Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | Red Faction 2
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Red Faction 2

Echt veel goede shooters kennen we niet op de PS2. Voor een goede toegankelijkheid moet je uiteraard third- en first- person shooters op de PC spelen. Want zeg nou zelf, waarmee schiet je makkelijker? Met een muis of met een controller? Er zijn echter wel enkele goede shooters op de PS2. Jammer is dat deze niet bekend zijn en dus minder vaak over de toonbank gaan. Hier is Red Faction 2 er één van. Het spel is niet erg bekend en dat is jammer, want het spel kent weinig gelijken.

Het is goed zoeken naar spellen als deze! Red Faction 2 is goedkoop en wordt daarom verscholen in allerlei hoekjes of in de bekende aanbiedingsbakken. Volition introduceerde met haar Red Faction al de “Geo-Mod” technologie, die ervoor zorgde dat delen van het terrein opgeblazen konden worden door middel van een rakettenwerper. Deze technologie is geperfectioneerd in deel 2. Je moet nu delen van het terrein opblazen om door de levels heen te komen en dit is slechts één van de vele verbeteringen in Red Faction 2.

Bij Red Faction 2 sta je in de schoenen van een lid van het elite-team. Hun missie; het afzetten van dictator Sopot. Voor het volbrengen van deze missie heb je de keuze uit veel verschillende wapens, waaronder een hoop fictieve wapens. Zo heb je onder andere de beschikking over vreemd uitziende uzi’s, multifunctionele machinegeweren en een W.A.S.P.

Het uitspelen van het spel is een zware taak! Op je weg stuit je op allerlei verschillende soorten vijanden die variëren van makkelijk neer te schieten tot onmogelijk te raken. Ook moet je zo nu en dan de Geo-Mod Technologie gebruiken om je missie te volbrengen. Dit is niet altijd even makkelijk, want het is goed zoeken naar de plek waar de omgeving het zwakst is. Daarnaast bevat het spel nog een aantal listige eindbazen. Verder bevinden zich in het spel nog een aantal voertuigen, variërend van robots en ruimteschepen tot jeeps.

Het spel bevat zeer goede geluidssamples. Zo zijn de zelf verzonnen wapens van geloofwaardige geluiden voorzien en brengen de explosies een realistische sfeer met zich mee. De graphics zijn erg verbeterd tegenover zijn voorganger. Zo zag je in Red Faction 1 geen korreltjes steen afbrokkelen wanneer je een deel van het terrein wegschoot en is dat nu wel het geval. Tevens zien de omgevingen en vijanden er gedetailleerd uit. Kortom: over de graphics en het geluid valt niet te klagen.

Na het uitspelen van het spel valt er nog veel te doen met RF2. Zo zijn er genoeg multi-player modes. Je hebt de keuze uit: Capture the Flag, Deathmatch, Team Deathmatch, Bagman, Arena en Team Arena. De eerste drie hebben geen beschrijving nodig. Daarna komt een aantal nieuwe modes. In bagman is het de bedoeling de koffer te vinden en deze zolang mogelijk in je bezit te houden, zonder gedood te worden door medespelers. Voor elke seconde dat je de koffer in je bezit hebt word je beloond met punten. De wedstrijd is over wanneer de van tevoren ingestelde scorelimiet is bereikt door een van de spelers. In Arena moet je steeds rondes winnen door er voor te zorgen dat je als laatste over blijft. Als dit je lukt scoor je een punt. Het spel eindigt als de scorelimiet is bereikt. Team Arena is hetzelfde maar dan team-based, het team dat als laatst overblijft, wint de ronde. Er zijn genoeg multiplayer levels. Zo bevat elke mode zijn eigen maps. Het instellen van bots is daarbij ook een leuke extra.

Red Faction 2 is een goede aankoop en staat te koop voor een spotprijs. Op dit spel valt bijna niets aan te merken. Daarbij is de story-mode lang genoeg om je zoet te houden, en als je dan nog verveeld raakt is er nog genoeg te unlocken.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 7
Houdbaarheid: 9
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 7
+ Replay-value erg hoog
+ Echt gebruik maken van Geo-Mod
+ Leuk wapen arsenaal
- Geo Mod soms een klein beetje onduidelijk
Gast
Geplaatst op 10/06/2007
Felipe

190.36.178.42
http://e88416ab5bb4a76d488671cfe1ce0fa2-t.aqjvjk.info [a href="http://e88416ab5bb4a76d488671cfe1ce0fa2-h.aqjvjk.info"]e88416ab5bb4a76d488671cfe1ce0fa2[/a] [url]http://e88416ab5bb4a76d488671cfe1ce0fa2-b1.aqjvjk.info[/url] [url=http://e88416ab5bb4a76d488671cfe1ce0fa2-b2.aqjvjk.info]e88416ab5bb4a76d488671cfe1ce0fa2[/url] [u]http://e88416ab5bb4a76d488671cfe1ce0fa2-b3.aqjvjk.info[/u] 3c90204d52adee10ff76ba118f762c92
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Red Faction 2
Genre: Shooter
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 4
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Volition
Uitgever: Onbekend
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers