Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Grand Theft Auto: Vice City
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Grand Theft Auto: Vice City

Een van de meest vervelende ervaringen die je ooit mee zult maken, zal het behalen van je rijbewijs zijn. Tenminste, dat was bij mij en vele anderen die ik ken ook zo. Het theoretische gedeelte is allemaal nog wel te doen. Je leest je boekjes door, je oefent een paar vragen en je slaagt zeker weten. Het behalen van je praktijk is echter wat tijdrovender. Les na les zul je krijgen voordat je uiteindelijk te horen krijgt dat je op mag. Op dat moment valt alle frustratie van de vorige lessen van je af. Je vergeet even alles wat je eerder fout gedaan hebt, zoals het bijna overrijden van een oude oma die in de straten van Den Bosch over wilde steken. Je loopt met je hoofd in de wolken totdat de grote stressvolle dag van je examen aanbreekt. Zenuwen gieren door je lijf en hoewel je bij je allereerste bocht al meteen tegen de stoeprand aan reedt, blijk je toch geslaagd te zijn!

Wat is het eerste dat je doet nadat je je rijbewijs gehaald hebt? Het roze papiertje ophalen natuurlijk! Voor een slordige 27 euro krijg je het roze briefje met de blauwe letters van de baliemedewerkster bij het gemeentehuis. Dat die dingen nog zo duur moeten zijn zeg! Hierna is het natuurlijk feesten geblazen met veel chocoladebollen en wat pilsjes en andere versnaperingen.

De volgende ochtend wordt je wakker met je rijbewijs in je armen. Wat nu? Het liefste zou je natuurlijk direct de sportwagen van de buurman even kennis laten maken met de snelweg of niet? Helaas kan dit niet, omdat dit autodiefstal of joyriden zou zijn, maar ach… je buurman merkt het toch niet!

Deze instelling is altijd al de rode lijn geweest door de eerdere Grand Theft Auto (GTA) games. Het stelen van auto’s is inmiddels een standaard begrip in de gameswereld geworden sinds het uitbreken van de allereerste GTA game. Zoals zoveel games kreeg GTA een uitbreiding en een vervolg en ook dit vervolg kreeg wederom een vervolg. Tussen de eerste 2 games veranderde er weinig, maar met de komst van de derde game, sloegen de makers een hele andere richting in. In plaats van het spektakel van boven te bekijken, kon je nu de game in 3D spelen. Wanneer je liep, zag je de hoofdrolspeler Tommy in de Third Person View, dat wil zeggen, van de achterkant dus. Wanneer je besloot een nietsvermoedende oude heer uit zijn wagen te sleuren, zag je ook de auto op deze manier. GTA 3 werd dan ook met open armen ontvangen en is ook vandaag nog een van de beste games op de markt. Er bleken echter bijzonder veel mensen behoefte te hebben aan iets meer! Waar waren bijvoorbeeld de motoren die de eerste 2 GTA games sierden? Waarom moest een auto helemaal stil staan voordat je er eindelijk uit kon stappen? Dit zijn een aantal voorbeelden van dingen die zeker nog verbeterd konden worden en de mannen van Rockstar Games zouden niet de mannen van Rockstar Games zijn als ze deze grote woorden in de wind hadden geslagen.

Maanden geleden was het dan eindelijk zo ver. Rockstar Games stelde de wereld voor aan hun nieuwste creatie: Grand Theft Auto Vice City. De game zou allereerst te spelen zijn op de PlayStation 2, waarna hij na een paar maanden zijn opwachting zou maken op de PC. Ook deze game bleek een daverend succes te zijn op de PlayStation 2, zoals al uitgebreid te lezen is in de review die Arnoud hier over schreef.

Begin vorige week kreeg ik hem dan eindelijk onder mijn eigen neus geschoven. GTA Vice City! Nadat ik deze game al even gespeeld had op de PS2 kon ik niet wachten, hoewel ik wel wat sceptisch over deze game was. Het leek in mijn ogen zelfs dat de game gemaakt was om nog even wat extra euro’s en dollars uit de succesvolle gamesreeks te slaan. Toen ik de game begon te spelen sloeg mijn mening echter over.

Je kruipt wederom in de huid van huis-, tuin- en keukencrimineel Tommy. Nadat je je gevangenisstraf hebt uitgezeten, wil de plaatselijke maffia in Liberty City een tijdje niets meer met je te maken hebben omdat je pas een lange celstraf achter de rug hebt zitten. Ze zullen je naar een nieuwe stad sturen, Vice City. Je opdracht zal zijn om te helpen een duistere transactie goed te laten verlopen. Wanneer dit echter fout gaat, zul je in Vice City moeten blijven totdat je het geld wat met de transactie gemoeid was, terug hebt gehaald. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan! Wanneer je op zoek gaat naar je geld zul je vaak genoeg aan de kant getrokken worden door een plaatselijke crimineel die wat opdrachten voor je heeft. Je zult kennis maken met de meest gestoorde personen zoals Ken Rosenberg, Sonny Forelli, Ricardo Diaz en je toekomstige partner in crime, Lance Vance.

De missies die je dit maal voor je kiezen krijgt zullen erg variërend zijn. Zo zul je natuurlijk missies hebben, waarbij je een ontmoeting zult hebben met een correspondent die je een koffer met belangrijke materialen zal moeten geven. Wanneer deze missie echter in de soep loopt, zul je de desbetreffende correspondent moeten doden om alsnog het geld te pakken te krijgen. In een andere missie zal er weer een gebouw opgeblazen moeten worden. Natuurlijk ben je bijzonder stom als je zelf het gebouw in gaat om de explosieve ladingen aan te brengen, omdat het gebouw vol zit met criminelen waarbij jij niet de favoriete persoon bent. Om deze missie op te lossen, zul je beschikking krijgen over een radiografisch bestuurbare helikopter.

Naast deze miniatuurhelikopter, zul je later in het spel ook de mogelijkheid krijgen om een echte helikopter te besturen. Het besturen van deze vliegende monsters is wel even iets heel anders dan het simpelweg rondscheuren in je auto. Voordat je de helikopters onder controle zult hebben, zul je inmiddels wel een aantal keren van je leven beroofd zijn, maar wanneer je eindelijk met de helikopter om leert gaan, zal dit erg veel voldoening geven.

Het vliegen in een helikopter is natuurlijk niet het enige vernieuwende aan deze game. Zoals je kon verwachten zijn ook de motoren eindelijk teruggebracht in deze game. Ook zul je in deze nieuwe game gebouwen kunnen betreden waar je allerlei dingen kunt doen. Meestal zul je in deze gebouwen je missies vinden, maar je kunt in sommige gebouwen ook wapens en gereedschappen (zoals een schroevendraaier en een hamer, die je dan ook als wapen kunt gebruiken) en dergelijke kopen. Je kunt zelfs van kleding ruilen in een kledingszaak. Er is tevens een discotheek waar je eventjes kunt gaan dansen met de plaatselijke schone jongedames. Het blijkt alleen vaak dat deze vrouwen niet veel moeten hebben van onze Tommy, dus zit er niets anders op dan wederom met je wagen langs een schaargeklede dame gaan rijden en te wachten tot ze instapt voor een snelle wip in een donker steegje.

Daarnaast zal het in deze game ook mogelijk zijn om diverse gebouwen te kopen. Later in de game leer je ook dat dit precies is wat Tommy wil! Hij wil de grootste maffiabaas in Vice City worden en wil zijn verdiende geld gebruiken om alle grote gebouwen in Vice City op te kopen. Wanneer je een gebouw koopt, zal hier automatisch een safe point vertoond worden en kun je het spel bij dit gebouw opslaan wanneer je tussen missies in zit. Sommige gebouwen hebben zelfs een helikopter op het dak die, bij aankoop van het gebouw, ook van jouw wordt.

Qua graphics en sounds is er niet al te veel veranderd! Er zijn hier en daar wat nieuwe lichteffecten tevoorschijn getoverd, maar erg vernieuwend is het niet. De soundtrack van Vice City bestaat uit 7(!) audio CD’s waarop je alle muziek van de diverse radiostations zult horen. Als geen enkel radiostation je aanstaat, kun je ook in dit deel wederom je eigen radio zender maken door MP3 files in de daarvoor bestemde map te plaatsen!

Een leuk verhaal en uitdagende missies zorgen er wederom voor dat ook deze GTA game zich bij de groten des werelds mag voegen. Helaas hebben de mannen van Rockstar Games echter nog niet geleerd dat mensen GTA ook nu nog graag als multiplayer game zien, want Vice City bevat helaas, net als GTA 3, wederom geen multiplayer mode. Je zult dus gedoemd zijn om in de single player mode te blijven hangen. Mocht dit saai worden, dan kun je altijd via een van de diverse cheats eens rond gaan scheuren in een mooie tank waarop je alles op je weg vernield! Gebruik echter niet teveel cheats, want wanneer je dit doet, zal het niet meer mogelijk zijn om de game uit te spelen met je gebruikte savegame. Geloof me! Deze game is bijna net zo leuk als zelf rondscheuren in de “geleende” sportwagen van je buurman!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 9
Houdbaarheid: 9
Speelbaarheid: 10
Eindoordeel: 9
+ Motoren
+ Helikopters
+ Gebouwen Kopen
+ Nieuwe missies en gebieden
- Wederom geen multiplayer mode!
Gast
Geplaatst op 05/11/2005


213.93.198.138
kmjkmhvll
Gast
Geplaatst op 12/02/2006
tommy

82.173.168.255
ik al meer dan 20 keer die missie van het bestuurbare helicoptertje gedaan en ik heb nog steeds niet kunnen ontdekken hoe dat ding vooruit moet:(
Gast
Geplaatst op 16/02/2006
jer

84.26.200.190
eej gast heb je een ps2 een pc of een xbox sttur wat je hebt en ik zal het je vertellen
Gast
Geplaatst op 16/02/2006
jer

84.26.200.190
ik bedoel tommy
Gast
Geplaatst op 26/02/2006
Gast

62.234.206.144
Als je een pc heb: Moet je naar instellingen gaan en dan de toetsen weizigen verder weeknie
Gast
Geplaatst op 26/02/2006
gast

86.82.150.26
gta vice city is pefect
Gast
Geplaatst op 05/03/2006
Linsey

62.45.199.30
eeJ ik heb een probleem..
met die missie van Love Fist en dat die bom in die auto zit wat moet je doen man?
ik rij uren en er gebeurd niks:S
Member
Geplaatst op 05/03/2006
ali wilmans
fuck you manefucker
Gast
Geplaatst op 05/03/2006
ralph

80.137.95.193
nog even over die missie met dat bestuurbare helicoptertje hé.
hoe kom je eigenlijk op die hogere verdiepingen?
door de ramen heen vliegen ofzo of van te voren kapot schieten?
Gast
Geplaatst op 26/03/2006
Samson & Gert

84.193.121.160
die missie me een heli is echt moeilijk da is wel waar Tommy ik heb die ook ni kunne doen
Gast
Geplaatst op 05/04/2006
de maffia

62.238.238.38
ik weet hoe je het moet halen ik heb hem op me pc en heb hem uitgespeeld
Gast
Geplaatst op 05/04/2006
de maffia

62.238.238.38
stuur effe wat terug dan leg ik uit hoe je hem moet halen
Gast
Geplaatst op 20/04/2006
sukkel

82.73.68.68
die dit lees die is gek HAHA
Gast
Geplaatst op 13/05/2006
Gun

213.93.157.60
zou je nergens de sound tracks kunnen downloaden van Vice city!!!
Gast
Geplaatst op 17/05/2006
pepo

84.85.31.66
gta is goed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 18/05/2006
de onbekende

86.87.149.215
gta is vette kick en lekker grof!! vooral de wagens zijn vet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 18/05/2006
de onbekende

86.87.149.215
hoe krijg je meer geld ??????????????? ik zou het graag willen weten heb maar $ 167000 please al vast bedankt!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 18/05/2006
de onbekende

86.87.149.215
als ik capslock druk voor een missie dan komt er valiante of zo te staan en als ik er uit stap is de missie meteen voorbij!!!!!!! kan iemand me daar alsjeblieft bij helpen ik moet het echt weten !! jullie zijn kanjers als ik weet hoe het lukt al vast bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 26/05/2006
JORIS

82.92.30.106
IK KAN DE MISSIE VAN LANCE REDDE DIE MISSIE DIE JE IN DE MALIBOE CLUB START IK HEB ALLE GASTE VERMOORD EN DAN MOET IK LANCE NAAR EEN ZIEKEHUIS BRENGE DAARVOOR GAAT HIJ DOOD
Gast
Geplaatst op 26/05/2006
JORIS :D

82.92.30.106
MET 9 GAAN HELIKOPTERS VOORUIT TOMMY
Gast
Geplaatst op 05/06/2006
Kim

84.41.252.117
wie weet hoe dat helicoptertje naar voren gaat
(voor mensen dii het op de pc hebben)
Gast
Geplaatst op 09/06/2006
thedi

87.210.66.190
de heli gaat vooruit door gewoon vooruit te drukken en tegelijkertijd gas geven
Gast
Geplaatst op 09/06/2006
thedi

87.210.66.190
voor joris, missie lance : je goed in je armor en leven zitten dan een goeie (hele) auto hebben, dan ga je naar Lance in het straatje daar staat een auto voor de ingang van de sloperij, dan rij je door voor ze beginnen te schieten dan stap je uit en schiet vanachter je auto met je sniper de eerste 3 mannen kapot, rij voorzichtig naar binnen door met je punt van de auto de andere weg te duwen (auto heel laten dus) dan eenmaal binnen rij je zoveel mogelijk gasten omver, als je bijna bij lance bent stap je uit, ze komen dan op je af ... leg ze om met je shotgun of mac, wel snel zijn daarna loop je naar lance en leg je de rest om, je hebt dan lance bevrijd pak de auto die buiten staat en rij lance zo snel mogelijk naar het ziekenhuis.
Let op : je moet alles zo snel mogelijk doen, het heeft geen zin om die gasten op het terrein met je wapens om te leggen want dat red je nooit daarom is het beter ze omver te rijden.
succes...
Gast
Geplaatst op 22/06/2006
vampire

86.83.218.12
dit spel is tog harstike makkelijk
Gast
Geplaatst op 22/06/2006
vampire

86.83.218.12
dit spel is tog harstike makkelijk
Gast
Geplaatst op 23/06/2006
roy

82.75.93.222
ik vind het spel heel leuk ik probeer alle opdrachter te voltooien maar 1 probleem heb ik hoe kan ik op het hoogste gebouw landen er op kommen want dat is nu nog mijn probleem wie weet hoe dat moet mail me roypost1986@hotmail.com
Gast
Geplaatst op 02/07/2006
Edwin

212.125.154.178
Ik vind het spel wel leuk, ik heb hem al uitgespeeld, zo moeilijk is die niet.
Gast
Geplaatst op 09/07/2006
vilaachterwerk

82.168.245.19
bij die helicopter kom ik niet verder ik heb ook heel veel geld op vice city 100.000 en nog wat meer.
zelfs mn tanten vind het spel leuk heel gaaf is het spel !!!!!!!!!!!!!!! groeten doei
Gast
Geplaatst op 09/07/2006
doe die bied in de ple

82.168.245.19
coooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool
Gast
Geplaatst op 09/07/2006
runescape

82.168.245.19
wie doet aan runescape voeg me toe en je krijgt:100 iron voeg me toe plz
Gast
Geplaatst op 09/07/2006
gasie boy is cool

82.168.245.19
ik heb nog nooit 6 sterren gehaalt wie wel?????????????
Gast
Geplaatst op 09/07/2006
wie voegt me toe aan runescape

82.168.245.19
plz
Gast
Geplaatst op 09/07/2006
runescape voeg me toe plz aan

82.168.245.19
heet viod e5 krijg 100 als je net begint met runscape voeg me toe plzzzzzzzzzzzzzz
Gast
Geplaatst op 09/07/2006
wie is dom

82.168.245.19
wie is dom????????????????????????????

???????????????????????????????????
??????????????????????????????????
???????????????????????????????????
Gast
Geplaatst op 28/07/2006
let ff op

212.45.32.211
deze code staat niet tussen cheats op site's.
als je een miliatare helikopter wil moet dit lezen.
de code is hunter voor een miliater helikopter
Gast
Geplaatst op 28/07/2006
lat ff op

212.45.32.211
en ik ben 2keer geheckt met runescape
Gast
Geplaatst op 04/08/2006
silly

62.163.2.115
hoe kan ik aan geld komen bij vice city
Gast
Geplaatst op 07/08/2006
cootje

86.84.2.217
weet iemand hoe je aan geld kan komen????
Gast
Geplaatst op 10/08/2006
pieter

83.136.199.140
je komt aan geld met de die op www.gta-games.nl staat
Gast
Geplaatst op 12/08/2006
noepsie

84.87.170.62
hoe kun je een heli krijgen
Gast
Geplaatst op 14/08/2006
ikuh

212.45.32.216
ik wilden ut spel kopen maar mog um nii meenemen wil iemand um sturen naar mij please
Gast
Geplaatst op 14/08/2006
ikuh

212.45.32.216
please
Gast
Geplaatst op 27/08/2006
anoniem

217.122.120.44
gave game echt vet jonge met al die cheats
Gast
Geplaatst op 03/09/2006
ali

86.84.130.1
hunter doet het niet
Gast
Geplaatst op 03/09/2006
ali

86.84.130.1
a u b wil iemand helpen bij vice city ik heb een villa nu bij een opdracht gelhaald en wil een leger heli hunter doet het niet
Gast
Geplaatst op 03/09/2006
ali

86.84.130.1
is hunter voor de pc
Gast
Geplaatst op 03/09/2006
ali

86.84.130.1
met limwire kan je vice city downloaden voor de pc
Gast
Geplaatst op 03/09/2006
ali

86.84.130.1
is hunter voor de pc
Gast
Geplaatst op 06/09/2006


86.84.130.1
en voor vice city
Gast
Geplaatst op 07/09/2006
ali

86.84.130.1
maar er staat geen cheat avitec
Gast
Geplaatst op 07/09/2006
ali

86.84.130.1
voor de pc
doet die het niet
Gast
Geplaatst op 07/09/2006
je moeder

86.84.130.1
bij vice city werkt die inderdaad niet wel voor sanandreas
Gast
Geplaatst op 08/09/2006
william

86.83.37.46
gta is saai
Gast
Geplaatst op 10/09/2006
gertjan

80.57.100.215
weet een van julie hoe codes in voegt
Gast
Geplaatst op 10/09/2006
poesie

82.170.251.212
weet iemand geld cheat van gta vice city (ps2)
Gast
Geplaatst op 14/09/2006
klootzak

86.84.130.1
saai
Gast
Geplaatst op 18/09/2006


86.90.59.145
als ik die codes intik bijvice city voor de pc doen ze het niet
kan iemand me aub helpen.
Gast
Geplaatst op 18/09/2006
vice city rocks..!!

82.74.109.116
gta vice city rocksSsS man je moet et spelh..!ik heb fucking veel huizen en al 100 hiddeh packages en nog wat paar miljoen $$$ ik heb fuckiing vell missies gedaan mjah!!doe je best met gta!!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 18/09/2006
Tip! voor gta vice city (pc)

82.74.109.116
wil je geld? oke dan! je tikt de code panzer (is code voor rhino tank) je drukt capslock in en dan doe je vilagent mission oke en dan ga je weer uit de rhino tank dan ren je een beetje weg van de tank dan tik je de code bigbang in en dan krijg je 50$ maar dan druk je nog een keer panzer in en dan bigbang(NIET WEER OP CAPSLOCK DRUKKE WANT DAN STOP JE MET DE MISSION!) en dat de hele tijd agter elkaar aan doen en dan kom je bijvoorbeeld misschien bij level 18 en dan krijg je zoon 9000 $ en dan doe je dan veel succes!
Gast
Geplaatst op 24/09/2006
weet ju niet

86.85.252.40
ik speel gta vice city nu 2 dagen maar ik kan de missie met ut kleine helicopter ook niet halen
Gast
Geplaatst op 26/09/2006
n

80.61.92.234
huk
Gast
Geplaatst op 26/09/2006
Klootzak

82.134.149.91
:@
Gast
Geplaatst op 27/09/2006
chevy-joris

84.30.38.76
hoe krjg je mee geld bij de ps2???????code haha

Alsvast bedankt
Gast
Geplaatst op 30/09/2006
niek

82.73.30.76
hoe krijg je meer gel code
Gast
Geplaatst op 15/10/2006
kviool

83.116.238.96
HOE KRIJG JE EEN GEVECHTS HELI BIJ GTA VICE CITY??
Gast
Geplaatst op 16/10/2006
ikke

85.191.52.242
hoi lomperiken doei
Gast
Geplaatst op 18/10/2006
FBI

88.211.159.32
NKJLNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
Gast
Geplaatst op 23/11/2006
gast

212.204.161.76
kan iemand me helpe ik moet een geld code hebbe voor gta vice city me email andres is kiran_bipat12@hotmail.com wel voor de pc
Gast
Geplaatst op 30/11/2006
ananova@annanova.com[email]

64.92.167.74
[messg]indeed goood =)[url=http://gooogle.com/]gooogle[/url]
Gast
Geplaatst op 30/11/2006
ananova@annanova.com[email]

72.36.250.162
[messg]indeed goood =)[url=http://gooogle.com/]gooogle[/url]
Gast
Geplaatst op 03/12/2006


81.240.148.247
stuur een email ik heb een geld code nodig voor gta vicity op xbox michieldavid@hotmail.com
Gast
Geplaatst op 08/12/2006
tim

81.205.153.126
heej gatsen zeg maar een site waar ik heel veel codes kan vinden
Gast
Geplaatst op 12/12/2006
jacob

80.56.28.92
ik heb al 300.5000 euro
Gast
Geplaatst op 12/12/2006
jacob

80.56.28.92
ik heb al 300.5000 euro
Gast
Geplaatst op 16/12/2006
gilian

217.122.174.161
vok jou bichs vice city is the crazy!!!
Gast
Geplaatst op 16/12/2006
kip

84.80.31.141
lol
Gast
Geplaatst op 18/12/2006
kip

84.80.31.141
zonder cheats speel je het niet uit
Gast
Geplaatst op 22/12/2006
fuck juo

83.180.21.130
neuk met je moeder kanker manafucker fuck jou.
Gast
Geplaatst op 23/12/2006
temmy

81.11.185.63
kan iemand me een download link bezorgen? vind nergens de correcte versie.
add me als je safe link hebt: den_temmy@hotmail.com
alvast bedankt
Gast
Geplaatst op 24/12/2006
delano

24.132.132.40
er staan helemaal geen codes op domme site
Gast
Geplaatst op 24/12/2006
matthijs

81.206.125.52
wapends reeks 3 R1 R2 L1 R2 links onder rechts boven links onder onder onder
Gast
Geplaatst op 25/12/2006
uitgespeeld

83.117.135.201
gta vc en sa zijn vet makkelijk ben nu bezig met libberty city is wel wat moeilijker man
Gast
Geplaatst op 25/12/2006
gabber

217.123.179.77
geef mij ff een geld code vor ps2
dankje
.
..
...
....
.....
Gast
Geplaatst op 26/12/2006
gabber

217.123.179.77
wet niemand een geld code ??
voor gta vc voor ps2
??
Gast
Geplaatst op 26/12/2006
euhh.... hoi??

217.123.179.77
:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P::P:P:P:P:P:P:P:P:P:P ha ha lol
Gast
Geplaatst op 26/12/2006
paul

217.122.89.70
wie weet code voor jetpack
Gast
Geplaatst op 30/12/2006
Huntelaar

83.84.6.144
GTA Vice city is vetcoolgaafcrazycool... alleen wie kan mij de code van de helikopter vertellen???
ik dank je alvast vriendelijk.
Huntel;aar
Gast
Geplaatst op 01/01/2007
ik

213.93.205.27
hoi wie heeft er een code voor geld ?
Gast
Geplaatst op 02/01/2007
road gamer

86.90.108.78
Ey gasten er zijn ook codes van San Andreas die doen op vice city
Gast
Geplaatst op 02/01/2007
Huntelaar???¿¿¿¿

62.234.126.150
wie kan mij de geld code geven van GTA Vice City...??? plz.. laat het me weten
Gast
Geplaatst op 03/01/2007
aisam

86.94.43.51
ik vind het een goed idee
Gast
Geplaatst op 04/01/2007
alves

86.90.152.236
hoe moet je met die missie met die helikopter voor uit
Gast
Geplaatst op 04/01/2007
alves

86.90.152.236
ik bedoel voor uit en achter uit
Gast
Geplaatst op 06/01/2007
wazza

84.31.64.202
is er een code tegen de politie dat zo nooit agter je aan komen voor vc?
Gast
Geplaatst op 07/01/2007
ik

81.69.49.165
ik heb code`s voor san andreas
Gast
Geplaatst op 13/01/2007
YOOWE

88.211.143.204
WIE WEET DE CODE VOOR GELD PLZ ALS JE WEET STUUR FF EEN MAIL PLZPLZ
Gast
Geplaatst op 13/01/2007
bigloe

81.83.169.198
wat is de geldcode voor vice city ps2.

Gast
Geplaatst op 17/01/2007
guus

86.90.238.25
de idaho is klut ik kan hem bij de misie niet vindes
Gast
Geplaatst op 18/01/2007
lance

24.132.91.216
de code van lance is looklikelans en rockandrollman en rockandrollcar
Gast
Geplaatst op 19/01/2007
gekke

212.64.48.247
vliegend e eotos zin vet jo
Gast
Geplaatst op 19/01/2007
bgrwrgtfhwtt

212.64.48.247
vieze turke kankelijers allemaal
Gast
Geplaatst op 20/01/2007
slaafje

81.165.242.177
ik weet een tip om geld te verdienen, als de politie iemand achtervolgt dan loopje achter die persoon aan en klopt hem neer als je de agent niet geraakt hebt krijg je 50 $ als beloning
Gast
Geplaatst op 21/01/2007
poep

62.194.19.211
outghioufdhnvjinwhabvhunxcijhbvauyhbsd xzjhcbhabsxchb\hzbxc \zxcbhg\zbxchgbxgcv\gzxcvhgv\zxvch\zvxkhcvk\hzxcjkv\kxchvk\zxvjhvxcjh\vzxjhcjhzxvkc\jxsaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai.seijfgbashbdfvhbadfhvbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Gast
Geplaatst op 24/01/2007
09.091.49.99

84.196.45.51
geef mij de geldcodes lullen nu alle codes voor mij ik ben rijk niemand rijker
Gast
Geplaatst op 26/01/2007
HEK

84.31.63.209
HELOYAM
Gast
Geplaatst op 26/01/2007


84.31.63.209
IS DE CHEAT HEK
Gast
Geplaatst op 26/01/2007


84.31.63.209
HEK IS DE NAAM
Gast
Geplaatst op 26/01/2007


84.31.63.209
HEK IS DE NAAM
Gast
Geplaatst op 29/01/2007
gast

87.239.96.13
kennen jullie gta kurtlar vadesi die is pas optimaal, tof
Gast
Geplaatst op 29/01/2007
matthijs

82.75.76.99
hoe kom je aan meer codes
Gast
Geplaatst op 15/02/2007
DEVIN

86.81.253.87
WEET IEMAND EEN CODE VOOR POLITIE
Gast
Geplaatst op 18/02/2007
diego

62.195.5.87
weet iemand hoe outos kunnen vliegen
Gast
Geplaatst op 18/02/2007
diego

62.195.5.87
weet iemand hoe c dje moet pijpen neuken sexen
Gast
Geplaatst op 23/02/2007
¿¿¿¿¿¿

80.57.35.123
JO
YO
Gast
Geplaatst op 23/02/2007
angelo

84.25.51.76
ik moet een cheats van nooit politie wie die heef stuur dan naar angelohurkens@hotmail.com
Gast
Geplaatst op 23/02/2007
angelo

84.25.51.76
en ik pe doel van de pc ok :P
Gast
Geplaatst op 27/02/2007
angelo

84.25.51.76
weet imetnt een cheats van een jekpek ?
Gast
Geplaatst op 03/03/2007
loeseer

84.26.27.71
dit is een kut site
Gast
Geplaatst op 03/03/2007
blabla

82.171.92.251
WEET IEMAND EEN CHEAT VOOR JATPAK?
Gast
Geplaatst op 04/03/2007
elize-1 van habbo

84.104.75.172
waar zijn de codes!!!!!!!!!!!!!!!!!????!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 04/03/2007
roy

83.81.73.9
ja waar zijn die codes
Gast
Geplaatst op 06/03/2007
reinald

217.123.130.153
hallo gasten ik heb vice city helemaal uitgespeelt en ik heb alles edaan wat je kon doen maar ik zoek nog 1 hidden pack en dat krijg ik een apche helikopter maar ik vond het spel helemaal te gek en leip man ik raad jullie aan om het te spelen en uit te spelen doei van reini doe vice city speler
Gast
Geplaatst op 09/03/2007
masterchristian

80.61.194.2
gta is best leuk alleen mijn PC is verneukt dus hij blijft vaak vastzitten kut he?

kennen jullie de "easter egg" all?
is in het: VCN gebouw over de brug bij film stadio! DOEI reageer effe vind ik leuk!
Gast
Geplaatst op 09/03/2007
masterchristian

80.61.194.2
zeg als je het nog niet kan vinden!
Gast
Geplaatst op 16/03/2007
guus nijman

62.195.216.245
member worden
dat is alles ik ben cool ik heb een huis gkocht









Gast
Geplaatst op 16/03/2007
guusje63

62.195.216.245
alles kids
Gast
Geplaatst op 16/03/2007
guus

62.195.216.245
ik ben goed bezig
Gast
Geplaatst op 17/03/2007
steven

86.88.155.12
eey weet iemand de code voor geld in vice city voor op de pc.
llaterzzz

p.s. CHILL CHILL CHILL CHILL SPEL
Gast
Geplaatst op 19/03/2007
brandon

84.31.205.179
ja!
Gast
Geplaatst op 19/03/2007
dikkie

84.31.205.179
pleaseineedmoney
Gast
Geplaatst op 24/03/2007
cirkel of power dragons

213.224.164.35
alle gta`a uitgespeeld makkie van een game topen dat de volgende wat uitdagender is
Gast
Geplaatst op 24/03/2007
Member

87.212.141.45
Hoe Moet Je Ferrari En Andere Auto's Op Vice City Doen Op Pc Mail Me gekke_turk95@hotmail.com

Alvast, Bedankt
Gast
Geplaatst op 30/03/2007
ikke

86.95.169.221
is kijken of er ook normale rea's komen

mijn dochter heeft het spel gehad vice city maar alles is geinstalleerd en het werkt niet :S

wie kan me opweg helpen voor me dochter zo dat ze kan spelen

ooh ja en het is voor de pc

grtz
Gast
Geplaatst op 31/03/2007
berend

213.46.38.248
wat is de coder van een vliegtuig
Gast
Geplaatst op 01/04/2007


81.71.5.250
gta vice city is kk lauw
Gast
Geplaatst op 02/04/2007
pascal

83.84.182.142
eey volgens mij heb je heen held codes voor vibecity ps2. maar zijn we codes voor helicopters
Gast
Geplaatst op 04/04/2007


84.194.172.22
awel he me die missie van lance te redden schiet ge de meeste mannekes dood galance halen loopt na buiten en er komen dan veel autos op u af doe dan BIGBANG pak dan een PANZER
Gast
Geplaatst op 12/04/2007
flodder

83.84.10.76
gta is wel gaaf maar wel voor sukkels.
met en :P de ballen
Gast
Geplaatst op 12/04/2007
de mzzl

83.84.10.76
dit vind ik van gta de domste spel van de gta sukels de ballen horen
Gast
Geplaatst op 12/04/2007
hoihihhih

83.84.10.76
de balen moeren
Gast
Geplaatst op 13/04/2007
minkukkel

84.192.77.71
gta vice city is ke cool
Gast
Geplaatst op 13/04/2007
xander

84.192.197.55
ik ken de code voor vliegtuig het is plane
Gast
Geplaatst op 13/04/2007
xander+aley

84.192.197.55
de code voor blote vrouwen is nakket voor pc
Gast
Geplaatst op 18/04/2007
thom

84.27.240.209
weet iemand een code voor heelveel geld laat hem me dan horen plzzzzzzzzzzzzzzz
Gast
Geplaatst op 18/04/2007
thom

84.27.240.209
weet iemand een code voor heeveel geld op vice city op de play station zeg hem me dan plzzzzzzzzzzz
Gast
Geplaatst op 18/04/2007
jurgen

86.89.8.132
heeft iemand hier de code vam de helikopter
zeg het me dan efff
Gast
Geplaatst op 18/04/2007
jurgen

86.89.8.132
decode vliegende auto is cool
TRAVELINSTYLE
Gast
Geplaatst op 18/04/2007
jurgen

86.89.8.132
ik kan de misie met de helie niet halen
hoe??????????????????????????????
mot dat???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Gast
Geplaatst op 19/04/2007
juut

86.89.8.132
dit spel is te coooooooooooooooooooooool
Gast
Geplaatst op 19/04/2007
Hey

217.123.196.5
ja it spel is cool
Gast
Geplaatst op 22/04/2007
gast

83.81.77.238
heb je een code dat je geld krijgt???
Gast
Geplaatst op 22/04/2007
gast

84.27.194.115
heb je ook een code dat de politie nooit achter je aan komt ???
Gast
Geplaatst op 23/04/2007
laura

81.82.89.128
bestaat er een code voor meer geld?
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Grand Theft Auto: Vice City
Genre: Action
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Rockstar
Uitgever: Rockstar Games
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers