Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Gamecube | Super Smash Bros Mele
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Super Smash Bros Mele

n van de spellen voor de Gamecube waar het meest naar uitgekeken werd was Super Smash Bros. Melee. Nu is het spel na lang wachten eindelijk uit. Overtreft dit spel zijn voorganger, of is het niks waard? Hier komt mijn uitgebreide review over dit spel.

Eerst even iets over wat ik van het originele spel vond. Ik had het spel een keertje gekocht, alleen dezelfde dag terug gebracht. Dit deed ik, omdat het spel me niet lang genoeg deed boeien, en ik vond dat er ook niet echt veel extra's in zaten. Ik speel bijna altijd alleen, dus dit zal ook wel een factor voor mij zijn geweest om hem terug te brengen. Maar ondanks deze geschiedenis, was ik al laaiend enthousiast over Melee, nog voordat ik hem gespeeld had. Vooral omdat er nu veel meer characters in zouden zitten, waaronder Ganondorf en Mewtwo.

Wanneer ik deze review schrijf heb ik de game in totaal zo'n 35 uur gespeeld. En ik moet zeggen dat het me, in tegenstelling tot deel 1, helemaal niet tegenvalt. Dit omdat er 25 characters en 24 stages inzitten, de soundtrack erg goed is, en de gameplay geweldig. Maar dit zou niet genoeg zijn, als er niet iets extra's in zou zitten, en dat zit er wel degelijk in.

Zo kan je rond de 290 trophies verzamelen. Een aantal van deze trophies krijg je door het spel met verschillende characters uit te spelen. Voor andere trophies moet je aan bepaalde eisen voldoen, zoals een bepaalde event uitspelen. De laatste manier om trophies te krijgen is door middel van een lottery, dit is een soort van kauwgomballenautomaat. Wat het nut van deze trophies is, weet ik niet. Maar het sparen van deze trophies zorgde er bij mij voor dat ik het spel niet meteen terug bracht. Ik vroeg me telkens af welke trophies er nog meer in zouden zitten. Dus ik denk dat dit het nut is.

Verder zijn er 51 events, waarvan er in het begin maar een paar beschikbaar zijn. De events zijn kleine missies die je moet voltooien, prima dus voor mensen die vaak in hun eentje spelen. Ik zal een paar voorbeelden van de missies geven: Je moet onder andere met Young Link tegen Link vechten. Ook moet je met Samus Aran Bowser verslaan, zonder dat Captain Falcon Bowser aan raakt. De laatste die ik zal noemen is dat je met een character naar keuze, 128 kleine Mario's moet verslaan. Dit is maar een kleine greep uit die 51 events, waarvan de n nog moeilijker is dan de ander. Plezier en irritatie verzekerd.

De laatste van de opties die ik wil bespreken is de VS mode. In tegenstelling tot veel andere games kan je deze VS mode wel met 1 speler spelen. Je kan kiezen uit verschillende toernooien, een gewoon gevecht en een gevecht met speciale regels. Als je een gewoon gevecht kiest kan je kiezen tussen Stock Mode (aantal levens), Time Mode (op tijd) en Coin Mode (degene met de meeste munten wint). De speciale regels zijn ook vrij verschillend. Zo kan je kiezen tussen Set Camera (vast camerastandpunt), Giant Mode (alleen maar reuzen) en nog een aantal andere. Persoonlijk vind ik de Special Rules Mode de leukste van de VS mode.

De gameplay verschilt per character. Zo is Ganondorf ontzettend sterk, maar ook erg sloom. Hier tegenover staat weer Falco Lombardi (uit Star Wing en Lylatwars). Hij is ontzettend snel, kan erg hoog springen, maar zijn kracht is veel minder. Over het algemeen zijn ze wel goed te besturen, al zijn er een paar dingen die ze hadden kunnen veranderen. Zo is het bijvoorbeeld jammer dat je de C-stick alleen in VS mode kan gebruiken voor sterkere moves. Verder is het ook jammer dat het merendeel van de tijd erg chaotisch is. Op sommige momenten was het zelfs zo dat de camera veel verder weg stond dan noodzakelijk was, dit heeft mij heel wat levens gekost. Dit hadden ze dus echt beter kunnen doen.

Op de graphics valt wel iets op aan te merken. De characters zijn erg gedetailleerd en ze laten een beetje zien hoe gedetailleerd de Gamecube beelden kan weergeven. De achtergronden daarentegen lijken gewoon Nintendo64 kwaliteit. De bewegingen gaan wel soepeler, alleen de graphics zijn veel minder. Hieraan hadden ze bij Hal beter meer aandacht kunnen besteden.

Het geluid is echter wel heel goed. De soundtrack is erg mooi, waarvan vooral de nummers van Fire Emblem en de theme van de Zelda 2 dungeons mijn favorieten zijn. De characters hebben een goede stem, alleen Mewtwo vind ik tegenvallen. In de Pokmon-film heeft hij een erg duistere stem. Ik vind dat ze dat beter nu ook weer hadden kunnen doen, dat past beter bij zijn karakter. Mr. Game & Watch is echter wel heel komisch gedaan. Je hoort namelijk dezelfde geluiden als op de Nintendo Game & Watch (1 van de eerste handhelds van Nintendo). Prima gedaan dus.

Ik vind het persoonlijk een prima game. De houdbaarheid is erg lang, zelfs in je eentje, en het geluid is echt ontzettend goed gedaan. De backgrounds hadden ze wat beter kunnen doen, maar de characters zijn ontzettend mooi. Als je van tactische vechtspellen zonder bloed houdt, of je bent een rasechte Nintendo-/gamefreak, dan is dit echt een must. Zelfs al heb je Super Smash Brothers voor de N64 al. Echt een pluim voor Hal!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 9
Houdbaarheid: 10
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 9
+ Veel characters
+ Veel levels
+ Verslavend
- Slecht afgewerkte backgrounds
Gast
Geplaatst op 14/10/2005
totie

84.81.91.230
ik wil super smash bros op pc spelen hoe die ik dat heel veel jongens spelen op pc
Member
Geplaatst op 04/11/2005
Darth leon
dat moet met een emulater (programa om af te spelen) je speelt er roms op (de spellen)
Gast
Geplaatst op 13/02/2006
wilbert

212.45.32.216
Waar vind ik die ROMS!!!!!!!!!!!!!
op welke site ik heb bijna de helft van alle sites bekeken.
Gast
Geplaatst op 24/02/2006
homo

217.123.193.84
dat is ilegaal stakker klootviool
Gast
Geplaatst op 27/02/2006
wilbert

86.84.172.95
en andere roms niet dan lul!
Gast
Geplaatst op 14/03/2006
sjaakie

212.64.125.253
niet als ik ook het spel heb, stakkertje van een homo!!
Gast
Geplaatst op 30/03/2006
bb

81.206.58.102
maar hoe krijg je mewtwo
Gast
Geplaatst op 18/04/2006
gamezap

62.131.65.59
ik heb het spel uitgespeeld egt vet alleen de laaste level is best pittig
Gast
Geplaatst op 06/05/2006
ghdgfd

62.221.222.18
ik wel vet spel hoor vooral mrio en luigi zijnvet gemaakt
Gast
Geplaatst op 10/05/2006
dylan

213.84.91.200
wie heeft er een pokemon XD rom
Gast
Geplaatst op 10/05/2006
homo

217.123.200.238
stakkertje van een homo? check jezelf gay
Gast
Geplaatst op 10/05/2006
Sjoerd

217.123.200.238
Hoezo slechte achtergronden? ik vind ze best mooi
Gast
Geplaatst op 14/05/2006
mike

212.127.153.79
ik heb de ngc spellen maarwil ze spelen op pc hoe kan dat ik heb een emu maar de dvd lezer lesst ze niet:s
Gast
Geplaatst op 18/05/2006
sgatje72

84.82.248.235
heb je ze op dvd das dom........
Gast
Geplaatst op 18/05/2006
anusvocht

84.82.248.235
download hem en dat bestand openen met die emulator...
Gast
Geplaatst op 29/05/2006
ahpv

217.122.194.133
heeft er niemand een site waar je supersmash brothers kan downlaoden
Gast
Geplaatst op 07/06/2006
[En$^0wn3r^.!

85.146.181.127
ey gaste ik moet een vette online spel hebben niet zoals www.funnygames.nl ofso maar meer als Runescape, Lineage, Counter-Strike, America's Amry you Know Mail me: Danielmehrabi@hotmail.com
Gast
Geplaatst op 11/07/2006
.....

86.82.160.28
weet iemand een site om een rom van super smash bros melee te downloade?
Gast
Geplaatst op 17/07/2006
Gast

84.87.87.94
Hou jullie bekke dicht sukkels
Gast
Geplaatst op 20/07/2006
.....

86.82.160.28
nee
Gast
Geplaatst op 22/07/2006
tachna

81.165.48.75
ja

Gast
Geplaatst op 25/07/2006
blond

81.206.72.185
nou nou.... het heeft wel echt veel met het spel te maken hier he :o
Gast
Geplaatst op 08/08/2006
kaka

82.157.56.34
ga naar g-masters.com daar heb je mooi spellen voor gba en als je naar emulator zone gaat kan je een emulator downloaden voor als
Gast
Geplaatst op 10/08/2006
El Jocho

81.243.134.103
zeer vette game, alleen zeer klote site
Gast
Geplaatst op 12/08/2006
ikkuz

87.209.69.23
supercheat!
fox/falko in coneria/venom en dan [ ] [ ].
het team van fox valt de tegenstander aan
Gast
Geplaatst op 12/08/2006
ikkuz

87.209.69.23
ssbm is lauw!!
Gast
Geplaatst op 14/08/2006
Nicke

81.224.54.186
I WNAT A SSBM ROM PLZZ HELP MEE OUT !!
Gast
Geplaatst op 15/08/2006
mezelf

82.72.3.43
probeer het hier eens http://4kidsdown.tripod.com/id1.html
Gast
Geplaatst op 15/08/2006
mezelf

82.72.3.43
nee laat maar doet het ook niet
Gast
Geplaatst op 18/08/2006
????

82.170.128.36
|Iedereen is een sukkel hier
Gast
Geplaatst op 18/08/2006
????

82.170.128.36
want niemand zegt waar je pokemon xd kan downloaden
Gast
Geplaatst op 18/08/2006
????

82.170.128.36
echt iedereen hier is ziellig
Gast
Geplaatst op 09/09/2006


213.51.3.104
weet egt niemand waaar je pokemon XD kan downloaden
Gast
Geplaatst op 12/09/2006
kankerhomo

84.84.172.25
jah kom opzeg ik wil ook een pokemon xd rom maar ik weet niet waar wie egt een pokemon fan is weet dit
Gast
Geplaatst op 12/09/2006
kanker lullos

84.84.172.25
vertel godver de kanker waar je die kan downloaden die pokemon xd rom
Gast
Geplaatst op 16/09/2006
jojo

81.204.154.40
gwn www.coolrom.com of http://lastend.com/ hier vind je de rom vast tussen
Gast
Geplaatst op 16/09/2006
jojo

81.204.154.40
en inderdaad ik kan geen 1 rom voor gamecube vinden, ik heb de emulator maar ik kan geen enkele rom vinden, weet iemand dat wel?
Gast
Geplaatst op 20/09/2006
JOJA

213.17.85.124
wie weet waar je alle pokemonspellen kunt downloaden
Gast
Geplaatst op 02/10/2006
?

83.118.237.13
HOU JULIE FUCKING BEKKEN DICHT.

GAMECUBE ROMS ZIJN FUCKING ZELDZAAM.
pokemon XD is er niet en al die andere ook niet mot je gewoon in de winkel kopen!
Gast
Geplaatst op 06/10/2006
tom

81.205.225.96
iedereen fuck you!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ik wil een rom
Gast
Geplaatst op 08/10/2006
Mark

82.217.144.160
Zoek die rom op een torrent site bijv. Torrents.to
Gast
Geplaatst op 14/10/2006
Jo

83.98.233.224
Weet niemand nou waar je een gc rom kunt downloaden ?
Gast
Geplaatst op 15/10/2006
blabla

83.87.21.208
ik heb de super smash brothers melee rom (gcm formaat 1,4 gig) maar geen 1 gc emulator kan hem openen weet iemand een emulator goed voor ssbm
Gast
Geplaatst op 15/10/2006


83.87.21.208
voor wie weten hoe ik er aan kom emuparadise.org jaajaa deze side heeft meer dan je denkt ze hebben alles een beetje verborgen maar als je een beetje slim ben kom je er wel ;)
Gast
Geplaatst op 15/10/2006


83.87.21.208
zoizo doet ssbm het niet op dolphin( terwijl je wel een ssbm screenshot ziet) mja en ook nie op dolwin of die andere van emulator zone....
Gast
Geplaatst op 15/10/2006


83.87.21.208
en mijn specs zijn zoizo goed genoeg ik denk dat dat ze dat spel nog niet gecodeerd hebbeb ofso
Gast
Geplaatst op 22/10/2006


82.161.82.49
Weet iemand waar ik een ssbm-rom kan downloaden?
Gast
Geplaatst op 30/11/2006
ananova@annanova.com[email]

209.67.212.234
[messg]indeed goood =)[url=http://gooogle.com/]gooogle[/url]
Gast
Geplaatst op 12/12/2006
kut

217.123.198.107
lullos
eikels
Gast
Geplaatst op 22/12/2006
michael

62.163.102.149
je kan mewtow halen om door 700 uur te spelen of door 1000 keer dood te gaan ik heb mewtow gehaald door 700 uur te spelen
Gast
Geplaatst op 04/01/2007
tazzz

213.93.164.156
je moet eerst de torrent downloaden en dan met je p2p programma de torrent uploaden
Gast
Geplaatst op 05/01/2007
lol man

82.156.148.231
hoe krijg je falco
Gast
Geplaatst op 12/01/2007
bighead

82.176.172.231
niet
Gast
Geplaatst op 16/01/2007
killer

62.195.17.113
falco krijg je door de 100 man melee te winnen
Gast
Geplaatst op 01/02/2007
niemand

81.247.106.159
http://www.emuv2.com/index.php vind je geen gamecube roms op maar wel veel andere (zoals n64, gba, ps1,...) en ook een paar links. Dis is een van de weinige rom-sites zonder... je weet wel... hoe moet ik dat op een deftige manier zeggen... reclame die aleen voor volwassenen bedoeld is o.O
Gast
Geplaatst op 09/02/2007
smashmaniac98

86.86.67.72
niemand verslaat mij met super smash! :p
Gast
Geplaatst op 14/02/2007
killah

82.72.201.55
heej wie heeft er een rom van super smash bros. melee?? iemand ergens hierboven had er een maar geen emulator... ik wil dit spel graag op pc hebben!!
Gast
Geplaatst op 14/02/2007
smasher

82.72.201.55
@ smashmaniac98
o nee?? ik versla je...
Gast
Geplaatst op 15/02/2007
Project64

83.85.5.1
Pokemon XD staat gewoon op limewire. 1 keer bij google intype en je heb hem ook. (BTW: Ik maak graag codes, dus wil je er een, vraag maar. Iedereen mag het behalve de lulle met kanker homo in hun naam
Gast
Geplaatst op 15/02/2007
dartfreak

82.72.201.55
ik ben ook tegen kanker en homo.. maar eh.. hoe wou je codes gaan maken? en wat is pokemon XD??
Gast
Geplaatst op 16/02/2007
dartfreak

82.72.201.55
als je een pokemon fan bent dn ben je dom.. echt waar.. dat is echt kinderachtig...
Gast
Geplaatst op 17/02/2007
Project64

83.85.5.1
GS codes make is nie zo moeilijk als je eenmaal weet hoe het moet
Gast
Geplaatst op 20/02/2007
dartfreak

82.72.185.174
ik vroeg hoe je dat doet niet of het makkelijk is of niet...
Gast
Geplaatst op 21/02/2007
S

82.75.160.64
Neuken??? :D
Gast
Geplaatst op 21/02/2007
marjolein

82.75.160.64
geile jongens !!!! voeg me toe:

itsnevertoolate_@hotmail.com

dan kan je mn kutje zien op de cam !!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 23/02/2007
dartfreak

82.72.185.174
@ marjolein...
ik wil wah...
Gast
Geplaatst op 23/02/2007
Jordi

82.75.243.226
Eey die marjolein is nep dus heeft geen nut om toe te voegen ;) laterrr
Gast
Geplaatst op 24/02/2007
dartfreak

82.72.185.174
d8 je echt dat ik daar ook nog in trapte ook dan??
Gast
Geplaatst op 26/02/2007
Raven

212.182.167.161
en waar kan ik die rom dan verdaan halen????
Gast
Geplaatst op 27/02/2007
dartfreak

82.72.185.174
ik zat op gbx-emu.nl of zo of .com... maar die site doet een beetje raar.. daar staan wah omeunig veel roms op!!
Gast
Geplaatst op 27/02/2007
dartfreak

82.72.185.174
het is gwoon www.gbxemu.com zonder streepje (-) dus...
Gast
Geplaatst op 10/03/2007
dartfreak

82.72.185.174
heej luitjes de enige manier om super smash bros. melee te krijgen is om het gewoon te kopen. ik heb het gekocht. tip: kijk gewoon ff op marktplaats daar zijn er zat die een gamecube met super smash bros. melee verkopen voor rond de 100 euro... duzz... en als je ff wacht zijn ze in de winkel ook voor die prijs te koop...
succes
Gast
Geplaatst op 20/03/2007
Speedball

86.86.196.128
hey, super smash bross kun je net zoiets spelen op: http://www.speeleiland.nl/spel/1491_speel.html
Gast
Geplaatst op 22/03/2007
wereldklaar

84.241.209.164
ik heb pokemon xd voor de gamecube HELEMAAL GRATIS!!!!!!!!!!!!!hahahahahahaha
Gast
Geplaatst op 22/03/2007
pokemon xd fan

84.241.209.164
EN IK MAG HEM LEKKER LENEN HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!('_')
Gast
Geplaatst op 22/03/2007
wereldklaar

84.241.209.164
EN IK HEB OOK LEKKER POKEMON COLOSSEUM
('_')('_')('_')HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
['_']
Gast
Geplaatst op 26/03/2007
Nighel

86.88.130.111
lol ik heb Super Smash Bros. ROM voor de cube emulator (dolphin) GRATIS LACHU! TOCH ow en denk maar niet dat het mij kan schelen dat het illegaal is
Member
Geplaatst op 26/03/2007
floris12345
Eej gast,
heb je ooit gehoord van Rawdump ???
download dat, daarmee kun je je Wii games en gamecube games rippen naar je pc !!
ik heb hier nog wel een link met wat demo`s voor je gamecube emulator www.gcemu.dcemu.co.uk/dolphin.hstml

je kan ook gewoon ff een emulator downloaden op emulator zone en ff een torentje downloaden van isohunt.com en die openen (downloaden) met utorrent of bittorent.
mzzzl
Member
Geplaatst op 26/03/2007
floris12345
p.s

sry waneer je rawdump gebruikt moet je wel een lg dvd speler hebben of of een hitachi drive die met de naam van het tiepe speler begint met GDR.
zo ie zo werken de LG-8164b,LG-8164b en de LG-8164b met rippen.
rawdump 2.0 moet je hebben. tiep gewoon ff in op google en dan vind je wel genoeg sites!!

laterZZZzzz
Gast
Geplaatst op 09/04/2007
jamie

84.85.157.24
ik wil mario smahs voor de gamecube ik heb de emulator maar waar kan je die spellen van daan krijgen voeg mij even toe en leg het uit jamie_drost@hotmail.com
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Super Smash Bros Mele
Genre: Fighting
Platform: Gamecube
Aantal spelers: 4
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers