Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | Roland Garros 2002
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Roland Garros 2002

Tennis en de PS2, gaat dat samen? Tot nu hebben we weinig echt goede PS2 games gezien, eigenlijk maar 2; Slam Tennis en natuurlijk de topper Virtua Tennis 2. Roland Garros was al bekend op de PSX en komt nu met een nieuwe editie op de PS2. Een suc6? Ik betwijfel hetÖ

Als je de DVD in je PS2 stopt en hem opstart zie je een zeer indrukwekkend filmpje van bekende tennissers zoals Gustavo Kuerten en Tim Henman. Toen ik eenmaal in het menu aangekomen was zag ik dat het spel zeer veel spelmodes bevat. De spelmodes zijn: Arcade, Exhibition, Carreer, Race, Training. Ook is er een clubhuis en een bonus scherm, waarin je zien kunt wat hebt en wat je nog kunt unlocken.

Ik start de arcade mode. Je kunt kiezen uit een single en dubbel spel, daarna kun je de speelsterkte van de tegenstander en hoeveel games en sets je wilt spelen kiezen, Ten slotte kun je kiezen uit 10 bekende topspelers, 6 uit het mannentennis: Keurten, Grosjean, Henman, Martin, Robredo en Kiefer, en 4 uit het vrouwentennis: Dementieva, Rubin, Razzano en Schett.

De arcade mode houdt in dat je 4 wedstrijden speelt, in de 4 verschillende Grand Slam toernooien, de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US open. Je start, net als het echte tennis met de Australian Open. Steeds als je een Grand Slam wint, en je dus naar de volgende gaat, gaat het niveau omhoog. Een groot nadeel, want de makkelijkste speelsterkte is 3, maar zelfs op dit niveau is het laatste toernooi, de US open bijna niet te winnen.

Als je een wedstrijd start zie je een mooi shotje van het stadion waarin je speelt. Deze zijn zeer mooi uitgewerkt en nagemaakt van bekende stadions. De graphics tijdens het spel zijn best goed, alleen het publiek is zeer slecht. Het zijn platte mensen, waar van het gezicht niet uitgewerkt is, allemaal even recht zitten en bijna allemaal hetzelfde zijn. De spelers zelf zijn wel strak, lijken ook best redelijk op de echte spelers. Het net beweegt ook mooi als je een bal in het net slaat. Ook het veld zit er goed uit, het gras op Wimbledon lijkt net echt. Het geluid is goed, realistische balgeluiden en de stem van de empire is ook goed.

Maar de gameplayÖ. Ja die is zeer, zeer slecht. Ik heb me tijdens het spelen helemaal kapot zitten ergeren aan de besturing, zo ben je op tijd voor de bal maar reageert de speler te laat of slaat hij naast de bal, of ballen die op beeld in vallen en uit worden gegeven. Ook het richten werkt heel matig, vooral bij de service kun je geen richting aangeven, doe je dit wel gaat hij uit. Maar ook tijdens het spelen, je kunt alleen een beetje de richting aangeven of je hem rechts of links wilt, maar daar heb je het dan ook mee gehad. Vooral een bal uit de lucht pakken valt erg tegen. En als het dan per toernooi ook steeds moeilijker wordt, wordt de ergernis alleen maar groter. Ballen die in het eerste toernooi goed gingen, gaan in de US open tegen het net of uit, de tegenstander heeft bijna alles, maar jou speler reageert steeds trager op ballen. Als je een arcade gewonnen hebt, krijg je er een stadion of een speler bij. Je kunt totaal 12 keer de arcade uitspelen, aangezien er 12 mogelijkheden zijn: Heren Enkel, Heren dubbel, Dames Enkel, Dames dubbel en dat op 3 niveaus. Een mix spelen kan wel in dit spel, maar valt om de een of andere vage rede gewoon onder dubbel. Zo kan het zo zijn dat je als een mix speelt tegen 2 heren.

De Exhibition mode is wel erg leuk, vooral met zín tweeŽn (of met multitap met zín vieren) lekker tennissen, zonder computergestuurde tegenstanders. Je blijft dan wel die irritante foutjes houden, maar hier heb je dan beide evenveel last van, waardoor het toch een zeer spannende wedstrijd kan worden.

In Carreer kun je zelf een speler maken en deze aan de top brengen. Je moet trainen, wedstrijden spelen enz. Best leuk, alleen aan het begin is de speler nog niet echt goed, zijn slag en volley zijn dan nog zwak. Maar door ervaring en training kun je hem beter laten worden.

In de race kun je meedoen aan een Championship race. Niet zo spectaculair, wel een leuk extraatje aan je spel.
Training is ook leuk, je kunt kiezen tussen de muur en het ballenkanon. Het ballenkanon schiet ballen in alle richtingen, je moet deze over het net en binnen de lijnen terug spelen. Tegen de muur spreekt voor zich, je slaat op en moet zo vaak mogelijk terug spelen tegen de muur.

Licenties bevat het spel wel genoeg, zoals eerder genoemd de 10 sterspelers, hoewel dat aantal niet al te ruim is, de rackets zijn van merken zoals Wilson en Head, de stadions en de toernooien.

Op zich best een aardig spel door de redelijke graphics, de licenties voor spelers, de 4 grand slam toernooien enzovoorts, maar door de zeer slechte speelbaarheid krijgt Roland Garros 2002 toch een onvoldoende. Als de besturing van een spel niet lekker werkt, speelt het niet leuk, is de houdbaarheid dus slecht, wekt irritaties op dus gewoon geen voldoende waard. Het was de eerste titel van de serie op de PS2, hopelijk verbeterd Carapace dit in de 2003 versie, want het idee en de modes van dit spel zijn erg leuk.
Maar voor mensen die (net als ik) van tennisgames houden adviseer ik, koop gewoon de beste tennisgame op de PS2: Virtua Tennis 2. Of eventueel Slam Tennis, die ik ook zeer goed vind. Maar laat deze titel gewoon in de rekken liggen.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 7
Houdbaarheid: 5
Speelbaarheid: 3
Eindoordeel: 5
+ Veel spelmodes
- Slecht speelbaar
- Houdbaarheid niet lang
Gast
Geplaatst op 28/06/2007
Alphonso

84.101.168.29
http://52ba3531ef49c6de46f8b97bcac1efd3-t.anvtzv.org [a href="http://52ba3531ef49c6de46f8b97bcac1efd3-h.anvtzv.org"]52ba3531ef49c6de46f8b97bcac1efd3[/a] [url]http://52ba3531ef49c6de46f8b97bcac1efd3-b1.anvtzv.org[/url] [url=http://52ba3531ef49c6de46f8b97bcac1efd3-b2.anvtzv.org]52ba3531ef49c6de46f8b97bcac1efd3[/url] [u]http://52ba3531ef49c6de46f8b97bcac1efd3-b3.anvtzv.org[/u] 07a59898c1f6ca0ba37d02b2c79268a0
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Roland Garros 2002
Genre: Sports
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 2
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Wanadoo
Uitgever: Onbekend
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers