Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Preview | Nintendo DS | Diddy Kong Racing DS
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Diddy Kong Racing DS

Hoewel Rare alleen nog maar exclusieve Xbox games ontwikkeld, komt de Engelse studio nog wel eens met een GBA titel en ditmaal zelfs een Nintendo DS titel. Hoe dit kan? Aangezien Microsoft geen aandeel heeft in de handeld markt, heeft men ook niks te verliezen. Nintendo DS bezitters mogen dan ook van geluk spreken, want Rare komt met een remake van de klassieke Diddy Kong Racing, die in 1997 voor de Nintendo 64 verscheen.

Diddy Kong Racing DS de we in 2007 kunnen verwachten verschijnt dus ruim 10 jaar na het origineel, en zal voor 80% uit het origineel bestaan. Zo zijn alle 20 tracks in de game verwerkt en kunnen we daarnaast ook een aantal nieuwe tracks verwachten. Tevens bied de game ook nog eens de mogelijkheid om je eigen tracks te maken in de create-your-own-track mode, die je via WiFi weer uit kunt wisselen met andere gamers.

Net als bij Mario Kart zul je op het onderste scherm de map kunnen bekijken, waarmee je een goed overzicht krijgt over de baan en items al vroeg aan kunt zien komen. Daarnaast zal ook de microfoon een rol gaan spelen in de game. Hoewel Rare het nog niet bevestigd heeft kun je in Diddy Kong Racing hoogstwaarschijnlijk ook met vliegtuigjes en Bump-bootjes racen, die we al eerder tegenkwamen in het origineel.

Diddy Kong Racing DS zal een 11tal speelbare karakters bevatten, waarvan er 2 uit het origineel zijn geschrapt. Zo zijn Banjo en Conker vervangen door Dixie en Tiny Kong, aangezien deze twee karakters nu mee zijn verhuisd naar Microsoft. Uiteraard vinden we de klassieke karakters als Diddy Kong, Tiptup the turtle, Pipsy the mouse, Timber the tiger en dergelijke wel weer terug in de game, samen met 2 nieuwe unlockable karakters.

In de Singleplayer mode kun je verschillende wedstrijden racen, waarbij de tracks die jij succesvol uit rijd beschikbaar worden gesteld voor de multiplayer. Daarnaast is het mogelijk baan records te maken en kunnen er verschillende challenges worden gespeeld in de battle mode. Een voorbeeld van een challenge is de Fire Mountain waarbij je 3 dino eieren moet verzamelen, zo is het mogelijk elkaars eieren te jatten of stellen. Degene die het snelst zijn eieren uit laat broeden wint de challenge.

Toch wel de meeste toegevoegde waarde vind je in de multiplayer mode, waarbij je tot 8 spelers tegelijk online de strijd aan kunt gaan. Daarnaast is de game ook lokaal via WiFi te spelen, met ondersteuning van Game Sharing, zodat niet iedereen de game hoeft te bezitten. Of de battle mode ook online speelbaar zal zijn is overigens nog niet bekend.

Grafisch is de game wat opgepoetst, zo zijn de texturen van de tracks wat aangescherpt en de karakters wat gedetailleerder gemaakt. Verwacht echter geen schokkende veranderingen, de Nintendo DS versie is vrijwel gelijk aan het origineel. In vergelijking met Mario Kart is de map op je touchscreen wel wat gedetailleerder, zodat je de info er nog duidelijker uit kunt halen.

Diddy Kong Racing DS word de eerste Nintendo DS game van Rare, hoewel het helaas om een remake gaat zullen er genoeg mensen zijn die behoefte hebben de game nog eens te spelen. Daarnaast maakt de online multiplayer de game nog eens extra interessant, maar laten we hopen dat de mogelijkheden wat uitgebreider zullen zijn dan bij Mario Kart DS. Diddy Kong Racing DS kunnen we hoogstwaarschijnlijk in Q2 van 2007 gaan verwachten.




Member
Geplaatst op 21/12/2006
assassin
alleen mario kart is in mij ogen het beste en orgineelste kart spel
Member
Geplaatst op 24/12/2006
Teun GC
Diddy kong racing voor de N64 was echt leuk! Ben benieuwd naar deze titel!
Gast
Geplaatst op 21/02/2007
r d

195.241.89.108
hebbe hebbe hebbe
Gast
Geplaatst op 30/03/2007
iemand

86.84.87.196
wil ik ja ik
Gast
Geplaatst op 30/03/2007
iemand

86.84.87.196
ik vraag me af of ie beter is dan Mario Kart ds
Gast
Geplaatst op 05/04/2007
Justin

213.17.90.12
Natuurlijk! Diddy kong racing is de beste kart game ooit. Mariokart + meervoertuigen+adventuremode. Wat wil je nu nog meer :) Ik heb deze game echt te vaak gespeeld
Gast
Geplaatst op 01/05/2007
Screamie

212.187.113.116
Jonge Diddy kong racing is de beste ik heb mario kart ook gespeel maar dan ken je alleen maar ik autotjes en nu in een hovercraft, vliegtuigje en kart autotjes ;)
Gast
Geplaatst op 02/05/2007
HELP

81.207.205.246
ik moet een challenge doen van die olifant en ik moet iest uitblazen maar hoe mnoet ndat




Gast
Geplaatst op 02/05/2007
robin

86.82.255.234
waar vind je de sluitels in welke levels?
Gast
Geplaatst op 02/05/2007
robin

86.82.255.234
gewoon blazen in de mikrofoon
Gast
Geplaatst op 03/05/2007


85.144.84.25
Weetje hoe ingewikkelt het allemaal klinkt, Volgens mij is mariokart leuker, Eerst zien dan geloven.
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
robin

86.82.255.234
dus echt niet
diddy kong is veel leuker
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Aaron

85.86.36.106
http://30b4e3478eb17a4a54213caba24b714d-t.k90u0h.info [a href="http://30b4e3478eb17a4a54213caba24b714d-h.k90u0h.info"]30b4e3478eb17a4a54213caba24b714d[/a] [url]http://30b4e3478eb17a4a54213caba24b714d-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://30b4e3478eb17a4a54213caba24b714d-b2.k90u0h.info]30b4e3478eb17a4a54213caba24b714d[/url] [u]http://30b4e3478eb17a4a54213caba24b714d-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 04/05/2007
theo

83.84.185.203
bij de wizpig deur in fun futere land zegt hij dat ik alle ballonnen uit fun futere land moet hebben en de trofee maar dat heb ik al gedaan en ik kan toch niet door de poort hoe kan dat nou
Gast
Geplaatst op 10/05/2007


82.161.165.201
heb je de goude trofee gewonnen?
Gast
Geplaatst op 12/07/2007
maxim

82.174.16.114
ik heb een draadloze verbinding thuis en ik probeer online te spelen maar het lukt niet om staat een foute code bij 52000.
maar als het lukt om online te spelen ik noem tuningmax. we kunnen dan eens racen!!
Gast
Geplaatst op 15/07/2007
-owning gamer-

84.87.163.191
ik heb mario kart maar diddy kong niet,, kan iemand me overtuigen waarom diddy kong beter is??
tnxz.. -owning gamer-
Gast
Geplaatst op 18/07/2007
zlbkwa vpxklice

74.107.91.92
qolki roncgpaus yxsu dpzqkiea nyoacidsu qcpar dqnzhyurb
Gast
Geplaatst op 18/07/2007
ryokvxpz bgnmwoi

123.199.38.68
qxzhmdrg scpenxi viorx uxef gkqhrbyvm tpyrcdzk indfstmk http://www.lifpu.bxnzkacor.com
Gast
Geplaatst op 18/07/2007
aryqnup ruzjw

68.229.93.188
fprmzgkl kcli pdut rlwm ynmvopreq kftvuyqp zayx [A href="http://www.tercosu.eabupgt.com"]zumd flar[/A]
Gast
Geplaatst op 18/07/2007
wgcqem kviylw

200.170.45.6
ycxlt hamr gsxcn uvehdkyor wblcm nkbduw ksau [URL=http://www.dkjuts.vzpitrfsb.com]xdqcmztg qvxelnjfi[/URL]
Gast
Geplaatst op 18/07/2007
twkhp jbpmsqen

201.255.9.91
srinpdtw wmfjo xzbrhloku slumzgt eckrvqoi zbvfmt mgwkjxzqn [URL]http://www.blhwjfq.crvw.com[/URL] uemx qinow
Gast
Geplaatst op 27/07/2007
luuk

82.170.22.198
als iemand de game heeft heb ik een vraag:hoe kan je nieuwe poppetjes vrijspelen??
ik snap het niet want er staat bij unlockabels niet hoeveel het kost mag ik plz. een andwoord
Gast
Geplaatst op 30/09/2007
rene

212.64.19.35
Iemand online? voeg me msn toe: sc_heerenveen4@hotmail.com
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.81.150.27




Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Diddy Kong Racing DS
Genre: Racing
Platform: Nintendo DS
Aantal spelers: 4
Release datum: 01/01/2007
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Rare
Uitgever: Nintendo
Screenshots:
 
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers