Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Need for Speed: Underground
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Need for Speed: Underground

Een van de bekendere vooroordelen over de gemiddelde man is dat hij, naast flink bier drinken en over seks praten, graag naar mooie vrouwen en mooie auto’s kijken. Belachelijk natuurlijk! Een groot gedeelte van de mannelijke wereldbevolking zal buiten dit vooroordeelschema vallen en zal juist een attente man zijn die om zijn vrouw geeft en het kijken naar mooie auto’s is in veel gevallen ook uitermate overdreven.

Persoonlijk heb ik zelf helemaal niets met mooie auto’s. Natuurlijk zal mijn hoofd in sommige gevallen zeker een kwartslag draaien wanneer een prachtige auto voorbij komt, maar merknamen en dergelijke hebben me nooit geïnteresseerd. Een auto moet allereerst doen waarvoor hij gemaakt is; vervoer bieden. Dat er naast mijn mening genoeg mensen met een andere mening zijn mogen duidelijk wezen. Zélfs in het kleine boerengat waar ik mijn huisvesting vind, zal je kleine Fiat Panda regelmatig ingehaald worden door een stoer uitziende vierwieler met een flinke geluidsinstallatie en gespierde patser achter het stuur.

Voor alle arme gamers onder ons die absoluut geen geld over hebben om een auto aan te passen (tunen) of om überhaupt een auto te kopen, is een simpele oplossing makkelijk te vinden. Need for Speed: Underground is alweer de zevende Need for Speed game. Met 6 voorgangers onder de NFS naam, mag een flinke dosis verandering natuurlijk niet ontbreken.

In Need for Speed: Underground zul je als grootste verandering de georganiseerde races vaarwel zeggen. Tijd om de straat op te gaan. In Underground, wat tevens de titel van de hoofdspelmode is, zul je een jongeman zijn met een droom! Een droom om een prachtig opgepoetste, dure bolide onder je kont te hebben terwijl je, vergezeld door een prachtige jonge dame, door de straten van je stad scheurt. Natuurlijk komen deze prachtige bolide en dame niet zomaar gratis en voor niets uit de lucht vallen. Je zult er voor moeten werken in het ondergrondse racecircuit.

In de Underground mode zul je kennis maken met een standaard selectie voertuigen. De selecteerbare auto’s zijn voor een gemiddelde scholier al een voertuig om nachten lang over te dromen, maar voor de gemiddelde autofreak zijn de auto’s nogal standaard. Ikzelf zou dik tevreden zijn met een Volkswagen GTI, een Honda Civic of een Mazda Miata MX-5 binnen handbereik, maar dit terzijde.

Natuurlijk zul je jezelf eerst moeten bewijzen op het ondergronds racecircuit. Hierin heb je een aantal verschillende racemodes tot je beschikking. Allereerst zul je het regelmatig op moeten nemen in de ietwat standaard Circuit mode. Hierin rijdt je een vooraf bepaald aantal rondes en is het je missie om als eerste, vóór je 3 tegenstanders dus, de eindstreep te behalen. Een vergelijkbare racemode is de Knockout mode waarin je 4 rondes de weg onveilig moet maken. Per ronde zal de racer die als laatste over de finish komt uitgeschakeld worden totdat er 1 overblijft… de winnaar! De Sprint mode zal je van 1 punt in de stad naar het andere leiden. De regels in de Sprint mode variëren zo nu en dan. Op het ene moment zul je je tegenstanders achter je moeten laten en als eerste over de eindstreep moeten komen terwijl op het andere moment je tegenstanders niet aanwezig zullen zijn in de race en je binnen een bepaalde tijdslimiet deze zelfde eindstreep weer moet behalen.

Totaal nieuw zijn de 2 overige racemodi. Allereerst heb je de inmiddels veel besproken Drag mode. Op een rechte baan zul je moeten laten zien dat je de snelste en het beste bent in scheuren en schakelen. Tijdens de race zal op je scherm aangegeven worden wanneer je het beste kunt schakelen. Schakel je perfect en ontwijk je tegenliggend verkeer en barricades dan zul je geheid als eerste over de finish komen. De laatste mode is de Drift mode waarin je op een verkeerloze baan zoveel mogelijk slipcapriolen moet uithalen. Met deze slipbewegingen behaal je punten. Degene met het hoogst aantal punten zal de wedstrijd winnen.

Tijdens al deze spelmodi zal het mogelijk zijn speciale Stijlpunten te behalen. Stijlpunten zijn te behalen wanneer je een ronde als eerste over de finish komt, een weggebruiker nét niet zal raken, een scherpe bocht maakt en op vele andere manieren. Het Stijlpuntensysteem zal een beetje racegamer bekend voorkomen aangezien het geheel flink is ontleend aan het geweldige Kudos systeem uit Metropolis Street Racer en later de Project Gotham Racing games. Met de behaalde stijlpunten dwing je aanzien af bij je tegenstanders.

Naast Stijlpunten zul je in de Underground mode na iedere overwinning beloond worden met een flinke dosis knoertharde dollars. Hoe hoger het moeilijkheidsniveau waarop je de race uit rijd, hoe meer geld je zal ontvangen. Deze prachtige, glimmende dollars zijn in het spel uit te geven aan het tunen van je auto of het kopen van een snellere auto. Wanneer je bepaalde races tot een goed einde brengt zul je namelijk diverse auto’s en onderdelen beschikbaar voor aankoop maken. Werkelijk alles aan je auto kan aangepast worden, van koplampen tot neon licht en van uitlaat tot spoiler. Ook het aanpassen van de kleur van je auto en de bestikkering op je nieuwe laklaag zullen je lang bezig houden. Naast al deze uiterlijke ongein, zal het natuurlijk ook flink draaien om het opschroeven van de prestaties van je auto. Hiervoor zul je een flinke dosis motoren, banden, stuurinrichtingen en vele andere voorwerpen tot je beschikking hebben. Het inbouwen van het versnelling gevende lachgas zal een vereiste zijn om de latere races tot een goed einde te brengen.

Alle bovengenoemde spelmodi zijn naast de Underground mode ook terug te vinden in de Quick Race optie die een zesde spelmode, namelijk Free Run op de koop toe neemt. Hoewel de AI in NFS: Underground op een lekker niveau ligt, zul je zo nu en dan natuurlijk ook tegen totaal onbekende racefanaten willen spelen, iets dat ook online kan.

Over de AI van deze game moet nog iets gezegd worden. EA heeft namelijk een zogenaamde Catch-Up AI in de game aangebracht. Catch-Up AI zal ervoor zorgen dat racers die een achterstand op de koploper hebben, ietwat harder kunnen rijden dan de koploper. Iets waardoor de race flink spannend blijft, maar wel het realisme uit de game wegneemt.

Grafisch gezien is NFS: Underground echt het neusje van de zalm. Terwijl je door de prachtige, grote stad scheurt zal je oog de felle neonkleuren van de diverse gebouwen vanuit een ooghoek kunnen aanschouwen. Helaas vergt het kleurenspektakel wel een redelijke hoeveelheid kracht van je videokaart.

Een beetje racefanaat snelt op het moment van het lezen van deze review direct naar de winkel! Need for Speed: Underground is hét gewoon helemaal! Prachtige graphics, een flinke soundtrack met heerlijke muziek om bij rond te scheuren, toffe spelmodi en de mogelijkheid om je auto te tunen op de manier zoals jíj het wil zouden je al moeten overtuigen. Ik ben in ieder geval wel overtuigd van deze game die nogal wat weg heeft van de ”The Fast and the Furious” films en ik ben niet eens een fan van het racegenre!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 10
Geluid: 9
Houdbaarheid: 9
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 9
+ Prachtige graphics
+ Veel toffe spelmodi
+ Auto
- Stijlpunten systeem gejat
- Muis in beeld tijdens racen
Gast
Geplaatst op 30/04/2007
cheap loan

157.78.3.137
GW6K65 http://daddelnews.de/news_details.php3 loan [url=http://gaestebuch4u.de/gb/mylevitrablog.html]loan rate[/url] loan rate [a href="http://gaestebuch4u.de/gb/cialisblog.html"]loan rate[/a] loan rate
Gast
Geplaatst op 30/04/2007
cheap loan

203.139.195.251
62WZ4Q http://otyanoma.net/~raiden/ragn/htdocs/mt/archives/000119.html mortgage refinance [url=http://adic-grp.com/blog/user002.php]mortgage[/url] mortgage [a href="http://adic-grp.com/blog/user002.php"]mortgage[/a] mortgage
Gast
Geplaatst op 10/06/2007
Marcelo

201.245.236.230
http://08135a2a6790896ed83166bd8ea0f51a-t.aqjvjk.info [a href="http://08135a2a6790896ed83166bd8ea0f51a-h.aqjvjk.info"]08135a2a6790896ed83166bd8ea0f51a[/a] [url]http://08135a2a6790896ed83166bd8ea0f51a-b1.aqjvjk.info[/url] [url=http://08135a2a6790896ed83166bd8ea0f51a-b2.aqjvjk.info]08135a2a6790896ed83166bd8ea0f51a[/url] [u]http://08135a2a6790896ed83166bd8ea0f51a-b3.aqjvjk.info[/u] 3c90204d52adee10ff76ba118f762c92
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 3.235.172.213
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Need for Speed: Underground
Genre: Racing
Platform: PC
Aantal spelers: 2
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: E.A.
Uitgever: Electronic Arts
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers