Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | This Is Football 2003
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

This Is Football 2003

Er zijn al veel voetbal titels verschenen op de Playstation 2 en er komen steeds meer nieuwe bij. Met de toppers als Fifa en Pro Evolution Soccer, moet een titel als This is Football 2003 zich echt bewijzen wil het kunnen concurreren. Een moeilijke taak.

Het Introfilmpje van This is Football is zeer spectaculair, een mooi filmpje met spelers die op het veld komen en de mooiste acties maken. Zeer goede harde muziek. Je start het spel net zo als zijn voorganger TIF 2002, door een profiel aan te maken. Ook het menu doet erg veel denken aan zijn voorganger. Een handig, simpel menu met zeer irritante geluidseffecten als je iets aanklikt.

Ik start de wedstrijd Nederland Ė BelgiŽ en het eerste dat me tijdens het laden van de wedstrijd opvalt is het ontbreken van sommige spelersnamen. Bij het Nederlands elftal zijn slechts een paar namen kloppend, de andere helft scheelt een paar letters met de echte naam. In de vorige titel waren wel alle spelersnamen aanwezig, maar sinds PSV Sony voor de rechter heeft gesleept voor het gebruiken van spelersnamen zonder licentie, hebben ze er in deze titel maar iets anders van gemaakt. De meeste licenties hebben ze wel gekregen, maar een aantal zoals van Nistelrooy, Kluivert en Vennegoor of Hesselink niet. Voor de rest zijn de gezichten goed te herkennen. Je kunt wel van elke speler het uiterlijk, naam en outfit veranderen, waardoor je de ontbrekende namen zelf kunt veranderen. Dit systeem werkt trouwens erg gemakkelijk.

De wedstrijd begint met een schitterend shot van het stadion waarna de spelers opkomen. Grafisch zit het dik voor elkaar met dit spel. Ook het geluid is uitstekend, vooral het Nederlandse commentaar dat eveneens zijn voorganger wordt verzorgt door Hugo Walker, is een groot pluspunt. Tijdens het spelen merk je wel dat er qua gameplay eigenlijk niks veranderd is aan zijn voorganger, een beetje tegenvallend dus. Hoewel This is Football 2002 een topgame was, hadden er wel wat verbeteringen aan het spel mogen zitten zoals het pass- en richtsysteem. Jammer is dat de bal nog tijdens het lopen en passen aan de voet plakt. Games als Fifa hebben in hun 2003 versie dit wel verbeterd. Verder speelt het lekker, je kunt fantastische acties maken en schitterende goals. Het publiek is een stuk mooier geworden, helemaal 3D, stadion vuurwerk, vlaggen, spandoeken, enz. Je hoort ook tijdens de wedstrijd het publiek de club zingend aanmoedigen.

Aan competitie is geen gebrek, zowel de Wereldbeker, South America Cup, Europa Cup, North America Cup, Africa Cup als Asia Cup zijn in het spel aanwezig. Ook is er een Challenge-mode, een Career mode en tientallen landencompetities, waaronder de Nederlandse competitie. Een aantal cups waar Fifa niet aan kan tippen. Erg leuk zijn de Challenge mode, hier gaat het niet alleen om winnen, maar de computer geeft je ook een score voor je speelstijl, en de Timewarp cup, waarmee je met het Nederlands elftal met van Basten en broertjes v.d. Kerkhof kunt spelen. Ook teams als Ajax en Real zitten erin.

Het spel bevat 15 Nationale competities over heel de wereld, 650 clubteams en nationale elftallen die geheel aangepast kunnen worden en ruim 13.500 spelers.
Het laatste punt is het transfer systeem. Dit is een nieuw onderdeel, je kunt nu spelers kopen er verkopen, en zo wijzigingen in het originele team aanbrengen. Bijvoorbeeld kun je omdat Gerard de Nooijer halve wegen het seizoen naar Feyenoord is gegaan, hem kopen van Heereveen. En Robben van Groningen aan PSV verkopen. Zo kun je zelf zorgen dat je team up to date blijft.

Ik vind persoonlijk dat het spel weinig verbetering bevat ten opzichte van zijn voorganger, die destijds een toptitel was. Dat valt dus een beetje tegen. Verder een leuke game voor het grote publiek, maar door de zeer geringe vooruitgang op zijn voorganger kan het absoluut niet tippen aan titels als Pro Evolution Soccer 2 en Fifa Football 2003. Zeker voor mensen die This is Football 2002 bezitten is het niet de moeite waard TIF 2003 te kopen. Het is een leuke titel maar wil je een echt goede voetbalgame, koop dan Pro Evolution Soccer 2, dat is gewoon de beste titel in zijn genre.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 9
Houdbaarheid: 7
Speelbaarheid: 5
Eindoordeel: 7
+ Veel competities en toernooien
- Sommige namen kloppen niet
- Weinig verbetering qua gameplay
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: This Is Football 2003
Genre: Sports
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 2
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Soho Studios
Uitgever: Sony
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers