Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Ghost Master
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Ghost Master

Hoe je het ook went of keert, iedereen, mens of dier, is wel eens bang voor iets. Veel mensen zullen dit echter niet toegeven, omdat zij niet graag hun ego gekrenkt zien worden. Wat zij vaak vergeten is dat dit óók onder een angst te noemen is, namelijk angst voor minderwaardigheid. Of je nu angst hebt voor spinnen, doden, de grote hond van de vriendin van Sjors of voor een echtscheiding van je ouders, je hoeft je in mijn ogen nergens voor te schamen. Angst is nu eenmaal een onderdeel van het mens zijn en het is een bewezen feit dat mensen graag bang gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de vele horrorfilms die wereldwijde successen geworden zijn. Mensen worden graag bang gemaakt, mits ze weten dat het nep is.

Angst is niet alleen terug te vinden in films, maar ook zeer aanwezig in de huidige game-industrie. Denk maar eens aan spellen zoals Silent Hill en Resident Evil, waar de speler op het puntje van zijn luxe sofa gebracht en gehouden wordt door de fantastische sfeer die de games uitstralen en het altijd aanwezige gevoel van een schrikwekkende verassing. Het bang gemaakt worden spreekt veel mensen aan, maar het omdraaien van de zaken staat ook hoog op het verlanglijstje van de menselijke psyche. Wie geniet er nu niet van om zijn kleine neefje of nichtje de stuipen op het lijf te jagen met een spannend verhaal over spoken en geesten.

Voor de eerste keer in gamegeschiedenis is het nu ook mogelijk om zélf de slechte zaak te zijn als het aankomt op geesten en spookverschijnselen met Ghost Master. Het principe van de game is simpel. De speler zal in de huid kruipen van een zogeheten Ghost Master, een man of vrouw die simpelweg een serie spoken tot zijn of haar commando heeft en deze geesten moet trainen om beter te worden waardoor de Ghost Master zelf meer aanzien zal krijgen. Na deze beschrijving lijkt het wel of het hier gaat om een spel in de stijl van Pokémon, maar ik kan je verzekeren dat dit niet het geval is.

Aan het begin van een level zul je als Ghost Master de beschikking krijgen over een, in het begin kleine, selectie spoken en andere griezels. De Ghost Master moet zijn keuze wijs maken aangezien hij in het level niet op kan slaan of van spoken kan ruilen. Daarom is het zaak goed te luisteren naar de opdracht die je aan het begin van ieder level hoort en om natuurlijk goed in de gaten te houden waar je de beschikbare geesten en spoken voor kunt gebruiken. Wordt je bijvoorbeeld in een level zonder kinderen geplaatst dan zal het niet verstandig zijn om een geest die enkel en alleen aan een kind gekoppeld kan worden mee te nemen.

Alle geesten en andere griezels zijn onderverdeeld in speciale categorieën. Zo zijn er de standaard spoken die altijd wel in zijn voor een lolletje en ook wel iets weg hebben van spoken uit de kinderfilm Casper. Naast de gewone spoken zijn er ook de kleine harige wezentjes zoals spinnen en ook spoken die met natuurelementen zoals vuur, wind of water gelinkt zijn. Al deze spoken maken gebruik van andere aanvallen (variërend van een simpel waterlek tot bloed van de muren laten lopen) en kunnen op andere manieren ingezet worden. De spoken zullen een zogenaamde “Fetter” hebben die aangeeft waar de geesten gebruikt kunnen worden. Een spook met fetter Inside kan natuurlijk niet buitenshuis gebruikt worden. Verschillende spoken met hun verschillende fetters op de juiste manier gebruiken zal een must zijn om een goede Ghost Master te kunnen worden.

De game telt pakweg 15 missies die natuurlijk niet allemaal evenveel overeenkomsten mogen hebben. Zo zijn er missies waarin je alles uit de kast kunt halen om iedereen in een gebouw weg te jagen, maar zullen er ook missies zijn die een stuk ingewikkelder zijn. Zo zul je op een gegeven moment zelfs 3 speurende cameramensen die ronddolen in het bos richting een klein blokhutje moeten leiden waar zij een spreuk uit dienen te spreken om de gevaarlijkste griezel van allemaal, The Darkling, op te roepen die op zijn beurt weer kort werk van de 3 gefascineerde mensen zal maken. De missies zijn trouwens allemaal vernoemd naar bekende verhalen, met een lichte aanpassing in naam. Een goed voorbeeld hiervan is de missie: “The Phantom of the Operating Room” die natuurlijk vernoemd is naar de wereldberoemde opera “The Phantom of the Opera”.

Tijdens de missies zal het ook mogelijk zijn je selectie geesten uit te breiden. Hiervoor zul je in sommige gevallen echter flink je brein op moeten breken. De behaalbare geesten bevinden zich veelal verbonden met een bepaald object of persoon. Wanneer ze aangeklikt worden zullen ze hun verhaal doen, waarna ook hun krachten gebruikt kunnen worden. De geesten kunnen echter, zolang ze vast zitten, niet verplaatst of in andere levels gebruikt worden. Hiervoor zul je flink moeten denken en alle krachten van je andere spoken goed moeten bekijken.

Als je dit alles leest kun je jezelf waarschijnlijk inbeelden dat wanneer al deze zaken tegelijkertijd in beweging gegooid worden, de game zich niet vanuit de first person modes gezien kan worden. De game wordt dan ook veelal van boven gespeeld op een manier die bijzonder veel overeenkomsten heeft met de speelwijze van The Sims en al zijn uitbreidingen. Via de muis of het toetsenbord kan de camerawerking in Ghost Master flink aangepast worden. Het zal zelfs mogelijk zijn om het spel te volgen vanuit de ogen van een van je griezels of een van de arme mensen die bang gemaakt moet worden. Let wel: Als je door de ogen van een van de deelnemers in dit griezelgenootschap kijkt zal het niet mogelijk zijn om je spel te sturen waardoor je genoodzaakt terug zult moeten gaan naar de overzichtelijke mode.

“This time, the shoe is on the other foot” zou een zeer goede slogan voor een game als Ghost Master kunnen zijn. Je duikt in deze game eens een keer aan de andere kant van het verhaal waar jij de beslissingen neemt en jij bepaald wie op welk tijdstip bang gemaakt moet worden. Hoewel de verhaallijn misschien wat dunnetjes is, is de game gewoon een genot om te spelen. Ook de kleinere onder ons kunnen van dit spel genieten aangezien de griezels op een dusdanige manier uitgewerkt zijn dat ze eigenlijk niet eens zo eng lijken. “Melig” is meer een woord om ze te omschrijven. Tel daarbij de bijpassende muziekjes en de vele spookachtige aanvallen bij op en de gemiddelde angsthaas heeft een game om van te smullen.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 7
Houdbaarheid: 7
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 9
+ Veelzijdige missies
+ Fijne gameplay
+ Veel verschillende spoken
+ Mensen bang maken is tof
- Besturing is wennen
- Had meer missies mogen hebben
Gast
Geplaatst op 30/04/2007
loan

85.177.153.68
8JC3LT http://daddelnews.de/news_details.php3 loan rate [url=http://gaestebuch4u.de/gb/cialisblogz.html]loan rate[/url] loan rate [a href="http://adic-grp.com/blog/user002.php"]loan[/a] loan
Gast
Geplaatst op 10/06/2007
Cedrick

190.72.250.198
http://e5e55500dfb3e6c6fe1f94994511c841-t.aqjvjk.info [a href="http://e5e55500dfb3e6c6fe1f94994511c841-h.aqjvjk.info"]e5e55500dfb3e6c6fe1f94994511c841[/a] [url]http://e5e55500dfb3e6c6fe1f94994511c841-b1.aqjvjk.info[/url] [url=http://e5e55500dfb3e6c6fe1f94994511c841-b2.aqjvjk.info]e5e55500dfb3e6c6fe1f94994511c841[/url] [u]http://e5e55500dfb3e6c6fe1f94994511c841-b3.aqjvjk.info[/u] 3c90204d52adee10ff76ba118f762c92
Gast
Geplaatst op 26/10/2007
kpfexukspj

212.116.219.65
Hello! Good Site! Thanks you! sebzxggumofj
Gast
Geplaatst op 16/11/2007
czlhvyiukl

195.19.204.69
(AP) State regulators could decide within days whether Allstate (NYSE:ALL) insurance companies are allowed to raise home insurance rates between 27 and 43 percent on average. The company went before officials from the Office of Insurance Regulation this week to explain why it wants to raise rates despite a new law meant to make it cheaper for insurance companies to get backup coverage. A decision from state regulators is expected soon, although no exact deadline has been set. Allstate executives told regulators that while legislative changes helped make reinsurance less expensive, it didn't cut the company's costs enough to put it in a position to cover all the claims it might need to pay in a...[br][a href='http://bloginfo4u.info/news/16113']http://bloginfo4u.info/[/a]
Gast
Geplaatst op 16/11/2007
xjqrmsrlir

134.39.27.38
10 Braun Racing entry this weekend in the Busch Series, he also hopes to make his second career NASCAR Craftsman Truck Series start. Blaney will pilot the No. 22 Bill Davis Racing Toyota Tundra in Friday night’s 134 lap Ford 300. Blaney made his lone NCTS at Dover (Del.) International Speedway in 2004, finishing sixth after starting the event in fifth in a BDR Tundra. · Benson’s Back…BDR’s NASCAR Craftsman Truck Series veteran Johnny Benson remains behind the wheel of the No. 36 Toyota this weekend. Slugger Labbe will call the shots for the team. · Points Position…Last week’s 31st place finish helped the team pad its lead over 36th place in the owners’ point standings. The No. 22 BDR entry now stands 136 points ahead of the No. 21 car (36th) and 29 markers...[br][a href='http://best-sport-blog.com/news/16097']http://best-sport-blog.com/[/a]
Gast
Geplaatst op 21/11/2007
gmvrwcpvsm

200.254.186.62
tem (which is also available on other Audi vehicles). A quick test of the sound levels while open however, indicated that it was every bit as good as the A3 that was tested earlier this year, offering the huge benefits of a sunroof as well as the fresh air option when open. Sound levels were very good when fully open and traveling at 60+ mph. The large panorama glass sunroof extends in three segments, reaching virtually from the front roof edge to the third row seat. The front section when opened rises and slides over the rear section, while the rear portion is designed as a tilting roof. The test vehicle had the optional rear sunshades that are power operated (the second row occupants can operate the rear sunroof manually or electronically). Also included was the four zone climate...[br][a href='http://myuniqsite.com/news/25478']http://myuniqsite.com/[/a]
Gast
Geplaatst op 22/11/2007
luwgyfgrdr

151.8.129.99
[a href='http://wlsite.com/1.html']audi news: wlsite.com[/a]
Gast
Geplaatst op 24/11/2007
sntdoeomra

151.8.129.99
THE Chinese are growing affluent on the back of a solid economy and a willingness to save, but when it comes to investing in shares they prefer a speculative approach more akin to gambling. My book has been translated into Chinese. Just how much crossover there is for the average Chinese to want to read about an Aussie country boy's efforts to get his finances in order I'm not sure or whether they'll get much of a chuckle from gags about Bert Newton's hair. Yet, in a market the size of China's if even a fraction of 1 per cent of the population buys my book I could be recommending an investment in plantation timber because of the forest of trees required. Still, I seem to have impeccable timing the Chinese have lately embraced investing big time. The 3rd Beijing International Finance...[br][a href='http://bestnews-4u.com/news/3727']http://bestnews-4u.com/[/a]
Gast
Geplaatst op 25/11/2007
jwaxdqeqpb

200.20.63.6
I have never been much in favour of online shopping. The idea that the ancient physical delight of strolling the marketplace or bazaar and taking in its sights and smells might one day be replaced by clicking and dragging from a desktop is one I have always found more repugnant than convenient. But that was before I found out aboutWhat is Etsy? If you ask its founder, 27 year old Brooklyn based Rob Kalin, Etsy is "a childhood word from a Fellini movie" that he chose because "it embodies the curiosity of imagination" (the naughty Kalin has also playfully told the press that Etsy comes...[br][a href='http://bestnews-4u.com/news/3439']http://bestnews-4u.com/[/a]
Gast
Geplaatst op 25/11/2007
vygxboxddo

151.8.129.99
E Verify, formerly known as Basic Pilot, is a voluntary program that is designed to allow employers to electronically compare an employee's personal information against databases maintained by the Social Security Administration and the Department of Homeland Security. The accuracy of the Internet based system has improved in recent years, but still has shortcomings, according to the 254 page report prepared for Homeland Security officials by Westat, a Rockville, Md. based research corporation. A higher error rate Maria Elena Garcia Upson, a U.S. Citizenship and Immigration Services spokeswoman, said the agency is in the process of evaluating the report and had no immediate comment on Friday afternoon. The system is a centerpiece of the Bush administration's worksite enforcement plan. The report warned that...[br][a href='http://coolnews-4u.com/news/3805']http://coolnews-4u.com/[/a]
Gast
Geplaatst op 28/11/2007
zfudhoapai

137.164.143.110
[a href='http://new-news-4u.com/news/15131']Life is sweet for the reunited Spice Girls USA Today[/a]
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Ghost Master
Genre: Sim
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Empire Interactive
Uitgever: Onbekend
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers