Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Playstation 2 | Virtua Tennis 2
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Virtua Tennis 2

Segas beste sportgame van de Dreamcast verhuist naar de PS2. Tennisgames zijn er tientallen op de PS2, maar eigenlijk geen n echt goede. Er zijn wel subtoppers die wel de moeite waard zijn zoals Slam Tennis en Smash Court Tennis, maar een game die er echt bovenuit steekt was er niet. Daar komt nu verandering in. Ik ging de uitdaging aan met Virtua Tennis 2.

Het is een veel geprezen game. Overal hoorde ik goede verhalen, het zou alle andere tennisgames overtreffen, maar bij het starten van het spel was ik daar nog niet van overtuigt. Geen voorfilmpje of wat dan ook, alleen de makers komen voorbij. Dan het menu. Ook dat ziet er op het eerste gezicht magertjes uit. Slechts 4 keuzes: Tournament, Exhibition, World Tour en options. Maar als je alle modes even speelt, merk je dat meer helemaal niet nodig is. De World Tour is eigenlijk de hoofdmode voor de single player. Hier kom ik later op terug. Tournament spreekt voor zich, je kunt alleen of met zn tween een toernooi spelen, dit is niet een bestaand toernooi, maar gewoon elke wedstrijd op een andere baan. Exhibition spreekt ook voor zich, ook hier kun je alleen of met zn tween spelen. Hier gaat het alleen om een enkele wedstrijd. Bezit je een Multitap, dan zijn deze modes ook met drie of vier spelers te spelen.

Maar dan zoals beloofd de World Tour. Deze zit ontzettend goed in elkaar en is erg boeiend. Zonder deze mode zou de game nergens zijn, want na een paar exhibition wedstrijden ben je ook wel uitgekeken. In de World Tour maak je zelf een eigen personage aan, zowel een man als een vrouw. Je kunt alles bepalen, gezicht, kapsel, lengte, kleding etc.

Daarna kom je bij een soort wereldkaart. Hier vind je een home, waar je je stats kunt zien. Stats bij een tennisgame? Ja inderdaad. In de World Mode begin je als groentje. Je staat 300 op de wereldranglijst en je stats staan allemaal op 1. Bijvoorbeeld je service, voetwerk, volley enz. Het maximaal haalbare aantal is 20. Er zijn 6 minigames die je kunt spelen om je statistieken te verhogen. Wel een beetje vage spelletjes, maar toch wel leuk. Zo is er een spel waarbij je bewegende een aantal bewegende robots moet proberen te raken door middel van volleys. Een ander spel is het trainen van de service, waarbij in het service vak 10 kegels staan en waarbij dezelfde regels als bij het bowlen gelden. Je moet dus met je service zoveel mogelijk kegels om slaan. Als je bij een van deze spellen het aantal punten dat je nodig had gehaald hebt, stijgen je statistieken weer en merk je ook in een wedstrijd dat je beter geworden bent. De minigames beginnen allemaal met niveau 1, dat is op dat moment je huidige niveau, je kunt dan ook alleen aan niveau 1 toernooien (challengers) meedoen. Naarmate je de minigames vaker speelt stijgt je niveau ook. De toernooien die er zijn stellen 2 toelatingseisen; je niveau en je plaats op de ranglijst. Zo kun je in het begin alleen aan de challenge toernooien meedoen, hiervoor is het niveau 1 en je positie moet onder de 300 liggen. Als je zon toernooi wint stijg je weer plaatsen op de ranglijst. Als je dus zowel met de minigames als de toernooien aardig op weg bent kun je aan niveau 2 toernooien meedoen. Het hoogst haalbare niveau is 4. De toernooien zijn terug te vinden op de kalender, die per week bij houdt wat er die week te doen is.

Je krijgt ook prijsgeld als je wint. Bij niveau 1 toernooien zijn dit bedragen rond de 20.000 dollar, maar als je bij niveau 4 bent aangekomen, ontvang je al gauw 2 ton dollar voor een toernooioverwinning. De toernooien zijn overigens niet lang, de langste toernooien bevatten 3 wedstrijden, je begint dus met de kwart finale.

Je kunt in deze mode uiteraard enkelen, maar daarnaast ook dubbelen, hiervoor moet je wel een contract afsluiten met n van de computergestuurde tennissers. Dit kost geld, dus dit kan alleen als je al prijzengeld gewonnen hebt. Verder kun je later in het spel ook mixen met je eigen vrouwelijk karakter.

Erg leuk in de World Mode is de verschillende tennisshops. Daar kun je met je verdiende geld extra banen, rackets, kleding, schoenen enz. kopen. Die banen worden dan toegevoegd bij de andere, waardoor je als je een exhibition speelt niet keuze hebt uit 6 banen maar uit bijvoorbeeld 20 banen. In je home venster staan al je gekochte artikelen, die je dan ook kunt verwisselen. Bijvoorbeeld als je 20 verschillende T-shirts gekocht hebt, vind je deze daar terug en kun je steeds een andere aan doen.

In totaal zijn er 10 bekende ATP tennissers, zoals Kavelnikov, Haas, Rafter, Pioline en Henman. Ook zijn er 10 WTA tennissters zoals de zusjes Williams, Seles en Davenport. Ze hebben allemaal een eigen karakter en speelwijze. Qua uiterlijk zien ze er goed uit.

De houdbaarheid is extreem lang, doordat de World Mode erg uitgebreid is. Zeker omdat je ook nog eens met 2 mensen probeert naar de top te komen. Het duurt wel erg lang voordat je statistieken op aardig niveau zijn. Je bent dus genoodzaakt die minigames erg vaak te spelen, tot vervelendst toe. Op de ranglijst stijg je beetje bij beetje met als doel nummer 1 te worden. Ik speel dit spel nu al ruim een maand en doe het bijna elke dag wel even. Ik sta al wel in de top 15, maar de nummer 1 positie heb ik nog lang niet bereikt. De houdbaarheid is dus erg lang, want het laatste deel, vanaf positie 50 gaat heel langzaam. Als je eenmaal hoger staat kun je alleen nog maar posities stijgen met niveau 4 toernooien. De andere toernooien kun je wel spelen voor het geld, maar je zult er niet door stijgen. De tournament en exhibition mode zijn ook wel leuk om te spelen, maar als je deze in je eentje speelt is de houdbaarheid niet lang. Dat verveelt snel. Met twee of meer spelers is dit wel erg lang leuk.

De gameplay is helemaal top, daar kan geen enkele andere tennisgame aan tippen. Ik ben zelf erg liefhebber van tennisgames op de PS2 en heb ze ook bijna allemaal wel eens gespeelt. Wat mij opvalt is dat veel tennistitels er goed uitzien, maar niet echt lekker spelen. Roland Garros bijvoorbeeld. Ziet er best aardig uit, maar speelt voor geen meter. De gameplay van Virtua Tennis 2 zit wel goed in elkaar, speelt gewoon lekker. Je ziet op den duur in dat de positie van de speler ten opzichte van de bal belangrijk is voor het type slag dat je wilt uitvoeren. Het effect van de bal is erg realistisch. Je kunt hem goed sturen en bepalen met welke snelheid en welk effect. Rare dingen die in andere tennisspellen voorkwamen zoals het net niet bij de bal kunnen en een bal die net uit gaat terwijl je hem daarvoor net zo sloeg en toen wel inging komen hier niet meer voor. De verschillen tussen de soorten ondergrond zijn erg goed te merken. Realisme en gameplay ten top!

Een klein minpuntje die ik toch wel de moeite waard vind om te noemen is het weer. Dat is in alle wedstrijden hetzelfde. Het is altijd helder, droog en geen wind Its always raining on Wimbledon, but never in this game. Beetje jammer.

Tot slot nog even kort iets over de graphics en het geluid. Het geluid is erg goed, het geluid van de bal op de snaren klinkt erg realistisch. Ook de stuiterende ballen of tegen het net aan klinken super. De baleffecten zijn allemaal goed. Ook het commentaar is goed. Bij een herenwedstrijd is een Engelssprekende mannelijke empire, bij een vrouwenwedstrijd een Engelssprekende vrouwelijke empire. De achtergrond muziek in het menu is redelijk, maar had beter gekund. De graphics zijn goed, het ziet er allemaal strak uit. Wel duidelijk is, is dat er meer aandacht aan de gameplay is besteed als aan de graphics. Een prima zaak, want een grafisch schitterende game met slechte speelbaarheid heb je ook niks aan. Zo zijn er dingen net niet helemaal lekker afgewerkt. De banen en spelers zien er strak uit, maar het publiek had zeker beter gekund. Deze zijn een beetje plat, iets waar meerdere games last van hebben. Denk maar eens aan Gran Turismo 3. Maar toch ziet het publiek er nog wel redelijk uit, na een punt zie je iedereen klappen. Het is niet n grote vlakte, de mensen zijn wel afzonderlijk te herkennen. Maar dit is wel een punt dat wel verbeterd kan worden. Sega kan hiermee een voorbeeld nemen aan de recentste voetbalgames. Verder ziet het er super strak uit, de banen, spelers, het net en de ondergrond zijn erg realistisch.

Virtua tennis bevat alles wat een tennisgame nodig heeft om de titel topper te krijgen. Goede graphics, geluid, speelbaarheid en houdbaarheid. Wat wil je nog meer? Verder veel extra goodies en banen die je unlocken kunt, licenties op 20 bekende tennissterren en een leuke World Mode. Sega brengt met deze game een nieuwe leider. Virtua Tennis 2 is de beste in haar genre. De beste tennisgame voor de PS2, een prima koop dus voor de tennisliefhebbers onder ons. Ik heb hem al nu jij nog!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 9
Houdbaarheid: 10
Speelbaarheid: 10
Eindoordeel: 9
+ Uitgebreide World Tour
+ Speelt uitstekend
+ Blijft lang leuk
+ Veel goodies te unlocken
- Soms moet je teveel minigames spelen
Gast
Geplaatst op 06/07/2006
Erwin

83.85.163.123
Ik heb dit verhaal gelezen omdat ik een ander tennis spel had gekocht Smash court tennis pro tournemant 2 waar ik niet tevreden mee ben.
naar 1 maand elke dag spelen hield ie er naar 34 dagen me op.
Ik startte de wedstrijd maar hij bleef haken dus 1 tip koop dat spel niet!!!!.
nu ik dit verhaal dus gelezen heb ben ik van 1 ding zeker dat ik dit spel meteen ga kopen heel erg bedankt arnoud!
Gast
Geplaatst op 29/07/2006
Jozef

62.194.199.109
Ik heb Virtua Tennis 2, af en toe gespeeld op een sega. En wou zelf ook een goede tennis game hebben en beetje rond gekeken maar na dit goede verhaal wordt het zeker Virtua Tennis 2!!!
Had bijna Top Spin of Perfect Ace 2 gekocht maar gelukkig kon ik me inhouden.
Bedank en succes!
Gast
Geplaatst op 01/08/2006
Jozef

62.194.199.109
Waar kan ik hem kopen???
Gast
Geplaatst op 30/11/2006
ananova@annanova.com[email]

72.36.250.162
[messg]indeed goood =)[url=http://gooogle.com/]gooogle[/url]
Gast
Geplaatst op 15/05/2007
Geoffrey

212.73.35.152
http://b16993011e2e5e0200c7312ba687af56-t.cmrczx.info [a href="http://b16993011e2e5e0200c7312ba687af56-h.cmrczx.info"]b16993011e2e5e0200c7312ba687af56[/a] [url]http://b16993011e2e5e0200c7312ba687af56-b1.cmrczx.info[/url] [url=http://b16993011e2e5e0200c7312ba687af56-b2.cmrczx.info]b16993011e2e5e0200c7312ba687af56[/url] [u]http://b16993011e2e5e0200c7312ba687af56-b3.cmrczx.info[/u] 8a679c05bcb1370ed3f8ad6d85f13583
Gast
Geplaatst op 17/05/2007
Tenniser

62.194.227.234
Mooi spel, indd wel rare trainingen maar toch wel leuk bedacht.. Ik vind uberhaupt Virtua Tennis mooier dan Top Spin.. Dat is een spel zonder enige actie, ik heb Top Spin 2 op me ps2 maar dat werkt echt niet. Je speelt hele wedstrijden van 6 legs en 3 sets waarin je speler ook nog is stijf is als weet ik het, nee doe mij maar Vitua Tennis. Geweldig spel! Echte aanrader.
Gast
Geplaatst op 27/05/2007
michael

81.164.158.178
komt virtua tennis 3 nog op de playstation 2
Gast
Geplaatst op 31/05/2007
King

83.84.191.78
Even terug komen op Arnoud den hartog
ik heb je verhaal gelezen ben er ook blij mee dat ik het gelezen heb want ik ben ook een tennis freak [voral online],Maar even een kleine tipje
Schaf dat top tennis game voor ps2 niet uit hoor want dat is gewoon echt toppie ik raak er niet op uitgekeken men ik echt
maar na jou verslag doet het me toch denken om toch ff in die auto te stappen om hem toch maar te halen,thanks voor de tip
PS als je dat leest en je heb toevallig topspin,wil ik je graag even uitdagen voor een partijtje te meppen op de baan
Hier mijn email had ook nog wat vraagjes
cadeki@casema.nl
groet king
Gast
Geplaatst op 31/05/2007
king

83.84.191.78
Even een antwoordt voor michael
dat zit voor psp wel goed maar niet voor ps2 is natuurlijk al uit op ps3 jammer voor ps2
Wij ps2ers moeten altijd maar uitkijken na nieuwere versies van de opvolger [daar is over na gedacht
groet game,set,machts
Gast
Geplaatst op 01/06/2007
michael

84.192.161.95
wat is het nieuwste ps2 tennis spel waar alle goede tennisers in mee doen?
Gast
Geplaatst op 01/06/2007
king

83.84.191.78
dat zal ik je vertellen Michael
Het is niet een van de nieuwste maar
Ik raad je TOPSPIN aan daar spelen alle grote spelers van de aardbol in, heb hem aangeschaft voor 19,95 maar heb er 1000 euro plezier van
ook oneline is het toppie
PS ik zag laats een tennis game koste maar liefs 69 EURO weet niet meer precies hoe die hete maar daar ga ik toch achter aan vondt het toch een beetje te duur maja 69 euro en dan toch voor 1000 euro plecier er van te krijgen toch
je hoort het wel van me oke
meel me dan ff cadeki@casema.nl
groet 15 love
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Virtua Tennis 2
Genre: Sports
Platform: Playstation 2
Aantal spelers: 2
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Sega
Uitgever: Sega
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers