Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Witch Hunter Robin dvd1
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Witch Hunter Robin dvd1

Onze vrienden bij Nekotachi hebben het weer voor elkaar gekregen om een topserie in handen te krijgen. Wij kunnen gaan genieten van één van mijn favoriete animeseries namelijk Witch Hunter Robin. Gelukkig weet Nekotachi met deze dvd weer de juiste snaar te raken. Lees verder om te zien hoe Nekotachi weer een extra stukje van mijn animehart verovert.

Genre: Actie/Avontuur/Spanning/Occult
Uitgever : Nekotachi Entertainment
Regio : 2, PAL
Beeldformaat: 4/3 1.33
Geluidssporen : Japans Dolby Digital 2.0, Engels Dolby Digital 2.0, Duits Dolby Digital 2.0 en Italiaans Dolby Digital 2.0
Ondertitels: Nederlands, Engels, Duits en Italiaans
Speelduur: ongeveer 100 minuten (4 x 25 minuten + extra's)
Beschikbaar gesteld door: Nekotachi Entertainment

Kleine inleiding in de wereld van Witch Hunter Robin
Al eeuwenlang worden heksen veroordeeld wegens hun krachten en door bijgeloof. Al zijn er flink wat onschuldige boerenmeisjes op de brandstapel verdwenen, lopen er in het geheim ook nog echte heksen op deze wereld rond. Zij worden verstopt en geheim veroordeelt door een organisatie met de naam Solomon, dat gevestigd is in Italië. Zij hebben ook een afdeling in Japan. Na het overlijden van één van de teamleden krijgt STN-Japan versteking vanuit Italië. De versterking die gestuurd is het vijftienjarige meisje Robin en ze beschikt over pyrokinetische (het manipuleren van vuur) krachten. Wanneer zij aankomt, moet zij nog wel wennen aan de werkwijze van STN-J. Waar zij in Italië heksen vervolgen en doden, hebben zij in Japan een techniek uitgevonden om de heksen uit te schakelen. Dit wordt gedaan door een groene stof die de naam Orbo met zich mee draagt. Wanneer deze heksen gevangen genomen zijn worden zij vervoerd naar een plek die de naam "the factory" met zich meedraagt. De jacht op de heksen in Japan is geopend. Wil je meer over de serie weten kun je de volledige review bekijken.

De vier afleveringen die op de dvd staan zijn
Replacement
Addicted to Power
Dancing in Darkness
Stubborn Aesthetics

Cover
We kunnen aan de voorkant kun je van Robin Sena genieten. De voorkant lijkt op de scène uit het beginliedje waar Robin voor de tv naar Amon kijkt het scherm aanraakt. Verder zijn alle letters op de dvd goed te lezen en staat er een kleine omschrijving van het plot en een omschrijving van elke individuele aflevering. Jammer genoeg geven ze in de algemene omschrijving een deel van het plot van de serie weg. Dit hebben ze denk ik gedaan om de lezer geïnteresseerd in de serie te laten worden, maar het doet wel voelt wel sterk als een spoiler aan (dus niet lezen wanneer je het niet wilt weten!). Aan de binnenkant staat een kleine omschrijving van Robin en Amon.

Menu
Wanneer je de dvd opstart kun je kiezen voor verschillende taalopties. Daarna krijg je een kleine intro van een aantal beelden uit de eerste vier afleveringen. Verrassend is echter dat het menu echt in de taal is die je kiest. Het menu is dus volledig naar het Nederlands vertaald. De omschrijvingen zijn duidelijk en je kunt je goed navigeren door het menu. Op de achtergrond hoor je enkele muziekjes uit de serie. In het hoofdmenu kunnen wij dan ook genieten van een tekstloze versie van de openingssong van Witch Hunter Robin: Shell genaamd.

Beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit van de dvd is van hoge kwaliteit. Af en toe waren er alleen vreemde vegen op het scherm. Of dit aan de dvd kwaliteit of aan de serie zelf ligt is mij niet helemaal duidelijk. Verder zijn alle lijnen wel haarscherp en is het kleurcontrast perfect. Al en al kun je goed genieten van de animatie zoals hij bedoelt was en ziet het er allemaal goed uit.

Geluid
Het geluid is goed, ik heb geen onzuiverheden of wat dan ook in de dolby 2.0 kunnen ontdekken. De engelse dub bestaat uit een middelmatige performance, van een aantal engelse acteurs. Het is leuk om naar te kijken met iemand die Japansschuw is, maar wanneer je geen problemen met de Japanse versie hebt ben je hiermee een heel stuk beter af.

Extra's
- Personages
- Tekstloze opening en ending
- Trailers de opening songs van Gundam Seed, s-CRY-ed, Stratos 4,Wolf's Rain en .hack//SIGN

De extra's op de dvd zijn een beetje mager. Het personage omschrijving is voor de verandering wel helemaal in het Nederlands wat een leuke toevoeging is en het gevoel geeft dat Nederlandse en Belgische markt eindelijk een beetje serieus wordt genomen. De tekstloze opening en ending spreekt een beetje voor zichzelf. Gelukkig is Shell een heel goed nummer, waardoor het de moeite waard is om deze meerdere keren te bekijken. De trailers zijn reclame voor een aantal andere series van Beez Entertainment namelijk:
Gundam Seed, s-CRY-ed, Stratos ,Wolf's Rain en .hack//SIGN

Conclusie De dvd is weer van goede kwaliteit en alle eisen zijn weer goed vervuld. Deze dvd is zeker ook een goed startschot voor de volledige serie. Wel hadden er van mij wat meer extra's op de dvd mogen staan. Misschien kunnen wij op de volgende dvd's wat meer verwachten. Wel een groot pluspunt is dat de dvd volledig in het Nederlands is. Ook de ondertiteling is van zeer hoge kwaliteit. Alles wordt goed en begrijpelijk vertaalt en ik heb geen enkele spelfout in de ondertiteling kunnen ontdekken. Nekotachi heeft met deze release weer bewezen dat zij binnen een korte tijd een topplaats binnen de Nederlandse animewereld heeft kunnen veroveren.

Beoordeling Plus / Minpunten
Beeld: 7
Geluid: 8
Serie: 8
Extra's: 5
Eindoordeel: 8
+ Goede serie
+ Leuke cover van de dvd
+ Shell is een geweldige op
+ Goede ondertiteling
- Extra's zijn aan de magere kant
Member
Geplaatst op 03/01/2007
adam
hahahah is er niemand op deze pagiena
Gast
Geplaatst op 15/05/2007
Colt

190.50.73.20
http://93f81ea9812fff5b07d4bc32c0f7ea8e-t.cmrczx.info [a href="http://93f81ea9812fff5b07d4bc32c0f7ea8e-h.cmrczx.info"]93f81ea9812fff5b07d4bc32c0f7ea8e[/a] [url]http://93f81ea9812fff5b07d4bc32c0f7ea8e-b1.cmrczx.info[/url] [url=http://93f81ea9812fff5b07d4bc32c0f7ea8e-b2.cmrczx.info]93f81ea9812fff5b07d4bc32c0f7ea8e[/url] [u]http://93f81ea9812fff5b07d4bc32c0f7ea8e-b3.cmrczx.info[/u] 8a679c05bcb1370ed3f8ad6d85f13583
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Witch Hunter Robin dvd1
Genre: Action-Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Sunrise
Uitgever: Nekotachi
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers