Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Preview | Nintendo DS | Star Fox Command
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Star Fox Command

Nintendo komt binnenkort weer met een aantal grote namen voor de DS. Naast een nieuwe Yoshiís Island en Mario Basketball game zijn ze ook druk bezig met een DS versie van Star Fox. Hoewel Star Fox het razend goed deed op de Snes en N64 is de franchise wat ingezakt op de Nintendo Gamecube. Zal het Nintendo lukken om de game nieuw leven in te blazen op de Nintendo DS?

Uiteraard ontvouwt er zich ook in dit deel weer een groot avontuur waarin Fox, Slippy, Peppy en andere bekenden het op moeten nemen tegen een buitenaards ras, genaamd de Anglar Forces. Doormiddel van een groot moederschip bedreigen zij de melkweg, en het is aan jou de taak de buitenaardse op tijd uit te schakelen. Tussen de missies door krijg je weer de nodige uitleg met ditmaal wel hele vreemde stemmen. Het is echter mogelijk om met eigen stem een aantal antwoorden op vragen in te spreken, die tijdens de game in de dialogen verwerkt zullen worden.

Fox Mc. Cloud keert terug en ook ditmaal in zijn oude vertrouwde Arwing. De Arwing heeft net als ieder voertuig een beperkte ruimte voor brandstof, vandaar dat je in de DS versie voor iedere gevecht een route moet bepalen in het zogenaamde Commander View. Het Commander View bevind zich op het onderste scherm van je DS, waarop jij met je stylus in een 5tal beurten een route uit kunt zetten. Houd daarbij wel rekening met je brandstof en maak indien nodig een benzine stop. Daarnaast zijn er op de Commander View map ook een aantal korte side-missies en power-ups te behalen. Wanneer je binnen 5 beurten bij een vijand bent gekomen start het gevecht.

Tijdens een gevecht bevind jij je in een afgesloten arena waarin je het op moet nemen tegen een aantal vijanden, bosses of een vijandelijke basis moet vernietigen. Zo bestuur jij je Arwing door met je stylus op het scherm te bewegen, maak je dus een beweging naar links dan zal je Arwing ook naast link draaien. Doormiddel van de Schouderknoppen kun je schieten en via een interface menu op het onderste scherm kun je bommen gooien en een 180 of 360 graden draai maken. Deze laatste twee zijn erg handig om vijandelijke rakketen te ontwijken, daarnaast kun je door met je stylus over te scherm te wrijven een force field creŽren om vijandelijke kogels te weerkaatsen en items naar je toe te trekken. Naast een hoop buitenaardse schepen zul je ook weer een aantal oude bekende als Leon, Pigma en Star Wolf tegen het lijf lopen.

Wanneer je de story mode hebt uitgespeeld is er nog de mogelijkheid om via een lokaal of online netwerk de strijd aan te gaan met andere Star Fox bezitters. Lokaal kun je met acht spelers tegelijk de strijd aan gaan, online is een potje multiplayer echter maar tot 4 spelers tegelijk beschikbaar. In de multiplayer battle draait het allemaal om de luchtgevechten, met de vele power-ups en 14 speelbare karakters is dit dan ook een erg vermakelijke optie. Een nadeel is wel dat de game meteen verbroken word zodra er iemand het potje beŽindigd.

Grafisch gezien ziet de game er redelijk uit, hoewel de levels wat leeg en ruimteloos ogen heeft het wel die herkenbare Star Fox look. Zo lopen de animaties erg soepel en zien de Arwings er vrij gedetailleerd uit. Ook roept de game weer wat nostalgische gevoelens op met herkenbare deuntjes uit eerder delen. Een nadeel blijven toch wel de nogal kunstmatige stemmen van onze favoriete Star Fox karakters.

Star Fox Command is een vrij aardige titel, hoewel het niet de oude glory weet te herrijzen kun jij je wel enkele uren vermaken. Vooral de multiplayer mogelijkheden dragen bij aan de houdbaarheid van deze game, zowel online als via lokaal netwerk is het erg vermakelijk de strijd aan te gaan. Hoewel de DS besturing vrij veel handelingen vereist speelt het lekker weg en maakt het zinvol gebruik van de Touchscreen mogelijkheden. Star Fox Command zal op 26 januari in Europa verschijnen!
Gast
Geplaatst op 27/02/2007
richiolance

86.87.203.247
dit spel is egt cool star fox command ik heb het selfs op n64 maar dat is saai ik heb cheats noodig
Gast
Geplaatst op 02/05/2007
lol

62.51.189.121
ik heb het spel het is opzicht wellouw maar het is veel van het zelfde.
Gast
Geplaatst op 12/08/2007
RamOne

85.144.49.175
Ik vind dit spel 1 van de beste spellen voor m'n DS.
Gast
Geplaatst op 04/01/2009
auke

62.140.137.30
leip spel
heb gekregen met kerst 2008
voor m'n ds
maar weet niet hoe ik verder moet komen met:
set cours for fichina
maar ik kan het ook nergens vinden
als je het weet stuur het a.u.b. dan naar
auke_1@hotmail.com
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 3.84.182.112
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Star Fox Command
Genre: Action-Adventure
Platform: Nintendo DS
Aantal spelers: 8
Release datum: 26/01/2007
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers