Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Mafia
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Mafia

Sommige games worden enorm gehyped. Hierbij hebben we het over games zoals Gran Tourismo 3, Grand Theft Auto 3, Doom 3 en ook Mafia. Meer dan de helft van deze games blijkt na de release net zo interessant te zijn als een zak aardappelen gekookt in een snelkookpan. Saai dus! Gelukkig is de overige helft van deze games vaak bijzonder goed en wordt deze game als “topper” bestempeld. Om eerlijk te zijn weet ik niet wat ik in dit geval aan moet met Mafia. De game heeft erg veel sterke punten, maar ook een aantal mindere punten, die de lol er voor sommige mensen af neemt.

Het spel speelt zich af in de Verenigde Staten van de jaren 30. Je speelt de taxichauffeur Tommy, die door omstandigheden in de onderwereld van de Mafia terechtkomt, wanneer hij gedwongen wordt een aantal voortvluchtige Maffiosi te vervoeren. Een aantal dagen hierna wordt je uit je taxi getrokken door een aantal Maffiosi van een andere Mafia familie. De enigste uitweg die je ziet is te vluchten en hulp te vragen aan Don Sallieri, de Mafiabaas van de 2 Maffiosi die je eerder gered hebt. Hierdoor zul je steeds dieper en dieper in de wortels van de onderwereld terechtkomen.

De game heeft volgens velen, waaronder ook ik, veel weg van de laatste telg in de GTA familie. Het grootste gedeelte van de tijd zul je doorbrengen achter het stuur. Zo nu en dan zul je in een missie komen waar je je taxi mag verlaten en andere smerige zaakjes op zult moeten lossen. Klinkt bekend? In mijn ogen dus wel. Het grootste verschil met GTA3 is echter dat in Mafia het realisme een groot stuk hoger ligt dan in GTA3. De auto’s kunnen in het begin niet harder dan de armoedzalige 60, wat in de jaren 30 ook ongeveer als de maximumsnelheid van de auto’s was. De gebouwen en de meer dan 60 voertuigen zien er allemaal superrealistisch uit en alles past perfect in de omgeving. Ook de voorbijlopende voetgangers en autobestuurders zien er erg gedetailleerd uit. Maar hetgeen dat in Mafia waarschijnlijk een van de grootste onderdelen van het realisme is, zijn de wetten en regels. Zo zul je het niet in je hoofd moeten halen om een voetganger omver te scheuren wanneer je een passagier vervoert. Deze zal uitstappen en de missie zal voorbij zijn. Ook kan het rijden door rood zwaar bestraft worden, tenminste… als er politie in de buurt is.

Toch is niet alles zo realistisch. Wanneer je jezelf eens wat dieper in het geluid verdiept, zal je iets opmerkelijks opvallen. Tijdens het rijden zijn de motorgeluiden en de bijzonder rustgevende muziek bijna het enigste dat je hoort. Alles klinkt erg soepel. Maar wanneer je in je eerste achtervolging door een aantal Maffiosi bevindt, zal dit realistische geluid snel verholpen zijn. Wanneer je in deze missie namelijk neergeschoten wordt, zul je een hoog piepstemmetje te horen krijgen die in de verste verte niet lijkt op de stem van Tommy. Het was schijnbaar te prijzig of te moeilijk voor de makers van Mafia om de stem van Tommy ook in deze missies toe te voegen. Erg jammer.

Wat verder erg jammer is, is dat de game erg frustrerend kan zijn. In het begin zul je voor je missies nog ruim de tijd krijgen, maar later zal dit steeds moeilijker worden. Ook vinden sommige passagiers het niet fijn als je een andere route rijdt dan zij aangegeven hebben. Hiernaast zal het wel eens voorkomen dat je bepaalde missies wel 10 tot 20 keer opnieuw zal moeten doen omdat je net een bekeuring kreeg of dat je stééds neergeschoten wordt zonder enige mogelijkheid om de kogels te ontwijken. Voor sommige mensen kan deze frustratie veel te veel zijn, waardoor sommigen zullen stoppen met het spel te spelen.

Na het schrijven van deze review weet ik nog steeds niet wat ik met Mafia aan moet. Het spel is leuk, maar toch ook weer niet. Het spel is realistisch op de meeste punten, maar de hoge piepstemmetjes tijdens sommige missies verzieken dit weer. De missies zijn pittig, maar vaak ook erg frustrerend. Kortom: Het beste dat je kunt doen is de game zelf proberen en je eigen beoordeler zijn.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 10
Geluid: 7
Houdbaarheid: 7
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 7
+ Erg realistisch
+ Goed verhaal
- Soms piepstemmetjes
- Erg frustrerend
Gast
Geplaatst op 28/03/2006
peter

82.134.170.158
hey ik kan maar niet verder komen met die race kan heeft iemandt geen code.s al vast bedangt
Gast
Geplaatst op 01/05/2006
maarte

81.165.133.66
Even googelen en je vind alle savegames. ;)
Maar het is vind ik zelf toch plezanter om de race zelf uit te rijden... Hoe vaak ik ook opnieuw moest beginnen.
Gast
Geplaatst op 05/05/2006
Djoerd

213.10.106.1
Jongens,

Mafia is de beste game. GTA jat juist alles van Mafia en niet andersom. GTA is rommel. Slecht verhaal, slechte graphics, oppervlakkig geluid. En toch verkoopt het beter. Voor mij is dit een raadsel.
Gast
Geplaatst op 10/05/2006
Ari

213.10.216.204
Natuurlijk is de game niet frustrerend. Het is een uitdaging! Voor een échte gamer is Mafia een must-have!
Gast
Geplaatst op 16/09/2006


62.163.93.194
Hm.. vergeef me, maar ik kan me niet helemaal vinden in je mening over deze game. ik vind het spel geniaal, en reken maar dat ik VEEL spellen heb gespeeld in mijn leven en dus niet snel zeg dat ik iets geniaal vind. in mijn opinie: een échte aanrader!
En die race... gewoon net zo lang proberen tot het lukt ;)
Gast
Geplaatst op 26/09/2006
poepie

62.145.193.55
he mensen willen jullie mijn vrienden zijn ik heb namelijk geen vrienden alvast bedankt
Gast
Geplaatst op 15/10/2006
Ahmet

87.212.130.80
wie weet hoe je uit de auto komt?? stuur bericht naar killer-a-95@hotmail.com want, ik ben niet altijd online op deze site
Gast
Geplaatst op 16/10/2006
ikke

86.80.215.70
GTA is vet wel beter
Gast
Geplaatst op 25/12/2006
robert

82.75.13.80
hoe moet je die bom op de auto van morelo plaatsen ?
Gast
Geplaatst op 05/03/2007
Maantje

87.210.20.98
Je moet naar die ene bom gebeuren bij het tankstation zeg maar. En dan moet je die garage in. Als de dear sluit zit er een bom in. De bom activeer je door op LCtrl te drukken en dan moet je wegrennen.
Gast
Geplaatst op 30/04/2007
loan

85.177.153.68
KPAGDI http://daddelnews.de/news_details.php3 loan rate [url=http://gaestebuch4u.de/gb/freierpoker.html]loan[/url] loan [a href="http://otyanoma.net/~raiden/ragn/mtcgi/mt-comments.cgi"]mortgage[/a] mortgage
Gast
Geplaatst op 30/04/2007
loan

203.139.195.251
WE1NBK http://k.asuken.jp/etr.php mortgage refinance rate [url=http://gaestebuch4u.de/gb/cialisblog.html]loan rate[/url] loan rate [a href="http://kimuras.com/yoshi/modules/wordpress/index.php"]cheap loan[/a] cheap loan
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Mafia
Genre: Action
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: TAKE 2
Uitgever: Onbekend
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers