Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Preview | PC | Keepsake
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Keepsake

Het genre ”point-and-click adventure” is de afgelopen jaren niet het meest bruisende geweest. Opvallend daarom dat het Nederlandse Lighthouse Interactive er eentje uitbrengt in dit genre als eerste game.

Het spel, dat momenteel in de eindfase van zijn ontwikkeling zit, is gecreeërd door het Canadese Wicked Studios. Het doel dat zij voor ogen hadden was om al het stof dat op dit genre was gekomen eraf te blazen en dat er een nieuw, fris spel tevoorschijn zou komen dat toegankelijk voor iedereen zou zijn.

In Keepsake kruip je in de huid van Lydia, een studente die voor haar eerste dag naar Dragonvale gaat. Dragonvale is een school voor magie en toverkunst, net als in Harry Potter dus. Als ze eenmaal aankomt bij de school is deze geheel uitgestorven en dat terwijl Lydia had afgesproken met haar vriendin bij de poort. Ze besluit op zoek te gaan naar de rest van de scholieren en docenten, maar die kan ze niet vinden. Ze vindt alleen de pratende wolf Zak, die zegt dat hij een grote draak is en dat hij door een spreuk omgetoverd is tot wolf!

Als we langzamerhand Lydia rondsturen in het werkelijk gigantische kasteel waarin de school gehuisvest is komt ze achter allerlei geheimen en raadsels. Aan haar de taak om te onderzoeken waar de rest van de mensen zijn gebleven en hoe het toch komt dat Zak in een wolf is veranderd.

Zoals ik al in mijn introductie zei, is het genre van Point-and-Click Adventures wat stoffig. Uit het verleden herinneren we ons Monkey Island en Full Throttle nog, maar ook bijvoorbeeld Myst. De verschillende puzzels die Lydia tegenkomt in Keepsake doen af en toe denken aan dit laatste spel, alleen zijn ze vereenvoudigd en daardoor een stuk toegankelijker. Voor wie het dan nog niet begrijpt heeft Wicked een handig knopje ingebouwd: wie erop klikt wordt geholpen en hoe vaker je bij een bepaalde puzzel erop klikt, hoe makkelijker het je gemaakt wordt. Ja, het gaat zelfs zo ver dat je complete puzzels kunt overslaan! Dat is nou pas toegankelijk!

De graphics van Keepsake vallen mij wat tegen. De voorgetekende achtergronden zie er natuurlijk schitterend uit, maar voelen wat statisch aan. De dynamische elementen als watervallen en kabbelende beekjes steken qwa kwaliteit echt af tegen de hoge resolutie-achtergronden. Ook de filmbeelden tussendoor zijn van een lagere kwaliteit en sluiten daarom niet echt aan op de stilstaande beelden. Tot slot zijn de personages wel in 3D opgebouwd waardoor ze niet helemaal in de achtergrond passen. Als ze bijvoorbeeld lopen, lijken ze te zweven over de vloer omdat de snelheid van de stappen niet overeen komt met de bewegingssnelheid. Hier zou zeker nog ruimte voor verbetering zijn, maar gezien de tijd die ze nog over hebben verwacht ik het niet meer voor komende maand.

Keepsake is een erg statisch spel en er zitten weinig tegenspelers in het verhaal. Wie verwacht op zo’n school tientallen kinderen te zien spelen en leren zoals in Harry Potter komt bedrogen uit. Toch is het best een relaxed spel. Je hoeft voor de verandering niet eens tientallen vijanden neer te knallen of hordes monsters verrot te schoppen. Keepsake is een rustig en behouden spel en daar heb ik toch ook wel een zwak voor. Dankzij bijvoorbeeld de graphics is dit spel prima speelbaar op computers die wat ouder zijn en ook kinderen met doorzettingsvermogen en wat geduld kunnen hier best wel lol aan beleven.




Member
Geplaatst op 31/01/2006
Mark
Ik ben bang dat er grotere bezems nodig zijn om het stof van het 'point-and-click' genre te halen. Tegenwoordig is er echt meer (inter)actie nodig.
Member
Geplaatst op 02/02/2006
erwinb
Inderdaad, het wordt weer tijd voor een nieuwe lucasarts game! :P

Helaas, je moet het met de oude spellen doen.
Gast
Geplaatst op 02/02/2006
ntj

81.206.118.28
voor jou
Gast
Geplaatst op 01/10/2006
mooieendje

83.85.169.90
De myst serie vond ik geweldig mooi, helaas kan ik de laatste nog niet spelen door een beveiliging die ze er in gebracht hebben..de beelden van Myst waren geweldig om te zien...heb er enorm van genoten..ben blij dat er ook spellen bestaan waarin je nu eens niet mensen neer moet steken..of alles zo snel mogelijk moet doen.

Voorlopig kan ik het spel Keepsake nog niet spelen want mijn grafische kaart schijnt dit spel niet aan te kunnen..snap er niets van, want het spel Myst is ook aardig groot..
Gast
Geplaatst op 10/04/2007
lady X

82.93.234.62
Ik heb Keepsake helemaal uitgespeeld inmiddels. Als je een fan bent van het fantasy-genre zoals ik vind je het kasteel en omgeving met al die prachtige zalen, kleden en beelden waar draken in verwerkt zijn al snel fantastisch en bekommer je je minder om hoe beelden in elkaar overgaan. Ook blijft er telkens wel weer iets nieuws gebeuren waardoor het niet saai wordt. Negatieve punten vond ik 1. de nogal irritante stem van en het achterliggende muziekje bij de handelsreiziger (al kun je dat doorklikken en de muziek ook (tijdelijk) uitzetten), 2. het feit dat je veel van hot naar her gestuurd wordt ook tijdens opdrachten: neem een opdracht op het laatste level waar je diverse bloemen van verschillende seizoenen moet kweken: om een seizoen te veranderen moet je steeds via de deportatiepunten naar een andere lokatie en weer terugkeren. Tegen die tijd heb je in het spel al zoveel gelopen van hot naar her dat je neigingen krijgt de computer de opdracht te laten doen en dat is eigenlijk jammer en 3. het nogal sentimentele treurige einde wat eigenlijk nog geen einde is. Want zou Zack niet nog naar de sprekende boom moeten gaan om zich te verontschuldigen? En terwijl Lydia het hele spel naar de leerlingen zoekt, krijgt ze deze binnen het verhaal nooit te spreken terwijl je als speler, als de leerlingen gevonden zijn, zo langzamerhand wel heel erg benieuwd gemaakt bent wie ze zijn en wat zij van alles wat gebeurt is gevonden hebben. En wie is de beheerder van de school, die in een briefje schreef de school tegen zijn zin te hebben afgesloten? Je krijgt de man nooit te zien. Kortom: het verhaal is eigenlijk niet af.
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Cael

201.243.2.111
http://2338bc7198e48e450717941512a1c698-t.k90u0h.info [a href="http://2338bc7198e48e450717941512a1c698-h.k90u0h.info"]2338bc7198e48e450717941512a1c698[/a] [url]http://2338bc7198e48e450717941512a1c698-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://2338bc7198e48e450717941512a1c698-b2.k90u0h.info]2338bc7198e48e450717941512a1c698[/url] [u]http://2338bc7198e48e450717941512a1c698-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 13/05/2007
hcefvm geqmph

221.220.24.97
aiugzq uhfzaw mavnczloh rlaksuvpi uejzqhtx ncrs htwfl
Gast
Geplaatst op 13/05/2007
rxqmec frheapno

75.84.5.52
xbkafg ktmb abxwjq hamxycdw lhufbwn leusnpgvk hifjdpn http://www.vnmeaorwq.fybtuxv.com
Gast
Geplaatst op 13/05/2007
dilh vhydwp

89.101.242.133
giealvcsm mrat pkcumdzt mcqifruxk jhcwxt lazej ckrep [A href="http://www.jrdvuyp.yajdmexw.com"]zuacjt qjzwdim[/A]
Gast
Geplaatst op 13/05/2007
rdfbqc zlsdg

83.132.17.69
fqxkvjsry frqc moar azxsfnupv wcvyix hcakrxbe dmzstglhp [URL=http://www.eiomk.ulotwy.com]utcgjb ldecobnu[/URL]
Gast
Geplaatst op 13/05/2007
vhgpqoin trjdiwfo

193.179.179.74
howgt pygnkbh gfscazdph fesnmog yokeapbjd oxdnjbt oydiba [URL]http://www.cmyluzn.wgshtyb.com[/URL] sjbifd osicqu
Gast
Geplaatst op 26/03/2008
tklnlvy

89.149.195.24
xJqfe2 [a href="http://vgcgoplaidnv.com/"]vgcgoplaidnv[/a], [url=http://rrbnwdxllsgs.com/]rrbnwdxllsgs[/url], [link=http://tmeuutzdldrw.com/]tmeuutzdldrw[/link], http://nfdrvvfiwbgg.com/
Gast
Geplaatst op 23/11/2008
zcyyocvvl

85.17.200.82
W0Nhzn [a href="http://bwqfvzeubbig.com/"]bwqfvzeubbig[/a], [url=http://agddbubrniys.com/]agddbubrniys[/url], [link=http://qkfwefkmtctu.com/]qkfwefkmtctu[/link], http://xsttncxxiepy.com/
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.81.150.27




Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Keepsake
Genre: Adventure
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: 27/02/2006
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Wicked Studios
Uitgever: Onbekend
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers