Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Steamboy
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Steamboy

Het is eind negentiende eeuw en het tijdperk van de stoommachine is in Engeland nog volop in gang. In de wereld van Steamboy weten zij de stoomtechnologie veel beter toe te passen dan wij ooit mogelijk achtten. De familie Steam is een familie van uitvinders die zich specialiseert in het ontdekken van nieuwe technologie met stoom. Grootvader Lloyd, zijn zoon Eddie en kleinzoon Ray beschikken alledrie over een briljante autodidactische geest en weten daarmee de wetenschappelijke wereld op stelten te zetten.

Nadat grootvader Lloyd en zijn zoon Eddie naar Amerika zijn vertrokken om hun wetenschappelijk meesterwerk uit te vinden, blijft Ray alleen met zijn moeder achter in de Engelse stad Manchaster. Ray heeft grote aspiraties om zijn vader en grootvader achterna te gaan als uitvinder. Op een dag krijgt hij onverwachts een postpakket met een vreemde zwarte bol van zijn grootvader. Op dat moment wordt er op de deur geklopt en wanneer zijn moeder de deur open doet staan twee mannen van de O' Hara Foundation voor haar. De mannen zijn ge飊teresseerd in de zwarte bol. Terwijl de mannen de huiskamer binnen lopen, leest Ray de brief van zijn grootvader waarin staat dat hij de Bol in geen geval aan de O' Hara Foundation mag geven. Wanneer zijn grootvader onverwachts binnen komt stormen, schreeuwt hij dat zijn Ray's vader Eddie is overleden en dat hij de bol naar een Engelse uitvinder Stevinson (heeft werkelijk bestaan) moet brengen. Wanneer Ray ontdekt dat de twee mannen van deze organisatie afkomstig zijn, slaat hij op de vlucht.

Wanneer de mannen realiseren dat Ray op de vlucht is geslagen, halen zij er een stoomtractor bij om de achtervolging in te zetten. Gelukkig heeft Ray net zijn eigen uitvinding voltooid namelijk de Steam bike. Dit is een fiets die versneld wordt door de kracht van stoom. Wanneer hij op de steam bike wegvlucht begint de spectaculaire achtervolging van de stoomtractor. Om van de stoomtractor te vluchten rijdt Ray de treinrails waar net een trein op rijdt op. De tractor laat het er daar niet bij en gaat voor de trein rijden om Ray tussen de trein en de tractor te pletten. Toevallig is Stephenson en zijn leerling net aan boord en stoppen zij de trein om Ray te redden en waardoor de tractor in de rivier eindigt.

De O' Hara foundation laat het natuurlijk niet bij zitten en zet direct een tweede aanval in. Door middel van een Zeppelin vallen zij opnieuw de trein van Ray aan. Na een hevige strijdt binnen de trein weet de O' Hara foundation Ray samen met de zwarte bol gevangen te nemen. De plek van zijn gevangenschap blijkt een vreemde toren die bij de Londense wereldexpositie wordt tentoonstelt. Onverwacht wordt hij netjes aangekleed en bij een diner voorgeleid. Wanneer hij probeert te ontdekken waarom hij gekidnapped is gebeurt er iets onverwachts. Er opent een stoomdeur en er stapt een bekende silhouet naar binnen.

Animatie
De animatie van Steamboy is werkelijk subliem. Katsuhiro 踡oto wilde de wereld laten zien wat er mogelijk was en heeft tien jaar van zijn leven in dit project ge飊vesteerd. Hij heeft de artistieke vrijheid aan alle tekenaars en animators gegeven om een zo'n goed mogelijk resultaat af te leveren. De achtergronden van de sc鑞es zijn verschrikkelijk goed uitgewerkt, waardoor dit een zekere vorm van magie uitstraalt. Verder zijn de stoomwolken mooi geanimeerd met behulp van de computer. Dit alles zonder dat het een CGI sfeer uitstraalt, waardoor de film er onnatuurlijk en vreemd uit zou komen te zien. Dit alles voegt erg veel sfeer aan de film. De film zit bomvol met actie en met de hulp van de krachtige animatie ziet dit er zeer spectaculair uit. Dit is zeker een van de mooiste animatiefilms uit het jaar 2004.

Geluid
Een project op zo'n grote schaal zou het natuurlijk niet goed doen zonder een krachtige en goede geluidsspoor. Gelukkig weet Steamboy hieraan te voldoen. De muziek voegt altijd zeer veel spanning aan de film toe. De cast van Steamboy bestaat voor een groot deel uit beginnende voice actors die ondanks hun gebrek aan ervaring een overtuigende performance neer zetten. Verder merk je ook dat er veel moeite in de geluidstrack van de Steam Tower is gestopt, deze klinkt namelijk levendig en overtuigend. Kei Momose de geluids director van de film heeft dus goed werk afgeleverd en heeft genoeg redenen om trots op zichzelf te zijn.

Verhaal
Het verhaal van Steamboy is jammer genoeg de zwakste schakel. Het verhaal bestaat uit een redelijk uitgemolken concept namelijk de ethiek achter de wetenschap. Uiteindelijk draait de film op actie, animatie en geluid en blijft het verhaal een beetje steken. Verder zijn de reacties en de motivaties van de hoofdpersonen enigszins twijfelachtig. Ook evalueren de personages iets te weinig om echt een diepe en blijvende impressie op iemand te maken.De film klopt chronologisch jammer genoeg ook voor geen hout, zo was de Engelse wereldtentoonstelling jaren eerder en was Stephenson allang overleden in het tijdsframe waar de film zich afspeelt. Deze fouten met de werkelijkheid zijn natuurlijk niet zo heel erg, want het doet verder geen afbreuk aan de kwaliteit van de film en de filmwereld moet natuurlijk nog een zekere vorm van artistieke vrijheid behouden. Toch was het leuker geweest wanneer dit wat beter had geklopt. Uiteindelijk is het verhaal een leuke schil om de actie in te plaatsen, maar meer dan ook niet.

Conclusie Katsuhiro 踡oto heeft met deze film een mooie prestatie afgeleverd. Jammer genoeg is de film geflopt, wat in mijn ogen absoluut niet terecht is. De film zat bomvol met actie en ik vond het erg jammer dat ik deze film niet in de bioscoop heb gezien. Deze film is dan ook de perfecte hersens uit en zakchips film waar iedereen op hoopt na een zware dag werken. Ik heb me zeer vermaakt met deze film en de technische hoogstandjes van de animatie en het geluid wisten mij zeer te boeien. Uiteindelijk is het een film die erg indrukwekkend is om te bekijken en hij wist mij ook voor de volledige tijdsduur te boeien. Wanneer jij dus van actie en spektakel houdt is dit een perfecte keuze

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 10
Geluid: 9
Verhaal: 5
Personages: 6
Eindoordeel: 7
+ Mooie Animatie
+ Mooie geluidstrack
- Verhaal is aan de zwakke kant
- Tijdslijn klopt voor geen meter
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Alvin

82.213.171.105
http://9ca024ef63c4068d75ee5314685e8448-t.k90u0h.info [a href="http://9ca024ef63c4068d75ee5314685e8448-h.k90u0h.info"]9ca024ef63c4068d75ee5314685e8448[/a] [url]http://9ca024ef63c4068d75ee5314685e8448-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://9ca024ef63c4068d75ee5314685e8448-b2.k90u0h.info]9ca024ef63c4068d75ee5314685e8448[/url] [u]http://9ca024ef63c4068d75ee5314685e8448-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 12/03/2008
4-Imidazolecarboxaldehyde

60.190.240.68
The [a href=http://www.cac.cn/4-imidazolecarboxaldehyde.htm]4-Imidazolecarboxaldehyde[/a] (III) may be readily converted to the ..... 2-n-Butyl-4-imidazolecarboxaldehyde. Following the general procedure of Example 15 ... I have read in the news that women with breast cancer should be taking [a href=http://www.cac.cn/anastrozole.htm]Anastrozole[/a]rather than tamoxifen. Should I ask my doctor to change me to anastrozole ... [a href=http://www.cac.cn/racecadotril.htm]Racecadotril[/a] is an antidiarrheal drug with an original mechanism of action: the inhibition of enkephalinase. This produces an increase in the levels of ...
Gast
Geplaatst op 11/04/2008
wow gold

60.190.240.68
[a href=http://www.wowgold-shopping.com]wow gold[/a] Store Welcome you! Look here to Buy WoW Gold, Cheap WoW Gold, Buy cheap world of warcraft gold, Power Leveling, Wow Gold on Sale with Fast Instant .[a href=http://www.wowgoldprice.com]wow gold[/a] !All US Server 29.99$/1000G on sell! cheap Wow Gold, Wow Power Leveling With World of Warcraft Gold
Gast
Geplaatst op 12/04/2008
peter

212.187.38.221
je vertel heel het verhaal!
Gast
Geplaatst op 28/04/2008
eq2 plat

60.190.240.68
we supply cheap [a href=http://www.power4game.com/Gold_Buy.aspx?GId=002]eq2 plat[/a],eq2 platinum and eq2 gold,everquest 2 plat,Buy [a href=http://www.power4game.com]FFXI Gil[/a],cheap ffxi gil,cheapest ffxi gil,EVE Online ISK.Cheap [a href=http://www.power4game.com]world of warcraft gold[/a] for sale,lowest price gold for wow,as low as $19/1000 Gold.[a href=http://www.power4game.com/Gold_Buy.aspx?GId=003]EVE ISK[/a], Buy EVE ISK, Cheap EVE ISK. We provide cheap EVE ISK to reliable customer.Final Fantasy XI Gil sale.[a href=http://www.power4game.com/Gold_Buy.aspx?GId=003]eve online isk[/a], EVE ISK, Buy eve online isk, Cheap eve online isk. We provide cheap eve online isk to reliable customer.Buy world of warcraft gold here.so you buy cheap eq2 gold,eq2 accounts.Lineage 2 Adena ([a href=http://www.power4game.com/Gold_Buy.aspx?GId=012]L2 Adena[/a]) is the most valuable form of currency in Lineage 2(L2 Adena).
Gast
Geplaatst op 07/09/2008
ccc

60.12.45.2
[a href="http://www.topowerleveling.com"]world of warcraft power leveling[/a] [a href="http://www.topowerleveling.com"]wow power leveling[/a] [a href="http://www.topowerleveling.com"]power leveling[/a] [a href="http://www.mmosgames.com"]runescape gold[/a] [a href="http://www.mmosgames.com"]rs2 gold[/a] [a href="http://www.gowowpowerleveling.com"]wow gold[/a] [a href="http://www.ac021.com"]直流电源[/a] [a href="http://www.cn-sanhuan.com"]枕式包装机[/a] [a href="http://www.cn-sanhuan.com"]纸巾机[/a] [a href="http://www.fenixpainting.com"]oil painting[/a] [a href="http://www.rasanxin.com"]枕式包装机[/a] [a href="http://www.rasanxin.com"]湿巾包装机[/a] [a href="http://www.rasanxin.com"]纸巾包装机[/a] [a href="http://www.rasanxin.com/about.asp"]湿巾机[/a] [a href="http://www.rasanxin.com/about.asp"]纸巾机[/a] [a href="http://www.rasanxin.com/about.asp"]枕包机[/a]


[a href="http://www.ruian2machine.cn"]金属探测门[/a] [a href="http://www.yszdh.com"]runescape money[/a] [a href="http://www.yszdh.com"]rs2 money[/a] [a href="http://www.mmosgames.com"]dofus kamas[/a] [a href="http://www.plastic-thermoforming-machine.com/product.htm"]thermoforming Equipment[/a] [a href="http://www.3721call.cn/news.htm"]印刷机械[/a] [a href="http://www.packagemachinery.cn"]bag making machine[/a] [a href="http://www.todesign.com.cn"]产品设计[/a] [a href="http://www.chaoyuemingdie.cn"]美标蝶阀[/a] [a href="http://www.msik-valve.cn"]butterfly valve[/a] [a href="http://www.msik-valve.cn"]ball valve[/a] [a href="http://www.msik-valve.cn"]v-port ball valve[/a] [a href="http://www.shdyf.com"]开关电源[/a] [a href="http://www.tzonegroup.cn"]储罐[/a] [a href="http://www.tzonegroup.cn/about.asp"]中药提取设备[/a] [a href="http://www.tzonegroup.cn/about.asp"]反应釜[/a] [a href="http://www.tzonegroup.cn/news.asp"]酒精回收设备[/a] [a href="http://www.tzonegroup.cn/products.asp"]乳化机[/a] [a href="http://www.paper-cup-machine.com/cn/index.html"]纸杯机[/a] [a href="http://www.paper-cup-machine.com/cn/index.html"]锥形纸杯机[/a] [a href="http://www.paper-cup-machine.com"]paper cup machine[/a] [a href="http://www.paper-cup-machine.com"]paper cone machine[/a]


[a href="http://www.gowowpowerleveling.com"]power leveling[/a] [a href="http://www.gowowpowerleveling.com"]wow power leveling[/a] [a href="http://www.3721call.cn"]包装机械[/a] [a href="http://www.zhongke-china.com"]paper box making lines[/a] [a href="http://www.zhongke-china.com"]rigid paper box making lines[/a] [a href="http://www.zhongke-china.com"]paper box making machinery[/a] [a href="http://www.zhongke-china.com"]rigid paper box making machinery[/a] [a href="http://www.zhongke-china.com"]paper box forming machinery[/a] [a href="http://www.zhongke-china.com"]rigid paper box forming machinery[/a] [a href="http://www.zhongke-china.com/about.asp"]rigid paper box equipment[/a] [a href="http://www.zhongke-china.com/about.asp"]paper box equipment[/a] [a href="http://www.plastic-thermoforming-machine.com"]thermoforming machine[/a] [a href="http://www.plastic-thermoforming-machine.com"]thermoforming Equipment[/a] [a href="http://www.plastic-thermoforming-machine.com"]Plastic Machinery[/a] [a href="http://www.plastic-thermoforming-machine.com"]Plastic Thermoforming Machine[/a] [a href="http://www.plastic-thermoforming-machine.com/product.htm"]Plastic Thermoforming Machinery[/a] [a href="http://www.plastic-thermoforming-machine.com/product.htm"]Plastic Sheet Unit,Plastic Extruding Machine[/a] [a href="http://www.plastic-thermoforming-machine.com/about.htm"]Plastic Machine[/a] [a href="http://www.66773388.com/xw_160.htm"]prada shoes[/a] [a href="http://www.66773388.com/xw_159.htm"]true religion jeans[/a] [a href="http://www.66773388.com/xw_158.htm"]evisu jeans[/a] [a href="http://www.66773388.com/xw_157.htm"]Ed hardy[/a] [a href="http://www.66773388.com/xw_156.htm"]Gucci shoes[/a] [a href="http://www.66773388.com/xw_155.htm"]Gucci Handbag[/a] [a href="http://www.66773388.com/xw_151.htm"]adidas shoes[/a] [a href="http://www.66773388.com/xw_150.htm"]Ugg Boots[/a] [a href="http://www.66773388.com/xw_146.htm"]nike shoes[/a] [a href="http://www.66773388.com/xw_143.htm"]LV handbags[/a] [a href="http://www.66773388.com/xw_147.htm"]Jordan shoes[/a] [a href="http://www.66773388.com/xw_144.htm"]new era caps[/a]

[a href="http://www.rxbzjx.cn"]模切机[/a] [a href="http://www.rxbzjx.cn"]压痕机[/a] [a href="http://www.rxbzjx.cn"]切纸机[/a] [a href="http://www.rxbzjx.cn"]压纹机[/a] [a href="http://www.rxbzjx.cn/company.asp"]上光机,过油上光机,开槽机,V槽机,折盒机[/a] [a href="http://www.rxbzjx.cn/company.asp"]开槽机[/a] [a href="http://www.rxbzjx.cn/company.asp"]V槽机[/a] [a href="http://www.rxbzjx.cn/company.asp"]折盒机[/a] [a href="http://www.rxbzjx.cn/productsall.asp"]覆膜机[/a] [a href="http://www.rxbzjx.cn/productsall.asp"]覆面机[/a] [a href="http://www.wzbtjx.cn"]气动马达[/a] [a href="http://www.wzbtjx.cn"]气动搅拌机[/a] [a href="http://www.wzbtjx.cn"]叶片式气动马达[/a] [a href="http://www.wzbtjx.cn"]活塞式气动马达[/a] [a href="http://www.wzbtjx.cn/news.htm"]滑片式气动马达[/a] [a href="http://www.wzbtjx.cn/news.htm"]搅拌器[/a] [a href="http://www.wzbtjx.cn/about.htm"]搅拌机[/a] [a href="http://www.wzbtjx.cn/product.htm"]卧式气动马达[/a] [a href="http://www.jinggong.cc"]横切机[/a]

Gast
Geplaatst op 17/11/2008
bclikmgh

94.102.49.46
GVDIb2 [a href="http://nifjlsevekic.com/"]nifjlsevekic[/a], [url=http://kubdbtmexdtg.com/]kubdbtmexdtg[/url], [link=http://eyptlbbfjcoq.com/]eyptlbbfjcoq[/link], http://kmpngsmfvizc.com/
Gast
Geplaatst op 05/12/2008
cheap viagra online

221.11.27.110
Nice Site,
Gast
Geplaatst op 10/12/2008
order viagra

65.175.90.222
Thank You!, [a href="Order viagra online without prescription in our licensed pharmacy http://mug.union.rpi.edu/wiki/index.php/User:Drsmitz"]order viagra[/a], [url="Order viagra online without prescription in our licensed pharmacy http://mug.union.rpi.edu/wiki/index.php/User:Drsmitz"]order viagra[/url], Order viagra online without prescription in our licensed pharmacy http://mug.union.rpi.edu/wiki/index.php/User:Drsmitz order viagra, :PP,
Gast
Geplaatst op 10/12/2008
order viagra

65.175.90.222
I Like Your Work,
Gast
Geplaatst op 16/12/2008
ryfavybenlw

94.229.65.171
TDZadP [a href="http://tjfjdaadmpyg.com/"]tjfjdaadmpyg[/a], [url=http://bwqqekbckfak.com/]bwqqekbckfak[/url], [link=http://rahsellbfbgi.com/]rahsellbfbgi[/link], http://ykyibiwrmvby.com/
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Steamboy
Genre: Action-Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Screen Gems Pictures
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers