Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Resident Evil 3: Nemesis
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Resident Evil 3: Nemesis

De Resident Evil serie zal voor velen van jullie niet echt bekend zijn. Het verhaal door de spellen heen is bijna altijd hetzelfde. Er breekt een virus uit dat mensen in bloeddorstige zombies veranderd. Jouw taak is om de zombies te stoppen.

Zo ook in Resident Evil 3: Nemesis. Je speelt Jill Valentine. Zij is na het ongeluk uit Resident Evil weer in haar thuisstad Raccoon City gaan wonen. Helaas voor haar heeft het virus een weg naar de stad gevonden en is iedereen in een zombie veranderd. De enigste kans die Jill nog heeft om te ontsnappen is nu aangebroken. Wat ze nog niet weet is dat ze naast de zombies tegen iets veel sterkers moet vechten, namelijk de Nemesis.

Zoals jullie nu wel hebben begrepen is Resident Evil 3 een horrorgame. Maar is deze game ook echt de moeite waard om te kopen? Ja, zou je zeggen als je het fantastische geluid uit deze game hoort. De muziek in deze game is zo spannend, dat je aan je beeldscherm gekluisterd zit. Dan nog zul je vak over je schouder kijken of er niets achter je staat.

Als we naar de graphics van deze game gaan kijken, zal je opvallen dat deze niet spectaculair bijzonder zijn. De omgevingen zijn dan weliswaar spookachtig en Jill ziet er erg goed uit, maar het mist net die \"edge\" die veel andere spellen hebben. Dit komt met name omdat deze game origineel voor de PSX uit is gekomen. Iedereen weet dat de grafische kwaliteiten van de PSX een stuk minder zijn dan die van de PC.

Ook aan de speelbaarheid van deze game valt nog iets aan te merken. De besturing van Jill is erg complex en het duurt wel even voordat je deze onder de knie hebt gekregen. Ook de lastige camera standpunten kunnen het je erg moeilijk maken. Dit draagt echter wel weer bij aan de spanning van de game.

De houdbaarheid van deze game zit wel goed. Iedere keer als je het spel uit speelt, krijg je een epiloog van een van de hoofdrolspelers uit de Resident Evil serie. Er zijn er om te beginnen al 8, dus zul je de game ook 8 keer uit moeten spelen. Daarnaast heb je ook nog de extra game \"Mercenaries\". Hierin speel je een huurling die een bom in zijn lichaam heeft. Je missie is zo veel mogelijk zombies af te knallen en daarmee geld te verdienen. Met dit geld kun je dan weer grotere wapens kopen. Deze wapens kun je dan weer in de originele Resident Evil 3 game gebruiken. Vet!

Al met al lijkt Resident Evil 3: Nemesis niet zo'n fantastisch spel. Toch is dit wel zo. De game is (in mijn optie) de beste horrorgame van het jaar. Er is dan wel sprake van een lastige speelbaarheid en wat minder mooie graphics, maar het geluid en de sfeer van deze game maken dit allemaal goed. Keer op keer zul je weer het gevoel hebben alsof je door wilde zombies achterna wordt gezeten en er zullen vele nachten zijn waarin je niet aan slapen toe zult komen.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 10
Houdbaarheid: 10
Speelbaarheid: 5
Eindoordeel: 10
+ Prachtig geluid
+ Goede graphics
+ Zombies killen
+ Lekker verhaal
- Lastige besturing en camera
Gast
Geplaatst op 04/01/2006
roy

62.194.91.13
ik ken het spel supper dik maar verkopen jullie hem misschien ook???
Gast
Geplaatst op 21/06/2006
robbert

86.85.196.42
Ik heb dit spel wel te koop
Gast
Geplaatst op 08/12/2006


86.80.33.107
RE: Nemesis blijft voor mij gewoon op nummer 1!!
Gast
Geplaatst op 05/04/2007
ida

84.29.91.184
dit is best een vet spel alleen zo onecht op de playstation veel mooier
Gast
Geplaatst op 16/12/2007
bone damage

82.171.31.16
supergame ga zo door(y)
Gast
Geplaatst op 05/01/2008


86.88.67.87
heey ik wil het spel heel graag. de resident evil serie rules!!
Gast
Geplaatst op 12/05/2008
puppetsyle

84.198.237.244
moet je hebben een graaf spel
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 3.235.172.213
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Resident Evil 3: Nemesis
Genre: Horror
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Eidos
Uitgever: Capcom
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers