Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Rome: Total War
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Rome: Total War

Veni, Vidi Vici. Dat waren de bekende woorden van Caesar. Ik kwam, zag en overwon. Laat dit nou net ook het doel zijn van dit spel.

Wie kent Medieval: Total War nou niet? Een spel waar je ervoor kon kiezen om in één keer je troepen te laten vechten en het opbouwen van je economie en gebieden kon overslaan. Het was een speciale RTS. Je kon met veel meer troepen tegelijk vechten dan in ieder andere RTS en het verdedigen van kastelen en burchten ging ook al anders dan in andere spellen van dit genre. Verder had je ook een soort story-mode waarin je een soort Risk speelde met de kaart van Europa. Natuurlijk was het hier de bedoeling ons hele continent te veroveren.


Toen kwam Activision op de proppen met Rome: Total War. De opvolger van Medieval. Zoals de titel al zegt gaat het hier vooral om de stad Rome. In de “Imperial Campaign” kun je in het begin kiezen uit drie verschillende families: The House of Julii, Brutii en Scipii. Alle drie families zijn gesitueerd in Italië. Julii in het noorden, Brutii in het Zuiden en Scipii in het midden. Het leger dat gesitueerd is in Rome, is de Senaat. Je kunt er later nog voor kiezen om te proberen Rome te veroveren.

In de campaign is het de bedoeling dat je heel Europa onder je hoede krijgt. Dit gaat natuurlijk niet zonder slaag of stoor want er zit een uitgebreid assortiment aan volkeren in Rome waaronder de Britten, de Galliërs (Asterix?), de Germanen en de Egyptenaren die je allemaal het leven zuur maken. Ook moet je natuurlijk de provincies zwaar bewaken met troepen en ook de economie opbouwen in de verschillende steden. Natuurlijk moet je ook gebouwen bouwen waarin je je verschillende troepen kunt recruiten. Het verplaatsen van legioenen is niet langer gebonden aan provincies maar aan een bepaalde afstand die je af kunt leggen en dus realistischer is.

Wat de veldslagen zelf betreft zijn er ook een aantal verbeteringen sinds Medieval. Er zijn een aantal nieuwe soorten troepen bijgekomen zoals de speermen (mannen die ook met speren kunnen gooien) olifanten, de phalanx en boogschutters achter op een karretje die getrokken wordt door twee paarden. Verder werkt het verdedigen van een veste ook anders. Er kunnen nu ook in infanterie en boogschutter òp de muur gezet worden en in het midden van de stad staat een vlag, wanneer een vijand die vlag bereikt, verandert de vlag in die van hun. Dan heeft de verdedigende partij nog 3 minuten om de vlag weer te veranderen anders hebben ze verloren.

Qua graphics is er ook het één en het ander verbeterd in Rome. Wanneer een cavalerie een groep infanteristen aanvalt, vliegen de infanteristen ook echt in het rond wanneer ze worden geraakt. Dit zelfde geldt voor infanteristen tegen olifanten. Met hun slagtanden slaan de olifanten de infanteristen ver weg, maar ze kunnen ook naar beneden getrokken worden door de infanteristen, wat er erg realistisch uitziet. Verder kun je nu ook veel verder inzoomen dan in Medieval. Je kunt nu zelfs zover inzoomen dat je de veldslag als het ware door de ogen van de soldaat ziet. Ook de landschappen zijn een stuk groter en zien er een stuk mooier uit. In Rome kun je ook degelijk gebruik maken van bossen om een vijand in een hinderlaag te laten lopen.

Als je je verveelt in de campaign kun je natuurlijk nog altijd kiezen voor directe veldslagen. Je kunt hierin kiezen uit: Quick Battle, Custom Battle en Historical Battle. De eerste spreekt voor zich de computer kiest alles en je laadt direct de battle. Bij Custom Battle kun je bijna alles zelf kiezen: Je land, je troepen, de plaats waar gevochten wordt enz. Maar Historical Battle is nog wel het leukst. Je vecht een veldslag uit die echt is gevochten in de geschiedenis. Je kunt kiezen uit ongeveer 15 van deze veldslagen. Voor het vechten krijg je nog een leuk intro waarin wordt verteld waarom deze veldslagen worden gevochten. Ook zul je zo’n Historical Battle niet kunnen instellen in Custom Battle omdat er speciale dingen inzitten als troepen die op een plaats staan waar ze met Custom Battle niet kunnen staan.

De mensen met ADSL of Kabel zijn naast de campaign en de directe veldslagen nog niet klaar met dit spel want ook de online mode is het proberen waard. Met maximaal 6 spelers kun je een veldslag vechten. Het enige nadeel aan het online spelen is dat je minder troepen kunt opstellen dan in Custom Battle.

Dit spel is echt een must-have voor iedereen die zichzelf een strategie-gamer noemt. Koop dit spel gewoon! Dit heeft twee voordelen: Als dit spel goed verkoopt is het de moeite waard voor Activision om een uitbreiding uit te brengen en als je hem koopt kun je hem ook nog eens online spelen ook. Want: “Hoe meer zielen, Hoe meer vreugd”.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 9
Houdbaarheid: 10
Speelbaarheid: 10
Eindoordeel: 9
+ Grote veldslagen
+ Goede graphics
+ Grote landschappen
- Minder troepen in online game
Gast
Geplaatst op 18/02/2006
ben

213.84.186.143
ik ben het helemaal eens met je verhaal
Gast
Geplaatst op 14/05/2006
vitto

82.176.104.163
anderlecht are the best
Gast
Geplaatst op 08/08/2006
wibbens

80.100.89.191
wie kan mij aan een nederlandse handleiding helpen
Gast
Geplaatst op 15/08/2006
danny

213.46.199.53
het is waar ik heb die spel je kan zelfs een klein stuk van azie veroveren maar niet scandinavie
Gast
Geplaatst op 13/09/2006
mark

145.97.65.62
ik ben 16 jaar en mag niet gamen van me moeder en daarom huil ik heel veel !! wie kan me helpen
voeg me dan toe ikbeneenlul@hotmail.com
Gast
Geplaatst op 26/09/2006
turk

83.84.202.156
Rome: total war is een leuk spel, maar dat jullie zo erg de nerd gaan uithangen met die sites van jullie is echt te zielig voor worden. Stelletje kankerpooiers
Gast
Geplaatst op 28/11/2006
lul

84.28.127.143
wat zijn julie een lul
Gast
Geplaatst op 28/11/2006
pou

84.28.127.143
opio
Gast
Geplaatst op 09/12/2006
mugkano

194.78.211.42
hallo, kan er iemand mij de nederlandstalige versie bezorgen van rome total war en de barbarianversie ?

met dank
Gast
Geplaatst op 17/12/2006
Sjoerd

217.123.193.22
die is er nie
Gast
Geplaatst op 27/01/2007
aktij

217.149.198.102
weet iemand waar ik een patch of iets kan downloaden zodat ik de echte versie zonder cd kan spelen?
Gast
Geplaatst op 25/02/2007
roman

213.84.149.56
heb je limewire? probeer het daar eens mischien kan je dr een patch downloaden ;p
Gast
Geplaatst op 03/04/2007
aaap

82.92.195.159
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAPJE
LELIJKERT
Gast
Geplaatst op 06/04/2007
pellis4

84.198.233.216
bestaat er een nederlandse patch voor total war of rome?
Gast
Geplaatst op 16/04/2007
Joeke

82.92.106.102
nou ..... ik kan je wel zeggen dat het een leuke game is , alleen ik heb het gedownload en ik wil online spelen WIE KAN ME HELPEN??
en BTW cracks kun je vinden op gamecopyworld.com :)
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Rome: Total War
Genre: Strategy
Platform: PC
Aantal spelers: 6
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Activision
Uitgever: CD Contact Data
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers