Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Kaleido Star
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Kaleido Star

Naekino Sora verlangt al heel haar leven naar de mogelijkheid om een circusartiest te worden voor het bekendste circus Kaleido Stage genaamd, dat gevestigd is in Amerika. Sora was als klein meisje samen met haar inmiddels overleden ouders naar één van de voorstellingen geweest en was daar betoverd door de magie van het circus. Nu is ze vanuit Japan naar Amerika vertrokken om auditie te doen voor een positie in Kaleido Stage. Zal het Sora lukken om aangenomen te worden?

Na hevig discussiëren met haar stiefouders is het Sora eindelijk gelukt om hen te overtuigen haar naar Amerika te laten gaan om auditie te doen bij Kaleido Stage. Ze krijgt echter maar één kans van haar stiefouders om haar droom als circusartiest bij Kaleido te verwezenlijken. Wanneer het niet lukt, heeft Sora hen beloofd om haar droom definitief op te geven. Wanneer zij aankomt in Amerika raakt zij al snel verdwaald in de gigantische stad. Wanneer zij om de weg gaat vragen wordt haar koffer met spullen ook nog gestolen. Wanneer zij de dief met een aantal acrobatische toeren weet in te halen en uit te schakelen wordt zij ook meegenomen naar het politiestation, omdat ze denken dat ze van huis is weggelopen.

Na het uitleggen van de situatie brengt één van de politieagenten haar naar de auditie. Wanneer zij daar aankomt, blijkt ze al te laat voor de auditie te zijn en wordt zij hard afgewezen door Leila. Leila is één van de sterren van Kaleido stage. Teleurgesteld gaat Sora naar buiten. Daar wordt ze gezien door één van de producers van Kaleido stage. Al krijgt ze geen kans meer om auditie te doen, kan hij er nog wel voor zorgen dat zij achter de schermen mee kan kijken naar het optreden.

Wanneer zij achter de schermen komt wordt zij herkend door een van de bijstanders van de diefstal. Hij blijkt de eigenaar van Kaleido stage te zijn en hij was zo onder de indruk van haar sterrenallure (the X-factor) dat hij haar een kans wil geven bij Kaleido stage. Een van de artiesten heeft een ongeluk gehad en Sora moet meteen voor haar invallen wanneer zij zichzelf wilt bewijzen. Zal het Sora lukken om een overtuigende performance neer te zetten en zo geaccepteerd te worden bij Kaleido stage?

Animatie
Kaleido star is gemaakt door Gonzo. Al hebben veel mensen commentaar op de animatie van Gonzo, is het altijd wel duidelijk dat er veel geld en moeite in gaat zitten. Dat is ook te zien aan Kaleido star. Waarin bij de meeste series van Gonzo veel gebruik gemaakt wordt van Computer Graphics is Kaleido star bijna volledig geanimeerd in traditionele (wel digitale) animatie. De animatie ziet er zeer goed en vloeiend uit en het artwork van de serie is van hoog niveau.

Geluid
Ook het geluid van de serie is van hoog niveau, de muziek weet de spanning van de serie goed op te voeren en past altijd erg goed bij de dromerige sfeer die neergezet wordt. De voice-acting van de verschillende acteurs is van hoge kwaliteit en we kunnen menig acteur herkennen uit andere bekende series.

Verhaal
Het concept van Kaleido star is best origineel. Ik vind het concept rond het circus best interessant en de karakters worden leuk en overtuigend neergezet. Ook ademt de serie sfeer uit. Jammer genoeg blijft de serie op sommige punten redelijk voorspelbaar en verloopt deze in een redelijk vast stramien (al bevat de serie ook de nodige verrassingen). Ik heb het verhaal van Kaleido star met plezier gevolgd en ik verwacht dat de meeste onder ons dit ook op deze manier zullen ervaren.

Conclusie Gonzo heeft met Kaleido star weer een prachtig stukje werk afgeleverd. Gonzo is en blijft door dit series één mijn van mijn favoriete studio's. Ik zal iedereen die van een leuke ontwikkelingsserie (zoals bijvoorbeeld Hikaru no GO, Hajime no Ippo) houdt zeker aanraden om deze serie te bekijken. Deze serie bevat meerdere goede elementen, waardoor de serie zeer veel mensen zal aanspreken.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 8
Geluid: 8
Verhaal: 8
Personages: 8
Eindoordeel: 8
+ Leuk concept
+ Leuke ontwikkelingen binnen de serie
- De serie is af en toe erg voorspelbaar
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Jaren

200.109.130.49
http://7f30d03cab58725c88dde77bd572bb5a-t.k90u0h.info [a href="http://7f30d03cab58725c88dde77bd572bb5a-h.k90u0h.info"]7f30d03cab58725c88dde77bd572bb5a[/a] [url]http://7f30d03cab58725c88dde77bd572bb5a-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://7f30d03cab58725c88dde77bd572bb5a-b2.k90u0h.info]7f30d03cab58725c88dde77bd572bb5a[/url] [u]http://7f30d03cab58725c88dde77bd572bb5a-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.207.82.217
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Kaleido Star
Genre: Action-Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Gonzo Digimation
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers