang zo dat deze in die volgorde zijn doelwitten raakt! Natuurlijk zijn hier weer interessante puzzels voor te verzinnen.

De eindbaar van de dungeon was erg traditioneel. Een groot lichtgevend oog waar uiteraard pijlen uit de pijl en boog in moeten worden geschoten. Raak je hem, dan valt hij op zijn knien waarna je de volgende actie moet uitvoeren. Zo versla je uiteindelijk de eindbaas en dan is de demo afgelopen! Einde preview? Nog niet helemaal, want er was ook nog een level waarin Link moest vissen.

Een ander leuk onderdeel van deze Zelda demo was het vissen. Hierin zit Link in een bootje en kan hij lekker zijn hengeltje uitwerpen. Je behandelt je Wii-remote en nunchuck als een echte vishengel. Door een gooi beweging te maken met de Wii-remote gooit Link zijn hengel uit. Dit gaat gepaard met een geluidje uit de Wii-remote. Door af en toe aan de hangel te trekken beweeg je de dobber een beetje. Door met de nunchuck te draaien haal je de lijn naar binnen. Als je een vis aan de haak slaat moet je tijdens het draaien ook je hengel omhoog halen, anders is je vis zo weg!

De beelden die Zelda: The Twilight Princess produceert zagen er prima uit. Het is echter allemaal niks schokkends en ik durf dan ook best te zeggen dat er op grafisch gebied weinig verschil zal zijn tussen de GameCube versie en de Wii. We zijn de laatste tijd helemaal verwend geraakt aan de mooie graphics van bijvoorbeeld Perfect Dark Zero of Project Gotham Racing 3 dat dit toch zeker wel een stapje terug is. Dat is echter allemaal niet zo erg, daar het bij de Wii om de vernieuwende gameplay draait. En die gameplay, die is erg goed!




Gast
Geplaatst op 02/11/2006
Nicky

84.31.36.173
Leuk stuk Teun, alleen moet je in een recensie echt niet 'wij'- en 'ik'ken. Dat leest vervelend. Desalniettemin (machtig gaaf woord) kan ik niet wachten op Zelda.
Member
Geplaatst op 03/11/2006
bjork
Is het echt alleen op de wii.
Gast
Geplaatst op 04/11/2006
El Jocho

82.143.79.246
ook op de gamecube maar de cube versie verschijnt een week later
Gast
Geplaatst op 06/11/2006
link

82.73.213.187
dat ga ik zeker cker kopen samen me de wii en de cube versie mag dan ook ckers niet onbreken aan de verzameling zelda game's
Zelda Fan
Member
Geplaatst op 12/11/2006
lol_smurf
@ teun ik las op het internet dat er misschien een zelda wii pakket komt +- 5 week na de launch en dat er dan een goudkleurige wii komt heb wel een plaatje ervan gevonden op google (franse site) http://eternal.sakurablossoms.org/images/ninteno_revolution/wii_zelda2.jpg
zou je kunnen nagaan of het klopt of dat het weer een gerucht is
M.V.G Zelda fan gerrit
Gast
Geplaatst op 12/11/2006
lol_smurf

82.73.213.187
sorry maar naar ninteno_revolution moet nog /wii_zelda2.jpg
ander pakt ie de link niet
Gast
Geplaatst op 09/12/2006
haha

86.81.219.73
is gewoon stoer die tiwlight ik koop hem zeker met de wii
Gast
Geplaatst op 03/01/2007
dyklan

86.87.136.205
weet er iemand hoe ik de clawshot kan krijgen
Gast
Geplaatst op 04/01/2007
linky

62.51.26.228
ikke, je moet de reuzen kiker in de lakebed temple verslaan dan kan je em uit de kist pakeen.
(lake bed temple is de water temple)
Gast
Geplaatst op 12/01/2007
carl.van.straalen@035

82.168.229.186
Weet iemand hoe ik het water moet verhogen bij Lake bed Temple?
Gast
Geplaatst op 12/01/2007
carl.van.straalen@350

82.168.229.186
Want ik ben in zo'n ronde kamer met een trap die ronddraait als aan zo'n hendel hang.
Gast
Geplaatst op 12/01/2007
carl.van.straalen@035

82.168.229.186
Want ik ben in zo'n ronde kamer met een trap die ronddraait als aan zo'n hendel hang.
Gast
Geplaatst op 21/05/2007
iggy

62.195.1.180
ja ik ben ook in de goron mines (the lakebed tempel op het bodem van lyke hilia) en ik weet ook nie hoe ik verder mot komen. pleas help mie!!!
Gast
Geplaatst op 22/05/2007
iggy

62.195.1.180
eureka, ik heb het je moet bovenin alle kamers doorzoeken en daar is dan zo`n gang met nog een deur als je daardoor heen bent is ergens een kamer en dan moet je helemaal omhoog en dan daar aan een hendel trekken.
Member
Geplaatst op 30/05/2007
barty
dit spel is ook voor de gamecube
Gast
Geplaatst op 14/06/2007
iggy

62.195.1.180
weer weet ik nie hoe ik verder mot komen.
wat moet je doen als de rekening aan de docter in castel town heb gegeven en aan de medicijnen heb geroken( en ook ik heb al het paarde fluitje).
Gast
Geplaatst op 18/06/2007
iggy

62.195.1.180
laat maar ik heb het al uitgevonden.
Gast
Geplaatst op 18/06/2007
zelda

62.195.1.180
weet iemand hoe ik de ventielator aan moet zetten om naar de eindbaas te gaan?
(a city in the sky).pleas vertel het me
Gast
Geplaatst op 30/06/2007
link

87.210.132.150
weet iemand hoe je door dat rat kan komen in de LAKEBED TEMPLE need help
Gast
Geplaatst op 29/08/2007
axel

81.243.213.196
hoe moet je aan de boemerang geraken? ik ben in de temple en zit al vast.
Gast
Geplaatst op 07/09/2007
tomas

81.165.161.104
help ik heb den boomerang nodig!!!!!
Gast
Geplaatst op 28/09/2007
rickjan

87.208.4.185
ik heb al een schild en nou moet ik dat zwaard zien te krijgen hoe moet dat??
Gast
Geplaatst op 03/10/2007
spyker

82.168.64.154
kopen
Gast
Geplaatst op 23/10/2007
linkie

86.82.61.235
neehe je krijgt pas een schrild als je zolf bent duss nog iets verder in het spel.
Gast
Geplaatst op 23/10/2007
linkie

86.82.61.235
wolf in plaatsvan zolf
Gast
Geplaatst op 25/10/2007
anthony

83.84.194.185

je kan het krijgen in dat huis waar die vrouw zwanger is?


Gast
Geplaatst op 24/11/2007
joni

80.60.236.80
kan iemand mij helpen ik moet met ene dikke vrouw met een poes en een zoras kind naar karaoki villege en onderweg daar naar toe word hun koets in de vik gezet
en dan moet ik het vuur doven maar tegelijker tijd wordt ik gelacht door mannetjes op zwijnen die ik niet kan killen en die koets moet zoon gang in lope maar hij loopt er als maar niet ik

kan iemand mij helpen?@!!._

alvast bedankt
Gast
Geplaatst op 09/12/2007
twilight princess uber lauw!!!

86.81.22.42
Ik weet niej hoe ik moet verder komen in de temple in de faron woods.
IK heb net cooccoo en ben nu bij twee bruggen die draaien op wind!
Maar ze draaien in tegenover gestelde richting!!!
Gast
Geplaatst op 16/12/2007
jort

81.204.183.17
ik weet niet hoe ik die 2 stenen mannen op z'n plek moet krijgen bij de secret place of the faron woods jij wel ????
Gast
Geplaatst op 17/12/2007
kenneth

85.167.159.117
vhot do you come to the boss key in lake
Gast
Geplaatst op 17/12/2007
kenneth

85.167.159.117
help
Gast
Geplaatst op 06/01/2008
tjapneus

80.140.69.19
he allemaal, ik ben in de eerste tempel (in die faron woods) maar ik weet niet waar ik nu heen moet :S. Ik heb die grote kip (coocco) en dan? elke "gang" naar een andere "kamer" is afgesloten, behalve 2, de eerste: kom je door zoon deur en dan is er zoon brug dwars, en er is geen wind dus draait ie niet, dus dan kan ik daar niet heen, lijkt me. de tweede: dan zijn er 2 burggen die steeds tegen elkaar draaien, dus de ene ligt goed dat je er over heen kan lopen, maar dan ligt de ander weer dwars.

kan iemand me helpen? zoja, doe dat dan ff :D
Gast
Geplaatst op 06/01/2008
tjapneus

80.140.69.19
en er hangt ook in het begin zoon schatkist aan het plafon, hoe kan je die omlaag krijgen of is dat pas later?
Gast
Geplaatst op 13/01/2008
vdbhenrik@hotmail.com(als je h

80.200.221.37
ik moet een manier vinden om het ijs te smelten in zoras domain mr ik vin er echt geen uitweg dus help me!!!!!!!!(stuur me misschien een -mail!!!)
Gast
Geplaatst op 13/01/2008
vdbhenrik@hotmail.com

80.200.221.37
die als je h is als je het weet stuur dan een -mail!!!!!! en stuuur me zo snel een -mail
Gast
Geplaatst op 13/01/2008
vdbhenrik@hotmail.com

80.200.221.37
ik weet al hoe ge et ijs moe smelte mr ik zit perongelijk in hyrule field maar ik vin er gn beestjes met tears of light
Gast
Geplaatst op 15/01/2008
dude-mongel-dude@live.nl

86.87.18.208
kan iemand mij helpen ik kan niet ferder komen midna zecht: a cursed mirror thay sends people to another realm... that sounds like the mirror of twilght.
link, hurry. o, ja ik heb net midna detter ge maakt van toen ze wert angevalen door di geest en ik heb het master sword en ik heb een kaart gekreegen van een gast op de tore in lake hylia wat moet ik doen
weet je het stuur me een e-mail mijn
Gast
Geplaatst op 21/01/2008
rvdkreeft@hotmail.com

83.87.186.184
Hey allemaal,

Ik zit vast bij het Master Sword. Als ik in die grot kom is er helemaal niks alleen van die huil stenen. Volgens verschillende websites moet je dan eerst de gouden wolf zoeken en dan daar gaan huilen. Ik heb alleen geen flauw idee waar je die kan vinden en of dat wel kan als je een wolf bent. Wie helpt mee? Als je het weet mail mij dan!!

Groetjes Ricky
Gast
Geplaatst op 26/01/2008
Tjapneus

80.140.108.22
hey allemaal, ik ben in de eerste tempel (in die faron woods) maar ik weet niet waar ik nu heen moet :S. Ik heb die grote kip (coocco) en dan? elke "gang" naar een andere "kamer" is afgesloten, behalve 2, de eerste: kom je door zoon deur en dan is er zoon brug dwars, en er is geen wind dus draait ie niet, dus dan kan ik daar niet heen, lijkt me. de tweede: dan zijn er 2 burggen die steeds tegen elkaar draaien, dus de ene ligt goed dat je er over heen kan lopen, maar dan ligt de ander weer dwars.

kan iemand me helpen?

en er hangt ook in het begin zoon schatkist aan het plafon, hoe kan je die omlaag krijgen of is dat pas later?
Gast
Geplaatst op 28/02/2008
Sheckler

82.169.176.12
Ik ben nu voor het eerste een Wolf en ik moet een Zwaard vinden maar waar ligt die dan??

Please reageer...
Gast
Geplaatst op 29/02/2008
nils

90.128.136.26
je moet eerst een mevrouw laten schriken en dan moet je in het huis gaan waar 2 mannen staan te praten
Gast
Geplaatst op 29/02/2008
h.

62.195.236.9
ik zit vast met zelda voor de wii
in de kerkers moets je ergens naar beneden maar ik weet niet hoe je naar beneden kan zwemmen help!
Gast
Geplaatst op 29/02/2008
jo

62.195.236.9
ik ben voor het eerst wolf en ik moet naar beneden zwemmen om in een gang te komen hoe moet je daar naar beneden zwemmen??
Gast
Geplaatst op 05/03/2008
zelda

77.248.23.193
ik ff heel serieus hulp nodig ik een schild gevonden een wolf maar ik ook een zwaard maar ik niet waar ik dat zwaard vinden
Gast
Geplaatst op 05/03/2008
zelda

77.248.23.193
srry jongens en meisjes ik heb hulp ik heb een schild gevonden en ik moet nog een zwaard vinden waar ligt plz reageer PS ik ben een wolf
Gast
Geplaatst op 08/03/2008
ik

77.248.130.198
Hallo ik weet niet hoe ik aan een boemerang kom:S kan iemand me helpe plz?
Gast
Geplaatst op 09/03/2008
ga(y)me lord

77.251.147.21
boemerang krijg je als je de mini boss van de faron temple hebt verslagen
Gast
Geplaatst op 28/03/2008
barry

213.73.156.72
hoe kom ik verder bij dat mannetje die de pijl en boog beschermd
Gast
Geplaatst op 11/08/2008
tonytje

81.71.173.170
je moet het sluis dichte er zijn twee sluisen
Gast
Geplaatst op 11/08/2008
tonytje

81.71.173.170
ik moet in kakari vilage of zo iets (als wolf) boven het dorp daar boven komen om de laatste traan dingen te krijgen help me please
Gast
Geplaatst op 11/08/2008
tonytje

81.71.173.170
met mini baas bedoelt ie die lelijke gast die de brug sloopt
Gast
Geplaatst op 16/08/2008
teuntje

81.71.173.170
kan iemand me helpen ben net klaar met master sword maar wat moet ik nu doen
Gast
Geplaatst op 16/08/2008
slayer

81.71.173.170
ja ik zit daar ook vast kan iemand ff helpen
Gast
Geplaatst op 16/08/2008
chit chit chit chit chit chit

81.71.173.170
]]]]shit[[[[
Gast
Geplaatst op 19/11/2008
ramona

84.26.77.74
help ik zit vast iin een huis heb net 3 van die monstr verslagen in een magische cirkel en nu zit ik een huis en daar kom ik niet verder heb twee insekten gekild en er vliegen nou twee licht bollen in in deze kamer en er zit een geest...
Gast
Geplaatst op 03/03/2009
iemand

89.146.13.69
ik ben in de tempel met al dat water maar ik weet niet hoe ik dat ater omhoog krijg

help me please xD!!!
Gast
Geplaatst op 03/03/2009


89.146.13.69
ik ben in de tempel met al dat water maar ik weet niet hoe je dat water omhoog moet krijgen

help me please xD!!!
Gast
Geplaatst op 22/06/2009
Emile

77.251.211.155
We zijn in een tempel en we moeten een aapje bevrijden... maar we weten niet hoe je de sleutel uit de plant kan krijgen

Help alsjeblief
Gast
Geplaatst op 30/07/2009
Gast

87.195.200.43
ik moet een manier vinden om het ijs te smelten in zoras domain maar ik vind er echt geen uitweg dus wie kan me helpen?!?!?!?!
Gast
Geplaatst op 20/09/2009
maximmagma

77.249.179.70
ik heb het zwaard en het schild maar ik weet niet hoe ik veder moet pls zeg
Gast
Geplaatst op 20/09/2009
maximmagma

77.249.179.70
zeg het plsssssssss help
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.81.150.27




Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: The legend of Zelda: Twilight Princess
Genre: Adventure
Platform: Nintendo Wii
Aantal spelers: 1
Release datum: 08/12/2006
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers