Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Gamecube | Pokémon Channel
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Pokémon Channel

Toen ik deze game net had, zou ik de volgende dag met school naar Rome vertrekken. Aangezien ik geen erg moeilijke game verwachtte en dacht de tekst niet zo nodig te hebben, stelde ik voor de lol de taal in op Italiaans. Hier en daar begreep ik wel wat, en dat was meer dan genoeg om de game te begrijpen. Het is absoluut geen lastig spel, en voornamelijk bedoeld voor de wat jongere gamers (mag ik hopen). Ik zal in deze review de game dan ook op die manier benaderen.

Pokémon Channel bleek tot mijn grote verbazing een stuk anders te zijn dan ik in mijn preview beschreven heb. Ik heb de game nu gespeeld en heb slechts één keer daadwerkelijk naar een fragment van een filmpje moeten zoeken. Het verhaal is namelijk dat je bent geselecteerd om programma’s van de televisiezender Pokémon Channel te ‘testen’ en daarover verslag te doen. Kijk je de programma’s en doe je verslag bij Prof. Oak, dan verschijnen er de volgende dag nieuwe programma’s op tv die je dan weer kunt gaan kijken. Zoeken naar fragmenten zit er dus niet bij (op één enkel keertje na, omdat er één keer een fragment kwijt raakt).

Pikachu!
Van de vele Pokémon die inmiddels zij bedacht blijft Pikachu toch wel de meest bekende. In Pokémon Channel is Pikachu ook volop aanwezig. Je wordt namelijk bevriend met een wilde Pikachu en samen met hem zul je de tv-programma’s gaan kijken. De Pikachu gaat je steeds aardiger vinden, zal bij je thuis gaan slapen en op een gegeven moment zal je hem ook een nickname kunnen gaven.

Er zijn verschillende tv-programma’s, zoals een nieuwszender, quizzenders (waar je geld kunt verdienen), een vijfdelige tekenfilm serie over de Pichu Bros. en een verkoopzender. Je kunt er bijvoorbeeld knuffels of een nieuwe tv kopen. Het is mogelijk om tijdens het tv-kijken een beeld te kiezen dat vervolgens wordt omgezet in een kleurplaat. Deze kun je vervolgens inkleuren en aan je muur hangen.

Het kijken van tv-programma’s is gelukkig niet het enige dat je kunt doen, anders zou Pokémon Channel nauwelijks een game genoemd mogen worden. De andere activiteiten zijn echter ook niet heel erg spannend. Je kunt wat in je eigen kamer rondkijken en het is mogelijk om met je Pokémon mini te spelen. Verder kun je naar de tuin van je huis of met de bus naar het strand, het bos of de besneeuwde berg gaan. Daar zul je andere Pokémon tegenkomen die je vragen stellen. Als je de vraag goed beantwoordt krijg je een “NiceCard” (deze kun je verzamelen). Voor het goed beantwoorden is enige Pokémon kennis vereist, maar dat hebben alle kleine Pokémon-freakjes natuurlijk genoeg.

Al met al is er eigenlijk dus maar weinig dat je zelf kunt doen in Pokémon Channel. Bij de meeste tv-programma’s hoef je slechts te kijken en de andere activiteiten zijn dus ook niet erg speciaal. Zelf rondlopen door de Pokémon wereld zit er ook niet bij. Je hebt slechts een cursor die je kunt bewegen om dingen aan te klikken. De ‘controls’ zijn dus ook niet erg lastig, en als je handjes te klein zijn om bij alle knoppen tegelijk te kunnen is dat absoluut geen probleem. Opzich goed voor de kleintjes, maar samen met het feit dat alles erg lang duurt (geen laadtijden, maar gewoon de handelingen die Pikachu uitvoert kosten veel tijd) maakt het de game wel enigszins saai.

Goed voor kinderen?
Een reden dat ik deze game goed vind voor de jongere gamers, is de beperkte tijd die je per dag kunt spelen. De game loopt namelijk mee met de echte tijd (dag en nacht hebben ook invloed op de game, bijvoorbeeld op welke Pokémon je tegenkomt), en je zult dus een echte dag moeten wachten op nieuwe tv-programma’s. Op een gegeven moment ben je gewoon klaar op een dag. Handig voor ouders die normaal hun kind niet bij de GameCube weg weten te krijgen.
Wat ik wel erg slecht vind, is dat wat betreft de taal niet erg rekening is gehouden met de doelgroep. Of er is vanuit gegaan dat alle kleine gamertjes in Nederland Engels (of Frans of zo) kunnen, of er is gewoon niet over nagedacht.

Graphics
Pokémon Channel is ontzettend kleurrijk en straalt zeker vrolijkheid uit, maar om te zeggen dat de graphics verbluffend zijn is nogal overdreven. Het had veel mooier gekund, maar persoonlijk denk ik dat dit eigenlijk niet eens nodig is. Ik denk dat de Pokémon er leuk genoeg uit zien voor kleine gamertjes, en dat verder weinig op de grafische kwaliteiten van deze game gelet zal worden door de doelgroep.

Geluid
Ook de muziek/soundeffects zijn niet verbazingwekkend goed, maar wederom denk ik dat dit weinig uit maakt. De geluidjes zijn vrolijk en herkenbaar en de verschillende Pokémon zeggen hun eigen naam, zoals ze dat horen te doen (ze kunnen ‘in het echt’ ook niets anders zeggen). Heeft de doelgroep meer nodig? Ik denk het niet.

Houdbaarheid
Pokémon Channel gaat absoluut niet lang mee. Al na een paar dagen zijn alle tv-programma’s te zien op tv en per dag heb je nog maar een beperkte tijd gespeeld ook. Oftewel, na een paar dagen wat gespeeld te hebben ben je klaar. Je zou nog door kunnen gaan met het kopen van Nice-cards voor je verzameling, of alle mogelijke knuffels e.d. kopen voor je kamer, maar ook dat houdt een keertje op. Al die rondlopende Pokémon ben je ook wel een keer zat en het enige dat wat mij betreft overblijft is het spelen op je Pokémon Mini, maar daar heb je natuurlijk geen GameCube en Pokémon Channel voor nodig. Als je zo graag Pokémon Mini speelt kun je ook een echte Pokémon Mini kopen.

Er is in Pokémon Channel maar weinig interactiviteit; de game is vooral passief omdat je veel tv-programma’s alleen kunt bekijken. De activiteiten naast het tv-kijken zijn ook niet erg speciaal. Er valt dan ook nauwelijks van een moeilijkheidsgraad te spreken. De Pokémon mini is een leuke extra, maar als je dat leuk vindt kun je ook gewoon een echte Pokémon Mini kopen. Op grafisch gebied en wat betreft het geluid is Pokémon Channel geen meesterwerk, maar zoals ik al eerder heb gezegd denk ik dat dit zeer weinig uit maakt als je kijkt naar de doelgroep. Ik weet niet goed hoe ik deze game uiteindelijk moet beoordelen. Tegen de wat oudere gamers wil ik in ieder geval wel zeggen: koop deze game absoluut niet! Ook niet voor de grap of zo, daar is het echt allemaal te saai en te langzaam voor. Voor de kleine Pokémon freakjes zal deze game best leuk kunnen zijn, maar dat duurt dan wel maar heel kort, want Pokémon Channel gaat gewoon echt niet lang mee.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 6
Geluid: 5
Houdbaarheid: 3
Speelbaarheid: 5
Eindoordeel: 5
+ Kan leuk zijn voor kleine Pokémonfreakjes
+ Beperkte speeltijd per dag, fijn voor de ouders
+ Spelen op de Pokémon Mini
- Je kunt weinig zelf doen en alles gaat langzaam, daardoor saai
- Je bent al heel snel klaar met de game
- Nederlands niet als taaloptie
Member
Geplaatst op 05/10/2005
Gamer 123
dat taalminpuntje is bij elke game zo(pokemon dan hč)
Gast
Geplaatst op 03/04/2006
ginny

84.86.58.149
Hoe kom ik aan dit spel?
Gast
Geplaatst op 11/04/2006
flip

84.87.145.205
waar kank ut koopen kan um namelijk nergenst vinden
Gast
Geplaatst op 22/04/2006
ikke

81.82.84.180
kun je de game ook op playstation 2 krijgen?
Member
Geplaatst op 28/04/2006
bjork
wat i een ngc
Gast
Geplaatst op 01/08/2006
marco

213.224.73.104
hoe kloon je op ruby
Gast
Geplaatst op 01/08/2006
marco

213.224.73.104
hoe kloon je op ruby
Gast
Geplaatst op 01/08/2006
marco

213.224.73.104
hoe kloon je op ruby
Gast
Geplaatst op 01/08/2006
marco

213.224.73.104
hoe kloon je op ruby
Gast
Geplaatst op 01/08/2006
marco

213.224.73.104
hoe kloon je op ruby
Gast
Geplaatst op 01/08/2006
marco

213.224.73.104
hoe kloon je op ruby
Gast
Geplaatst op 01/08/2006
marco

213.224.73.104
hoe kloon je op ruby
Gast
Geplaatst op 01/08/2006
marco

213.224.73.104
hoe kloon je op ruby
Gast
Geplaatst op 01/08/2006
marco

213.224.73.104
hoe kloon je op ruby
Gast
Geplaatst op 19/09/2006
gast

82.161.7.180
hoe kloon je een tumor
Gast
Geplaatst op 19/09/2006


82.161.7.180
hoe kloon je een tumor
Gast
Geplaatst op 19/09/2006


82.161.7.180
hoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumor
Gast
Geplaatst op 19/09/2006


82.161.7.180
hoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je e
Gast
Geplaatst op 19/09/2006


82.161.7.180
hoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumorhoe kloon je een tumor
Gast
Geplaatst op 21/10/2006
thomas

217.136.22.60
hou ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooop
Gast
Geplaatst op 22/10/2006
tom

83.83.242.166
je kan niet klonen op ruby!!!! en hoe je een tumor kloont zoek je zelf maar uit.
Gast
Geplaatst op 25/01/2007
fanuel

87.210.24.182
je kan wel klonen op pokemon emerald
Gast
Geplaatst op 25/01/2007
fanuel

87.210.24.182
ik heb namelijk 110 rare candý´s
Member
Geplaatst op 25/02/2007
pokemasterx
zoooooh dat is veel maar rare candy's daar vind je niet zo veel van hoor
Member
Geplaatst op 25/02/2007
pokemasterx
nou jah hoe kom je aan zoveel rare candy's
Member
Geplaatst op 06/03/2007
pokeden
hoe moet je klonen op emerald
Member
Geplaatst op 08/03/2007
poketalent
als je het pokemon channel hebt hoe haal je jirachi dan?????
Gast
Geplaatst op 18/03/2007
duncan

89.98.23.127
hoe krijg je jirachi op pokemon channel
Gast
Geplaatst op 21/04/2007
jens

84.195.110.142
hoe geraak je aan veel rare candy's op ruby
Member
Geplaatst op 29/07/2007
barty
Ik koop hem misschien op Marktplaats als die voor een leuk prijsje te koop is, anders niet.
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Pokémon Channel
Genre: Sim
Platform: Gamecube
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers