Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Nintendo 64 | Perfect Dark
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Perfect Dark

Het lang verwachte vervolg op Goldeneye. Maar is dit vervolg ook zó goed of zelfs beter als Goldeneye. Lees en huiver.

Perfect Dark is het vervolg op het James Bond spel Goldeneye. Dit spel was (en is nog steeds) het beste multiplayer spel en de beste Shoot-em-up voor de Nintendo 64. Er is ontzettend veel gespeculeerd over Perfect Dark. Zo zou het spel een Co-operative mode kennen. En nog veel meer van deze revolutionaire opties voor de Nintendo 64.

Aan Perfect Dark zijn ontzettend weinig nadelen te vinden. Eigenlijk is er maar één echt nadeel. Dat is dat je per se een Expansion Pak nodig hebt om Perfect Dark optimaal te kunnen spelen. Zonder de Expansion Pak kun je bijvoorbeeld maar met de personen Deathmatchen en met Expansion Pak met zijn vieren (en ook nog eens 4 sims als je dat leuk vindt). Zonder Expansion Pak kun je ook al niet de Solo Carrière spelen. Dan is er aan het spel ook geen bal te beleven. Zonder One Player mode. Het is echter geen probleem om Perfect Dark optimaal te kunnen spelen als je een Expansion Pak hebt. Dus voor de mensen die Donkey Kong (met Expansion Pak) hebben gekocht of mensen die de Expansion Pak los hebben gekocht is Perfect Dark echt een ontzettend gaaf spel. En, als je nog geen Expansion Pak hebt, koop je die toch eentje. Het tweede, iets minder belangrijke, nadeel is dat het spel nog best wel prijzig is. Zo'n 170 Guldentjes (Oké 77,2 Euro). Maar als je genoeg geld hebt moet je dit spel echt kopen. Waarom? Lees verder.

Perfect Dark is vandaag de dag echt hét spel voor Nintendo 64 bezitters. Ten eerste is het spel het vervolg op Goldeneye. Voor degene onder jullie die al die jaren op gesloten hebben gezeten op hun kamertje, dit was tot aan Perfect Dark de shooter voor de Nintendo 64. Maar is Perfect Dark beter? JA! In mijn visie (en die van bijna iedereen die een gezond verstand heeft) is Perfect Dark beter dan Goldeneye. Aan de Gameplay is bijna niets veranderd. Je kunt nu zelfs als je bijvoorbeeld wilt kruipen, zelf uitmaken hoever je bukt. Als je het Single Player spel begint kun je weer kiezen uit 3 moeilijkheidsgraden. Agent, Secret Agent en Perfect Agent. Ook als je de Single Player Game door hebt gelopen en je kreeg hem uiteindelijk dan toch uitgespeeld is er nog genoeg te beleven. Allereerst kun je door het Carrington Institute rondlopen. Dit is het instituut waar Joanna Dark voor werkt. In dit gebouw kun je op verschillende gebieden trainen. Verder is er nog een Co-operative mode. Deze mode stelt je in staat om samen met een vriend (of een sim als je geen vrienden hebt) het spel uit proberen te spelen. Daarnaast heb je ook nog de Counter Co-operative. Deze mode is echt fantastisch. Je zult hier wel een vriend voor nodig hebben om met je mee te spelen. Een van de twee spelers speelt Joanna Dark en moet proberen om de missie gewoon eigenhandig te halen terwijl de andere het hele vijandelijke leger bestuurt. Een soldaat tegelijk. Je kunt het je vriend zo ontzettend moeilijk maken. Als je als Bad Guy dood wordt geschoten door Joanna, dan kruip je in de huid van een andere soldaat. Ontzettend leuk. En dan nu waarschijnlijk de meest fantastische mode in Perfect Dark. De Combat simulator. In deze Combat Simulator (Deathmatch) kun je ontzettend veel dingen doen. Allereerst kun je een groot aantal uitdagingen aangaan (Challenge). Steeds als je een van deze uitdagingen haalt krijg je er een nieuwe bij totdat je ze allemaal hebt gehaald, natuurlijk. Als je een challenge haalt krijg je er ook een nieuw multiplayer level, een nieuwe multiplayer spel mode, nieuwe sims, nieuwe opties, enzovoorts bij. Fantastisch. Je kunt deze levels, enzovoorts gebruiken in Deathmatch wedstrijden tegen vrienden. Heb je geen vrienden of ben je te goed dat ze niet spelen omdat ze het toch niet kunnen winnen, dan kun je het altijd opnemen tegen een aantal sims. In totaal kunnen er 8 spelers in een level rondlopen.

Perfect Dark stikt ook van de wapens. Een aantal wapens zijn standaard, zoals de Falcon 2, maar er zijn ook speciale wapens te vinden. Bijvoorbeeld de Farsight XR-20. Dit prachtige geweer geeft je de kans om door muren heen te kijken. Als je dan een van je vijanden ziet lopen is het een kwestie van goed richten en schieten. Als je raakt dood je je tegenstander met één schot. Dan is er ook nog een ander fantastisch wapen wat je de kans geeft om een raket af te schieten en deze vervolgens zelf te besturen. Leuk om je vrienden mee te verassen.

De graphics in Perfect Dark liegen er ook niet om. Fantastische, mooie graphics. Zelfs de muren lichten op als er in de buurt wordt geschoten. De bewegingen van Joanna en haar tegenstanders zijn super soepel en er is zelfs de mogelijkheid om je vijanden op de grond aan te treffen, als ze je proberen te raken met een sniper geweer.

De geluiden in Perfect Dark zijn echt fantastisch. Nog nooit is er op de Nintendo 64 zo'n groot schala aan verschillende muziekfragmenten gesignaleerd. Fantastische muziek. Ook de tekstfragmenten uit Goldeneye zijn in Perfect Dark vervangen door echte spraak. Ontzettend goed. Perfect Dark is écht een must voor de Nintendo 64 bezitter.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 10
Houdbaarheid: 10
Speelbaarheid: 10
Eindoordeel: 10
+ Prachtige graphics
+ Beste geluid ooit op N64
+ Oneindig lang spelplezier
- Expansion Pak vereist
- Pittig geprijst
Gast
Geplaatst op 10/06/2007
Bennie

201.208.192.99
http://031329d88ceaa1c8ae8b9fb26d8f5933-t.aqjvjk.info [a href="http://031329d88ceaa1c8ae8b9fb26d8f5933-h.aqjvjk.info"]031329d88ceaa1c8ae8b9fb26d8f5933[/a] [url]http://031329d88ceaa1c8ae8b9fb26d8f5933-b1.aqjvjk.info[/url] [url=http://031329d88ceaa1c8ae8b9fb26d8f5933-b2.aqjvjk.info]031329d88ceaa1c8ae8b9fb26d8f5933[/url] [u]http://031329d88ceaa1c8ae8b9fb26d8f5933-b3.aqjvjk.info[/u] 3c90204d52adee10ff76ba118f762c92
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.234.223.229
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Perfect Dark
Genre: Shooter
Platform: Nintendo 64
Aantal spelers: 4
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Rare
Uitgever: Nintendo
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers