Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | No One Lives Forever
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

No One Lives Forever

James Bond in de jaren 60 met een mooie vrouw in de hoofdrol, dat moet een prachtgame worden, toch...?

Cate Archer werkt bij de geheime dienst UNITY. De mannen bij UNITY hebben haar niet erg hoog op de lijst van top spionnen staan, ze zien liever een man op pad gaan dan een vrouw. Maar ja, als alle mannelijke spionnen of dood of aan een andere missie bezig zijn krijgt onze Cate toch haar kans. Ze moet het opnemen tegen het machtige H.A.R.M.

Hier kom jij binnen, als Cate natuurlijk. Je bestuurt Cate vanuit de eerste persoon (gezien door de ogen van Cate dus). Voordat je aan de missies mag beginnen moet je even de trainingslevels doorlopen. Zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal in het spel zit en hoe je het moet gebruiken. Dan mag je aan je eerste missie beginnen die zich afspeelt in Marokko. Hier moet je een dove man helpen door iedereen die op hem probeert te schieten zelf neer te halen. Daarna kun je nog door een hotel lopen en uiteindelijk moet je 's nachts nog even in een soort ondergrondse bunker in.

Ik ga je niet vertellen hoe alle missies verlopen, dat moet je zelf maar uitvinden. En missie is echt het vermelden waard. Hierin moet je namelijk zelf uit een vliegtuig springen met een parachute. Echter, er zijn geen parachutes meer! Dan er zo maar uit. Terwijl je valt moet je proberen iedereen boven je neer te halen en natuurlijk zelf een parachute van iemand bemachtigen. Erg leuk.

NOLF kent ook heel veel humor. Als beeldschone vrouw krijg je uiteraard van de mannen behoorlijk wat opmerkingen die af en toe wat seksistisch van aard zijn. Des te leuker dus! Ik heb er hier enkele uitgehaald en vrij vertaald:

Man: Wat ben jij een prachtige vrouw, kun je ook koken en schoonmaken?
Cate: Nee, maar ik kan je wel in het ziekenhuis helpen. Misschien dat iemand je daar wil verzorgen!

Man: Ga jij naar bed met vreemde mannen?
Cate: Nee
Man: Dan zal ik me even voorstellen!

Man: Wat heb jij een mooi pak aan, zal ik het even uit trekken?

Tot zo ver is dus alles leuk en aardig, maar waar het bij een goede spy/shooter om gaat is de gameplay. En ik kan je zeggen dat die geweldig is. De bediening is, in het begin althans, wat raar. In het boekje staat namelijk een andere bediening dan de standaard bediening. Even aanpassen dus! Als je alles door hebt, loopt alles een stuk beter. Het schieten, rondlopen, onderzoeken en objecten gebruiken gaat heel gemakkelijk. Dit echter alleen als je een super PC hebt. Volgens de verpakking draait het spel goed op een 300 Mhz PC, maar ik heb hem even snel op een 350 Mhz gespeeld en dat liep toch niet echt soepel. De laadtijden zijn echt heel lang en bij oudere PC's wil het spel nog wel eens vastlopen.

Dit hierboven heeft natuurlijk alles te maken met de graphics, die echt zeer goed zijn. Ook de omgevingen zijn gedetailleerd en zeer afwisselend. Je moet je PC dan wel instellen op een hogere resolutie, wat weer ten koste van de snelheid gaat. Het geluid is niks bijzonders. Gewoon goede kwaliteit en in stereo, net als bij andere topgames.

En dan komt nu de hamvraag: kopen of niet? Als ik hem moest beantwoorden zou ik zeggen: Als je een goede snelle PC hebt PC (400 Mhz of hoger, Direct 3D kaart) en je houdt van dit soort games, dan mag je hem niet missen. Aan de grote groep gamers die nog geen 300Mhz PC of hoger hebben, laat hem dan even liggen. Het is echt niet fun om met zo'n lage snelheid te gamen. Koop eerst maar een nieuwe PC.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 9
Houdbaarheid: 9
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 9
+ Mooie graphics
+ Goede gameplay
+ Mooie Cate
- Goede PC een must!
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 3.235.172.213
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: No One Lives Forever
Genre: Shooter
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Monolith
Uitgever: Onbekend
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers