Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Gamecube | WWE Day of Reckoning
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

WWE Day of Reckoning

Bij veel games zie je het; ieder jaar komt er een nieuwe versie die bar weinig verschil kent met de vorige. Wat nieuwe teams, wat nieuwe namen en misschien wat kleine aanpassingen in de gameplay, maar daar blijft het bij. Gelukkig kan ik zeggen dat het bij de nieuwste worstelgame van THQ niet echt het geval is, maar ik ben dan ook bevoorrecht als worstelfan.

Dat ik bevoorrecht ben houdt niet in dat ik geen eerlijke recensie af moet leveren. Laat ik eerst maar even uitweiden over datgene waar ik al iets over gezegd heb; de gameplay. Waar de voorganger van WWE Day of Reckoning al een vrij goede gameplay had, heeft THQ eens even flink de perfectionist uitgehangen. Het countersysteem is namelijk subliem. Het is gedaan met wedstrijden waarin je met een kleine worstelaar een veel te grote tegenstander binnen drie minuten tegen de grond werkt. Oké, een wedstrijd als deze kun je nog altijd wel in scène zetten, maar niet als je op het goede moeilijkheidsniveau speelt. Om een wedstrijd te winnen zul je met een goede opbouw en een goed plan van aanpak moeten komen. Meteen beginnen met grote, krachtige moves werkt vaak averechts en hierdoor krijgt Day of Reckoning een stuk meer diepgang dan zijn voorganger en worden de wedstrijden stukken spannender.

Ook vernieuwd is de storymode, die zich in tegenstelling tot de vorige WWE-worstelgame helemaal in de ring afspeelt. Je begint door een eigen worstelaar te maken en te trainen bij de WWE. Een van de meest vervelende mannen binnen de WWE zal je allerlei opdrachten geven die je tijdens je wedstrijden uit moet voeren. Lukt dit je, dan mag je uiteindelijk een gesprek aangaan met de hoogste baas en krijg je een aantal wedstrijden op Heat, de zondagavondshow van de WWE. Kom je ook hier weer goed terecht, dan krijg je de kans je aan te sluiten bij één van de twee suborganisaties binnen de WWE; Smackdown of RAW. Welke kant je kiest, bepaald het verdere verloop van de game. De keuze tussen Smackdown en RAW is overigens de enige in de hele storymode. Tijdens het verhaal laat het spel je denken dat je keuzes hebt, maar krijg je niet de kans om deze ook daadwerkelijk te maken. Ik vraag mezelf af wanneer we eens getrakteerd gaan worden op een echt interactieve storymode in een worstelgame.

De reden dat de doorgewinterde worstelfan de game zal kopen is dezelfde reden die de voetbalfan heeft om ieder jaar een nieuwe Fifa-game in huis haalt; een update van het namenlijstje. Day of Reckoning is weer redelijk bij de tijd met het aanbod aan worstelaars. Naast de huidige kliek worstelaars zijn er ook nog een aantal worstelaars uit vroegere tijden vrij te spelen en kent Day of Reckoning een gigantisch uitgebreide Create-a-wrestler-mode, waarin je je eigen worstelaar tot op de rimpel nauwkeurig vorm kunt geven. Je hoeft je qua diversiteit in worstelaars dus niet te vervelen en hetzelfde geldt voor de verschillende wedstrijdsoorten. Een nieuwigheid is de Bra & Panties Match waarin twee vrouwen elkaar de kleren van het lijf scheuren. Denk bij dit alles nog even wat prachtige graphics en stoere muziek en je zou jezelf wel moeten kunnen vermaken, toch?

Hoewel Day of Reckoning echt een parel van een worstelgame is, moet ik wel toegeven dat de game voor de gewone gamer echt alleen maar volledig tot zijn recht kan komen in de multiplayer mode. Het is jammer dat de nuchtere Nederlander niet al te snel te strikken is voor worstelen. Levensduur voor hen: langer dan je zou verwachten, maar helaas valt Day of Reckoning in het niet vergeleken met games als Super Smash Brother Melèe. Worstelfans mogen drie punten bij het eindoordeel tellen, mits je zo in-to worstelen bent dat je zelf verhaallijnen in je hersenpan ontwikkelt en deze op papier uitwerkt.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 7
Geluid: 5
Houdbaarheid: 7
Speelbaarheid: 7
Eindoordeel: 5
+ Uitgebreide Create-a-wrestler
+ Diepgaand countersysteem
- Alleen leuk voor fans
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Bobby

84.126.36.234
http://9aa780a5ba17362dddd08b0aa0d1677b-t.k90u0h.info [a href="http://9aa780a5ba17362dddd08b0aa0d1677b-h.k90u0h.info"]9aa780a5ba17362dddd08b0aa0d1677b[/a] [url]http://9aa780a5ba17362dddd08b0aa0d1677b-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://9aa780a5ba17362dddd08b0aa0d1677b-b2.k90u0h.info]9aa780a5ba17362dddd08b0aa0d1677b[/url] [u]http://9aa780a5ba17362dddd08b0aa0d1677b-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.238.248.103
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: WWE Day of Reckoning
Genre: Wrestling
Platform: Gamecube
Aantal spelers: 4
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: THQ
Uitgever: THQ
Screenshots:
    
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers