Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Theme Park World
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Theme Park World

Ooit wel eens in de Efteling rond gelopen en gedacht: dit zou ik hier niet neer zetten, dit pad had ik anders laten lopen, deze achtbaan had meer loopings moeten hebben? Ik wel! Dus een van de eerste spellen waarna ik echt een PC gamer begon te worden was dan ook Theme park (naast command and conquer). ik heb dat spel geloof ik wel 300 uren gespeeld. En ik heb er wat van geleerd zeg! Nooit een friettent naast een achtbaan neerzetten, de mannetjes kotsen dan je hele park onder, moest je weer alles schoon maken. Na dit spel was het even stil met het \"bouw een pretpark\" idee. Totdat Rollercoaster Tycoon kwam.

Nog even over Rollercoaster Tycoon, een prachtig spel, meesterlijk eigenlijk. Het was gewoon 2D, zoals een Sim hoort te zijn. Bullfrog vond van niet en bouwde aan Theme park world. Geheel in een 3D jasje. En het ziet er dan ook echt prachtig uit. Een superstrakke 3D wereld kwam tevoorschijn. Dit is een groot verschil met Rollercoaste Tycoon (die er toch ook goed uitzag). Een ander sterk punt te opzichte van RCT is dat je in de attracties kan zitten en zelfs door je eigen park lopen. Geweldig gewoon. Ook leuk is dat je per level verschillende stijlen attracties hebt. Allemaal erg aangenaam, maar waar het om draait, daar laat Theme Park World steken vallen.

Wat is er dan mis met deze game, zul je denken. Ik zal het je uitleggen. Ten eerste zijn de speel gebieden erg klein. Bijkopen is erg duur en dan nog is je gebied heel klein. Ten tweede zijn er geen hoogte verschillen en kan je een acht baan niet onder de grond laten lopen (zoals bij RCT). Er zijn ook maar 4 levels en die zijn zoals gezegd behoorlijk klein. Maar op het allerbelangrijkste gebied laat TPW de grootste gaten vallen. De gameplay. Een achtbaan maken is snel gedaan en je kan weinig veranderen. De rest van je park bouwen is ook saai. Ook is het geniale idee van opdrachten uitvoeren weg gegooid en moet je nu sleutels en gouden kaarten halen om naar latere levels te komen. Niet echt boeiend dus.

En als we dan de balans opmaken zien we dat Rollercoaster Tycoon gewoon 10 keer beter is dan dit spel. Als je een echte Rollercoaster Fan bent moet je dat spel (RCT) zeker kopen. Als je gaat voor mooie graphics, kies je voor Theme Park world, al kan ik dit niet echt aanraden. Matige game dus.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 7
Houdbaarheid: 5
Speelbaarheid: 5
Eindoordeel: 7
+ Mooie graphics
+ Rijden in je eigen achtbanen
- Slechts 4 levels
- Weinig verschillende achtbanen
- Minder leuk als Roller Coaster Tycoon
Gast
Geplaatst op 21/10/2005
eva

82.73.88.142
heey hallo ik ben eva ik wil graag theme park world spelen
Gast
Geplaatst op 08/12/2005
isabelle

84.27.120.102
heey ik ben isabelle ik wil graag theme park word spelen
Gast
Geplaatst op 08/02/2006
aapman

86.81.18.230
ik wil dit spel downloaden waar kan dat??!!??!!
Gast
Geplaatst op 28/02/2006
tom

84.193.4.68
hihi
Gast
Geplaatst op 26/03/2006
jones

213.49.240.177
fock you
Gast
Geplaatst op 05/04/2006
nurdie

81.245.176.198
hey ik wil dit ook spelen
Gast
Geplaatst op 22/04/2006
Hugo

84.192.178.180
ik wil dit spel downloaden waar kan dat??!!??!!
Gast
Geplaatst op 30/04/2006
Joyce

62.234.111.238
waar kan ik dit spel downloaden zo dat ik het kan spelen??
Gast
Geplaatst op 01/05/2006
larsje

81.243.113.228
ik wil weten waar je thema park world kunt spelen
Gast
Geplaatst op 07/05/2006
joyce

86.84.65.166
volgens mij kan je theme park world niet downloaden. je zou het gewoon moeten kopen in de winkel!.. ik heb het ook en ik vind het een erg leuk spel (: veel speel plezier.. maar laat het me toch even weten als iemand weet op welke site je het moet downloaden ,,, jOycee
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
:Dbram:)GTA spel love (L)pc

84.87.150.87
ik hou heel erg veel van zoo tycoon dat is een spel waar je een dieren tiun kan maken maar ik hou het meest van rolercoster tycoon
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
:Dbram:)GTA spel love (L)pc

84.87.150.87
wis je dat ik een computer nurt ben?:)
I LOVE COMPUTER
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
:Dbram:)GTA spel love (L)pc

84.87.150.87
EN VOLRAL ZOO TYCOON EN ROLERCOSTER TYCOON EN SIMS EN GTA:D:D:D:D:):):):)
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
:Dbram:)GTA spel love (L)pc

84.87.150.87
MTV
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
:Dbram:)GTA spel love (L)pc

84.87.150.87
IK KIJK NU OP MTV
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
:Dbram:)GTA spel love (L)pc

84.87.150.87
OP TV
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
:Dbram:)GTA spel love (L)pc

84.87.150.87
WAT STAAT ER GAST
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
:Dbram:)GTA spel love (L)pc

84.87.150.87
PIEP PIE RAAT PIEP PIE RAAT SCHIP AAN HOI HOI HOI ? EEN LIETJE
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
:Dbram:)GTA spel love (L)pc

84.87.150.87
PIEP PIE RAAT IS EEN KUT LIET
Gast
Geplaatst op 04/06/2006
Priscilla

84.193.204.106
Theme park world vind ik inderdaad een heel leuk spel. Ik heb het zelf op mijn computer staan, en speel er heel vaak op.
Rollercoaster Tycoon heb ik nooit gehad, ik zou het graag willen kopen, maar voorlopig heb ik genoeg aan TPW.

Weet iemand trouwens of TPW-online nog werkt? Die site om je te registreren werkt niet o_O
Gast
Geplaatst op 24/07/2006


62.194.151.224
wie wilt neuken met mij
Gast
Geplaatst op 29/07/2006
kakman

81.165.152.49
stoeme kakkers er is maar 1 kakman en da ben ik!!
Gast
Geplaatst op 29/07/2006
jan

81.165.152.49
theme park world kan je downloade op www.Dloadcentrum.com
Gast
Geplaatst op 30/11/2006
ananova@annanova.com[email]

64.92.167.74
[messg]indeed goood =)[url=http://gooogle.com/]gooogle[/url]
Gast
Geplaatst op 23/12/2006
po54

86.90.240.176
kut site homo lesby klootzak ij bent een vete hoer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kut hoer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!homo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!v
Gast
Geplaatst op 11/01/2007
rosanne

86.87.71.24
Ik heb het playstation spelletje ervan maar de memory card zit vol en ik kom telkens ver maar dan moet mijn moeder nos journaal kijken dus kan ik niet verder dus moet ik konstand opnieuw
Gast
Geplaatst op 22/01/2007
jams

86.87.104.111
dit is stom
Gast
Geplaatst op 28/01/2007
mandy

89.98.66.247
ik heb ook het spel ik vind het ook erg leuk alleen hoe komt het dat sommigen mensen niet in een acktractie gaan ?
Gast
Geplaatst op 29/01/2007
RHCPepperfan

81.207.14.131
RollerCoaster Tycoon 2 is erg goed vind ik. RollerCoaster Tycoon 3 is gewoonweg lelijk. RollerCoaster Tycoon 2 is het echt waard om te kopen, tip: koop niet die uitbreidingen, echt zooi. Kijk ook es op www.rctholland.nl. Hier zie je hoe mensen in RollerCoaster Tycoon parken bouwen (of nabouwen)! Wat jams en po54 betreft: Post hier dan ook niet. ;)
Gast
Geplaatst op 02/02/2007
Joey__DA Indo

86.80.211.68
Wtf Praat je met die :www.Dloadcentrum.com doet het focking niet man
Gast
Geplaatst op 08/02/2007
aardige boy

83.84.107.30
heey kom op niet schelden :D:D + weet iemand waar je gta kan downloaden op je pc


alvas bedank
Gast
Geplaatst op 08/02/2007
aardige boy

83.84.107.30
die site lukt niet:s:S:S:
Gast
Geplaatst op 14/02/2007
jonny

81.165.191.168
ik heb het spel op de computer het is echt cool mijn park staat vol
Gast
Geplaatst op 14/02/2007
jean

81.165.191.168
de max
Gast
Geplaatst op 14/02/2007
pacman

81.165.191.168
very cool zoals mijn lief
Gast
Geplaatst op 08/03/2007
lil ev

84.105.224.75
hoe oud is dit spel wel niet
Gast
Geplaatst op 29/03/2007
Park

86.84.47.226
hoi ik vind het een super spel speel het iedere dag nu even niet maar ja ik hoop dat ik niet de enige ben die het zo leuk vind als je niet weet over welk spel het gaat : Thema Park World
Gast
Geplaatst op 06/04/2007
chiara

84.31.200.154
hoe kun je dit spel spelen
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Theme Park World
Genre: Sim
Platform: PC
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Bullfrog
Uitgever: Onbekend
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers