Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | PC | Call of Duty
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Call of Duty

De gammele boot vaart. Luid geschreeuw. Ontploffingen en geweerschoten hoor ik onafgebroken. De man die ons, Soviet-soldaten, toeschreeuwt dat de Duitsers de vijand zijn, en dat wij de Duitsers met gemak uit kunnen schakelen. Een vliegtuig vliegt over en schiet. Enkele kameraden vallen neer. Ik buk. Een boot naast de boot waar ik inzit ontploft. Waar heb ik dat eerder gezien?

Angstig kijk ik rond en vraag me af waar ik aan begonnen ben. We krijgen te horen dat degene die vlucht wordt neergeschoten. De boot wordt goed geraakt door een ander vliegtuig. Twee kameraden roepen “Leave the boat!”. De andere kameraden gehoorzamen. De drie mannen die de boot besturen houden ons tegen. Een handvol kameraden weet van de boot af te springen. De man die ons toeschreeuwde schreeuwt “Traitors!” en schiet in het water, net zoals een andere man. Ik hoor mijn hart luid bonzen. Als je even later op de kade staat krijgen we om en om een geweer of kogels. Uiteraard krijg ik de kogels. Geen wapen. Ik ren achter iemand met een geweer aan. We moeten een heuvel in zien te nemen. Van bovenaf worden we beschoten door Duitsers. Dan gooi ik mezelf achter een muurtje om op adem te komen en kijk recht in de ogen van een Russische sniper. De sfeer is gezet en de indruk is gewekt.

In Call of Duty werk je een bepaald programma af. Je hebt eerst een Amerikaanse campagne. Laten we daar maar eens mee beginnen. Het is enkele uren voor D-Day. Je landt met een parachute achter de vijandelijke linies om enkele opdrachten uit te voeren om D-Day zo goed mogelijk te laten verlopen. De Engelse campagne gaat vooral over vijandelijke stellingen te elimineren. De Russische campagne gaat over het Oostelijke front met Duitsland, en begint sterk met de Duitse bezetting van Stalingrad, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen. Mijn handen jeuken en ik wil snel deze review afmaken. Ik wil namelijk weer (voor de vijfde keer al) Stalingrad heroveren van de Duitsers. Zeg dat iets? Jawel, mijn zoon/dochter. Dat zegt zeker iets.

Het spel is grafisch werkelijk fenomenaal. Prachtig vormgegeven mannetjes, kapotgeschoten straten, steden en gebouwen, Call of Duty heeft alles in zich om de Beste Graphics van 2003 Prijs te ontvangen. Hier en daar loopt het wat schokkerig, en je moet over een flink PC beschikken om alles in optima forma te aanschouwen, maar als je dat hebt, dan staat je wat te wachten.

Toch wel opmerkelijk dat het verschil tussen moelijkheidsgraden zo goed zichtbaar is. Op het niveau Greenhorn, vergelijkbaar met Easy, racete ik in zeven uren door de singleplayer. Op het niveau Hardened, vergelijkbaar met Hard, deed ik er een stuk langer over. Er was ook veel meer trial and error voor mijn gevoel, vooral veroorzaakt door het (te) makkelijke Greenhorn niveau. Ik speelde veel te roekeloos, met mijn hand bijna vastgeplakt op de quicksave-knop. Als je Call of Duty dus van plan bent te kopen raad ik je aan om gelijk op Hardened of op Veteran (het moelijkste niveau) te beginnen. Doe je er ook gelijk een stuk langer over. Wat ook opvalt is het verschil van speelstijl tussen de campagnes. Bij de Amerikanen is het gewoon lekker knallen, bij de Britten is het vooral tactisch spelen in teamverband en als Soviet-strijder gebruik je vooral je sniper-rifle. Daarnaast valt ook het achterliggende doel van het spel te zien: ga maar weg met het ego-trippen uit Medal of Honor. Een oorlog wordt gevoerd door landen tegen elkaar, niet door één speler tegen de rest van de wereld.

De singleplayer is dus goedgekeurd. Maar ‘what about’ de multiplayer? Die is zeer leuk, daar niet van, maar toch valt het een beetje tegen. Het is alleen maar fraggen. Er is good-old Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag, maar ook Search and Destroy, waarin je een kanon dient op te blazen. Er zijn genoeg andere spelmodi waarin je opdrachten dient te voltooien. De opdrachten zijn te verwaarlozen. Als je bijvoorbeeld een kanon in S&D wil opblazen, word je in no-time doodgeschoten aangezien het een tijdje kost om de explosieven te plaatsen, dus het gaat vooral om het elimineren van je tegenstander in vrijwel niet aangepaste singleplayer maps. Zonde, zeer zonde. Zoals iemand tegen mij zei “Was het niet veel leuker geweest om Stalingrad te bestormen?”. Toen ontkende ik dat, maar nu zie ik er toch wel wat in. Zou het niet veel leuker zijn geweest als je co-operatief met andere mensen de singleplayer na kon spelen? Lijkt mij wel. Nu is de multiplayer vrijwel gelijk aan die van Medal of Honor: Allied Assault. En dat is zeer zonde.

De singeplayer is prachtig, vooral grafisch, maar ook de gameplay doet niet onder. De multiplayer is toch wat karig en vluchtig gemaakt. Ben je niet vies van Medal of Honor achtige praktijken dan is dit je spel. Heb je genoeg van Medal of Honor en wil je vernieuwende gameplay, kijk dan elders. Voor de fans is dit genieten geblazen. Medal of Honor tot de vijfde macht. Dát is Call of Duty.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 10
Geluid: 10
Houdbaarheid: 7
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 9
+ Sfeer!
+ Duitsers schieten
+ Lengte van singleplayer
- Medal of Honor revisited?
- Multiplayer gehaast
Gast
Geplaatst op 07/05/2006
rik

217.122.217.16
hallo
ik heb een probleem met call of duty
hij geeft steeds aan cd-key maar k weet niet wat ik moet doen
weet iemand wat ik moet doen om hem weer goed te krijgen zou je dan willen reageren
mvg rik
Gast
Geplaatst op 25/06/2006
YrUStUpId

80.201.104.118
kijk op de achterkant van je doos of handleiding daar zal je die vinden
Gast
Geplaatst op 01/09/2006
fakaa makaa

84.86.128.85
ik ga die spel vandaag kopen lol
Gast
Geplaatst op 24/09/2006
cps95zb@gmail.com

203.113.13.3
http://www.ringtones-dir.com/get/ ringtones site. [URL=http://www.ringtones-dir.com]ringtones download[/URL]: Free nokia ringtones here, Download ringtones FREE, Best free samsung ringtones. [url=http://www.ringtones-dir.com]samsung ringtones[/url] From website .
Gast
Geplaatst op 24/09/2006
rwuidix@search.com

203.113.13.3
http://www.ringtones-dir.com/get/ ringtones site. Free nokia ringtones here, Download ringtones FREE, Best free samsung ringtones. From website .
Member
Geplaatst op 03/01/2007
adam
jo
Gast
Geplaatst op 04/01/2007
Wouter hutys

84.86.128.85
deze spel is zo kapot lauw dat ik hem nu nog elke dag speel

Goetjes
Gast
Geplaatst op 11/01/2007
burn 23

81.71.0.41
het leukste level vindt ik met die tank drive
Gast
Geplaatst op 09/03/2007
dtwft57@dmoz.org

222.108.198.53
[a href='http://www.yahoo.com'][/a] http://www.ringtones-rate.com/tones/ [a href='http://www.ringtones-rate.com']real ringtones[/a]. [a href="http://www.ringtones-rate.com "]motorola ringtones[/a]: ringtones site free, ringtones site, Free nokia ringtones here. [url]http://www.ringtones-rate.com/ring/[/url] [link=http://www.ringtones-rate.com]tracfone ringtones[/link] from site .
Gast
Geplaatst op 09/03/2007
qbvf363@yahoo.com

222.108.198.53
http://www.ringtones-rate.com/mp3/ ringtones site. [URL=http://www.ringtones-rate.com]qwest ringtones[/URL]: ringtones site free, ringtones site, Free nokia ringtones here. [url=http://www.ringtones-rate.com]nextel ringtones[/url] from website .
Gast
Geplaatst op 09/03/2007
jvpgi53@search.com

222.108.198.53
http://www.ringtones-rate.com/mp3/ ringtones site. ringtones site free, ringtones site, Free nokia ringtones here. from website .
Gast
Geplaatst op 09/03/2007


222.108.198.53
ringtones free
Gast
Geplaatst op 09/03/2007


200.107.11.254
ringtones free
Gast
Geplaatst op 09/03/2007


124.240.126.198
ringtones free
Gast
Geplaatst op 09/03/2007


219.23.152.68
ringtones free
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Call of Duty
Genre: Shooter
Platform: PC
Aantal spelers: 32
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Infinity Ward
Uitgever: CD Contact Data
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers