Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Company of Heroes
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Company of Heroes

Company of Heroes is de nieuwste game van Relic en is wederom een RTS. Dit keer ga je echter niet spelen met orcs in het jaar 40.000, maar speelt het spel zich af in (hoe origineel...) de Tweede Wereldoorlog. Hoe kan een WOII RTS nu nog zijn eigen smoel laten zien en tonen dat het daadwerkelijk nieuwe gameplay heeft?

Alhoewel een RTS met een WOII setting niet erg origineel is, is deze RTS game niet helemaal hetzelfde als andere RTS games. Zo hoef je namelijk niet met bepaalde manschappen resources te verzamelen zoals bijv: goud, metaal, steen etc. In CoH draait het om de resources: Manpower, Munitions en Oil. Met deze resources is het grotendeels je taak om gebieden te veroveren en ze bezet te houden om zo je resources veilig te stellen.

Elk potje begin je in een hoofdkwartier met wat engineers. Daar kun je enkele gebouwen maken, maar veel wordt het nooit. Als je eenmaal tanks en soldaten kunt maken dan zul je nog een paar extra dingen kunnen maken, maar zover als bijvoorbeeld in Command & Conquer wordt het niet.

De gebieden die je probeert bezet te houden moeten altijd verbonden zijn met je hoofdkwartier; zo niet dan leveren ze je geen resources op en verlies je het potje aanzienlijk snel. De map is namelijk ingedeeld in bepaalde vlakken en als in vlak 1 je hoofdkwartier zit en je vlak 4 bezet moet houden, dan moet je eerst zorgen dat je de vlakken 2 en 3 overneemt n behoudt!

Als na verloop van tijd jouw soldaten genoeg tegenstanders uitschakelen, krijgen ze daar punten voor. Deze experience points zorgen dat je speciale steun krijgt die zijn verdeeld in 3 vaardigheden: infantry, airborne en armor. Hiermee kun je bijvoorbeeld een tank laten komen of extra soldaten laten aanvoeren. Denk echter ook aan gigantisch vette luchtaanvallen waarbij huizen, straten, bruggen en units vernietigd worden.

Als je er meteen hard tegenaan wilt gaat en je begint met de skirmish mode, dan moet je er wel tegen kunnen om keihard te verliezen. Zeker de eerste keren is het dan ook raadzaam om eerst de singleplayer campaign uit te spelen, aangezien daar alles nog eens stap voor stap wordt uitgelegd. Dit is dus geen spel voor een beginnende RTS speler.

Grafisch scoort het spel zeer hoog. Dit zijn tot nu toe de mooiste graphics die je nu kunt verwachten van een RTS game. Alles ziet er goed en mooi afgewerkt uit, de gevechten zien er realistisch uit, de kogels spatten letterlijk alle kanten op en de explosies zijn de heftigste die je ooit hebt gezien. De soldaten zijn ook erg goed gemaakt: zelfs als je helemaal inzoomt zien ze er nog indrukwekkend uit. CoH maakt tevens gebruik van de Havok engine, wat zorgt voor realistische physics. Zo zullen huizen kapot gaan aan de kant waar je op schiet en schieten vervolgens de brokstukken in het rond, waardoor ze ook jouw units kunnen raken.

Wat verder ook goed zit is de A.I. en pathfinding van jouw units. Als de soldaten bijvoorbeeld onder vuur komen zullen ze meteen dekking zoeken en terugschieten. Is er geen dekking in de buurt dan zullen ze gaan liggen om zo de kogels te ontwijken. Helaas is de kans op overleven zonder dekking nihil.

Ook het geluid is er een van de bovenste plank. Er zijn genoeg verschillende woorden die je soldaten zeggen en is de variatie aan stemmen ook goed. Verder zijn de andere geluidseffecten even indrukwekkend als de graphics van het spel. Zo hoor je echt alle knisperende details van elk stukje kiezel en steen dat in door heftige explosies wordt geraakt.

Company of Heroes is een spel waar je als RTS liefhebber niet omheen kan. De graphics zijn super, het geluid is erg goed en de physics zijn heel mooi. Ook de gameplay is origineel. Echter, grotendeels is het telkens een race wie de eerste tank klaar heeft en is er minder aandacht voor het bouwen van een kamp. Liefhebbers van C&C zullen dit misschien een beetje jammer vinden, maar de vette gevechten met enorm heftige explosies en physics zijn z gaaf en verslavend dat eigenlijk iedere RTS liefhebber deze game gecheckt moet hebben.

Geschreven door Jelle Tijhuis (aka gansterj), geplaatst door

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 10
Geluid: 9
Houdbaarheid: 7
Speelbaarheid: 8
Eindoordeel: 9
+ Graphics zijn super
+ Geluid is erg goed
+ Physics zorgen voor mooie beelden
+ Intense gevechten die zich kunnen meten met een shooter la Call of Duty
- Zware systeemeisen
- Gameplay is voornamelijk een race om wie de eerste tank klaar heeft
Member
Geplaatst op 07/11/2006
Mark
Hoe gaaf het er ook allemaal uit mag zien, waar zijn de klassieke 2-dimensionale Real Time Strategy games met vogelperspectief gebleven? :(
Member
Geplaatst op 07/11/2006
gangsterj
ja, die tijd hebben we ver achter ons gelaten ben ik bang,.. dacht dat de laatse 2d game, dan geen RTS "The sims" was. Correct me if i'm wrong ;p
Member
Geplaatst op 09/11/2006
Ronald Straver
Och, ik mis totaal niet de oude 2D RTS games. Er is er toch geen enkele die Red Alert kan evenaren, en deze game speel ik vandaag de dag nog steeds.
De enige RTS die Red Alert kan evenaren is, naar mijn bescheiden mening, Rome: Total War. En wat denk jezelf; zou deze game in 2D even indrukkwekkend zijn? Ik dacht het zeker niet.
Company of Heroes staat trouwens nu ook errug hoog in mijn lijstje 'Beste RTS game ooit'.
Member
Geplaatst op 09/11/2006
Thomasschouten
Volledig eens met Ronald. Company of Heroes is een van de beste RTS Games ooit, maar de systeemeisen zijn niet de beste ooit. (wel in hoogte);)
Member
Geplaatst op 09/11/2006
gangsterj
Company of heroes staat bij mij ook als 1 van beste rts games tot nu toe, maar toch zo als ik al heb gezeged in de review, mis ik toch een bepaalde sfeer in de game, van een groot kamp bouwen...
Member
Geplaatst op 11/11/2006
Teun GC
Ronald, je vergeet Sun Age! Wordt best een leuke game denk ik.
Member
Geplaatst op 13/11/2006
Ronald Straver
Oohja, dat is toch die game van Lighthouse? Dat zag er inderdaad erg leuk uit.
Gast
Geplaatst op 30/11/2006
ananova@annanova.com[email]

64.92.167.74
[messg]indeed goood =)[url=http://gooogle.com/]gooogle[/url]
Gast
Geplaatst op 30/01/2007
hallo

84.80.121.51
leuke game he
Gast
Geplaatst op 30/01/2007
racecar

84.80.121.51
wroem
Gast
Geplaatst op 30/04/2007
mortgage refinance

82.165.38.82
9N2UCW http://otyanoma.net/~raiden/ragn/htdocs/mt/archives/000121.html cheap loan [url=http://adic-grp.com/blog/user002.php]mortgage refinance rate[/url] mortgage refinance rate [a href="http://gaestebuch4u.de/gb/mylevitrablog.html"]mortgage refinance[/a] mortgage refinance
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Company of Heroes
Genre: Strategy
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Relic
Uitgever: THQ
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers