Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Gamecube | Super Mario Sunshine
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Super Mario Sunshine

Een flink aantal jaren geleden kwam Mario 64 uit. Het spel dat het begin van een nieuw genre zou zijn, namelijk die van 3D platforms. Persoonlijk vind ik dit spel een van de beste ooit uitgebracht. Waarom? Nou omdat dit spel je uren achter de console kluisterde. Het spel zat goed in elkaar en de levels kwamen echt tot leven. En nu is er dan eindelijk een vervolg op deze oude klassieker. Namelijk Mario Sunshine en wel voor de nieuwste console de GameCube. Dat klinkt veelbelovend, alleen of het zijn voorganger zal evenaren is de vraag...

Mario is moe van al zijn avonturen en besluit de prinses mee te nemen naar een welverdiende vakantie. Tijdens hun vliegreis stuiten ze op een eiland genaamd Delfino Island, waar de luxe en ontspanning aanwezig zijn. Eenmaal geland op het eiland komen ze erachter dat het eiland niet zo vredig is als men gedacht had. Er is namelijk een onrust stoker die het hele eiland vandaliseert met graffiti en modder. De veroorzaker hiervan is een transparante Mario die overal zijn handtekening 'M' achter laat. Geen wonder dat de eilandbewoners Mario aanklagen wanneer ze hem treffen op het eiland. Mario krijgt een rechtzaak en word schuldig bevonden. Zijn straf is het opruimen van het hele eiland! En hier begint Mario’s nieuwe avontuur tegen vandalisme!

Toen ik 10 minuten met het spel bezig was ontstond er in mijn achterhoofd het antwoord “Nee, dit komt niet in de buurt van Mario 64”. Maar misschien was ik iets te voorbarig. Het begin van de game is namelijk een beetje rommelig er komt zoveel op je af dat je je niet helemaal lekker in je Mario vel voelt. De thuis basis zoals je bij Mario 64 het kasteel had is bij deze game het eiland, dit eiland is vrij groot en in het begin zie je de bomen in het bos niet staan. Daarbij komt ook nog eens dat je een nieuwe gadget ontvangt waarmee je nieuwe moves en opties hebt. En met deze gegevens val je direct in een missie waardoor het even kniezen is voordat je helemaal door hebt wat je nu eigenlijk aan het doen bent. Maar na een aantal uurtjes trok ik mijn snelle conclusie weer terug want als je eenmaal in de game zit voel je je weer helemaal beter.

Zoals ik al vermeldde krijg je in deze game met een nieuwe gadget te maken, dat verbaasde me niet aangezien ze Luigi ook al met een stofzuiger hebben opgezadeld. Mario krijgt een maatje aangeboden genaamd Flood. Met behulp van Flood kan Mario water stralen in elke richting spuiten. Dit komt goed van pas om de smurrie en graffiti te verwijderen, maar je kunt er ook planten mee laten groeien, voorwerpen aandrijven, en vijanden verslaan. Kortom een multifunctioneel apparaat en dat is het zeker want Flood bezit ook nog een aantal andere opties zoals de hover-stand. Hiermee kan Mario voor een bepaalde tijd boven de grond hoveren, doordat Flood water met flinke kracht naar de grond spuit. Hoe verder je in de game komt hoe meer opties je krijgt voor Flood.

De levels zijn veel te vergelijken met die van Mario 64, alleen praten we hier over iets wat grotere en uitgebreide levels. Elk level heeft weer een waslijst aan opdrachten waarmee je shines kunt verdienen. Deze shines staan gelijk aan de sterren van Mario64! Wat mij wel opviel is dat er een aantal aspecten regelrecht gekopieerd zijn uit de 64 versie. Dan sta je bijvoorbeeld op een ronde die felle lichtstralen afgeeft, en dan vraag je je af of je hier net als bij de andere versie naar boven moet kijken. En inderdaad dat is dan ook de bedoeling. En dat had dan toch wel even anders gemogen, of was de creativiteit van Nintendo even op een laag niveau? Visueel zien de levels er wel goed uit, maar niet uitmuntend. Sommige textures zijn namelijk nog wat van laag niveau, maar het geeft je wel het gevoel dat je deel uitmaakt van een digitale leefomgeving. Overal waar je kijkt zie je wezens die allemaal een eigen leven leiden. En de kleine details zoals een groep vogels die op een touw gaan zitten en wegvliegen zodra je te dicht in de buurt komt. Het is allemaal prachtig uitgewerkt.

De missies bestaan uit allerlei gevarieerde opdrachten en dat maakt deze game ook zo verslavend. Zo krijg je opdrachtjes van eilandbewoners waarmee je weer extra bonus muntjes kunt verdienen. De game telt ook de nodige aantal tussenbazen die je moet verslaan. Verder zit je het ene moment in een pretpark terwijl je in het volgende level aan het surfen bent op kleurrijke zeebeesten. Kortom er valt genoeg te beleven! Mijn persoonlijke favoriete zijn de bonus levels, waarin je old school Mario hindernissen krijgt. Van het ene draaiende platform naar de andere schuivende balk springen en meer van dat soort ongein.

Naast onze goede vriend Flood komen we ook een andere oude bekende tegen, namelijk het vrolijke beest Yoshi. Ik baalde al dat je in Mario 64 niet op zijn rug kon springen, maar in deze versie is het dan eindelijk zover. Yoshi komt in verschillende kleuren en vormen. En hij heeft altijd wel trek in een lekker hapje, dat komt goed uit want in de levels liggen ook verschillende soorten lekkernijen zoals vers fruit. Zo kun je dit eten weer omzetten in een dodelijk vloeistof wat yoshi vanuit zijn mond weer naar buiten spuugt, niet echt fris maar het doet de truck!

Het geluid is van ouds, zo komen er veel bekende deuntjes in voor. Elk level kent zijn eigen toontjes die de fijne sfeer alleen maar beter maakt. Verder kent de game ook weer zijn bekende stemtonen en kreten. Zo gooit onze Mario er met gemak weer een "Yahoe" of een "Mamamia" uit. En het mooiste is nog wel de eerste zin die hij er uitflapt; namelijk de titel "Super Mario Sunshine". Toen voelde ik de rillingen weer opkomen. Ook Flood heeft een eigen stem, nou ja of het een stem is te noemen... Het lijkt meer op een vervormde E.T. toon. Maar hij heeft tenminste wel iets te melden en daar kunnen we wat mee!

Ik kan nog wel uren doorpraten over deze game, omdat het gewoon een ontzettend goede opvolger is. Je moet er wel even inkomen maar als je het onder de knie hebt dan zullen ze jou achter dat kastje vandaan moeten slaan. Het spel heeft alle elementen die je van een topper kunt verwachten, en mijn conclusie is dan ook dat deze versie zeker niet onder doet aan zijn voorganger. Waarschijnlijk is hij nog een graadje beter!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 10
Geluid: 10
Houdbaarheid: 9
Speelbaarheid: 10
Eindoordeel: 10
+ Flood & Yoshi
+ Perfecte sfeer
+ Veel variatie
- Het begin is wat rommelig
- Mario 64 dejavu
Gast
Geplaatst op 04/01/2006
sunshine

84.26.115.150
waar vind ik de codes van mario sunshine?
Gast
Geplaatst op 18/01/2006
codes?

84.194.253.45
Ik denk persoonlijk dat er geen codes zijn voor dit spel... Je zult het met je skills moeten doen denk ik.
Gast
Geplaatst op 25/02/2006
youssef11

213.148.224.14
er zijn codes
Gast
Geplaatst op 10/03/2006
gast

212.187.60.203
waar kom ik super mario bros dowlaoden?
Gast
Geplaatst op 01/04/2006
codes!!

81.242.120.118
Er zijn inderdaad codes en ge vind die op google!!
Gast
Geplaatst op 01/04/2006


81.242.120.118
Hoe kunde da spel spele man!!
Gast
Geplaatst op 16/05/2006
gast

85.144.16.57
ze zegen dat er een flood komt (betekend dat vloetgolf?) zo ja hoe hoog is het water dan
Gast
Geplaatst op 18/05/2006
gast van 16\5/2006

85.144.16.57
ik weet nu hoe hoog the overstoming is hoef geen antwoord aleen het bootje in corona mountain is stom verder kom ik niet vraag:kom je als ja er voorbij bent tegen mini bowser te staan en vechten
Gast
Geplaatst op 21/05/2006
gast van 18/ 05/2006

85.144.16.57
ik weet het nu je komt tegen bowser in het bad te staan met de rocket pack ik heb het 2 keer uitgespeeld cool he oooh voor de zekerheid nog junior bowser schiet met bulet bils en de licht blauwe daar moet je opspringen en je krijgt een 1 up
Gast
Geplaatst op 26/05/2006
???

82.75.73.242
hoe kan je de spelletjes weg doen en trug halen?????????????????
Gast
Geplaatst op 24/06/2006
pikachu

81.240.162.216
staat hier niks over pokemon
Gast
Geplaatst op 06/07/2006
fludd

80.126.251.92
die flood waar sjors het over heeft heet fludd
Gast
Geplaatst op 20/07/2006
dion

86.81.236.25
ik heb 66 shines maar k heb nog nooit codesgezien waar zijn die codes dan??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Gast
Geplaatst op 20/07/2006
dion

86.81.236.25
echt een stom spel omdat je cameraprblemen hebt enleuk is voor de rest alles en hoe moet je incoruna mountain komen en wat moet je er doen??
Member
Geplaatst op 21/07/2006
Lucas
Ik las ergens dat op deze site een walkthrough voor mario sunshine te vinden was, kan iemand zeggen waar ik die kan vinden?? thx
Gast
Geplaatst op 24/07/2006
L & G

83.116.219.101
bij hoeveel sterren krijg je yoshi ???
Gast
Geplaatst op 24/07/2006
kimmie

83.116.219.101
kom je ook liefe zeepaardje en eenhorens tegen :P???
Gast
Geplaatst op 14/08/2006
gekkuh gozer

84.84.94.243
wat moet je doen bij dat licht in delfino plaza
Gast
Geplaatst op 14/08/2006
danny

84.84.94.243
kan iemand mij helpen plz!!! ik zit vast! ik moet mysterious hotel delfino uit hebben man!!!
Gast
Geplaatst op 15/08/2006
St.Nasje

213.93.202.164
Hoe Moet Je NOu Die Geheimen Deur Vinden aChter Een NOki Bay .??
Gast
Geplaatst op 15/08/2006
St.Nasje

213.93.202.164
Als Je Codes WIlt Weten moet je een Vip kaart Bij het spell hebben Daar stAan op Hoe JE aan Codes komt cheats tip en trucs en sjoow
Gast
Geplaatst op 23/08/2006
kay

62.166.9.240
Ik ViNd HeT WeL een leuke game
maar het heeft ook zoo z'n min punten maar ook wel weer de plus punten maar toch heeft mario sunshine oudere uitstraling van mario 46
want : joshi komt er weer in voor en de uitstraling van alle bekende personoges zijn anders nauw ja anders kan ik het ook weer niet noemen maar toch lijt het het anders.
maar het blijft een fette game!
latrr!!!
Gast
Geplaatst op 25/09/2006
lilfvd

87.211.34.49
schandalig een 10 dit spel verdient net een 8
Gast
Geplaatst op 30/09/2006
daniel

82.173.11.89
wat een noobs hier .ik dacht effe vragen waar al die geheime sterren zitten in de levels want voor de rest heb ik bijna alles al.Maar volgens mij heeft geen van jullie hier meer dan 100 sterren.ik heb er 102.wat is het maximum
Gast
Geplaatst op 30/09/2006
daniel

82.173.11.89
Okee, dat meende ik niet van die noobs.Als iemand nog vragen heeft moet ie het ff zegge.
Gast
Geplaatst op 02/10/2006
†Thijm §tr

84.82.205.142
ik ben bij die spoken werled episode 3 en ik snap er nix van waar kan ik die annanas vinden?
iemand die het weet?
en erm...kunnen julie ff later zegge?
de mazzl

Gast
Geplaatst op 08/10/2006
daniel

82.173.11.89
Ik denk dat je het hotel bedoelt.Om aan die ananas te komen moet je naar de laatste WC in het herentoilet,daar zie je water op de muur.
Daar moet je tegen aan leunen en dan springen.Dan kom je in die kamer een schilderij tegen en daar moet je op spuiten en dan zie je Boo op het schilderij.Spring nu door het schilderij en je komt in een andere kamer. Spuit op de kleerkast tot je het goede plaatje krijgt, dan gaat ie open en kom je weer in een andere kamer.
Daar zie je 2 roze spookjes waar je op moet spuiten en dan kun je omhoog via die spookjes.
Dan kom je weer in een andere kamer waar je op een kast moet spuiten en dan kun je erdoorheen.
Daarachter zit weer een andere kamer en dan moet je door de vloer heen beuken en dan zit je in een kamer vol dozen.In die dozen zitten ananassen.Pak een ananas ga door de deur,spring naar beneden naar Yoshi.Ga met Yoshi naar de zolder en lik die spoken op.

Verder lukt het je wel denk ik.Zeg het ff als het je gelukt is.
Gast
Geplaatst op 14/10/2006
wrecked

82.173.11.89
Ik heb nu 118 sterren, moet nog 18 blauwe muntjes en dan heb ik hem uit.
Op naar Galaxy!
Gast
Geplaatst op 27/11/2006
Rupert

82.161.61.33
ik heb pas 32 sterren en kan niet verder komen:S
Gast
Geplaatst op 19/12/2006
WyNitje

86.84.59.84
dankje daniel
Gast
Geplaatst op 21/12/2006
yorick

86.90.90.8
hoe haal je sirena beach episode 3
Gast
Geplaatst op 31/12/2006
Anthony

62.131.39.55
Heeey druk op R dan A dan B dan pijltje omhoog
dan krjg je 999 levens
Gast
Geplaatst op 31/12/2006
Anthony

62.131.39.55
OP je kunt meer dan 120 shine sprite´s hebben
Je moet het hele spel af spelen
DAn
Moet je naar Pinna park
Dan zeggen ze je waaar je heen moet
Gast
Geplaatst op 01/01/2007
Anthony

62.131.39.55
HEeey je kunt minstens 200 shine sprites hebben
JE moet alleeen eerst 120 shie sprites hebben
dan ga je naar pinna park episode 1
dan vragen ze je waar wil je heen
Dan KOm je bij een geheim wereld
Daar moet je zoveel mogelijk blue coins halen
en dan moet je krijg je 20 shine sprites
Gast
Geplaatst op 01/01/2007
Anthony

62.131.39.55
Ikke heb 155 shine sprite´s
Gast
Geplaatst op 01/01/2007
anthony

62.131.39.55
En jullie
Gast
Geplaatst op 01/01/2007
Linkster

81.70.131.45
ik zit vast bij the goop inferno van pianta village zo'n kut level kan iemand me er mee hellepe?
Gast
Geplaatst op 03/01/2007
Anthony

86.83.7.249
Neeej jammer ik zit daar ook vast alleeen moet je naar iemand toe ofso
Weet ik veeel
Je moet wel ondhouden
je moet naar de boom vol bananen
daar moet je heen
Gast
Geplaatst op 03/01/2007
Anthony

86.83.7.249
ikke heb 3 geheime levels gevonden
bij pinna park en noki bay en ricco harbor
Gast
Geplaatst op 03/01/2007
ERIC 007

86.80.6.115
HOE HAAL JE DIE ***** WALKTHROUGH IK WORD GEK VAN SIRENA BEACH 3 MAN
Gast
Geplaatst op 03/01/2007
ERIC 007

86.80.6.115
DIE INKVIS IS ECHT SIMPEL IK HEB DIE damned noki bay NOG NIET UITGESPEELD
Gast
Geplaatst op 05/01/2007


85.144.179.94
bij the goop inferno moet je naar een gat bij die vent die moord en brand roept spring over de rivier tot je een gat ziet die ren je voorbij en spring in het volgende gat ontwijk alle vijanden onder de stad en volg het pad tot het eindigt klim uit het gat en zoek de gele pannenkoek ff zeggen als iemand het gehaald hebt
Gast
Geplaatst op 05/01/2007
mauro

213.93.150.176
ik ben bij corona mountain je krijg die als je ong. 83 sterren hebt en bij elk level dat je hebt bij episode 7 bent..
Gast
Geplaatst op 05/01/2007
mauro

213.93.150.176
als je bij de goopy inferno bent dat moet je hangen aan het hek helemaal naar links dan naarvoren dan de grote boom op op een blad gaan dan zo ver mogelijk naar voren springen heb je dat gedaan dan ben je op een soort van stijger daar is fludd en dan de gouden paddestoel op en daar is een vent die moet je schoon spuiten en dan krijg je een ster van hem
Member
Geplaatst op 16/01/2007
kika40
Waar vind je yoshi eieren?
Hoe versla je dat kanon bij nokibay en pnipark?
please help
Gast
Geplaatst op 22/01/2007
julian

86.87.15.158
wat is een nozzle dat fludd vertelt als ik bij een doos ben?????
Gast
Geplaatst op 22/01/2007
dikke lul

86.87.15.158
je vint eieren in nokibay!!!!!!!! lul van een kika40!
Gast
Geplaatst op 27/01/2007
jeremy

84.25.125.224
het is een tof super spannend spel!
Gast
Geplaatst op 31/01/2007
geile eekhoorn

217.121.51.12
om d e kanonen te verslaan moet je in de buurt staanb zo datdie eekhoorn bommen gooit. dan spuit die bommen nat. pak ze dan op en gooi ze naar die eekhoorn na drie dan is ie dood
Gast
Geplaatst op 10/02/2007
bart

213.93.244.199
er zit bij mij bij de grote shine op de grond een grote streeep de lucht in en ik weet niet wat je er mee moet doen
Gast
Geplaatst op 10/02/2007
bart

213.93.244.199
kan iemand mijn alsjeblieft helpen :(
Gast
Geplaatst op 10/02/2007
elIza

213.93.244.199
mijn brfoer weet niet wat hij moet doen
Gast
Geplaatst op 10/02/2007
eliza doei

213.93.244.199
kut
Gast
Geplaatst op 25/02/2007
Jenn_

80.126.48.37
Hoe krijg je de ster te pakken die op het eiland in een soort van toren zit ?? hij zit in een kamr waar wel ramen zijn maar daar zitten van die hekjes voor; ik heb dit al een keer gedaan maar ben t vegeteN :$ kan iemand mij vertellen hoe je aan die ster komt?
Gast
Geplaatst op 03/03/2007
bowser

213.10.71.134
ik kom niet verder met sirena beach episode6
dat is een stom level weet iemand hoe je dat doet?????????
Gast
Geplaatst op 03/03/2007
mario

84.192.165.37
Hoe moet ik super mario sunshine downloaden of waar kan ik vinden kan iemant mij helppen
Gast
Geplaatst op 12/03/2007
arvid

82.92.135.201
je moet die soorten tonnen gebruiken waar water inzit
Gast
Geplaatst op 13/03/2007
arvid

82.92.135.201
je moet een coin betalen en dan gooit zon gast je
Gast
Geplaatst op 28/03/2007
Catwoman

217.149.198.250
Weet iemand misschien hoe je een GROENE Yoshi
kan krijgen? Als je eet krijgt hij alleen een oranje, paarse en roze huid maar geen GROEN!!!!
Gast
Geplaatst op 13/04/2007
dennis

82.72.156.75
waar kan je pokemon downloaden
Gast
Geplaatst op 17/04/2007
yoshi

87.210.133.65
ik heb 115 shines en ik weet niet waar je de geheime shine van pianta village kunt vinden.
in delfino moeten er nog 4 zijn maar ik weet niet waar!! zou iemand me kunnen helpen?
Gast
Geplaatst op 15/11/2007
geblsxv

66.65.229.168
gAlzMv [a href="http://kxgkscvogqip.com/"]kxgkscvogqip[/a], [url=http://sptgdfpnjdrc.com/]sptgdfpnjdrc[/url], [link=http://ioeillbsykym.com/]ioeillbsykym[/link], http://rgapwbwyqqsu.com/
Gast
Geplaatst op 15/11/2007
dpklxlfg

61.78.63.203
ATgKqi [a href="http://prywlalptkze.com/"]prywlalptkze[/a], [url=http://pzwoivccqomr.com/]pzwoivccqomr[/url], [link=http://tcrjiikzevol.com/]tcrjiikzevol[/link], http://jlptpyznxpnc.com/
Gast
Geplaatst op 15/11/2007
dpklxlfg

221.225.1.241
ATgKqi [a href="http://prywlalptkze.com/"]prywlalptkze[/a], [url=http://pzwoivccqomr.com/]pzwoivccqomr[/url], [link=http://tcrjiikzevol.com/]tcrjiikzevol[/link], http://jlptpyznxpnc.com/
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Super Mario Sunshine
Genre: Adventure
Platform: Gamecube
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers