Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | RedCard
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

RedCard

Het zal geen geheim zijn, de PS2 is nog niet zo oud en heeft al direct een aantal voetbaltoppers in zijn bezit. Ik heb het hier natuurlijk over Fifa en This is Football. Goede games, waar de voetbal maniakken hun vingers bij af likken. De PS2 is nu echter weer een nieuwe voetbal game rijker, doordat RedCard even een balletje mee komt trappen.

De intro van RedCard is veelbelovend. Een zeer mooi filmpje waarin je een aantal voetbalteams het veld op ziet komen om een balletje te trappen. Het ziet er allemaal zeer gelikt uit. Tijd om de game ook daadwerkelijk te gaan spelen!

Na wat met de options gerotzooid te hebben, was het tijd om te beginnen. Om aan de knoppen te wennen was het verstandig om even een Friendly Match te spelen. Dit is dan ook een soort snelspeel optie, waarmee je direct kunt beginnen. De scheidsrechter liet zijn fluitje klinken en de wedstrijd was onderweg. Ik had de aftrap en begon een beetje met de bal op en neer te wandelen totdat ik plotseling onderuit gehaald werd. En niet zomaar een simpele tackle… NEE! De actie die ik tegen mijn kiezen aan kreeg kan ik het beste beschrijven als iets uit de wereld van het worstelen namelijk een Dropkick. Ik zal het proberen uit te leggen. Je springt de lucht in en je trapt je tegenstander met beide voeten tegen zijn borstkas. Je zult dus horizontaal in de lucht hangen, terwijl je de ander raakt. Is de uitleg een beetje overgekomen? Niet? Nouja, het was in ieder geval een bijzonder lompe actie.

Na nog wat aparte aanvallen zoals een knietje in mijn maag of een knietje tegen het gezicht te hebben voortduurt, was het rust. Ik bekeek de statistieken en kwam er achter dat mijn halve team geblesseerd was. Tijd om te wisselen, maar wat bleek nu… er was geen enkele mogelijkheid om mijn gewonde spelers te wisselen. Ook was het niet mogelijk om, zoals bij Fifa, mijn speltactiek te veranderen. Bijzonder vervelend. De tweede helft werd er eindelijk gescoord en verloor ik uiteindelijk met 3 tegen 0. Niet gek als je je bedenkt dat mijn hele team onderuit gehaald was, terwijl ik niets terug had kunnen doen.

Maar zoals bij zoveel dingen baart oefening ook kunst, en niet lang na mijn eerste wedstrijd lukte het mij om mijn eerste wedstrijd te winnen en dat zonder ook maar 1 smerige tackle te gebruiken. De hardere tackles zijn trouwens niet zo moeilijk uit te voeren, als je tenminste weet wat je er voor moet doen.

De hierboven beschreven wedstrijd werd gespeeld met een scheidsrechter die absoluut niet streng ingesteld was. Dit kun je zelf in het opties menu veranderen. De strengheid van de scheidsrechter staat standaard uitgeschakeld, wat ongeveer hetzelfde betekent als voetballen zonder scheids. Als je de strengheid op zijn hoogste stand zet, heb je ongeveer een redelijke scheids die niet alles toestaat.

De wedstrijden worden, net als bij Fifa, door 2 commentatoren aan elkaar gepraat. Het is mogelijk voor de commentatoren om redelijk veel verschillende zinnen te zeggen, maar als je een tijdje speelt, heb je ze ook wel weer allemaal gehoord. Ook had het commentaar wat beter op de wedstrijden ingespeeld mogen worden. Zo zul je wel eens bijzonder hard neergehaald worden. Je zult dan een van de commentatoren iets in de richting van “The’re getting pretty agressive down there” horen zeggen. Dit zegt hij echter op zo’n droge manier dat het er helemaal niet bij hoort te lijken.

Grafisch gezien is RedCard erg goed. De spelers bewegen goed en het grasveld is ook bijzonder goed geanimeerd. Het gras zal namelijk bewegen in de wind, als je een harde bal trapt, als er een speler overheen loopt, etc. Het publiek had echter een stuk beter gekund. 2D plaatjes die zo nu en dan een kleine beweging laten zien. Dit verandert echter wanneer er gescoord wordt. Het camerastandpunt om de speler zal veranderen en je zult het publiek achter hem een stuk beter geanimeerd zien.

Erg lang houdbaar is de game ook niet echt. Je zult in het begin van het spel de mogelijkheid hebben om alleen teams van landen te kiezen. De namen van de spelers zijn wel echt en qua uiterlijk lijken ze ook erg veel op de echte spelers. Het spel kent echter maar 4 spelmodi. De eerste is Friendly Play, waar je een vriendschappelijke wedstrijd kunt houden. Onder het kopje Advance Play zul je de 3 andere opties vinden. Zo zal het mogelijk zijn om een toernooi te maken. Hierin kun je maximaal 16 landen in kwijt die de computer voor je selecteert. Het enigste wat je kunt doen is zelf je eigen land kiezen. De volgende optie is Final Play. Deze zal in het begin van het spel nog niet selecteerbaar zijn, maar later in het spel wel. De laatste optie is een soort seizoensoptie. Je zult het tegen landen uit alle werelddelen moeten opnemen. Verlies je, dan zul je het land nogmaals uit moeten dagen. Win je, dan ga je door naar het volgende land. Als je bepaalde teams weet te verslaan bij deze optie, zul je extra teams kunnen winnen. Zo zal het eerste team wat je wint een team zijn dat volledig bestaat uit dolfijnen. Wel leuk om af en toe een dolfijntje onderuit te halen.

Ik vind RedCard persoonlijk erg tegenvallen. Weinig speelmodi, weinig leuke extra’s en het is zelfs niet eens mogelijk om te wisselen. Wel zul je een eigen team kunnen maken en onderhouden, maar daar is de lol ook snel vanaf. Daar komt ook nog eens bij dat het spel helemaal niet realistisch is met zijn overdreven harde tackles die meer weg hebben van worstelaanvallen dan van een voetbaltackle. Vind je het leuk om mensen hard onderuit te halen met knietjes, dropkicks etc. dan is dit spel misschien wel leuk voor je. Maar als je een voetbalfanaat bent die op zoek is naar de beste voetbalgame, dan zal RedCard je helaas teleurstellen.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 7
Houdbaarheid: 5
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 5
+ Goede graphics
- Weinig opties
- Niet realistisch
- Droog commentaar
Gast
Geplaatst op 04/07/2007
Javen

190.39.172.126
http://585af40c634beee15c7d04d4958a8ce6-t.axqnuv.org [a href="http://585af40c634beee15c7d04d4958a8ce6-h.axqnuv.org"]585af40c634beee15c7d04d4958a8ce6[/a] [url]http://585af40c634beee15c7d04d4958a8ce6-b1.axqnuv.org[/url] [url=http://585af40c634beee15c7d04d4958a8ce6-b2.axqnuv.org]585af40c634beee15c7d04d4958a8ce6[/url] [u]http://585af40c634beee15c7d04d4958a8ce6-b3.axqnuv.org[/u] 8269a6b60a5bdca43cbc49b767bebacb
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: RedCard
Genre: Sports
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Midway
Uitgever: Midway
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers