Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | Fifa 2001
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Fifa 2001

De meeste mensen onder jullie kennen de Fifa reeks wel, denk ik. Voor degenen onder jullie die Fifa niet kennen: Fifa is de voetbalbond der voetbalbonden. Zij staat boven alles. Ieder jaar brengt EA Sports hier een game van uit. Deze games hebben alle spelers van de wereld en natuurlijk ook alle clubs uit de grote competities. Dit jaar is het voetbalspel wat door EA Sports uitgebracht wordt: Fifa 2001. De PC versie hebben we al gehad, nu de PS2 versie nog.

Over het algemeen verschilt Fifa 2001 voor de PS2 niet veel met zijn naamgenoot voor de PC. Het is dus ook gewoon het zelfde spel. Dit even ter zijde, ik ben hier om een individuele score aan de game te geven.
De graphics van Fifa 2001 zijn zeker niet slecht. De spelers zien er erg goed uit en het voetbalveld is ook zeer goed. Het veld is erg gedetailleerd en dat hoort ook zo. Je kunt de grassprietjes tellen (als je er zin in hebt). Het enigste wat ik jammer vindt aan de graphics is dat, als je steeds een ander stadion kiest, er niet veel verschil tussen de stadions bestaat. Ook het publiek bestaat nog steeds uit een aantal platte sprites die maar een beweging kunnen. Erg jammer.

Het geluid van Fifa 2001 is dan op zich een stuk beter. Je hebt natuurlijk de hoge kwaliteit muziek in de menu's. Deze muziek zijn we nu wel gewend van de Fifa serie. Maar dit is nog niet alles. Ook tijdens de wedstrijden is er voldoende te beleven op het audio gedeelte. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je commentaar bij je wedstrijd wilt. Je krijgt dan (net als in vele andere Fifa games) commentaar van de welbekende Engelsmannen die de wedstrijden aan elkaar proberen te knopen. Niets bijzonders, dus. Verder kun je ook het commentaar afzetten zodat je alleen het schreeuwen van je trainer en de spelers hoort. Dit is wel erg origineel verzonnen. Het enigste nadeel hieraan is dat het niet echt mooi klinkt.

Over de speelbaarheid van deze Fifa game kan ik nogmaals erg kort zijn. De besturing is erg fijn en je went er vrijwel meteen aan. Ook het spel zelf is een stuk moeilijker gemaakt, zodat je niet meteen het hele spel uitspeelt en er geen plezier van beleefd. Het enigste dat jammer is aan de speelbaarheid van Fifa, is dat het vaak erg lang duurt voordat je een bal ook uiteraard doorspeelt. Je drukt dan wel op de knop, maar het werkt nog steeds niet erg goed.

Toch moet het beste van deze game nog komen. Deze game is namelijk zo lang houdbaar dat je Fifa 2002 niet eens meer hoeft te kopen. Je kunt namelijk eindeloos doorgaan met het spelen van de wedstrijden. Verder is het spel vooral erg leuk als je het tegen een van je vrienden speelt. Nee, over de houdbaarheid van Fifa 2001 hoeven we niet in te zitten.

Fifa 2001 is dus wel een erg goed spel, als je het zo bekijkt. Maar wacht, ik heb nog niet alle minpunten beschreven. De game is dan weliswaar erg goed, maar hij verschilt nauwelijks van de PC versie. Hij lijkt er zelfs zo erg op, dat je zou kunnen zeggen dat het een regelrechte conversie van de PC versie is. Dit hoeft niet slecht te zijn, maar Fifa 2001 is zeker niet het beste wat de PS2 kan.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 7
Houdbaarheid: 9
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 7
+ Goed geluid
+ Veel detail
+ Lang houdbaar
- Reageert traag
Gast
Geplaatst op 13/09/2005
bilala

62.194.208.131
s4w4ed5ewe
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 3.235.172.213
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Fifa 2001
Genre: Sports
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 2
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: E.A. Sports
Uitgever: Electronic Arts
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers