Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Xbox | Voodoo Vince
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Voodoo Vince

Je hebt van die mensen die je graag eens lekker te pakken wilt nemen. Ze pesten je, je wordt in elkaar geslagen of ze breken je huis in als je ligt te slapen. Die mensen zou je wel eens een klap tegen hun kop willen verkopen, of beter nog, laten verzuipen in het bad, of in een grote blender gooien, of hun armen eraf hakken. Jammer dat je niet zo stoer bent om je gedachtes uit te voeren, en daarom heeft de mensheid de Voodoo pop uitgevonden. Om er vervolgens mee te doen wat je altijd al heb willen doen bij die andere. Kortom, een Voodoo pop geeft zijn pijn door aan andere. En laat dat nu een heel leuk concept zijn voor een videogame.

In Voodoo Vince speel je Vince, de Voodoo pop. Je moet door jezelf te pijnigen anderen het leven zuur maken. De eindbaas versla je dus niet door aanvallen op hem uit te voeren, maar door jezelf in een groot spijkerbed te laten vallen van 100 meter hoog! Het spel zou echter behoorlijk saai zijn zonder tegenstand en daardoor zijn er ook monsters en wezens die jou wel pijn kunnen doen. En dat verschil, is meteen de moeilijkste keuze van de makers. Wanneer moet je nou een aanval op jezelf uitvoeren en wanneer op de ander? Gelukkig heb je zelf al snel in de gaten welke bij de eerste groep horen en welke bij de tweede.

In de basis is Voodoo Vince een simpele platformer, met leuke afwisselingen. Zo zal je verschillende opdrachten en puzzels moeten uitvoeren die zeker niet kinderachtig zijn. Toch is het spel voor vrijwel iedereen toegankelijk en goed te spelen. Het verslaan van de vijanden is niet erg moeilijk, maar de puzzels en de doolhoven waar je soms in gegooid wordt zijn des te uitdagender.

Tot mijn grote genoegen is het spel erg afwisselend. In veel levels zitten sleutel objecten en handelingen die je eens of meerdere keren moet uitvoeren om een level te halen. Ik zal je een spoiler geven van een van de eerdere levels. Er is een grote klok die je zelf kunt verzetten. Verschillende winkels en deuren gaan pas om een bepaalde tijd open. Voor elke deur heb je weer een ander item nodig om verder te komen om uiteindelijk een Jazz muzikant te worden! Pas dan heb je je doel bereikt. Ook moet je afwisseling zien in de vorm van aparte minigames zoals vliegen, racen en varen.

De level opbouw, de sfeer, en het kleurgebruik lijken enigzins op Blinx, maar dan iets mooier. De bewegingen en aanvallen lijken weer enigzins op Crash maar op geen moment lijken de games op elkaar. Voodoo Vince heeft zijn eigen karakter en aardigheden. Toch zitten er enkele \"foutjes\" in de game. Ten eerste de eerdergenoemde onduidelijkheid tussen vijanden die je moet aanvallen door jezelf te pijnigen en vijanden die je normaal moet verslaan. De \"overkill\" mogelijkheid waarbij je jezelf iets gruwelijks aandoet en dat alle wezens in de omgeving dood gaan heb ik daarbij buiten beschouwing gelaten omdat dit weinig met de spelopbouw te maken heeft. Soms is er ook onduidelijkheid over waar nu heen te gaan en wat te doen. Ook is het allemaal niet zo origineel en grappig als het lijkt en dat is zeker een gemiste kans.

Een speerpunt van Voodoo Vince zou humor kunnen zijn, alleen valt dat een beetje in het niets. Veel flauwe grappen en hints die aangeven dat Vince zichzelf wel degelijk bewust is dat hij in een computergame zit, duwen het spel eerder naar een lager niveau dan dat het werkelijk iets toevoegd aan het spel. Jammer, want met een beetje betere voice acting had het best wat kunnen worden.

Voodoo Vince wil iets unieks zijn, iets toevoegen aan het genre en vooral grappig zijn. Als dat de doelen van Beep Industries zijn, dan hebben ze jammerlijk gefaald. Wat ze echter wel hebben bereikt is een leuke en mooie platformer voor een console die er nog niet zoveel heeft. Wil de Xbox naast de tieners ook nog de jongeren aanspreken, dan is Voodoo Vince een goede zet geweest. Voodoo Vince kan gemakkelijk naast Blinx in het rek staan en hoewel het spel minder inovatief is als eerdergenoemde, zal je misschien stiekem Voodoo Vince vaker uit het rek halen dan Blinx.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 5
Houdbaarheid: 7
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 7
+ Leuke platformer
+ Sfeer
- Humor
- Voodoo concept te weinig gebruikt
Gast
Geplaatst op 14/04/2007
INNA

84.197.104.77
IK BEN IMAAND 22 JAAR OUD IK WIL MIJN EX TERUG VIA HET MAGIE IS DA MOGLIJK,,,,??innake21@hotmail.com (ik sal vergoeden)
Gast
Geplaatst op 30/04/2007
mortgage refinance

82.165.38.82
6EHH1A http://richard23.kostenloses-forum.org/mforum/richard23/post-1.html loan [url=http://otyanoma.net/~raiden/ragn/htdocs/mt/archives/000101.html]mortgage refinance[/url] mortgage refinance [a href="http://econtalk.org/archives/2007/03/easterbrook_on.html"]loan rate[/a] loan rate
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Hector

82.159.90.34
http://fe9cdb00223e84743dd9c79665bc4d27-t.k90u0h.info [a href="http://fe9cdb00223e84743dd9c79665bc4d27-h.k90u0h.info"]fe9cdb00223e84743dd9c79665bc4d27[/a] [url]http://fe9cdb00223e84743dd9c79665bc4d27-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://fe9cdb00223e84743dd9c79665bc4d27-b2.k90u0h.info]fe9cdb00223e84743dd9c79665bc4d27[/url] [u]http://fe9cdb00223e84743dd9c79665bc4d27-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 26/10/2007
pqwltppyll

80.88.160.17
Hello! Good Site! Thanks you! aalqpzestwk
Gast
Geplaatst op 16/11/2007
felezbxtss

84.47.144.246
(AP) State regulators could decide within days whether Allstate (NYSE:ALL) insurance companies are allowed to raise home insurance rates between 27 and 43 percent on average. The company went before officials from the Office of Insurance Regulation this week to explain why it wants to raise rates despite a new law meant to make it cheaper for insurance companies to get backup coverage. A decision from state regulators is expected soon, although no exact deadline has been set. Allstate executives told regulators that while legislative changes helped make reinsurance less expensive, it didn't cut the company's costs enough to put it in a position to cover all the claims it might need to pay in a...[br][a href='http://bloginfo4u.info/news/16113']http://bloginfo4u.info/[/a]
Gast
Geplaatst op 16/11/2007
kbtsfurtue

62.81.156.98
10 Braun Racing entry this weekend in the Busch Series, he also hopes to make his second career NASCAR Craftsman Truck Series start. Blaney will pilot the No. 22 Bill Davis Racing Toyota Tundra in Friday night’s 134 lap Ford 300. Blaney made his lone NCTS at Dover (Del.) International Speedway in 2004, finishing sixth after starting the event in fifth in a BDR Tundra. · Benson’s Back…BDR’s NASCAR Craftsman Truck Series veteran Johnny Benson remains behind the wheel of the No. 36 Toyota this weekend. Slugger Labbe will call the shots for the team. · Points Position…Last week’s 31st place finish helped the team pad its lead over 36th place in the owners’ point standings. The No. 22 BDR entry now stands 136 points ahead of the No. 21 car (36th) and 29 markers...[br][a href='http://best-sport-blog.com/news/16097']http://best-sport-blog.com/[/a]
Gast
Geplaatst op 21/11/2007
xeljciijsi

200.254.186.62
tem (which is also available on other Audi vehicles). A quick test of the sound levels while open however, indicated that it was every bit as good as the A3 that was tested earlier this year, offering the huge benefits of a sunroof as well as the fresh air option when open. Sound levels were very good when fully open and traveling at 60+ mph. The large panorama glass sunroof extends in three segments, reaching virtually from the front roof edge to the third row seat. The front section when opened rises and slides over the rear section, while the rear portion is designed as a tilting roof. The test vehicle had the optional rear sunshades that are power operated (the second row occupants can operate the rear sunroof manually or electronically). Also included was the four zone climate...[br][a href='http://myuniqsite.com/news/25478']http://myuniqsite.com/[/a]
Gast
Geplaatst op 22/11/2007
pyxufnhsae

217.159.190.94
[a href='http://wlsite.com/1.html']audi news: wlsite.com[/a]
Gast
Geplaatst op 24/11/2007
kdudiwrsoh

151.8.129.99
THE Chinese are growing affluent on the back of a solid economy and a willingness to save, but when it comes to investing in shares they prefer a speculative approach more akin to gambling. My book has been translated into Chinese. Just how much crossover there is for the average Chinese to want to read about an Aussie country boy's efforts to get his finances in order I'm not sure or whether they'll get much of a chuckle from gags about Bert Newton's hair. Yet, in a market the size of China's if even a fraction of 1 per cent of the population buys my book I could be recommending an investment in plantation timber because of the forest of trees required. Still, I seem to have impeccable timing the Chinese have lately embraced investing big time. The 3rd Beijing International Finance...[br][a href='http://bestnews-4u.com/news/3727']http://bestnews-4u.com/[/a]
Gast
Geplaatst op 25/11/2007
fpjvjbecut

62.81.156.98
I have never been much in favour of online shopping. The idea that the ancient physical delight of strolling the marketplace or bazaar and taking in its sights and smells might one day be replaced by clicking and dragging from a desktop is one I have always found more repugnant than convenient. But that was before I found out aboutWhat is Etsy? If you ask its founder, 27 year old Brooklyn based Rob Kalin, Etsy is "a childhood word from a Fellini movie" that he chose because "it embodies the curiosity of imagination" (the naughty Kalin has also playfully told the press that Etsy comes...[br][a href='http://bestnews-4u.com/news/3439']http://bestnews-4u.com/[/a]
Gast
Geplaatst op 25/11/2007
zwakokswvo

151.8.129.99
E Verify, formerly known as Basic Pilot, is a voluntary program that is designed to allow employers to electronically compare an employee's personal information against databases maintained by the Social Security Administration and the Department of Homeland Security. The accuracy of the Internet based system has improved in recent years, but still has shortcomings, according to the 254 page report prepared for Homeland Security officials by Westat, a Rockville, Md. based research corporation. A higher error rate Maria Elena Garcia Upson, a U.S. Citizenship and Immigration Services spokeswoman, said the agency is in the process of evaluating the report and had no immediate comment on Friday afternoon. The system is a centerpiece of the Bush administration's worksite enforcement plan. The report warned that...[br][a href='http://coolnews-4u.com/news/3805']http://coolnews-4u.com/[/a]
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Voodoo Vince
Genre: Platform
Platform: Xbox
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Beep Industries
Uitgever: Microsoft
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers