Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Gamecube | Kirby's Air Ride
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Kirby's Air Ride

In 1992 kwam er een spel uit op de gameboy en het heette Kirby: Nightmare In Dreamland. Het introduceerde een nieuw karakter in de wereld van Nintendo, Kirby. Kirby is een vrolijk roze droomwezentje dat de kracht heeft om vijanden op te eten. Sinds Kirby: Nightmare in Dreamland zijn er al 14 games uitgekomen waarin Kirby een rol heeft, waarvan Kirby Air Ride de laatste is.

Kirby had al elf platformgames op zijn naam staan en twee vechtspellen. Eind februari 2004 kwam er voor het eerst een racespel uit met Kirby’s naam erop. Kirby zou rond kunnen vliegen op de bekende Warp-ster en nog vele andere voertuigen. Speciaal aan dit spel zou zijn dat men slechts één knop nodig zou hebben om het te spelen, naast het sturen van je ster. Met alleen de A-knop zou men dan kunnen remmen, boosten, vijanden opeten en wapens gebruiken, gas geven zou dan al automatisch gaan. Als je het spel opstart kan je kiezen uit drie verschillende speelmodes, die ik hieronder zal beschrijven.

Air Ride
In Air Ride is het de bedoeling om zo snel mogelijk over de finish te gaan, als in een gewoon racespel dus. Het finishen wordt alleen bemoeilijkt door andere Kirby’s en vijanden. De andere Kirby’s kunnen door de computer bestuurd worden of door medespelers. De vijanden zijn oude bekenden uit andere Kirby-games, waaronder Wheelies, Meta-knights en zelfs King Dedede. Kirby Air Ride zou geen Kirby-game zijn als je deze vijanden niet op kon eten. Kirby kan de vijanden van de baan te zuigen en dan hun aanval kopiëren. Zo kan je over de banen vliegen als een vogel, een vuurkrans op je hoofd krijgen en zwaaien met Link zijn zwaard en muts. Je begint met acht racebanen en je kan er later slechts één vrijspelen, wel zijn er vele andere voertuigen vrij te spelen, maar hierover vertel ik later.

Top Ride
In Top Ride zijn de banen zeer klein en is het de bedoeling om zo snel mogelijk een bepaald aantal rondes als eerst af te maken. Er verschijnen vaak items op de baan om het iets makkelijker of juist iets moeilijker te maken voor jouw Kirby. Zo wordt jouw Kirby ineens erg groot of kan jouw Kirby ineens een stuk harder rijden. Er zijn zeven banen en slechts twee soorten voertuigen. Een van de voertuigen gaat iets harder, maar kan alleen sturen na een boost. De andere kan je elk moment sturen, maar gaat dan ook een stuk langzamer.

City Trial
City Trial is zeker de leukste van de drie spelmodi. Eerst gaat jouw Kirby voor een bepaalde tijd met zijn voertuig de stad in om power-ups te verzamelen. Dat zijn kleine items met een speciale vorm. Als je een power-up pakt gaat bijvoorbeeld je topsnelheid omhoog, of kan je beter bochten nemen. Ook kun je in de stad een item pakken, wat tijdelijk een aanval geeft zoals in de Air Ride speelmode. Zodra je er een hebt kun je een tegenstander aanvallen en op die manier ook zijn power-ups en andere items afpakken.
Als laatste zijn er ook nog bepaalde speciale items te vinden in het spelveld, die heel weinig voorkomen. Als je drie van deze voorwerpen hebt gevonden krijg je een legendarisch voertuig, dat in alle opzichten beter is dan een normaal voertuig. Ook handig in deze speelmode is dat je elk moment van je voertuig af kan stappen om een ander voertuig te zoeken. Zo kan je een veel sneller voertuig pakken of eentje die beter vliegt, wat je zeer kan helpen bij het tweede deel van City Trial. In het tweede deel van City Trial krijgen jouw Kirby en de medespelers een challenge waarin de power-ups en een ander voertuig vaak zeer van pas komen. Zo kan het voorkomen dat jouw Kirby tegen een groot bord aan moet vliegen om zoveel mogelijk punten te halen, juist zover mogelijk moet vliegen of gewoon een Air Ride race sneller dan je tegenstanders moet voltooien.

Bonussen
Allerlaatst vertel ik nog wat over de bonussen in het spel. Elke spelmode heeft namelijk 120 verschillende bonussen. Niet voor elke bonus die je haalt krijg je iets extra’s. Meer dan de helft is gewoon om voor de lol te halen. Voor elke bonus moet je alleen wel iets doen, zoals in totaal twee uur spelen, een grote pilaar neerslaan of een ronde sneller dan 24 seconden finishen. Dat is niet altijd even makkelijk, maar het maakt de houdbaarheid wel een stuk groter.

Kirby Air Ride is een leuk spel, maar daar blijft het ook bij, het is zeker geen topper. Het spel is grafisch zeer goed in orde, de beelden die langs komen flitsen zijn erg mooi, en helemaal in de vertrouwde ‘Kirby-stijl’; dus voorzien van veel felle kleuren en vrolijkheid. Het geluid is net zo vrolijk en de melodietjes zitten de hele dag in je hoofd. De houdbaarheid zou een stuk minder zijn zonder alle bonussen omdat er anders maar één baan vrij te spelen is en maar een paar voertuigen. De speelbaarheid is een goede gok van de makers, want zonder de A-knop formule zou het een gewone racer zijn.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 9
Houdbaarheid: 7
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 7
+ Mooie graphics en geluid
+ Bonussen
- Weinig racebanen
- Te kleurig en vrolijk voor bepaalde gamers
Gast
Geplaatst op 30/01/2007
554

84.104.41.4
YRT
Gast
Geplaatst op 30/01/2007
YR56445

84.104.41.4
YTRTYR
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Leonel

190.39.143.48
http://1ac71f499a429ef944d623624f2a594d-t.k90u0h.info [a href="http://1ac71f499a429ef944d623624f2a594d-h.k90u0h.info"]1ac71f499a429ef944d623624f2a594d[/a] [url]http://1ac71f499a429ef944d623624f2a594d-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://1ac71f499a429ef944d623624f2a594d-b2.k90u0h.info]1ac71f499a429ef944d623624f2a594d[/url] [u]http://1ac71f499a429ef944d623624f2a594d-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 20/02/2008
jsdj hll

124.217.251.147
[a href="http://forexhandeln.blogspot.com/"]I likw spam[/a]
Gast
Geplaatst op 20/02/2008
jsdj hll

124.217.251.147
[url="http://forexhandeln.blogspot.com/"]I likw spam[/url]
Gast
Geplaatst op 20/02/2008
jsdj hll

124.217.251.147
[a href="http://forexhandeln.blogspot.com/"]I likw spam[/a]
Gast
Geplaatst op 20/02/2008
jsdj hll

124.217.251.147
[url="http://forexhandeln.blogspot.com/"]I likw spam[/url]
Gast
Geplaatst op 20/02/2008
jsdj hll

124.217.251.147
[a href="http://forexhandeln.blogspot.com/"]I likw spam[/a]
Gast
Geplaatst op 20/02/2008
jsdj hll

124.217.251.147
[url="http://forexhandeln.blogspot.com/"]I likw spam[/url]
Gast
Geplaatst op 20/02/2008
jsdj hll

124.217.251.147
[a href="http://forexhandeln.blogspot.com/"]I likw spam[/a]
Gast
Geplaatst op 20/02/2008
jsdj hll

124.217.251.147
[url="http://forexhandeln.blogspot.com/"]I likw spam[/url]
Gast
Geplaatst op 20/02/2008
jsdj hll

124.217.251.147
[a href="http://forexhandeln.blogspot.com/"]I likw spam[/a]
Gast
Geplaatst op 20/02/2008
jsdj hll

124.217.251.147
[url="http://forexhandeln.blogspot.com/"]I likw spam[/url]
Gast
Geplaatst op 26/02/2008
jsdj hll

124.217.251.147
[a href="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]poker rakeback[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]rakeback poker[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]rake back poker[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]poker rake back[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]rakeack[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]rake back[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]rakeback deal[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]poker rake[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]poker rakeback[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]rakeback poker[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]rake back poker[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]poker rake back[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]rakeack[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]rake back[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]rakeback deal[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]poker rake[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/"]poker rakeback[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/"]rakeback poker[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/"]rake back poker[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/"]poker rake back[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/"]rakeack[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/"]rake back[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/"]rakeback deal[/a][a href="http://www.rakebackmypoker.com/"]poker rake[/a]
Gast
Geplaatst op 26/02/2008
jsdj hll

124.217.251.147
[url="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]poker rakeback[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]rakeback poker[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]rake back poker[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]poker rake back[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]rakeack[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]rake back[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]rakeback deal[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/rbdeals.php"]poker rake[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]poker rakeback[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]rakeback poker[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]rake back poker[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]poker rake back[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]rakeack[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]rake back[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]rakeback deal[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/pokerrooms.php"]poker rake[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/"]poker rakeback[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/"]rakeback poker[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/"]rake back poker[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/"]poker rake back[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/"]rakeack[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/"]rake back[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/"]rakeback deal[/url][url="http://www.rakebackmypoker.com/"]poker rake[/url]
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Kirby's Air Ride
Genre: Racing
Platform: Gamecube
Aantal spelers: 4
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers