Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Football Manager 2008
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Football Manager 2008

Toen ik jonger was, kon ik altijd wel genieten van een potje Fifa 2000. Ik speelde het maar al te vaak op mijn vertrouwde PS1. Echter, nu we een aantal jaartjes verder zijn liet ik Fifa liggen. Voetbalgames zoals Fifa en PES bekoren mij nu niet meer zo. Waar ik wel van houd, is managen! En laat dat nu juist de kern van Football Manager 2008 zijn.

Ik heb in eerdere jaren al veel Football Manager gespeeld, en deeltje 2007 gaat er ook nog wel eens in. Dus toen ik de kans kreeg om ’m te reviewen zei ik natuurlijk geen nee. Vanmiddag klepperde hij dan ook door de brievenbus. Enthousiast scheurde ik het pakketje open en installeerde het spel op mijn PC. Wat mij als eerste opviel is dat de interface verandert was. Hij oogt nu een stuk moderner en er zijn talloze kleine functies ingebouwd die het spelen van Football Manager er een stuk makkelijker op maken. Ik kan nu eindelijk schuiven met het budget tussen salarissen en transfergeld. Er zitten dus vooral kleine toevoegingen in FM 2008, maar het zijn juist die kleine details die het weer zo goed maken.

Sommige mensen zullen misschien teleurgesteld zijn, want dit is misschien wel één van de (zo niet de) beste FM ooit gemaakt, er zijn maar heel weinig toevoegingen ten opzicht van deeltje 2007. Voor de personen die deeltje 2007 hebben overgeslagen is dit natuurlijk geen probleem, maar de mensen die trouw, ieder deel kopen kunnen dus wat teleurgesteld zijn. De echte die-hard fans die 2007 een jaar gespeeld hebben zonder verveeld te raken zullen dit zien als een verfrissing, maar ook merken dat het niet zo gek veel verschilt van FA 2007.

Over het algemeen kun je zeggen dat Football Manager 2008 je meer vrijheid schenkt. Nu kun je dus eindelijk met je budget schuiven tussen transfergeld en salarisgeld, op elk moment. Mensen die FM al een tijdje spelen zullen zien hoe verrekte handig dit wel niet kan zijn. Ook zijn er nog drie nieuwe en noemenswaardige features toegevoegd. Je beleeft een wedstrijd nu anders, want je krijgt nu eerst een overzicht van je tegenstander, de belangrijkste spelers, eerdere ontmoetingen en dergelijke. Hierdoor wordt je wel weer meer in het spel gezogen als het ware. Dit heet ’Match Flow’ en gaat zelfs nog veel dieper. Zo hoef je nu niet zelf niet meer naar alle belangrijke schermen te gaan, maar neemt het spel je zelf langs alle belangrijke schermen. Heb je daar geen behoefte aan? Geen probleem, vijf keer een tik aan je arme spatiebalk geven en je kunt aftrappen. Als je nu een wedstrijd begint kun je ’m niet meer zo pauzeren. Als je je tactiek wilt veranderen pauzeert het spel dus niet meer, erg realistisch dus.

Grafisch is FM 2008 niet echt verbeterd ten opzichte van zijn oudere broertje. Dit is natuurlijk logisch, want het is een managersgame en je kunt het niet zomaar grafisch verbeteren. Wat ze wel hebben gedaan, is het scherm veranderd. Nu heeft het een modern ’iTune’ stijltje wat mij goed bevalt. Ook zijn er hier en daar nog wat kleinere veranderingen ingevoerd. Het zijn slechts details, maar ze verbeteren de algemene speel ervaring wel.

Veel verdere uitleg heeft de game niet nodig, het is dus eigenlijk een verbeterde en aangepaste versie van FM2007, en dan heb ik heb meest al wel uitgelegd. De features rond het coachen zijn uitgebreid en ook erg leuk. Bovendien versterken ze echt het gevoel dat je in een echte voetbalwereld coacht, ze hebben echter niet een té grote invloed op de gameplay. Er zit nu ook een ingebouwde assistent, die verschijnt al als je een paar seconden op de zelfde pagina blijft hangen. Deze is erg handig voor de mensen die nog onbekend zijn met Football Manager, en degene die het allemaal overbodig vinden kunnen ’m met een druk op de knop uitzetten. Match Flow voegt naar mijn mening echt iets toe aan de wedstrijdbeleving. Ook het feedback systeem is geweldig. Nu kan het publiek klagen over je beslissingen en zul je aan de grote bazen van je club moeten uitleggen waarom je nou precies die speler van vijftien miljoen hebt gekocht. Al deze kleine toevoegingen maken van FM2008 weer een waardige game waar ik weer een hele tijd aan verknocht zal zijn.

Ondanks het kleine aantal verbeteringen en toevoegingen vind ik Football Manager 2008 weer een geweldige game. Er zitten een aantal kleine, doch belangrijke features in die het speelplezier- en gemak weer vergroten. Het is dus weer een topper!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 6.
Geluid: 6.
Houdbaarheid: 9
Speelbaarheid: 9.
Eindoordeel: 8
+ Vernieuwde look
+ Kleine, doch leuke nieuwe features
+ Superverslavend, zoals altijd
- Weinig vernieuwing ten opzichte van Football Manager 2007
- Hier en daar wat kleine foutjes
Gast
Geplaatst op 07/12/2008
tgojkotuw

62.141.58.179
cyABGS [a href="http://plsgdwjiigre.com/"]plsgdwjiigre[/a], [url=http://fjbmoflopoyz.com/]fjbmoflopoyz[/url], [link=http://hahsjfhgddqf.com/]hahsjfhgddqf[/link], http://pdagfovidgwo.com/
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 3.235.172.213
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Football Manager 2008
Genre: Sports
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //19
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Sega
Uitgever: Sega
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers