Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Gamecube | Resident Evil Zero
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Resident Evil Zero

Bijzondere en uitzonderlijke gebeurtenissen hebben zich afgespeeld in de bossen en het landhuis van het stadje Raccoon City. Niet alleen in de bossen en het landhuis, maar later was ook Raccoon City zélf aan de beurt. Helemaal los van deze gebeurtenissen, staan ook nog de gebeurtenissen op een ver weg gelegen gevangeniseiland. Toch zijn deze verschillende gruweldaden met elkaar verbonden door 1 bedrijf, The Umbrella Corporation. Door wie is Umbrella opgericht? Wie is de onderzoeker die voor het eerst heeft gewerkt aan het inmiddels beroemde T-Virus en waar wilde hij deze voor gebruiken? Wil je antwoorden op de, waarschijnlijk, belangrijkste vragen uit de Resident Evil reeks, dan zit er maar 1 ding op, Resident Evil Zero!

Nog voor het hele incident in het landhuis van de allereerste Resident Evil, speelde ook al lugubere zaken af in het bos rond Raccoon City. Zoals je in deel 1 te horen krijgt, zijn er in het bos een groot aantal bijzondere moorden gepleegd. Het S.T.A.R.S. Bravo team is op onderzoek uit gestuurd, maar heeft niets van zich laten horen. Dat was de reden waarom het Alpha team van S.T.A.R.S. op onderzoek uitgestuurd was. Maar wat is er gebeurd met het Bravo team?

Dat is ook een vraag die in Resident Evil Zero beantwoord wordt. Het introfilmpje zal laten zien dat het Bravo team van S.T.A.R.S. naar de bossen van Raccoon City gaat om de moorden op te lossen. Niet lang hierna treffen ze een vervoersmiddel aan met meer dan 20 doden! Deze doden waren soldaten die de gevangene Billy Coen naar zijn nieuwe bestemming moesten brengen. Van meneer Coen echter geen enkel spoor. De missie wordt veranderd en alle leden van het S.T.A.R.S. Bravo team moeten op zoek naar Billy om hem weer in gevangenschap te brengen.

Je zult de controle krijgen over 1 van de leden van het team, namelijk de 18 jaar oude Rebecca Chambers. Rebecca zal een trein aantreffen waarin ze op onderzoek uit gaat. Wanneer ze zichzelf een tijdje in de trein bevindt, zal ze er achter komen dat ze niet alleen is. Er zijn namelijk nog erg veel passagiers aanwezig en hoewel het er op lijkt dat deze allemaal dood zijn, is niets minder waar! Hoewel, de passagiers zijn wel dood, maar dit zal ze er niet van weerhouden om zich te voeden aan je lichaam. Zombies dus!

Dit was dus de allereerste introductie naar wederom een klassiek superverhaal waarvoor de Resident Evil serie inmiddels bekend staat. Ik zal proberen niet teveel van het verhaal te verklappen, maar wederom is het een smulverhaal vol moet bloed, mysterie, duisternis, monsters, wantrouwen en vertrouwen!

Het prachtige horrorverhaal wordt ook in dit deel weer prachtig weergegeven door de bijzonder sfeervolle graphics en de prachtige, bijpassende, enge muziek die er zo nu en dan voor zorgt dat je op het puntje van je stoel zit met in de ene hand je controller en in de andere hand een koud washandje waarmee je zo nu en dan het angstzweet van je voorhoofd moet deppen. Het is deze sfeer die alle Resident Evil games maakt tot wat ze zijn! Voor een beetje extra sfeer is het in mijn ogen zelfs een vereiste dat je de Resident Evil games, en dus ook Zero, alleen ’s avonds of ’s nachts speelt! Wanneer het helemaal donker is dus!

Maar genoeg gezeurd over de wonderbaarlijke graphics en sounds van Resident Evil Zero! Wat is er allemaal anders dan de voorgaande delen en is dit deel ook weer de moeite waard? Natuurlijk zijn er in dit RE deel genoeg verschillen te bespeuren. Wat je meteen opvalt (als je tenminste de remake van RE 1 hebt gespeeld) is dat het Defense Weapon onderdeel niet in deze game zit. Met het Defense Weapon onderdeel kon je er voor zorgen dat je, wanneer een zombie zich aan je vergreep, automatisch een mes of stroomstok onder zijn oksels kon steken, mits je deze wapens in je bezit had. Een erg leuke optie, maar helaas heeft deze het niet overleefd tot aan Resident Evil Zero!

Een van de allergrootste nieuwigheden is dat je in deze game controle hebt over 2 karakters, zoals dit nog nooit in enig ander spel gedaan is. Niet al te lang in het verhaal zal Rebecca namelijk Billy tegenkomen. Hoewel ze Billy niet vertrouwt, besluiten ze toch samen te werken om de dodelijke zombies te ontsnappen. Billy en Rebecca zullen dus een groot deel van de game samen rond kunnen lopen. Zo nu en dan zal het echter voorkomen dat 1 van de 2 wordt afgeschermd van de ander, of dat 1 van de 2 vermist raakt, of dat slechts 1 karakter door een bepaalde doorgang kan. Dit zullen de meest spannende tijden in het spel zijn! Het karakter waar je op dat moment mee aan het ronddwalen bent, zal vaak waarschijnlijk maar tot op een bepaalde lengte het spel kunnen doorkruisen. Er zal dus regelmatig overgeschakeld moeten worden tussen de karakters om bepaalde puzzels op te lossen. Denk echter niet dat je karakter veilig is wanneer je met het andere karakter speelt, want ook dán kan het stilstaande karakter worden aangevallen en zélfs worden gedood.

Ook het gebruik van de “magische” Item Boxen is verdwenen. Je weet wel, die kisten waar je tijdelijk je overbodige items kon dumpen om deze later weer op een andere plaats op te halen! Dit grapje zal nu echter niet op gaan, omdat deze kisten gewoonweg niet aanwezig zijn. In plaats daarvan moet je de overbodige items tijdelijk in een kamer laten liggen waarna je de items wederom terug kunt vinden op de grond van deze kamers. Dit geeft de game een groot stuk extra realisme mee, wat natuurlijk alleen maar als positief kan worden beschouwd. Natuurlijk maakt dit de game niet makkelijker, maar wij van GameCore zijn wel in voor een uitdaging op zijn tijd.

Natuurlijk komt er aan iedere game een einde, zo ook aan Resident Evil Zero! Maar wacht, er is meer! Wanneer je de game uit speelt, kun je namelijk nog een aantal leuke extra’s unlocken. Eén van deze extra’s zal de Leech Hunter mini-game zijn. In deze mini-game is het de bedoeling dat je met de 2 karakters uit de game zoveel mogelijk Leeches vindt. Met Leeches worden in dit geval de versteende bloedzuigers bedoeld die je in het originele spel op een gegeven moment als sleutel moet gebruiken. Ieder karakter kan slechts 1 verschillende Leech soort met zich mee dragen. In totaal zijn er 100 Leeches te vinden. Wanneer 1 van je karakters dood gaat, zullen de Leeches die hij of zij bij zich droeg niet meegeteld worden. Wanneer je denkt genoeg Leeches gehaald te hebben, of wanneer je bijna dood bent, kun je ontsnappen door de voordeur van het huis. Je zult hierna een Ranking krijgen die bepaald welke extra je verdient hebt.

Natuurlijk mag Zero als echte Resident Evil fanaat niet ontbreken in je collectie. Ben je geen fan van het Resident Evil genre, dan is Resident Evil Zero zeker dé game om fan door te worden. Het spel is zo bijzonder eng, dat je er hoogstwaarschijnlijk veel nachtmerries aan over houdt, zoals met de meeste Resident Evil games het geval is. Of je nu een bangerik bent of niet, je zult toch je angsten moeten proberen te overwinnen en deze game eens uitproberen. Ik kan je verzekeren dat je niet teleurgesteld raakt!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 10
Geluid: 10
Houdbaarheid: 7
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 10
+ Bijzonder sfeervol
+ Veel vernieuwingen
+ Veel nieuwe zombiesoorten
- Komt alleen
- Geen Defense Weapons
Gast
Geplaatst op 12/03/2006
yoshi

81.69.160.34
leuk ben de eerste die reageert!!
Gast
Geplaatst op 08/04/2006
voor hoeveel jaar en ouder is

62.131.164.165
voor hoeveel jaar en ouder is die?
Gast
Geplaatst op 30/11/2006
ananova@annanova.com[email]

64.92.167.74
[messg]indeed goood =)[url=http://gooogle.com/]gooogle[/url]
Gast
Geplaatst op 30/11/2006
ananova@annanova.com[email]

209.67.212.234
[messg]indeed goood =)[url=http://gooogle.com/]gooogle[/url]
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Justin

85.84.236.52
http://884c9ec6d937ea1b4bcfa08b41eea8ef-t.k90u0h.info [a href="http://884c9ec6d937ea1b4bcfa08b41eea8ef-h.k90u0h.info"]884c9ec6d937ea1b4bcfa08b41eea8ef[/a] [url]http://884c9ec6d937ea1b4bcfa08b41eea8ef-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://884c9ec6d937ea1b4bcfa08b41eea8ef-b2.k90u0h.info]884c9ec6d937ea1b4bcfa08b41eea8ef[/url] [u]http://884c9ec6d937ea1b4bcfa08b41eea8ef-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 02/10/2008
dr evil

194.171.193.246
resident evil 1 is de shit!
Gast
Geplaatst op 02/10/2008
jill

194.171.193.246
yoshi.... wat is je reactie op resevil 0?
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.238.248.103
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Resident Evil Zero
Genre: Horror
Platform: Gamecube
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers