Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | Shadow Hearts
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Shadow Hearts

Het is het jaar 1913. In de Franse krant staat een bericht van een gruwelijke moord op een man die samen met zijn dochter reisde, tot dusver is zijn dochter spoorloos verdwenen. Ze zal zich bevinden op een trein, vergezeld door een klein legioen van Japanse soldaten. Plotseling stapt er een man naar voren in de trein. Hij loopt richting de 2 bewakers die de deur naar de jonge dame bewaken. Het volgende dat je ziet is een plas bloed waarnaast het dode lichaam van één van de bewakers valt. Ook de andere bewaker zal niet kunnen ontkomen. De duistere man loopt door de deur en daar treft hij de jonge dame, met nog een aantal bewakers aan. Natuurlijk zijn ook deze bewakers een peulenschil voor de duivelse man die later de naam Roger Bacon zal gaan dragen.

De man beweegt zich richting Alice, de jonge dame die zich in de trein bevindt. Plotseling verschijnt er een derde persoon achter Bacon. De held van het verhaal, Yuri. Bacon zal Yuri uit zijn zicht blazen en proberen de trein, samen met de bewusteloze Alice te verlaten.

Dit is de opening van het spel, Shadow Hearts. Shadow Hearts is een RPG in de vorm van Final Fantasy. Dat wil zeggen dat er voor de gevechten gebruik gemaakt wordt van een Turn-Base systeem. Dit wil zeggen dat de wezens die in de gevechten verstrikt raken om de beurt een aanval mogen selecteren. Win je gevechten dan zul je geld en experience verdienen. Ook zul je zeer soms een item vinden, dat je dan in latere gevechten weer kunt gebruiken of waar je karakter sterker van wordt, zoals een nieuw wapen. Heb je genoeg experience behaald, dan zul je een nieuw level behalen en zodoende steeds sterker worden. Met het geld dat je vind, kun je op sommige plaatsen items en wapens voor al de verschillende karakters die je kunt behalen kopen. En zoals ook in Final Fantasy het geval is, zul je met meer dan één karakter te maken krijgen.

Je zult het spel als eerste met de Rude Hero beginnen. En hier staat het woord “Rude” redelijk centraal. Het hoofdpersonage van het verhaal is bijzonder grof. Zo zal hij in het begin van het spel de jonge dame Alice bewusteloos aantreffen. Hij zal in zichzelf gaan praten en iets in de richting van het volgende gaan zeggen: “Hey, she is unconscious… mmm, Should I?” Waar de held over praat kun je aan je fantasie over laten. De Rude Hero zal niet veel later in het spel zijn ware naam bekend maken. Je zult een eigen naam in kunnen voeren, maar standaard zal het karakter Yuri heten en zou zal hij in de filmpjes ook genoemd worden. Tijdens de rest van het spel zal echter wel je eigen ingevoerde naam komen te staan.

Yuri is een bijzonder personage. Zoals al eerder vernoemd is hij het hoofdpersonage en zal het spel ook voornamelijk om hem draaien. Maar er is meer aan Yuri dan het oog kan waarnemen. Allereerst hoort Yuri voortdurend een stem in zijn hoofd. Deze stem zal onafgemaakte zinnen vormen die Yuri ergens naartoe moeten leiden. Zo zal de stem ook Yuri en Alice bij elkaar brengen. Een tweede rariteit aan Yuri is, dat hij een bijzonder verontruste geestestoestand heeft. Dit zul je merken nadat je voor de eerste keer sterft. Je zult in een kerkhof uitkomen dit voort is gekomen uit de ziel van Yuri. In dit kerkhof zul je een aantal grafstenen en 4 maskers vinden. Loop naar de maskers en ze zullen je uitleg geven over het kerkhof en andere dingen. Ook zul je op dit kerkhof te maken gaan krijgen met de dood zelf. Maar waar staan de grafstenen voor?

Zoals alle karakters die je zult kunnen spelen bezit Yuri een speciale gave. Yuri is namelijk niet helemaal menselijk, hij bezit het bloed van een Harmonixer. Een Harmonixer is een mens die in een Fusion kan veranderen. Een Fusion is een monster die je kunt behalen door genoeg vijanden te doden. Heb je genoeg vijanden gedood dan zul je terug moeten keren naar het kerkhof. Een van de grafstenen zal oplichten mits je genoeg vijanden van die soort (vuur, water, aarde, wind, duisternis en licht) hebt gedood. Als je de grafsteen onderzoekt, zul je in een gevecht met een Fusion monster terecht komen. Versla het monster om zijn ziel te ontvangen.

Verder heeft Yuri nog één echte rariteit. Als hij meerdere vijanden dood zal zijn Malice toenemen. Yuri’s Malice heeft ook iets te maken met zijn geestestoestand. Word de Malice van Yuri te hoog, dan zal hij zijn ziel verliezen. Je kunt je Malice verlagen door zo nu en dan naar het kerkhof te gaan en met de maskers te praten. Je zult in een gevecht verstrikt raken. Win je dit gevecht, dan zal je Malice weer terug naar af keren.

Het tweede karakter is Alice. Zij is de jonge dame waar je in het allervroegste begin van het spel over zult lezen. Alice zal er in de loop van het spel achter komen dat ze over bijzondere gaven beschikt. Een van deze gaven is de mogelijkheid om mensen te genezen. Verder kent het spel nog 4 karakters. Het derde karakter dat je tegen zult komen is Zhuzhen, een oude, wijze chinees die ook zeer nuttige magische aanvallen kent. Het vierde karakter zal een vrouwelijke terrorist zijn, genaamd Margarete. Later in het spel zul je ook nog de 400 jaar oude vampier Keith en het weeskind Halley ontmoeten.

Tot dusver de karakters, maar waar draait het in het spel nu eigenlijk allemaal om? Zoals je in het intro filmpje gezien hebt, zal Roger Bacon geprobeerd hebben om Alice te ontvoeren. De reden hierachter is vrij simpel. Bacon werkt samen met Dehuai. Dehuai is een oude, bittere chinees die 15 jaar geleden heeft geprobeerd om een machtige geest op te roepen om zo Japan te vernietigen. Dit was hem mislukt dankzij de kracht van een moedige krijger. Dehuai wil alles op alles stellen om dit opnieuw te proberen. Hiervoor heeft hij een aantal dingen verzamelt en het laatste dat hij nog moet hebben is de sleutel, Alice. De kracht die Alice bezit is nodig om Japan te vernietigen. Bacon zou het smerige werk voor Dehuai op moeten lossen. Meer laat ik niet los over het verhaal, want ik ben zelf van mening dat dit het sterkste punt van Shadow Hearts is en het zou zonde zijn als je het verhaal hier zou lezen in plaats van tijdens het spel.

Grafisch gezien is Shadow Hearts een echte RPG. Je ziet het beeld vanuit 1 enkel camera standpunt. Vanuit dit punt kun je een klein gebied overzien. Kom je aan de rand van dit gebied, dan zal er een nieuw beeld gevormd worden met het nieuwe gebied. De gevechten zijn in 3D en vooral de magische aanvallen van Yuri zijn schitterend geanimeerd.

De muziek en de geluidseffecten in Shadow Hearts zijn echt uit de kunst. De muziek is bijzonder spannend en meeslepend. Het geeft echt een extra stimulatie die je nog verder in het verhaal trekt als je al bent. Hoewel sommige muziekstukken na een tijdje vrij irritant kunnen gaan worden, is de muziek een van de beste aspecten aan het spel. Shadow Hearts is ook niet zo’n spel dat je na een aantal uren weer uit je PS2 laat vliegen. Toen ik het spel eindelijk tot een goed einde had gebracht, ben ik in totaal ruim 27 uur bezig geweest.

Vanaf het moment dat ik de game in mijn PS2 stopte, tot het moment dat ik met zweet op mijn voorhoofd het laatste gevecht had voltooid, was Shadow Hearts voor mij een fantastische game. Persoonlijk ben ik bijzonder geïnteresseerd in een goede verhaallijn in een game en dat is nu net wat Shadow Hearts vooral biedt. Een goede, krachtige verhaallijn, prachtige muziek en ietwat volwassener dan de Final Fantasy games door de grove humor, het gescheld en het zo nu en dan Resident Evil achtige bloed maken deze game voor mij echt 100% de moeite waard.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 9
Houdbaarheid: 10
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 10
+ Prachtig verhaal
+ Goede muziek
+ Volwassen game
- Levelen soms saai
Gast
Geplaatst op 18/08/2005
Fleur

81.70.26.158
Weet iemand waar ik deze game nog kan kopen?
Hij is zelf niet via internet te koop!
Gast
Geplaatst op 04/07/2007
Chadwick

84.126.68.217
http://15602b9f2de0ab3c6e20e13660c62fd6-t.axqnuv.org [a href="http://15602b9f2de0ab3c6e20e13660c62fd6-h.axqnuv.org"]15602b9f2de0ab3c6e20e13660c62fd6[/a] [url]http://15602b9f2de0ab3c6e20e13660c62fd6-b1.axqnuv.org[/url] [url=http://15602b9f2de0ab3c6e20e13660c62fd6-b2.axqnuv.org]15602b9f2de0ab3c6e20e13660c62fd6[/url] [u]http://15602b9f2de0ab3c6e20e13660c62fd6-b3.axqnuv.org[/u] 8269a6b60a5bdca43cbc49b767bebacb
Gast
Geplaatst op 22/07/2008
Marije

217.122.20.190
Ik weet zelf ook niet waar ik shadow hearts 1 kan kopen ik wil hem zelf ook heel graag
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.234.227.202
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Shadow Hearts
Genre: RPG
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Midway
Uitgever: Midway
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers