Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Preview | Gamecube | Super Mario Sunshine
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Super Mario Sunshine

\"It's me, Mario!\", zo begon 5 jaar geleden de tot op heden allerbeste 3D platform game: Super Mario 64! Zijn dikke neus, zijn pet en zijn kin kon je in het titelscherm vervormen, om te leren omgaan met de nieuwe controller en gewoon voor de lol. Ook het spel zelf was zo goed doordacht, zo uniek en zo perfect! Dat was nog nooit vertoond en dit spel zal nooit overtroffen worden, ook niet door Nintendo zelf. Eens kijken of ze een beetje in de buurt komen met hun nieuwste Mario Sunshine.

Eigenlijk was Mario 64 Nintendo's laatste 3D platformer. Zelda, Luigi's Mansion en Pikmin hoeven we denk ik niet in die groep te plaatsen. De concurrentie is in de laatste 5 jaar flink aan de slag gegaan om het Mario concept tot de bodem toe uit te melken en, waar mogelijk, licht te verbeteren. Loopt Nintendo hierdoor 5 jaar achter op de ontwikkelingen? Dat dacht ik niet, Nintendo loopt gewoon vrolijk 5 jaar vooruit met Mario Sunshine. De basis lijkt op Mario 64, maar het doel, de uitstraling en het verhaal zijn totaal anders. Dit zorgt ervoor dat de totale ervaring helemaal uniek is!

Een klein stukje verhaal: De dorpsbewoners van Mario verdenken hem ervan dat hij de huizen in het dorp heeft beklad met verf. Mario zal dus met een waterspuit op zijn rug alle huizen schoon moeten maken en de echte dader zoeken van deze ongein, want Mario is te politiek correct voor dit soort daden. Mario zal bronnen en bergen ontdekken die ook allemaal besmeurd zijn met een vies bruin goedje. Veel meer is er niet bekend over het verhaal. De prinses komt in de demo die ik (uitgebreid) heb gespeeld niet voor. Toch denk ik dat Bowser zijn stoute schoenen heeft aangedaan en dat het uiteindelijke doel toch weer het redden van de prinses zal zijn.

Met de waterspuit op zijn rug kan Mario meer dan alleen verf weg spuiten. Hij kan mensen verfrissen, planten water geven, een water rat laten draaien en zelfs stukjes zweven! Er zijn volgens Nintendo nog meer mogelijkheden maar die zijn voorlopig nog in geheimzinnigheid verhuld. Verder is er ook nog het spring/balanceer touw aan de bewegingen toegevoegd. Hiermee spring en loop je vrolijk over touwen heen. Heel praktisch.

Mario Sunshine ziet er fris en vrolijk uit, net als Mario 64 maar dan met de grafische mogelijkheden van de hedendaagse apparatuur. Zo verrassend als Mario 64 was, zo is het helaas niet.

Ik denk, nee, ik weet zeker dat Mario Sunshine een hele grote dikke vette hit gaat worden! Ik vreet mijn exemplaar van Full Throttle op als dat niet het geval mocht zijn! Mario kwam, zag en hij zal overwinnen. Tuurlijk, wat dacht jij? Dat Mario zich zou laten aftroeven door zijn kleine broertje? En zeg nou zelf: wil je liever het huis stofzuigen of buiten spelen met een waterpistool op een zonnige dag? Laat je volwassenheid nou maar lekker gaan en geniet binnenkort van een van de lekkerste games op de GameCube. Het zou mij niets verbazen als we over 5 jaar nog steeds Mario Sunshine spelen, net zoals we nu nog Mario 64, Mario World, Mario bros. 3 enz. spelen! Go Nintendo, Go Nintendo!




Gast
Geplaatst op 12/12/2005
mariofan

82.176.202.216
ik heb mario sunshine lekker al uit gespeeld
Gast
Geplaatst op 16/01/2006
protput

84.194.229.40
WAAR IS IN HEMELSNAAM DIE WALKTROUGH!!!!!
Gast
Geplaatst op 11/02/2006
Sjoerd

217.123.193.84
een leuk spel maar veel cameraproblemen maken het voor mij niet de echte mario game
Gast
Geplaatst op 11/02/2006
yoshi

80.201.38.107
ik geraak eigelijk ni voort me da spel zenne.er is zo een deeltje da je op een vogel zit moet je daar alle muntjes pakken ik bedoel ook diedat niet rood zyn?ik val daar altyd vanaf.mss wat tips zyn welkom.en die camera is eigelijk ook niet goed in da spel vantyd zie ik gewoon door ne muur en mario zelf niet.mah bon veel speelplezier iederee zeker.grtzzz
Gast
Geplaatst op 15/02/2006
josephine

84.85.39.154
Ik ben in het level yosy's fruit avontuur
maar waar kan je yosy vinden?


Gast
Geplaatst op 21/02/2006
martijn

84.105.158.143
hoi
Gast
Geplaatst op 21/02/2006
coins

84.105.158.143
waar zijn de 100 coins in piantavillage
Gast
Geplaatst op 21/02/2006
joris

84.105.158.143
ik heb mario sunshine al uit gespeelt
Gast
Geplaatst op 26/04/2006
charly

81.205.156.221
volgens mij isie makkelijk uit te spele.......
net als de vorige mario.......
Gast
Geplaatst op 27/04/2006
jaivy

83.81.35.154
ik heb ook super mario sunshine ik heb 86 shine sprites.
het lukt me niet episode 4 (chain chomp,s bath) van pianta village tehalen.
kan iemand me helpen.
Gast
Geplaatst op 22/05/2006
dries

80.201.164.157
eigenlijk is dit het beste spel wat ik ooit heb gespeelt buiten mario 64
Gast
Geplaatst op 27/05/2006
gast

86.80.223.181
kan iemand me vertellen hovel sterren je nodig hebt om naar te baas te gaan (bouwser)
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
hoi

82.170.120.214
waar liggen alle shines in delfino plaza en hoeveel van die gele vogeltjes zijn er? hoeveel shines heb je nodig om het spel uit te spelen????????????

Gast
Geplaatst op 04/06/2006
tjeerd

82.170.120.214
hoi allemaal

ik heb een vraag. wanneer krijg je die 7e poort naar zon andere plek?
pleaze reageer
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
luuk

82.170.120.214
weet iemand waar alle coins in pianta village zijn???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Gast
Geplaatst op 24/06/2006
Iemand

62.234.71.11
Hoe moet je dat doen met dat ene level met die vuur beestjes ... het leveltje zit boven op de shine bridge ( rode pijp )
Gast
Geplaatst op 14/07/2006
dabura

84.85.230.63
hoe haal je de yosho mini game
Gast
Geplaatst op 14/07/2006
dabura

84.85.230.63
hoe haal je de yosho mini game
Gast
Geplaatst op 14/07/2006
dabura

84.85.230.63
hoe haal je de yosho mini game
Gast
Geplaatst op 14/07/2006
dabura

84.85.230.63
hoe haal je de yosho mini game
Gast
Geplaatst op 18/07/2006
dion

86.81.236.25
ik mario lekker al uitgespeeld
Gast
Geplaatst op 18/07/2006
dion

86.81.236.25
hoe kom je voorbij die octopus in rico harbor????????

Gast
Geplaatst op 19/07/2006
dion

86.81.236.25
er zijn 120 shines in het spel gast
Gast
Geplaatst op 21/07/2006
Eternal

81.68.156.46
JAH WANT BIJ DIE VORIGE HAD JE OOK 120
Gast
Geplaatst op 24/07/2006
chicks rules

83.116.219.101
bij hoeveel sterren moet je hebben om yoshi te krijgen ??
Gast
Geplaatst op 27/07/2006
gast

80.57.143.21
je moet gewoon een beetje spelen en dan krijg je vanzelf yoshi, vanuit je startplaats ligt hij links op gebouw. geef hem fruit en spring erop
Gast
Geplaatst op 27/07/2006
gast

80.57.143.21
je moet gewoon een beetje spelen en dan krijg je vanzelf yoshi, vanuit je startplaats ligt hij links op gebouw. geef hem fruit en spring erop
Gast
Geplaatst op 04/08/2006
barter

80.60.204.118
mario sunshine is helemaalm te gek

Gast
Geplaatst op 04/08/2006
mandy

62.194.185.5
ik vind het spel heel leuk
Gast
Geplaatst op 11/09/2006
l0l

80.126.194.84
wie weet er wat er met die band van licht is op delfino plaza???
Gast
Geplaatst op 24/11/2006
sander

86.85.96.175
heejj allemaal !!
ik hep n vraagje .. hoeveel shine sprites kun je nou eiggelijk halléé?? k hep er nu 76..
Gast
Geplaatst op 01/12/2006
Robin

81.205.131.113
Je moet 120 shine sprite's hebben om het uit te kunnen spelen maar het lukt my ook niet.. we hebben er 116 maar komen niet verder..
Gast
Geplaatst op 01/12/2006
Robin

81.205.131.113
Eeye lol.. je moet dan in die band gaan staan en op y drukken kijk dan eens in de zon ;) je komt dan in een soort stad (is het niet echt maar ok)
Gast
Geplaatst op 08/12/2006
Mar

83.81.169.225
Hallo,

Ik weet niet precies in welk level..maar waar liggen de kokosnoten die ik naar vrouw moet brengen en in de mandmoet gooien? Alvast bedankt voor jullie reactie.
Gast
Geplaatst op 12/12/2006
nintendo freak

145.53.169.234
bij pinna park 6 episode kom ik nii verder want in dat level zonder flud sta ik op die blokken ik hoor de shine al maar weetnniie waar ik naartoe moet!!! heeeelp me !!!1
Gast
Geplaatst op 17/12/2006
mario

83.83.69.157
weet iemand hoe je dat schoonmaken snel kan doen
(waar je eerst tegen platvissen moet vechten)
Gast
Geplaatst op 22/12/2006
steven

81.205.131.113
Ik weet alle levels maar ik mis 15
blauwe muntjes. Dus ik kom niet verder dan 118
Shine Sprites. Weet iemand waar alle 240 blauwwe muntjes zitten?
Gast
Geplaatst op 22/12/2006
Robin

81.205.131.113
Hoi,, Ik zou opnieuw beginnen en dan alles proberen..

Iemand anders commentaar?
Gast
Geplaatst op 02/01/2007
prinsesjevanlu

81.164.251.197
heb nog een blauw muntje tekort om ze allemaal te hebben en het zou in noki bay moeten liggen, kan iemand me verder helpen!!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 03/01/2007
terence

83.85.200.131
hoe kom je bij bowzer en ik heb alle leverls plus bonus gedaan maar ik kan niks meer
Gast
Geplaatst op 04/01/2007
MAriooo

213.51.96.182
kan iemand me uitleg geven over dat lvl van yoshi's fruit adventure?
Gast
Geplaatst op 16/01/2007
kika40

84.82.125.8
waar kan ik yoshi eieren vinden?
weet iemand hoe je het kanon kan verslaan?
please help
Gast
Geplaatst op 21/01/2007
jordi

86.87.15.158
ik ben op gelato beitsj wa moe ik daar???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Gast
Geplaatst op 22/01/2007
cindy

84.27.247.37
ik heb even een vraagje weet iemand een site of kan mijn helpen om verter te komen met maria sunshine ik zit vast
het nieuwe water level is open maar hoe versla je de mol in zijn kanon
groet cindy
Gast
Geplaatst op 29/01/2007
84.27.247.37

81.83.151.205
hey cindy , ik speel ook mario , en had het ook lastig met dat level. kijk zo moet het : hij schiet kogels op je dus kijk goed uit oke! Maar als je te dichtbij komt kruipt hij in z'n schild. Je moet als hij is het kanon zit pal achter hem gaan staan , dan wat verder lopen , dan komt hij uit z'n kanon , maar hij moet je nog even zoeken. Daar moet je van profiteren. terwijl hij je zoekt , moet je spuiten. doe dat een paar keer en je zult zien dat het helpt. Greetzzz... Inge!
Gast
Geplaatst op 29/01/2007
Inge

81.83.151.205
euh , cindy , profiteer ook van die kogels , die paarse en gele volgen je. als je dan achter zo'n mand op het strand gaat staan knallen die op die mand. Kijk eens wat er in zit...: blauwe muntjes!!!


Greetzzzz
Gast
Geplaatst op 29/01/2007
meisje dat reageert op jordi

81.83.151.205
jordy , er staat een appart stukje strand , redeluk vanvoor, daar staat een plantje. spuit daar op.
Als nog wat verder en hoger gaar kijken kom je nog wat plantjes tegen , als je op 1 bepaald plantje spuit , ver op het strand komt er een shine sprite uit.
Gast
Geplaatst op 03/03/2007
bowser

213.10.71.134
je hoeft niet 120 steren te heben om hem uit te spelen je moet gewoon alle levels gedaan hebben
Member
Geplaatst op 23/04/2007
kitt.h.3
heeft eeen walktrought in het nederlands voor mij ik heb nu rond de 70 sterren maar verder kom ik niet wie kan mij helpen??
Gast
Geplaatst op 26/04/2007
Aatje

86.87.161.79
Hoi, op 'n geven moment komt er een lichtstaal, maar wat is dat voor its
Member
Geplaatst op 30/04/2007
Samya
Die level: water melon festival is RAAAR!!!!
Als je die grootste melon naar beneden gooit dan komen die rode monsters achter me aan en BOEM!!die water melon is ontploft
Gast
Geplaatst op 01/05/2007
Melissa

82.72.174.189
Er komt zo'n grote liecht midden in de stad wat moet ik daar mee doen ?:S
Gast
Geplaatst op 01/05/2007
melissa

82.72.174.189
ik ben er weer ik kom niej vaak op dese site maar kan iemand mij toevoegen op msn om mijn vragen te beantwoorden : chat_girl_4ever@msn.com alvast bedankt xxx
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Raymundo

190.37.40.100
http://b69eccaffc74f40be74ea2ecad32cfbb-t.k90u0h.info [a href="http://b69eccaffc74f40be74ea2ecad32cfbb-h.k90u0h.info"]b69eccaffc74f40be74ea2ecad32cfbb[/a] [url]http://b69eccaffc74f40be74ea2ecad32cfbb-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://b69eccaffc74f40be74ea2ecad32cfbb-b2.k90u0h.info]b69eccaffc74f40be74ea2ecad32cfbb[/url] [u]http://b69eccaffc74f40be74ea2ecad32cfbb-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 19/05/2007
Just.. Me

217.121.211.64
Ik heb nou 43 sterren en kan niet verder:(
Gast
Geplaatst op 20/05/2007
S.ndr

86.85.96.175
waar zitte die verborgen sterren ( de ??? sterren)
in ricco harbor en pianta village
Gast
Geplaatst op 03/06/2007
Rosanne

86.81.41.191
ik heb al 72 zonnen maar ik moet er nog wel een paar hebben je moet 120 zonnen hebben. en het is wel moeilijk
Gast
Geplaatst op 10/06/2007
Nino

84.30.184.47
Heeft iemand een tip voor me van Sirena Beach
Episode 1 ?
Ik krijg die maar niet gehaald
Gast
Geplaatst op 20/06/2007
wessel

84.26.84.140
weet iemand waar je al de game cube spellen kan downloaden ik kan ze niet vinden en het liefst winl ik mario sunshine ik ben best ver en ik heb al 96 sterren maar ik kan dat level niet van dat hotel nummer 8 kan iemand helpen en zeggen waar die liggen
Gast
Geplaatst op 20/06/2007
wessel

84.26.84.140
nino je moet op het plantje spuiten die midden op het strand staat
Gast
Geplaatst op 28/06/2007
wessel

84.26.74.30
ik ben al maanden aan het zoeken maar kan niks vinden
Gast
Geplaatst op 30/06/2007
pinna park

85.10.124.147
ik kan niet verder bij epsidode 6 bij pinna park
ik hoor de ster maar ik kan er niet bij wat moet ik dan doen ?
Gast
Geplaatst op 18/07/2007
mandy

83.116.0.183
hoi allemaal, ik ben misschien nog niet ver met mario sunshine maar ik snap er nu al niks van hahaha, ik ben in gelato beach en ik heb de opdracht: Dune Bud sand Castel secret.
Kan iemand me zeggen wat ik daar precies moet gaan doen?:p help me alstjeblieft... vind het best leuk spel als ik er wat van snap:p, groetjes Mandy
Gast
Geplaatst op 18/07/2007
Frankie!

86.84.196.8
Mandie is dat de eerste opdracht bij dat level of een andere??
Gast
Geplaatst op 18/07/2007
mandy

83.116.0.183
ja het eerste level :D kun jij me helpen?
Gast
Geplaatst op 07/08/2007
jordi

86.92.148.121
hoe krijg je yoshi bij gelato beach ik kan dat eitje daar maar niet vinde kan iemand me helpen?
Gast
Geplaatst op 18/08/2007
jesse

82.217.178.51
je moet in die lichtsraal gaan staan dan op y drukken en dan naar boven kijken dan kom je in noki bay
Gast
Geplaatst op 29/08/2007
Dileila

81.68.143.81
Super mario is een leuk spel ik ben bij 88 sterren ofzoo dus en ik was ook bij die lichtstraal en ik wist niet wat ik moest doen maar dank je jesse ik ga het morgen uitproberen eindelijk kom ik dan verder doei
Gast
Geplaatst op 17/09/2007
mike

24.132.36.108
ik heb al 101 sterren maar hoeveel heb je nodig
Gast
Geplaatst op 07/11/2007
monica

81.207.145.124
Wie heeft er tips hoe je Sirena Beach in 3 minuten schoon krijgt? (level)
Gast
Geplaatst op 07/11/2007
monica

81.207.145.124
Level 6 dus
Gast
Geplaatst op 17/11/2007
shakira

212.87.110.24
hey hoe krijg je de yoshi in delfino plaza ik heb 13 shines maar ik wil yoshi heel graag krijgen
Gast
Geplaatst op 17/11/2007
13.194.185.09

82.217.154.76
bij het tweede level van Pianta Village, met overal die modder, wat moet je daar ooit doen?
Gast
Geplaatst op 24/11/2007
damn you suck

83.86.84.3
eey yoshi krijg je als je wat verder bent met pinna parken oja je kunt ook alles zien bij
www.youtube.com en ik ken een geheimen level wel moeilijk luister je weet wel hoe je naar pinna park moet? met dat rode kanon?ga daar niet in
ren naar de boot die vaart spring in de boot je gaat nu onder een brug ljikt wel dan zie je daar een gele muntje als je bij de muntje naar boven
kijkt sie je een gat probeer erin te spring en gebruikt fludd om hoger te bljiven dan ben je er
over die meloen festival die rode beesten laat ze achter you aan komen naar een plant terwijl je rent gebriukt fludd om die zand naar boven laten gaan dan vliegt die beesten ook mee en als ze landt zijn ze doodt en onthoud dit de grootste meloen zit in gras
Gast
Geplaatst op 21/12/2007
lala

85.147.17.154
http://www.cheatvillage.nl/showthread.php?t=108540
dit is echt een hele goede site waar je alles bijna kunt vinden
Gast
Geplaatst op 23/12/2007
slayer

81.11.204.190
hoe speel je die zandvogel?
Gast
Geplaatst op 23/12/2007
slayer

81.11.204.190
.... of sandbird
Gast
Geplaatst op 30/12/2007
maud

84.29.27.39
ik snap het spel wel MAAR ik kan die ? niet openen hoe kan dat moet ik dan iets van te voren doen?
als iemand het weet stuur het dan op naar maud.van.ool@home.nl want ik wil heel graag verder
xxx maud
Gast
Geplaatst op 24/01/2008
Menno

84.81.77.127
ik heb Browser verslagen maar dan is spel gewoon uit terwijl ik nu 70 sterren heb :S echt raar terwijl je 120 sterren meot hebben snapt iemand dat.....
Gast
Geplaatst op 06/04/2008
willy

83.86.80.129
eey!! ga allemaal naar youtube als je alle shine wil vinden damn typ in super mario sunhine the blue coins? en dan zie je allemaal hoe de mensen shines haal en waar je alle 240 bluawe muntjes krijght!!!
Gast
Geplaatst op 18/05/2008
maarten009

212.45.53.122
om pianta village te krijgen moet je de rocket nozzle van shadow mario (40 stars) afpakken,

om yoshi te krijgen moet je eerst 40 stars hebben om de doorgang naar sirena beach vrij te maken,

om de turbo en rocket nozzle vrij te spelen moet je de ingang naar sirena beach vrij maken,

om yoshi elke keer te krijgen moet je de turbo en de rocket nozzle hebben,

om ricco harbor te krijgen moet je het zwarte verfmonster verslaan die helemaal aan de linkerkant van het startpunt is,

om gelato beach te krijgen moet je het zwarte verfmonster in de hoek van het strand aan de rechterkant van het startpunt verslaan,

shadow mario is baby browser,

en om een zonnebril te krijgen heb je 30 stars nodig en voor een bahama shirt moet je het spel uitspelen.

groetjes maarten009

meer vragen over super mario sunhine?
mail dan naar: maarten_wolfsen1001@hotmail.com

Gast
Geplaatst op 25/05/2008
jzxy

81.207.113.45
hoe moet je missie 4 van pianta village doen?
Gast
Geplaatst op 11/07/2008
Boy-Gamer

81.71.88.248
ik heb 72 sterren alleen wat moet ik nu doen..??
ik heb net bowser verslagen...!!! help plzz
ik moet tot de 120...
Gast
Geplaatst op 12/07/2008
Boy-Gamer

81.71.88.248
wow ik heb 76 sterren alleen k kom niet vedder..
ik moet er 120 plzzzz help
Gast
Geplaatst op 13/08/2008
urjxb xcuyd

168.216.165.148
zanksrhed yxos qrdsyt hqrj zmnv rcyjist xzgnrj
Gast
Geplaatst op 13/08/2008
jxvl bpsqxz

189.1.5.44
zswhruyo qywujkleg iwnxm iyglou sxvb vcesujml mnryzt http://www.loawbncf.rgkadmunb.com
Gast
Geplaatst op 13/08/2008
ixvrp zpkcl

213.146.131.194
skdlotjab pekmoaz yvkx xriqtk ljzgumei nrpzgyl zrdb [A href="http://www.zqdrebh.dyzmqjwp.com"]ojulbvz rhou[/A]
Gast
Geplaatst op 13/08/2008
oxqcvi zgyq

88.191.60.104
kdwiv faivrl hxat rshkjwm hxubys clxptq xhqteicwp [URL=http://www.sludh.tpivaogj.com]cavkmnf pxjeywd[/URL]
Gast
Geplaatst op 13/08/2008
tosly npzegyq

8.12.43.98
tfudhgz zlctnve xmczae goeqtbm ezvqcn gbztldwcq mgihu [URL]http://www.mitn.hksmx.com[/URL] yebsq czatp
Gast
Geplaatst op 23/01/2009


83.81.135.196
Wat moet je in vredesnaam doen om t 8e muntje bij de sandbird te krijgen? ik word er gek van
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.82.93.116




Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Super Mario Sunshine
Genre: Adventure
Platform: Gamecube
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers