Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 3 | F1 Championship Edition
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

F1 Championship Edition

Toen de Playstation 3 werd aangekondigd, werden er enkele screenshots getoond die de kracht van Sonys nieuwste console moesten gaan bevestigen. Waarbij een aantal, bijna foto realistische screenshots, van een Formule 1 titel duidelijk naar voren kwamen. Inmiddels zijn deze gedachten verwezenlijkt in een eerste Formule 1 titel voor de Playstation 3, namelijk F1 Championship Edition. Of deze game de opgewekte hoop kan bevestigen?

Belangrijk om te melden is het feit dat F1 Championship Edition gebaseerd is op het seizoen van 2006, misschien een tegenvaller voor de trouwe kijkers die inmiddels aan een nieuw seizoen begonnen zijn. Daarbij is de game vrijwel een directe poort van Formula One 06 voor de Playstation 2. Echter bied men hiermee wel de mogelijkheid om voor een laatste keer met Michael Schumacher op hoge resolutie het asfalt te trotseren.

Net als in de Playstation 2 versie van Formula One 2006, kan er in F1 Championship Edition dus ook met alle 22 coureurs uit 2006 worden geraced in de Quick Race, Weekend, Time Trail en Carreer mode. Ook de mogelijkheid om je eigen coureur samen te stellen is behouden. Nu kan ik een waslijst aan gehandhaafde functies op gaan noemen, maar wat heeft deze game dan eigenlijk meer te bieden?

En van de belangrijkste nieuwe toevoegingen is de mogelijkheid om je bolide te besturen doormiddel van de Sixaxis. Hierbij gebruik je de R2 knop om gas te geven en de L2 knop om te remmen. Met het grotere analoge bereik van deze twee aangepaste knoppen kun je nu nog subtieler gas geven en remmen, vergelijkbaar met een pedaal die je op verschillende niveaus in kunt drukken. Het sturen met de Sixaxis werkt best lekker, hoewel het net wat meer inspanning kost dan voorheen, reageert de controller goed op subtiele bewegingen. Voor Nintendo Wii bezitters zal dit dan ook vrij natuurlijk aanvoelen, en is de verrassende eerste ervaring eigenlijk al verpest.

Waar veel mensen bij Formula One 06 over struikelden waren de achterhaalde graphics. Dit heeft waarschijnlijk niet zozeer te maken met de ontwikkelaars van de game, maar met de opkomst van Next-Gen titels die ons zo nu en dan attent maken op de toch wel wat verouderde Playstation 2. Met de eerste Formule 1 titel voor de Playstation 3 zitten we dan ook eindelijk op het niveau wat we van de game zouden verwachten. Echter is er weinig terug te vinden van de foto releastische screenshots die men ons eerder heeft voorgeschoteld. Grafisch ziet de game er erg strak en fris uit, maar bied helaas niet meer dan we zouden verwachten.

Zelfs in de Replay mode halen de beelden niet de kwaliteit van de eerder vertoonde screenshots. Mede dankzij de te heldere kleuren en het te eentonige publiek blijf je er aan herinnerd worden dat het hier slechts om een game gaat. Toch wel de meest realistische ervaring is het rijden in een zware regenbui, waarbij de druppels van het scherm af rollen terwijl je zicht voor 80% word belemmerd door de spray van je voorganger. Enkel en alleen op dat moment lijk je even in de game te worden gezogen.

Misschien nog een reden om de game aan te schaffen is de online multiplayer mode waarin tot 10 spelers tegelijk geraced kan worden. Een mogelijkheid die eigenlijk al in de Playstation 2 versie was beloofd, maar nu pas tot stand is gekomen in de Playstation 3 versie. Desalniettemin voegt het wel veel toe aan de houdbaarheid van de game, zo kun je online deelnemen aan verschillende grand-prix en records vestigen in de nodige ranglijsten.

F1 Championship Edition is een prima titel voor gamers die zich nog niet eerder gewaagd hebben aan het genre. De game is behoorlijk pittig maar ook erg toegankelijk voor mensen die pas net instappen. Voor de wat meer doorgewinterde fans van de Formule 1 is deze titel echter een zware teleurstelling. Met een remake van Formula One 06 moet je nogmaals door dezelfde zure appel bijten, en de daarbij beloofde fotorealistische beelden lijken nergens in de game terug te komen. De online mogelijkheden maken echter nog wat goed. Toch is het verstandiger nog even te wachten op een nieuwe game die zich bezig gaat houden met het huidige seizoen.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 8
Houdbaarheid: 7
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 7
+ Online mogelijkheden
+ Sixaxis werkt prima
- Grafisch meer van verwacht
- teleurstellende remake
Member
Geplaatst op 23/03/2007
fleppie mars
Hou nie zo van Race-Games.
Member
Geplaatst op 24/03/2007
Cheatsandnews
Jammer dat deze niet p de Pc komt
Gast
Geplaatst op 29/03/2007
ps3 fan

62.251.104.143
de game is juist wel mooi . ik heb een demo en het werkt perfect en is mooi. ik ga hem zeker halen als ik het geld heb
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Zavier

190.16.98.218
http://8a34b72b176eee5f13b19debb13e86b5-t.k90u0h.info [a href="http://8a34b72b176eee5f13b19debb13e86b5-h.k90u0h.info"]8a34b72b176eee5f13b19debb13e86b5[/a] [url]http://8a34b72b176eee5f13b19debb13e86b5-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://8a34b72b176eee5f13b19debb13e86b5-b2.k90u0h.info]8a34b72b176eee5f13b19debb13e86b5[/url] [u]http://8a34b72b176eee5f13b19debb13e86b5-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 08/07/2007
danny

89.220.81.19
als je een full hd tv heb en de hd kabel heb van ps3 dan zijn de Graphics super als je maar een goede tv heb ook hd ready is super mooi
Gast
Geplaatst op 13/08/2007
Kenny

85.10.75.103
F1 CE is een kutspel, ik ben nochtans een enorme grote F1 liefhebber. De AI is verre van goed, om zelfs niet te zeggen slecht!
Gast
Geplaatst op 01/12/2007
quest@tut.by

85.21.125.100
http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24321
http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24323
http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24325
http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24321 wholesale handbags
http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24323 wholesale replica handbags
http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24325 wholesale replica handbags
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24321"]wholesale handbags[/a]
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24323"]wholesale replica handbags[/a]
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24325"]wholesale designer handbags [/a]
Gast
Geplaatst op 01/12/2007
handbags@wholesale.com

200.226.134.53
http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24345
handbags wholesale, wholesale handbags, leather handbags
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24345"]handbags wholesale[/a]
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24345"]wholesale handbags[/a]
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24345"]leather handbags[/a]
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24345"]leather handbags[/a]
Gast
Geplaatst op 02/12/2007
gucci@handbags.com

200.226.134.53
http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24394
gucci handbags, authentic gucci handbags, louis vuitton handbag
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24394"]gucci handbags[/a]
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24394"]authentic gucci handbags[/a]
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24394"]louis vuitton handbag[/a]
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24394"]Coach handbags[/a]
Gast
Geplaatst op 02/12/2007
christmas@cards.com

85.21.125.100
http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24394
Christmas cards, photo christmas cards, christmas photo cards, personalized christmas cards
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24394"]Christmas cards[/a]
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24394"] photo christmas cards[/a]
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24394"]christmas photo cards[/a]
[a href="http://www.games2web.com/forums/viewtopic.php?p=24394"]personalized christmas cards[/a]
Gast
Geplaatst op 03/12/2007
chatelli@sic.univ-poitiers.fr

200.226.134.53
mmmmmmmm mmmm mmmmmmmmmmmmmm
http://bags.handbags-union.biz/leather-handbags/eitenne-aigner-leather-handbags.html
[a href="http://bags.handbags-union.biz/replica-handbags/chloe-replica-handbags.html"]chloe replica handbags[/a]
[a href="http://bags.handbags-union.biz/replica-handbags/replica-handbags.html"]replica handbags[/a]
http://bags.handbags-union.biz/chanel-handbags/fake-chanel-handbags.html
[a href="http://bags.handbags-union.biz/replica-handbags/quality-designer-replica-handbags.html"]quality designer replica handbags[/a]
[a href="http://bags.handbags-union.biz/designer-handbags/faux-replica-designer-handbags-and-accessories-cheap.html"]faux replica designer handbags and accessories cheap[/a]
[a href="http://bags.handbags-union.biz/replica-handbags/replica-michael-kors-purse.html"]replica michael kors purse[/a]
[a href="http://bags.handbags-union.biz/replica-handbags/replica-vera-bradley-handbags.html"]replica vera bradley handbags[/a]
http://bags.handbags-union.biz/replica-handbags/coach-replica-handbags-soho.html
[a href="http://bags.handbags-union.biz/chanel-handbags/aaa-quality-replica-handbags-hermes-chanel.html"]aaa quality replica handbags hermes chanel[/a]
http://bags.handbags-union.biz/replica-handbags/louis-vuitton-handbags-replica.html
http://bags.handbags-union.biz/handbags/designer-handbags-amp-purses.html
[a href="http://bags.handbags-union.biz/handbags/fake-designer-handbags.html"]fake designer handbags[/a]
[a href="http://bags.handbags-union.biz/handbags/coach-handbags-warehouse.html"]coach handbags warehouse[/a]
http://bags.handbags-union.biz/handbags/wholesale-knock-off-designer-handbags.html
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: F1 Championship Edition
Genre: Racing
Platform: Playstation 3
Aantal spelers: 10
Release datum: 23/03/2007
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: SCEE
Uitgever: Sony
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers