Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Battlefield 2142
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Battlefield 2142

De koning van multiplayer is terug en hij wil jou! Dit is je kans om een held te zijn! Vergeet je sociale leven en sluit je aan op het digitale slagveld! Knal iedereen genadeloos neer met futuristische wapens! Schiet met gigantische machines de vijand overhoop! Welkom in het jaar 2142!

Battlefield 2142 is een nieuwe game van EA en Dice en voelt zeer vertrouwd aan. Dice levert vette gameplay, mooie graphics en een futuristisch tintje en EA blijft doorgaan met de oude bugs uit de Battlefield franchise. Zo kan het bij sommige bezitters van BF2142 voorkomen dat je steeds wordt gekickt door Punkbuster. Dat komt omdat EA de verkeerde PB-versie in de game heeft gestopt. Verder kan het in sommige maps gebeuren dat hele delen opeens zwart worden. Ook klopt de puntentelling soms niet en zitten er glitches in die misbruikt kunnen worden door mensen die totaal niet goed kunnen gamen.

EA heeft wel goed werk geleverd door de game minder zwaar te maken dan zijn voorganger. Toen Battlefield 2 uitkwam had je namelijk meteen een nieuwe pc nodig om de game goed te draaien. BF2142 kun je met dezelfde computer spelen als waarmee je BF2 speelt, en het speelt nog soepeler ook.

Mensen die denken dat BF2142 hetzelfde is als BF2 hebben het helemaal mis. Het spel is in alle opzichten verbeterd. Grafisch gezien ziet het er beter uit en ook nog eens realistischer. Als je rent schommelt de camera mee en dat versterkt het realistische effect. Qua gameplay is het spel een beetje hetzelfde gebleven. Zo kun je nog steeds in een groot aantal voertuigen en die zijn allemaal futuristisch. Van hoovertanks tot de zogenaamde ‘walkers’. Ook is het aantal klassen verminderd naar vier, namelijk: Recon, Assault, Engineer en Support. Wat BF2142 echter anders maakt dan zijn voorgangers is de Titan mode. In de Titan mode is het doel de Titan (een soort zwevend schip) van de tegenstander te vernietigen. Dit doe je door silo’s te bezetten. Als je een silo hebt bezet dan schiet deze een aantal raketten richting de titan van de tegenstander. Gedurende het spel kun je in de bovenkant van je scherm zien hoe met het schild staat van jouw Titan. Is een van de Titans vernietigd, dan volgt een klein filmpje waar je de explosie van de Titan ziet.

Net zoals in BF2 kun je, naarmate je een hogere rang bereikt, wapens en gadgets unlocken. Maar in BF2142 kun je jezelf specialiseren! Bijvoorbeeld: je bent een rang omhoog gegaan en je unlockt de reviver en medkits voor de Assault, hierdoor doop je jezelf tot Engineer-Assault. Zo wordt je toch uniek in het spel en dat is een heel leuk element.

BF2142 is een heel vette game die echter nog wel de nodige bugs bezit. Het spel is vooral voor mensen die kwijlen bij een strategische shooter en triggerhappy zijn. Ook voor de mensen die voor het eerst kennis willen maken met de Battlefield-serie is dit een geschikt spel.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 8
Geluid: 7
Houdbaarheid: 9
Speelbaarheid: 8
Eindoordeel: 8
+ Titan mode is leuk
+ Nog steeds verslavend
+ Grafisch soepeler dan BF2
- Iets te veel bugs
- Meer een grote add-on dan volwaardige sequel
Member
Geplaatst op 31/10/2006
gangsterj
goede review.. alleen ben ik het niet met je eens bij de zin "Het spel is vooral voor mensen die kwijlen bij een strategische shooter triggerhappy zijn" triggerhappy ben ik het nog wel met je eens mar een strategische shooter.. nee meestal zie ik mensen dom heen en weer rennen zonder ook maar te weten dat ze ook een team kunnen maken etc..
Gast
Geplaatst op 01/11/2006
Thomas

84.80.212.144
Hahah, nou wijs je op de slechte gamers. Maar BF2142 is van natuur wel een strategische shooter;)
Gast
Geplaatst op 01/11/2006
Simple Gast

84.29.131.116
Idd, bijna Alle Battlefield series, van vietnam tot 2142 strategies.
Gast
Geplaatst op 02/11/2006
mario

145.97.65.62
een te vet spel gewoon
goede wapens ect.
greets
Member
Geplaatst op 02/11/2006
gangsterj
ja ze moeten die klijne kinderen weg halen bij dat soort games die verpesten het dan weer voor andere door een beetje als een gek rond te rennen.. dan maar naar een clan.
Member
Geplaatst op 05/11/2006
Thomasschouten
Het probleem is alleen dat (bijna) alle clans een minimum leeftijd hebben. Dus voor alle kleine (klijne...:P) kunnen ze er nooit bij. Dat verpest het spel en ik geef de schuld aan de ouders, want die kopen een spel voor hun 8-jarige kindjes met een rating van 16+.
Member
Geplaatst op 12/11/2006
gangsterj
yep, die .kleine. kinderen zien ook weer wat en willen het meteen hebben. Later blijkt dan dat ze er niets van kunnen en dat verpest het voor een groot deel..
Member
Geplaatst op 16/11/2006
fleppie mars
Wat bedoel je met ''kleine kinderen''? Ik vind dat die leeftijds-grenzen meestal te hoog liggen..maar dit lijkt me wel een vet spel...;)
Member
Geplaatst op 16/11/2006
Thomasschouten
met kleine kinderen bedoel ik dat er veel kinderen zijn die het spel niet snappen! Ze lopen ronden met een wapen en willen iedereen neerknallen, zo is BF2142 niet. Het is meer een tactische-shooter dan een, mijn eigen gekozen naampje:), schiet-iedereen-neer-met-een-woeste-gun-waar-je-ammo-nooit-opkan -shooter
Member
Geplaatst op 18/11/2006
fleppie mars
Ooohhh..Dan ben ik ook een groot kind!!!XD
Gast
Geplaatst op 29/12/2006
superdedupe

217.121.205.19
vette demo nog vetter spel gewoon vet.
alleen die systeemeisen (3.0 ghz) zijn wel erg hoor mn pc kan 'm amper aan.
btw: mijn neefje is 10 maar hij is bijna ff goed als mij in bf vietnam... echt vernederend voor me X)
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Battlefield 2142
Genre: Shooter
Platform: PC
Aantal spelers: 32
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: DICE
Uitgever: Electronic Arts
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers