Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | TimeSplitters: Future Perfect
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

TimeSplitters: Future Perfect

Al een tijdje geleden lanceerde Eidos het door Free Radical Design gecreëerde TimeSplitters en daarna TimeSplitters 2. Deze games stonden lange tijd bekend als de beste shooters die er op de PS2 te krijgen waren. Dit was te danken aan de uitstekende multiplayermodes die het spel rijk was en niet te vergeten de toegankelijke besturing. Eidos ging failliet, en EA kocht de rechten van TimeSplitters. Is TimeSplitters onder EA ook een topgame?

Onze klunzige hoofdpersoon Cortez krijgt de opdracht om de zogenaamde ‘Time Crystals’ op te sporen. Tijdens zijn speurtocht komt hij erachter dat de kristallen in handen zijn van Dr. Crow, die er nu niet bepaald, de hongersnood mee wil gaan stoppen. Het is aan Cortez de kristallen uit de handen van deze wrede professor te nemen, of de wereld zal vergaan.

Het verhaal beperkt zich niet alleen tot verschillende plaatsen, maar speelt zich ook af op verschillende tijden. Het ene moment zit je op een eiland in 1924, een andere bevind je je in de intergalactische wereld van de 23e eeuw. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de ‘time portals’. Het maakt het spel afwisselend, maar zorgt er ook voor dat je jezelf soms tegenkomt. Zo zul je aan het begin van het spel een ontmoeting hebben met je toekomstige zelf. Je toekomstige zelf gooit van bovenaf een sleutel naar je toe, die je nodig hebt om verder te komen. Na een tijdje zul je zelf boven staan en de sleutel doorgeven aan je voormalige zelf. Dit soort momenten, die veel vaker in het spel voorkomen, zijn enigszins verwarrend maar maken het verhaal leuk en origineel.

Tijdens de storymode wordt Cortez bijgestaan door verscheidene hulpjes, die uitgerust zijn met meer dan wapens. Ze beschikken namelijk over een zeer sterke A.I, die ervoor zorgt dat ze echt helpen in plaats van in de weg te staan. Wil je echter de storymode met vrienden spelen dan is dit ook mogelijk. Wat wil eens mens nog meer?

Multiplayermogelijkheden natuurlijk! TimeSplitters moet het namelijk niet hebben van zijn storymode. Vele liefhebbers gaan direct aan de slag met de uitgebreide arcade. Zo kun je met meer dan 150 speelbare personages op meer dan 20 maps en met meer dan 40 wapens spelen. En naast het standaardrijtje van Capture the Bag, Deathmatch en Team-Deathmatch, zijn er in totaal maarliefst 14 spelmodes, waaronder: Gladiator, Assault, Shrink, Vampire, Virus, Thief, Zones, Bagtag, Elimination, Regeneration en Monkey Assistant. Voor elk wat wils dus.

Ook op grafisch gebied hoeft dit spel zich niet te schamen. De omgevingen zien er niet al te gedetailleerd uit, maar dat wordt goedgemaakt door de nette physics en de mooie wapens. Wat betreft de personages zul je net als in de vorige delen om de wat kiddy look heen moeten kijken, maar ook deze zien er prima uit.

Verder dient vermeld te worden dat er wederom een Map Editor aanwezig is. Deze is al een stuk uitgebreider dan die van zijn voorgangers, maar mist helaas nog wel iets. Je kunt namelijk alleen gebouwen maken; de natuurlijke omgevingen zoals je die in de standaardmaps tegenkomt zullen alleen in de standaardmaps blijven. Ook zou het aanpassen van bijvoorbeeld textures het net even iets leuker maken. Een limiet van één item per vakje maakt het ook niet echt leuker. En dat de makers dingen neerzetten die niet in de Map Editor voorkomen is soms best wel frustrerend.

Ook wat betreft de online-mode heeft EA de PS2-gamers wel een beetje teleurgesteld. Het beloofde clansysteem blijkt in deze versie namelijk geschrapt en ook is er een maximum van 8 spelers per game. Dit in tegenstelling tot de 16 spelers op de Xbox-versie. Daar staat wel tegenover dat er niets mis is met de servers en dat lag een echte zeldzaamheid is. Bovendien bevat de online-mode een optie die ik al bij enorm veel shooters miste; je kunt namelijk tegelijkertijd splitscreen en online spelen! Altijd leuk als je iemand uitnodigt wiens PS2 geen toegang tot het internet heeft. Gelukkig is dus ook de online-mode het spelen waard.

Free Radical Design heeft goed haar best gedaan bij het maken van deze game. Alles is tot in de puntjes verzorgd, en de multiplayer-games missen alles behalve originaliteit. Ik kan deze game alleen maar aanraden want veel betere console-shooters zijn er praktisch niet.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 5
Houdbaarheid: 9
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 9
+ Prima besturing
+ Originele multiplayer
+ Veel wapens
+ Goede A.I.
+ Splitscreen online
- Omgevingen missen details
- Mapmaker kon uitgebreider
- Maar acht spelers online
Gast
Geplaatst op 08/08/2005
hdg

82.101.226.140
lijkt me vet spel
Member
Geplaatst op 14/10/2005
cloud strife
het is ooke een vet spel
Gast
Geplaatst op 25/12/2005
MACO

80.57.10.131
splitters rulez beste game uit rakes tot nu toe man!!!!!!
lekker lang en uitgebreid spel en onder leiding van ea kan het bijna niet beter!!!!

greetings ik moet ff verder! MACO
Gast
Geplaatst op 25/12/2005
MACO

80.57.10.131
splitters rulez beste game uit rakes tot nu toe man!!!!!!
lekker lang en uitgebreid spel en onder leiding van ea kan het bijna niet beter!!!!

greetings ik moet ff verder! MACO
Gast
Geplaatst op 10/01/2006
cj

84.30.89.224
kan iemand mij helpen ik kom niet door het tweede lvl wat moet je doen als je de sleutel aan jezelf hebt gegeven kan iemand mij helpen
Gast
Geplaatst op 30/01/2006
abbe

82.92.115.131
ik dan moet je door de deur en dan moet je later een tank verslaan met gaanaatkop en dan moet je dinamiet op de tank doe en dan heb je hem uitgespeeld
Gast
Geplaatst op 30/01/2006
abbe

82.92.115.131
ik heb hem voor de gamecube en ik heb alle pesonages all de koe is het vetst
Gast
Geplaatst op 31/01/2006
Diego

62.166.40.163
Met hoeveel personen kan je dit spel nou offline spelen?
Gast
Geplaatst op 06/02/2006
armoedzaaier

81.242.178.230
met 16 dacht ik...
tis tch niet zoooo een lang spel... maar 13 levels..
ik haaaaaaaat zombies :(
Gast
Geplaatst op 06/02/2006
armoedzaaier

81.242.178.230
sorry, offline is met VIER personen, online is met 16

sorry
Gast
Geplaatst op 11/02/2006
Yoka

213.51.172.254
Hallo ik zit in time splitters in het level waar je met je roeibootje bij het kasteel aan komt. Ik heb iedereen dood geschoten op een paar vliegtuigen na. Hoe kom ik in het kasteel? Die deur zit dicht en ik heb overal gezocht. Help!!
Gast
Geplaatst op 03/03/2006
laurent

80.201.202.47
ik zit in level 3 en moet nu die deur open krijgen hoe moet ik dat doen help!!

Gast
Geplaatst op 24/03/2006
killzone

192.87.49.2
nog een verstopt vijandje, uh yoka
Gast
Geplaatst op 24/03/2006
killzone

192.87.49.2
in co-op tenminstuh
Gast
Geplaatst op 24/03/2006
killzone

192.87.49.2
wie weet hoe je story-all kan gebruiken in mapmaker? en uh als ik de sleutel in zo'n vakje neerleg kan je hem in de preview niet meer vinden:(
Member
Geplaatst op 10/07/2006
selman555
Mega goede story-line, ik heb het spel uitgespeeld, en het verhaal blijft mij bij, mssn een beetje te futuristisch en verleden tijd bij elkaar (hoewel ik weet dat het de bedoeling is.)
Gast
Geplaatst op 30/08/2006
davey

84.29.160.188
viola is lekker!
Gast
Geplaatst op 30/08/2006
hakkan

84.29.160.188
ik ben een jonge en ik vind cortez vet lekker!
Gast
Geplaatst op 30/08/2006
hakkan

84.29.160.188
ik ben een jonge en ik vind cortez vet lekker!
Gast
Geplaatst op 30/08/2006
davey

84.29.160.188
ik heb een code : om omige karakters the krijge :
ga nar arcade en ga dan naar disco kill minstens 3 ventjes en ga daarna daar de disco vloer ga daar de hele ronde lang staan
Gast
Geplaatst op 30/08/2006
killzone

84.29.160.188
en oh ja ik ben homo
Gast
Geplaatst op 30/08/2006
davey

84.29.160.188
mijn top 5 van fiijnste caracters:
1:viola natuurlijk:P
2:dango
3cortez:
4stone golum
5:duckman drake !!!!!
Gast
Geplaatst op 30/08/2006
3243241

84.29.160.188
wie weet hoe je alle 150 playebel characters kan krijge?
Gast
Geplaatst op 30/11/2006
ananova@annanova.com[email]

64.92.167.74
[messg]indeed goood =)[url=http://gooogle.com/]gooogle[/url]
Gast
Geplaatst op 24/12/2006
alex

213.84.28.69
rlxt man(H)8)
Gast
Geplaatst op 26/12/2006
davy

83.82.64.96
man die spel is echt vet en vooral die arm waa je de map en je dinge kunt laten zweven maar ja en o ja er zijn niet ees normale cheats en zo alleen maar hint gen codes of wat bale zeg ]:(
Gast
Geplaatst op 29/12/2006
Daveyy en Viola

84.29.222.117
ik heb ze allemaal maar ik moet aleen nog die jed!!!!
Gast
Geplaatst op 05/01/2007
remy

81.207.31.239
het is gewoon cool
Gast
Geplaatst op 05/01/2007
reem

81.207.31.239
ik heb het uitgespild
Gast
Geplaatst op 06/01/2007
chalange is kut

84.29.222.117
5
Gast
Geplaatst op 16/01/2007
rambo

86.82.0.93
wat voor soort modes heb je
Gast
Geplaatst op 16/01/2007
rambo

86.82.0.93
zoals death march heb je ook regenaration of capture the flag
Member
Geplaatst op 12/02/2007
aserty
ik heb het spel zelf ook. helemaal uitgespeeld in easy mode.ik moet nu gaan.
Gast
Geplaatst op 03/03/2007
dumont

84.24.242.167
tikkertje is ook lollig daagg!!!
Gast
Geplaatst op 24/04/2007
prof

83.83.104.251
ik heb het ook echt (changeles,story,online,100%)uitgespeeld vet spel ik heb op ena laatste missie hard een kanker goeie cheat gevonden (dan krijg je een twede cortes naast je die je helpt )(zoiets als "harry tipper".
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: TimeSplitters: Future Perfect
Genre: Shooter
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 8
Release datum: //0
Extra's: Online
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Free Radical Design
Uitgever: Electronic Arts
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers