Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Gamecube | The Urbz: Sims in the city
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

The Urbz: Sims in the city

De Sims zijn terug en hebben ditmaal de stoute schoenen aangetrokken in the Urbz. Eindelijk een Sims game waarbij de formule wat is aangepast. Maar zijn dit de juiste veranderingen en heeft deze game wel genoeg te bieden nu The Sims 2 op de markt ligt?

The Urbz draait volledig om populariteit, respect, een vlotte babbel en een leuk uiterlijk. Zo begin je de game met het ontwerpen van je eigen Sim, een optie die ditmaal erg veelzijdig is uitgewerkt. Zo heb je de keuze uit verschillende hippe outfits, oorbellen, piercings, tattoos en de meest hippe kapsels. Bij het ontwerpen van je Sim is het belangrijk dat je hem naar een stijl kleed, zo zul jij je Sim regelmatig van stijl moeten laten veranderen om ervoor te zorgen dat hij in alle omgevingen word geaccepteerd.

Wanneer je het spel start krijg je een appartement aangewezen die je met eenvoudige meubelen in kunt richten. Bij the Urbz ligt de nadruk daarom ook niet op het vredige thuisleven, je gaat het wilde straatleven tegemoet. Zo heeft de stad verschillende wijken met verschillende typen mensen, al startend kun je nog maar een wijk betreden. De overige 11 wijken zul je moeten unlocken door een goede reputatie op te bouwen! Wanneer de mensen respect voor je hebben zul je bij meerdere wijken worden toegelaten.

Uiteraard zul jij je Sim weer van de nodige basisbehoeften moeten voorzien, maar ditmaal stukken minder dan we gewend zijn. Zo is het aantal metertjes verlaagd naar blaas, hygine, eten, plezier en energie. Zo heb je meer tijd om contact te leggen, waarbij zich weer wat nieuwe mogelijkheden bevinden. Zo kun je roddelen, grappen of stoere opmerkingen maken en een van je vele versier pogingen los laten op de vrouwen.

Uiteraard kost het sterren leventje een hoop geld en daarom zul je het nodige werk moeten verrichten. Deze klusjes bestaan uit verschillende mini-games waarbij je vaak op het juiste moment de juiste knoppen combinaties in moet drukken. Deze baantjes kunnen erg gaan vervellen maar je zult ze toch moeten verrichten om indruk te maken op de Sims in jou omgeving.

The Urbz zit vol met leuke details, zo kun je verschillende voertuigen besturen en 120 nieuwe objecten verzamelen. PS2 bezitters kunnen met hun Eyetoy een foto maken die je in het spel op verschillende plaatsen zoals advertentie borden terug zult vinden. Er valt dus genoeg te beleven!

De verschillende locaties zien er leuk en verfrissend uit, zo ook het uiterlijk van de Sims die ditmaal meer in een cartoon stijl zijn uitgewerkt. De verschillende kernmerken van de verschillende levensstijlen zijn vaak lichterlijk overdreven, maar laten de Sims er wel radicaal en vernieuwend uit zien. Daarnaast is de game voorzien van hippe nummers zoals de Blackeyedpeas.

The Urbz is een leuke poging om met de Sims eens een nieuwe weg in te slaan, maar helaas begint de game vrij snel te vervelen doordat je te veel bezig bent met het indruk maken op andere Sims. Persoonlijk lijkt me dit ook niet echt een goede boodschap voor de jongere gamers onder ons. Daarnaast schrok ik van het aantal blocks dat de game inneemt op je memory card. Kortom een goede poging, maar daar blijft het dan ook wel bij!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 9
Houdbaarheid: 5
Speelbaarheid: 5
Eindoordeel: 5
+ Nieuwe Formule
+ Frisse graphics
- Werken gaat irriteren
- Saven kost veel ruimte
Gast
Geplaatst op 07/12/2005
justin

80.126.100.248
Sjors,
weet jij hoe je de met de eyetoy(voor de playstation2) foto's van jezelf maakt voor de urbz sims in de city
Member
Geplaatst op 29/12/2005
Just_mii_Saskia
Waar is die geheime Machine van Darius??
weet iemand da?
Gast
Geplaatst op 24/02/2006
homo

217.123.193.84
waat een klooooooooooooooooooooooooootegame
Gast
Geplaatst op 16/03/2006
iemand

62.194.94.40
ik wil weten hoe je in da geheime labratorium kom bij een van de laatste missies
LET OP: VOOR GBA!
Gast
Geplaatst op 29/03/2006
Teun GC

62.163.237.173
ja
Gast
Geplaatst op 10/04/2006


84.27.167.6
Snap ook echt geen %$* van het laatste. Ik heb alles gedaan en heb al ik weet niet hoe vaak op geld gemaakt maar verder...is dit het? Slap einde hoor...
Gast
Geplaatst op 12/05/2006
nikkii

84.107.184.213
kan iemand me misshien vertellen waar die kaart is van paradijseiland..? k weet niet waar k moet zoeken
Gast
Geplaatst op 21/05/2006
luuk

84.83.247.152
ik ben nu bij de missie dat ik eb bagger chocola moet geven maar wat voor chocola en hoe kan iemand me in godsnaam helpen
Gast
Geplaatst op 20/06/2006
bram967

84.195.72.43
waar vind je superspeller
Gast
Geplaatst op 31/07/2006
majo

86.86.136.81
laboratorium: polly noompje praten je kunt er in tussen 03:00-04:00
Kaart voor paradijseiland: helemaal bovenin de boot
chocola: chocosurprise 2xchoco en 1x bloem
Gast
Geplaatst op 04/08/2006
caro

84.104.143.153
heey asjeblieft help ff ik zit vast. Er staat op het mededelingen bord vanneee doorzoek de struiken bij het museum maar ik vind alleen een papiertje daaro..??????help asjeblieft ff wat moet ik doen..
Gast
Geplaatst op 08/08/2006
majo

86.86.136.81
je moet eerst het doel van oma rebels op het kerkhof gedaan hebben.
Daarna kun je op het deel van het kerkhof waar je dan heen kunt een papiertje vinden om 1 van de grafstenen als je die hebt geef hem dan aan casper kruk
Gast
Geplaatst op 09/08/2006
caro

84.104.143.153
heeyy dankjewel en ik heb nog een vraag(A) ik ben nu bij de missie die ernaa komt en dan moet ik nepbaard en matrozenpak enzo baard heb ik maar connie knaak zei iets van het pak achter in de winkel maar welke winkel?????
Gast
Geplaatst op 15/08/2006
daph

84.83.226.212
je moet naar goed gebruikt ofzo gaan haar winkel dus .

ik heb ook een vraagje hoe kan je een dansende bever vinden waar ? en hoe vind ik iemand die de brief wil bezorgen en hoe vind ik een koorddanser ik kom echt niet verder ! alvast bedankt ^^
Gast
Geplaatst op 15/08/2006
caro

82.173.117.94
jah maar wat moet ik daar doen waar ligt dat??
Gast
Geplaatst op 31/08/2006
jasmijn

82.75.35.238
-bij de kleren ligt het matrozenpak] goed zoeken!
-dansende beverrat: met dat bootje over het water onder de brug door daarna nog een brug onderdoor verder varen en daar zijn ze.
-brief en koorddanser moet je gewoon langs allerlei personen gaan, wie uitroepteken boven zn hoofd heeft, daar moet je heen gaan.

maar nu heb ik nog een vraag, waar vind je het zwarte pak??
Gast
Geplaatst op 06/09/2006
daph

84.83.226.212
ik ebn een stuk verder gelukkig , het zwarte pak ? ben je bij 5 ? zwarte kleren je meot je zwart kleden helemaal zwart als je dat bedoeld ?
Gast
Geplaatst op 30/09/2006
savina booi

190.2.132.110






Gast
Geplaatst op 24/11/2006
jan

84.246.54.137
wat moet ik doen bij zuids brug weet je dah
Gast
Geplaatst op 24/11/2006
jan

84.246.54.137
hoe kan ik dag vuur werk ding mollen het wort steets gemaak??????????????????
Gast
Geplaatst op 28/12/2006
mitchell

24.132.34.113
WAAR KAN IK HET MEDELINGEN bord vinden??
Gast
Geplaatst op 30/12/2006
celien

80.201.100.214
die dansende beverrat vind ik echt ni e , op den ds kan ik alleen maar een richting gaan me da bootje :s
Gast
Geplaatst op 02/01/2007
alie

86.83.58.16
mededeling bord is in dat gebouw met computers enzo in t eerste deel ik heb een vraag
je moet dan een briefje zoeken en daar staat op de grafstenen zullen antwoorden op al je vragen welke graftombe ^^ daar kom ik niet uit :P
Gast
Geplaatst op 03/01/2007
anouk

213.51.230.165
Ik kan niet verder komen bij die dansende beverrat, help please! Hoe bedoel je met die bootjes onder de brug door, heb je dan een eigen bootje?
Gast
Geplaatst op 04/01/2007
anouk chick

213.51.230.165
Waar is het geheime laboratorium? Ik kan hemm echht niet vinde!!!
Gast
Geplaatst op 07/01/2007
anouk chick

213.51.230.165
met wie moet je praten als je je strak in het zwarte pak hebt gesteekt? Bij 5
Gast
Geplaatst op 07/02/2007
ben

81.165.211.226
ik zit vast bij dat brief je dat je moet zoeken bij missie for the man
Gast
Geplaatst op 07/02/2007
ben

81.165.211.226
voor de ds
Gast
Geplaatst op 01/03/2007
anouk

213.51.224.190
waar kun je ook alweer een nepbaard vinduh? ik kan hem niet vinden
Gast
Geplaatst op 05/03/2007
sophy

82.72.184.60
heej iedereen waar kun je neuken
Gast
Geplaatst op 29/03/2007
melissa

87.210.35.227
waar kan je de dansense beverrat vinden??
dit is iets waar ik al heel lang mee zit.

groetjes melissa
Gast
Geplaatst op 31/03/2007
Lydia

217.121.249.123
Ik weet ook niet waar die dansende beverrat is daar zit ik ook al heel lang mee..en ik moet de kaart van paradijseiland vinden,,weet iemand waar die is..??
Gast
Geplaatst op 04/04/2007
cheatman

83.128.11.141
weet iemand cheats voor de sims de urbz;de sims in de city op de gamecube
Gast
Geplaatst op 04/04/2007
Gast!

84.193.81.20
Hey!
Ik heb dat spel op de GBA al vier of vijf keer uitgespeeld, ben opnieuw bezig al, hl makkelijk!
Als je in dat lab. wil komen, moet je naar de kermis gaan, en daar bij die ninja, dan wordt je verdooft, en voor je het weet, sta je in een gevangenis in het lab., met de oude eigenaar van het gebouw waar je eerst was!
Voor meer vragen:
E-mail: kenzoke015@hotmail.com .
Gast
Geplaatst op 04/04/2007
Gast!

84.193.81.20
De kaart van Paradijs-eiland, vind je in Sam's boot, bovenaan in de stuur-kajuit!
Daar ligt die!
Gast
Geplaatst op 04/04/2007
Gast!

84.193.81.20
Het zwarte pak, dat moet je zelf maken, in de tweede-hands winkel, daar moet je op die kledij klikken, en dan je in het zwart kleden!
Eazzzzzzzzzzyyyyyyy!!!!
Gast
Geplaatst op 04/04/2007
Gast!

84.193.81.20
Sophy..., in je kamer kan je "HET!"!
Gast
Geplaatst op 06/04/2007
lastugg

83.117.172.172
ik kom ergens niet verder k ebn bij de boot bij zo'n eiland maar weet niet waar ik heen moet lopen kan iemand mij helpen plz?
Gast
Geplaatst op 10/04/2007
gamer

77.160.119.64
zijn er ook geld cheats voor de ps2 van the urbz sims in the city :) ??
Gast
Geplaatst op 13/04/2007
msn men

217.121.78.24
ik vind deze site niks aan ik weet niet eens hoe dit moet wie deze saait leuk vind is echt gek uuuuhhhh
echt kut zeker weten (geintje hahahahaha) ge bokt
Gast
Geplaatst op 22/04/2007


86.81.27.115
WAAR VIND JE DAT BOOTJE? egt please help mij
in het moeras? ik kan het niet vinden.
plzzplzz
Gast
Geplaatst op 22/04/2007


86.81.27.115
sorry ik heb het bootje al
laat maar
Gast
Geplaatst op 22/04/2007


86.81.27.115
WAAR MOET JE HEEN ALS JE OP DAT BOOTJE ZIT? IK KAN HET NIET VINDEN. IK BEN NU BIJ EEN OF ANDER HUIS/WINKEL MET NINA NATTER ENZO WAT MOET JE DOEN? PLZZ HELP MIJ
Gast
Geplaatst op 23/04/2007


77.160.119.64
welk spel ???
Gast
Geplaatst op 24/04/2007
Hallo

84.85.4.83
Weet iemand waar ik dit spel kan kopen ?
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: The Urbz: Sims in the city
Genre: Sim
Platform: Gamecube
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: E.A.
Uitgever: Electronic Arts
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers