Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Mortyr
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Mortyr

Wie kent hem nu niet? De oeroude game Wolfenstein. In deze game was het de bedoeling om kasteel Wolvenstein binnen te dringen en de grootste oorlogsmisdadiger uit de geschiedenis te doden. Adolf Hitler. In Mortyr komt bijna alles hieruit terug. Deze game is dan ook een regelrecht vervolg op Wolfenstein.

Zoals je nu dus wel snapt zal het taalgebruik in Mortyr erg tegen gaan vallen. Alle doorgangen, enz. staan allemaal in het Duits beschreven. Haal dat woordenboek maar weer uit de kast!

Het Duits in deze game is waarschijnlijk het enigste zware minpunten in deze game. De graphics van deze game zijn erg goed. Het kasteel en de omgeving zouden zo in het echt ook kunnen bestaan. Er zit ontzettend veel detail verwerkt in deze game. Zo zie je bijvoorbeeld als je door de sneeuw gelopen hebt, je eigen voetafdrukken in de sneeuw. Wat wel jammer is, is dat het bloed in deze game niet rijkelijk vloeit. Als je iemand bijvoorbeeld recht in zijn hoofd schiet, verwacht je toch op zijn minst een litertje bloed. Je krijgt helaas maar een aantal druppeltjes te zien.

Ook het geluid in Mortyr is erg goed. Met name de muziek. De muziek brengt, samen met de graphics, ontzettend veel sfeer in deze game. Je zou kunnen denken dat je zelf meespeelt in het hele gebeuren. Wat minder goed is, zijn de geluidseffecten. Als je bijvoorbeeld je wapen afvuurt, hoor je een heel zwak klinkend schot. Dit klinkt niet erg dodelijk.

Een ander punt wat ook goed is aan Mortyr is de speelbaarheid. De besturing is niets bijzonders. Je kunt hem (net als in de meeste games) zelf aanpassen aan de toetsen die jij prettig vindt.

Een iets minder goed punt aan Mortyr is de houdbaarheid. De game heeft wel een aantal grote levels, maar het is en blijft toch te weinig. Vooral de meer ervaren gamers onder jullie zullen deze game binnen een week uit hebben gespeeld. Ook het gebrek aan een goede multiplayer brengt deze game in een tekort.

Mortyr is een zeer goede game. Dit is een van de weinige games die ik de laatste tijd gespeeld heb die echt de sfeer van de game over kan brengen. Het is wel ontzettend spijtig dat het bloed in deze game niet zo rijkelijk vloeit als in games zoals bijvoorbeeld Soldier of Fortune. Ik betreur het ook diep dat er in deze game geen goede multiplayer is ingebouwd. Maar ja, voor een goede multiplayer zullen we dan maar Quake 3 en Unreal Tournament blijven spelen.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 7
Houdbaarheid: 7
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 7
+ Veel detail
+ Sfeervolle muziek
- Weinig bloed
- Geen goede multiplayer
Gast
Geplaatst op 21/05/2007
dave

84.26.107.32
ik zoek koodis
Gast
Geplaatst op 21/05/2007
jan

84.26.33.132
vast al een oud spel dan,
Gast
Geplaatst op 10/07/2007
Christopher

62.131.150.237
Ik had deze game toevallig zien liggen toen ik wat jonger was in de bartsmit. Eenz sehr aantal jaren geleden, ik vond een game nog nooit zoow sfeervol als Mortyr. Supervet in die kastelen en als die sfeervolle belichting. Het enige baggere is de andere helft...dan neem je een sprong naar de toekomst in 2000 weet ik veel...en dat is sehr kut. Dan zijn die kastelen weg en is het meer een blade-runner setting. De eerste helft is super!
Gast
Geplaatst op 28/07/2007
Gast

87.19.227.150
inderdaad een leuk spel, mortyr, en je hebt helemal gelijk met die sfeervolle muziek!
Gast
Geplaatst op 20/04/2008
Nico

82.139.70.104
De belichting is bagger.. Veels te donker dus!
Gast
Geplaatst op 29/04/2008
Richard

212.104.209.151
Genante vraag ... maar hoe open je een deur in dit spel?
Gast
Geplaatst op 09/11/2008
Subzero

84.105.154.234
Heel lang geleden dat ik dit spel had gespeeld maar hij is echt heel goed
ze zouden zo goed vervolg erop kunne maken maar helaas deel 2 vond ik tegen vallen
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 3.235.172.213
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Mortyr
Genre: Shooter
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Mirage Media
Uitgever: Onbekend
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers