Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | The Punisher
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

The Punisher

The Punisher behoort tot de wat minder populaire helden van Marvel. Dit is wel een beetje te begrijpen, aangezien zijn manier van misdaadbestrijding veel gewelddadiger is dan die van bijvoorbeeld Spider-Man. Een tijdje geleden is de film van The Punisher uitgekomen en nu is ook eindelijk de videogame beschikbaar.

Wat meteen opvalt als je met het eerste level begint is dat bijna het hele spel n grote flashback is. Frank Castle, de echte naam van The Punisher, wordt ondervraagd door twee agenten naar aanleiding van moord op een aantal Yakuza, Japanse maffia. Voor en na bijna elk level krijg je een gedeelte van de ondervraging te zien.

Het eerste level is een echte trainingslevel en laat je vooral wennen aan de besturing. De manier waarop je het spel speelt lijkt nog het meeste op die van Dead to Rights van Namco. Je kan met n of twee wapens schieten, je kan slagwapens gebruiken, je kan een tegenstander als menselijk schild gebruiken, enzovoort.

Tot zover dus nog niet echt iets nieuws. Wat wel nieuw is aan deze game, is dat je je tegenstanders op verschillende manieren kan ondervragen, waarbij de ene manier gewelddadiger is dan de andere. Je hebt vier methoden die je altijd kan toepassen: een pistool tegen het hoofd aan drukken, je tegenstander in de buik slaan, je tegenstander proberen te verstikken en je tegenstander met zijn hoofd tegen de grond laten slaan. Op een aantal plaatsen in het spel kan je je tegenstander op een speciale manier ondervragen, zoals je tegenstander boven een bak met piranha's laten hangen, dreigen met een heftruck over hem heen te rijden en een raam op zijn hoofd laten zakken. Behalve deze ondervragingsmethoden kan je je tegenstander ook op een aantal speciale manieren doden, maar dat komt niet echt vaak voor in de game.

Je kan in het spel diverse upgrades kopen door punten in te leveren die je in de levels hebt verdiend. Deze punten kan je verdienen door de tegenstander te doden en zelf niet geraakt te worden. Wat ik persoonlijk wel vreemd vind is dat je wel puntenaftrek krijgt als je tegenstander dood gaat terwijl je hem aan het ondervragen bent, maar je krijgt geen puntenaftrek als je dezelfde tegenstander eerst weer als menselijk schild neemt en daarna vermoordt. Als je een level hebt voltooid kan het zijn dat je een wapen in je appartement bij krijgt. Deze kun je dan aan het begin van het level meenemen. Je begint met een paar simpele pistolen en een jachtgeweer, maar dat kan oplopen tot een vlammenwerper en een raketwerper. Verder kan je nog wat extra's verdienen, zoals flashbacks, cheats en covers van de eerste vijf stripboeken. De flashbacks kan je verdienen door je tegenstanders die niets belangrijks weten te ondervragen, de ene keer krijg je gewoon nutteloze informatie, maar het kan ook voorkomen dat je een flashback te zien krijgt.

De graphics zijn redelijk en lijken nog het meest op die van Max Payne. Doordat het niet echt supergraphics zijn, zal de game op de meeste pc's heel soepel lopen, wat ik persoonlijk wel een pluspunt vind. Wat heb je nu aan beestachtige mooie graphics als de meeste pc's het nog niet aankunnen. De levels zijn mooi in elkaar gezet en lijken helemaal niet op elkaar. Wat ik wel jammer vind, is dat de meeste dingen, zoals tv's en radio's, niet kapot kunnen, hoe vaak je er ook op schiet.

Het geluid is vrij goed. De voice-over van The Punisher is dezelfde als de hoofdrolspeler van de film, dus je voelt je meteen n met The Punisher. De muziek is ook erg sfeervol en zorgt er meteen voor dat je goed in het spel zit. Tevens is het af en toe erg leuk om de reacties van je tegenstander aan te horen, als je ze aan het martelen c.q. ondervragen bent. Af en toe lag ik echt in een deuk.

Overall is dit echt een hele leuke game waar ik lang plezier aan heb beleefd. De game is vrij pittig en de besturing is goed te doen, ik heb lastigere besturingen meegemaakt bij moviegames van de laatste tijd. Ook is het leuk dat de makers een paar andere Marvel-helden in de game hebben geplaatst, al hebben de meesten niet echt een belangrijke rol. Ik heb eigenlijk niet echt grote minpunten gevonden, behalve dan dat er helaas geen multiplayer aanwezig is, terwijl een actievolle game als dit zich daar juist prima voor leent. Dit is lang niet de beste game die ik heb gespeeld, maar het behoort zeker tot de beste moviegames ooit!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 7
Houdbaarheid: 5
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 7
+ Mooie graphics
+ Sfeervolle muziek
+ Leuke cameo
- Geen multiplayer
- Misschien een beetje kort
Gast
Geplaatst op 25/09/2005
Dennis van nierop

62.163.84.64
Waar kan je dit spel kopen ik zoek hem namelijk al een jaar en bij speelgoedland en bart smit is hij niet te krijgen.
Mail me ff : oneandonlydennis@hotmail.com
Gast
Geplaatst op 06/05/2006
Geertjun

212.45.53.58
Ik heb hem ook gespeeld, echt een goed spel.
Ik heb hem besteld bij www.BOL.com
Gast
Geplaatst op 28/06/2006
Philip

217.120.175.17
Ik heb hem gekocht bij de action voor 2.50
Gast
Geplaatst op 10/07/2006
marco

84.29.3.170
ik kom niet verder in het level waar je in een dierentuin zit en dat ik onder een bruk moet lopen wat instort als jij weet wat ik moet doen mail me op ajax_64@hotmail.com
Gast
Geplaatst op 22/07/2006
AHALA HAKBAR

212.187.119.73
Ik mail niet naar ajacieden, helaas pindakaas.
Gast
Geplaatst op 27/07/2006
orbey

62.45.33.117
ik kom niet verder bij level castle s apartment kan iemand mij helpen met die level.
Gast
Geplaatst op 28/07/2006
orbey

62.45.77.200
ik kom niet verder bij level castle s apartment kan iemand mij helpen met die level. kervan75@hotmail.com
Gast
Geplaatst op 08/08/2006
jol

212.45.53.178
ik heb hem besteld:d
Gast
Geplaatst op 13/08/2006
ike

62.131.37.105
als je v-pirate intiept als login naam dan krijg je alle cheats
Gast
Geplaatst op 13/09/2006
je kale zus

145.97.65.62
wtf kk nerds ga een leven zoeken op www.ikzoekeenleven.nl latrss :)
Gast
Geplaatst op 13/09/2006
nick boerrigter

145.97.65.62
echt een te geil spel vind zo lijp dat ik als ik het speel alleen maar orgasmes krijg o o ja toe dan lekker joh
Gast
Geplaatst op 02/10/2006
pieter

84.31.71.41
ik heb hem ook gekocht bij de action voor 2.50 moet iedereen doen joh
Gast
Geplaatst op 15/10/2006
AAS

83.160.200.120
Ik heb het spel al uitgespeeld, echt een vet gruwelijk spel, ik had ook moeite op sommige punten, maar als je gewoon ff beter nadenkt en kijkt zie ju vanzelf wel wat je moet doen.
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: The Punisher
Genre: Shooter
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Volition
Uitgever: THQ
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers