Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | Transformers
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Transformers

Transformers, robots in disguise. Dit liedje ging meteen weer in mijn hoofd zitten toen ik hoorde dat deze game uit zou. Nu is de game eindelijk uit en kan ik gaan kijken of het echt zo goed is als ik overal hoor en lees.

Ik ben al vanaf het begin fan geweest van de anime en de action figures, dus ik was dan ook de beste persoon om dit spel te testen. Ik vond het in het begin wel jammer dat het over Transformers Armada ging, omdat ik het de saaiste serie tot nu toe vind, maar toen ik het eenmaal speelde was ik niet weg te slaan. Het hele Transformers gevoel was weer terug alsof het nooit minder is geweest.

De werelden zijn echt fantastisch gemaakt, vooral in het begin, waarbij je in het Amazonegebied rondspeurt en Decepticlones vernietigd. Ja, ik zei Decepticlones en geen Decepticons, want Megatron heeft een heel leger aan kleine robots gemaakt die eigenlijk niet echt Transformers te noemen zijn. Ik vind deze Decepticlones eerder overeenkomen met de droids uit Star Wars. Er zijn een aantal verschillende clones waarvan ik er een aantal zal beschrijven. Als eerste is er de gewone huis, tuin en keuken robot die met ongeveer drie of vier schoten te vernietigen zijn, niks bijzonders dus. Ze zijn alleen gevaarlijk als ze met een stuk of acht tegelijk aanvallen. Als tweede zijn er de iets grotere en iets sterkere robots, maar daar zullen de meesten ook niet echt veel moeite mee hebben. Je hebt er een paar schoten meer voor nodig dan de kleinere variant. De laatste die ik zal noemen is een spinachtige robot die ontzettend sterk is en ontzettend moeilijk te verslaan, zeker op de hogere moeilijksheidgraden.

Ja, je hoort het goed, ook Transformers heeft verschillende moeilijksheidgraden, drie om precies te zijn. De easy en medium stand verschillen van elkaar doordat er meer robots zijn en ze ook zijn opgevoerd zodat ze minder snel kapot gaan en zelf meer schade toedienen. De hard stand verschilt echter enorm. In deze stand zijn er niet alleen meer en sterkere robots, ook de datacons en minicons zijn op andere plekken in de gigantische levels verstopt. Dit is wel wat beter dan bij de meeste games het geval is. Overigens wil ik ook vertellen dat de game zelfs in de easy stand ontzettend lastig is, vooral in de latere levels.

Om de datacons en Minicons gaat het in deze game. De datacons zorgen ervoor dat je extra onderdelen erbij krijgt die je in het hoofdmenu kan bekijken. Een aantal van de extra's zijn verschillende handleidingen van Armada Transformers, de prototypes en concept arts van de levels. De Minicons zijn echter veel belangrijker in het spel zelf. Ze zorgen er namelijk voor dat de Transformers meer krachten krijgen, zoals een raketwerper, een deltavlieger en een klusterbom. Er zitten echter twee addertjes onder het gras. Ten eerste kan je maximaal maar vier Minicons tegelijk gebruiken en ten tweede hebben alle Minicons een energieverbruik. Dit energieverbruik verschilt per Minicon, maar hoe sterker de extra, hoe meer energie het in beslag neemt. Hierdoor kan je dus nooit onverslaanbaar worden, omdat je nooit alleen maar sterke Minicons kan dragen.

Nu ik het zo terug lees merk ik op dat ik het nog niet over de hoofdrolspelers heb gehad. Natuurlijk speel je met de Autobots, maar helaas heb je maar de keuze uit drie van deze metalen reuzen. Natuurlijk is er de grote baas, Optimus Prime! Hij is de sterkste van het stel. Omdat hij zo groot is, is hij nogal langzaam en log tijdens het rijden, maar heeft hij wel het hoogste energievermogen voor de Minicons en heeft hij de beste verdediging. Verder is er ook de razendsnelle onvoorzichtige Hotshot. Hij transformeert in een gele sportwagen die duidelijk het snelste is, zolang je maar op vaste grond blijft. Zijn grootste minpunten zijn echter dat hij een extreem lage energietoevoer heeft en dat hij een hele slechte verdediging heeft, dus moet je heel voorzichtig te werk gaan. In bijna elke game is er een allrounder en dat is hier dus ook het geval. Het betreft Red Alert, een combinatie van een politiewagen en een terreinwagen. Die laatste van de twee zorgt dat hij op elk terrein even hard rijdt, dus het maakt niet uit of je nu op de weg rijdt, door het zand of door hoog gras. Als je pas begint zou ik Optimus Prime aanraden, omdat je dan het vaakst geraakt mag worden.

De graphics zijn echt ontzettend realistisch, je zou bijna denken dat je in echte werelden bezig bent. De robots zelf zijn ook tot in de kleinste puntjes gedetailleerd weergegeven, zelfs nog gedetailleerder dan de action figures! Het geluid is ook subliem! Je hoort regelmatig bekende deuntjes die verstopt zijn in compleet nieuwe nummers, dus je moet goed luisteren. Het nummer wat je het vaakst zal horen, is de intro van Beast Wars, dit krijg je namelijk telkens als je met Decepticlones te maken hebt. De geluiden die de robots zelf maken zijn ook realistisch gedaan, voor zover zoiets natuurlijk realistisch kan klinken. Zo klinkt het transformeer geluid hetzelfde als in de anime en hoor je bijvoorbeeld als je door het gras loopt een ander geluid dan wanneer je over de stenen loopt en dat allemaal met een metaalachtige klank.

De besturing is echt perfect en kan voor zover ik weet niet beter in dit soort games. Met een druk op de knop transformeer je, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Je hebt dus geen meerdere knoppen nodig om te transformeren, wat bij de oudere games wel het geval was. Het deltavliegen, of gliden, is ook heel makkelijk te doen. Gewoon wat met de stick heen en weer bewegen en hij glijdt erg soepel de juiste kant uit. Het mikken is ook makkelijk, dit doe met de rechterstick. Je hebt twee verschillende richtkruizen: één voor de raketten en één voor je geweer. Die twee zie je samen vermengt op het scherm en je kan daardoor precies zien met welk wapen je de tegenstander al wel kan raken en met welke nog niet. Al na ongeveer twee minuten spelen wil je niks anders meer, wat de besturing betreft, zo goed is het doordacht.

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik vol lof over dit spel. Het is erg moeilijk, heeft een hoge replaywaarde door het zoeken naar Datacons en Minicons, heeft de mooiste graphics die ik tot nu toe op de Playstation 2 heb gezien en is ontzettend verslavend. Het hoogtepunt van de game vind ik toch wel de strijd tegen de reusachtige Tidal Wave, maar daar zal ik maar niks over verklappen. Mijn eindoordeel is simpel: Transformers fans met een PS2 moeten deze game zeker halen en niet-Transformers fans staat de allerbeste third-person-adventure-shooter van dit moment te wachten. Zo zie je maar weer dat niet alle cartoon-games slecht en onorigineel zijn!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 9
Houdbaarheid: 9
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 9
+ Mooie graphics
+ Goede sound
+ Verslavend
+ Moeilijk
- Af en toe kaal landschap
Member
Geplaatst op 08/05/2006
Robbert
ik kom niet verder bij dat eiland met die kopen in het zand kan iemand me helpen
Gast
Geplaatst op 28/04/2007
poco

83.134.64.41
nee hahaha loser
Gast
Geplaatst op 29/05/2007
thomas

82.74.182.49
waar dan kan je megatron niet verslaan???

anders je hebt die vlieg minicon nodig om naar de overkant te gaan.

thomas
Gast
Geplaatst op 10/06/2007
Caiden

201.212.131.38
http://8637e2c6be5ee9c50a1be3db7c0b3319-t.aqjvjk.info [a href="http://8637e2c6be5ee9c50a1be3db7c0b3319-h.aqjvjk.info"]8637e2c6be5ee9c50a1be3db7c0b3319[/a] [url]http://8637e2c6be5ee9c50a1be3db7c0b3319-b1.aqjvjk.info[/url] [url=http://8637e2c6be5ee9c50a1be3db7c0b3319-b2.aqjvjk.info]8637e2c6be5ee9c50a1be3db7c0b3319[/url] [u]http://8637e2c6be5ee9c50a1be3db7c0b3319-b3.aqjvjk.info[/u] 3c90204d52adee10ff76ba118f762c92
Gast
Geplaatst op 20/07/2007
????

83.85.165.91
hoe kan je scannen op het spel
Gast
Geplaatst op 08/09/2007
gast

87.208.71.4
ik kom niet ver de met de auto bots dan moet je iets op blazen dat staat op een soort toren wat is dat dan?????¿¿¿¿¿
Gast
Geplaatst op 29/09/2007
amnesia7906

81.83.42.232
ge moet er dus op kruipen e fucker, en da spel er af smijten
Gast
Geplaatst op 29/09/2007
amnesia7906

81.83.42.232
ge moet er dus op kruipen e fucker, en da spel er af smijten
Gast
Geplaatst op 16/01/2008
nikos

78.21.240.49
losers ik heb da spel al uit
Gast
Geplaatst op 30/03/2008
pp

83.84.197.22
waar
Gast
Geplaatst op 18/02/2009
anymous

82.171.149.172
supernurds
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Transformers
Genre: Action-Adventure
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Melbourne House
Uitgever: Atari
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers