Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Redmoon
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Redmoon

Oké, deze review vraagt direct om wat uitleg. Om te beginnen even iets over de reden waarom ik deze game review! Het zit namelijk zo… ik ben namelijk finaal bestookt met mailtjes over deze game. Ook een aantal van mijn vrienden maakten het me verdraaid lastig om deze game over het hoofd te zien. Maar wat is Redmoon nu precies. Redmoon is een Online RPG! Dit betekend dat je het spel speelt terwijl je andere spelers in de wereld waarin je rondloopt tegenkomt en je sommige van hen ook moet helpen. Dit is in Redmoon ook het geval.


Het spel is gratis te downloaden op de daarvoor bestemde site en ook de steeds nieuwe patches zijn hier te halen. Het spel is overigens wel helemaal gratis te downloaden, maar dit wil niet betekenen dat het spel geheel gratis is. Als je de game download krijg je een 10-daagse trial ID. Na de 10 dagen zal het tijd worden om te gaan betalen. Dit bedrag ligt ergens in de buurt van $10 per maand. Je kunt dan overigens ook een abonnement voor 6 maanden nemen dat je $40 gaat kosten! Erg prijzig vind ik zelf, maar er zijn echt erg veel mensen die het spel online spelen.

Over naar het spel zelf. Zoals bij veel RPG's zijn de graphics in deze game niet van de hoogste plank. De fanatieke RPG gamer weet dan ook dat de graphics bij RPG's niet een van de voornaamste dingen in het spel zijn. Hierop kom ik later nog terug. De graphics zien er overigens helemaal niet onaardig uit hoor, maar je hoeft geen prachtige, grensverleggende werelden te verwachten. Hetgeen dat je wel kunt verwachten zijn grote werelden en natuurlijk het inmiddels veel gebruikte vogelperspectief. Dit perspectief komt ook in games als Zelda terug.

Ook het geluid in het spel is niet van het bovenste schap te halen. De muziek in het spel is te wisselvallig. Wisselende muziek is niet altijd slecht in games, maar in dit geval wel. In iedere verschillende omgeving hoor je een ander stukje muziek. De overgang van deze muzieksoorten zit redelijk slordig in elkaar al zeg ik het zelf. De geluidseffecten zijn aan de andere kant wel erg goed. Ze zijn echter ook niet veel speciaals. Je hoort zo nu en dan een schietgeluid en wat geschreeuw. Veel meer effecten zitten er niet in deze game verstopt.

De graphics en het geluid zijn in de meeste RPG's niet van wereldbelang heb ik hierboven al vernoemd. Wat dan wel? Nou, in het RPG genre draait bijna alles om de gameplay. In het Nederlands betekend dit woord letterlijk speelbaarheid. Hierover ben je snel uitgepraat. \"De besturing van de game is erg simpel te leren en erg gevarieerd!\" Klopt! Alleen dit is niet alles dat onder gameplay verstaan word. De opties in de game zijn ook een groot gedeelte van de game en dus ga ik hier nu even verder op in.

Als je de game voor de eerste keer begint, word je gevraagd om een ID aan te maken. Dit zal je inlognaam in het spel zijn. Nadat je dit gemaakt hebt, kun je aan de slag met het creëren van je eigen karakter. Hiervoor heb je de keuze uit 9 verschillende karakters, die allemaal hun eigen specialiteiten hebben. Zoals bij zoveel RPG's hebben de karakters ietwat minder makkelijk uit te spreken namen zoals Philar, Azlar, Lavita en Destino. Er is de mogelijkheid om 3 verschillende karakters te onderhouden. Hierna kun je het spel beginnen. Je zult, net als in alle RPG's, beginnen met een onervaren karakter die eigenlijk nog niet eens kan schreeuwen! Naarmate je vordert in het spel zul je Armor kunnen kopen. Hiermee bescherm je het lichaam van je karakter. Ieder karakter begint overigens op level 1. Hier word niet de wereld bedoelt waar je begint, maar de experience van je karakter. Je zult dus wel even bezig zijn voor je bij het 1000ste level aangekomen bent. Ja, er zijn inderdaad 1000 levels!

Waar draait het dan eigenlijk allemaal om? Nou, kijk, als je bijvoorbeeld bij het 100ste level aankomt, dat je alleen bereikt door veel vijanden te killen en zo te levelen, zul je je eerste Quest krijgen. De eerste is nog vrij simpel. Het gaat hier om het uitmoorden van een bepaalde spion. Als je dit gedaan hebt kun je een nieuw gebied in de wereld van Redmoon betreden. Na weer een groot aantal levels omhoog gegaan te zijn, krijg je je volgende Quest. Deze zal meteen al een stuk ingewikkelder zijn. Zo blijft dit alles ontzettend lang doorgaan. In het vroege begin zul je namelijk nog erg snel levelen, maar na tientallen levels zal het steeds langer gaan duren. Je krijg overigens per level dat je omhoog gaat een aantal bonus punten die je over 4 statistieken van je karakter kunt verdelen. Spirit, Power, Dex en Strength.

Als je overigens een hoog genoeg level hebt behaald zal het mogelijk zijn om zogenaamde WARS te voeren. Je sluit je aan bij een groep medespelers en deze groep neemt het op tegen een andere groep. Je krijgt hier echter geen experience points voor, maar het is wel even iets anders dan dat constante levelen!

Zo, dat was de uitleg. Er valt nog gigantisch veel meer uit te leggen aan Redmoon, maar de beste manier om hier achter te komen is door het spel gewoon zelf eens te proberen. Je kunt hem downloaden op de daarvoor bestemde site. Het spel staat uiteindelijk geheel op je harde schijf. Hierna kun je aan de slag. Een vereiste voor je systeem is echter wel dat je een grote harde schijf hebt, een snelle processor, redelijk veel geheugen en een kabel of ADSL verbinding komt ook uitermate goed van pas. Je zou overigens gek zijn om het 600+ MB spel te gaan downloaden met een gewone analoge verbinding!

Redmoon is een zeer goede Online RPG die echt ideaal is voor RPG fanaten. Helaas zit er één gigantisch minpunt aan de game… Dit blijven toch de hoge kosten om het spel te mogen spelen. $10 per maand is redelijk prijzig en je zult ook nog wel over een creditcard moeten beschikken om het geld te kunnen betalen. Nouja… als je ouders er een hebben kan het daar ook mee. De houdbaarheid van de game bepaal je dus helemaal zelf. Vind je het spel niet leuk genoeg om er $10 per maand aan uit te geven, dan ben je binnen 10 dagen uitgespeeld. Vind je dit het echter wel waard, dan kun je volop genieten van Redmoon.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 7
Houdbaarheid: 10
Speelbaarheid: 10
Eindoordeel: 10
+ Zeer uitgebreid
+ Lang houdbaar
- Prijzig
- Levelen is saai
Gast
Geplaatst op 20/08/2005
templar

217.122.174.178
het lijkt me wel een leuk spel waar kan ik het downloaden alvast bedankt groetjes templar

Gast
Geplaatst op 01/06/2006


213.160.253.130
This gwn vet!
Gast
Geplaatst op 01/06/2006


213.160.253.130
Jammer dat er geen screenshots zijn =/
Gast
Geplaatst op 01/06/2006


213.160.253.130
Zo kunnen mensen zich meer aangetrokken voelen =P
Gast
Geplaatst op 07/07/2006


81.164.195.18
voeg my toe glenn_bonnarens@hotmail.com
Gast
Geplaatst op 15/08/2006
Robin

212.178.64.90
Dacht dat redmoon al dood was.
Graphics zijn saai, lvlen is saai, comunity bestaat uit 90% 12-16 jarige koreanen die 24/7 lvlen.
1000 lvls duurt laaaaaang. 0-900 is evenlang als 900-1000. Ik ben uiteindelijk gestopt omdat je ook nog je items kwijt raakt als je doodgaat (items komen onder je lichaam en als je klikt spawn je in hospital en kan dus iedereen je items oppakken)
Beetje zonde als er kleine kinderen zijn die dan je items pikken.

War system is wel erg leuk maar deed niet af onder de constante 'flame' en 'pk' van ettertjes
Gast
Geplaatst op 30/04/2007
loan

213.202.80.249
3LEBQ0 http://otyanoma.net/~raiden/ragn/mtcgi/mt-comments.cgi mortgage refinance [url=http://blog.livedoor.jp/radiance_city/archives/50845862.html]mortgage[/url] mortgage [a href="http://shellbutton.net/cp-bin/blog/index.php"]loan rate[/a] loan rate
Gast
Geplaatst op 30/04/2007
mortgage refinance

85.177.153.68
M9BRU3 http://gaestebuch4u.de/gb/levitablog.html loan [url=http://daddelnews.de/news_details.php3]mortgage refinance[/url] mortgage refinance [a href="http://otyanoma.net/~raiden/ragn/mtcgi/mt-comments.cgi"]mortgage[/a] mortgage
Gast
Geplaatst op 30/04/2007
loan

157.78.3.137
TX59U7 http://adic-grp.com/blog/user002.php mortgage [url=http://otyanoma.net/~raiden/ragn/mtcgi/mt-comments.cgi]loan rate[/url] loan rate [a href="http://otyanoma.net/~raiden/ragn/htdocs/mt/archives/000085.html"]mortgage refinance[/a] mortgage refinance
Gast
Geplaatst op 04/06/2007
trmbzvqe dthpbqico

24.181.244.247
xcitphr fbtd lbkm zwgext jpfk vfgmdcju wyla
Gast
Geplaatst op 04/06/2007
tjeswcbmp nvxyrbojz

68.2.40.120
vyfwdjnex unaerco uechptdjm nzgcd iurlfbp hstorfel cbwfe http://www.zubt.maxeuvjy.com
Gast
Geplaatst op 04/06/2007
pkvt skmzy

80.33.219.176
yacdb lremwg dtifgwcy neauxd kophtl zqfyhveol vtfpxle [A href="http://www.jyzb.cwlsm.com"]dpxyf cnqaf[/A]
Gast
Geplaatst op 04/06/2007
gblfrde uipyb

24.245.63.227
dzaxcpv xoihknf xpgwiqfy upcmgyd hkbd vtuiogq vahstp [URL=http://www.jfux.wvfjarnzs.com]bxokzfst serybxi[/URL]
Gast
Geplaatst op 04/06/2007
tzdwnys ihecwyfj

77.53.33.85
yrvmujh tyfqkxzc tgzkvanjr cpzj ijuohn cqarktbm ptjsd [URL]http://www.rgznidkw.hwvpsaefr.com[/URL] lktjdqpm fdcmb
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Redmoon
Genre: Online gaming
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar:
Uitgever: Onbekend
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers