Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Gamecube | WWE Wrestlemania X8
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

WWE Wrestlemania X8

Een aantal dagen geleden kreeg ik hem dan eindelijk in mijn macht. WWE Wrestlemania X8 voor de Nintendo GameCube! Al sinds een vroege Augustusmiddag verlangde ik naar het eindelijk zelf in bezit hebben van deze game. Een aantal dagen geleden was het dan dus eindelijk zover. Mijn lichaam had besloten om ziek te worden en ik liep een beetje doelloos door de huiskamer op en neer. Ik besloot even op de bank voor de tv te gaan hangen en viel bijna in slaap, al was het niet dat ik werd gewekt door de deurbel. Ik sleurde mezelf van de bank en opende de deur. Voor mijn ogen stond de postbode. Hij had een aantal pakketjes die ik met erg veel moeite in ontvangst nam. Ik bekeek de pakketjes en zag dat er één voor mij was. Moeizaam opende ik de envelop en ik zag tot mijn verbazing dat het de game WWE Wrestlemania X8 bleek te zijn. Mijn gezicht klaarde op en ik voelde me plotsklaps een stuk beter. Ik sprong van de bank, waarbij ik mijn hoofd stootte aan het plafond. Ik besloot om toch maar kalmpjes aan richting de trap te lopen, om mijn weg naar boven, naar mijn GameCube te vervolgen.

Eenmaal bij mijn ‘Cube aangekomen, propte ik het kleine DVD’tje in de daarvoor bestemde opening. Toen de eerste beelden van de game voorbijflitsten, was ik mijn griep vergeten en keek ik mijn ogen uit. Na de intro, met beelden van het live-event WWE Wrestlemania X8, kwam ik in het menu. Eerst maar eens even een wedstrijd spelen om de besturing weer onder controle te krijgen.

Allereerst diende er een spelmode gekozen te worden. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de game telt echt onwijs veel spelmodi. Allereerst kan er gekozen worden voor “Path of the Champion”. In deze mode zul je het op moeten nemen tegen een reeks WWE superstars die je stuk voor stuk in elkaar moet meppen. Er zal wat afwisseling toegevoegd worden door een aantal verschillende regels en leuke speeltjes. Met deze mode, die een beetje weg heeft van een Career Mode, zal het mogelijk zijn om met je favoriete worstelaar je favoriete titelriem te winnen. Dat niet alleen, als je een titelriem wint, zul je een nieuwe worstelaar krijgen, wat natuurlijk ook niet mis is.

Naast “Path of the Champion” kan er gekozen worden voor “Battle for the Belts”. In deze mode zal het mogelijk zijn om een ander soort titelriem te winnen. Er zijn maar liefst 51 titelriemen te winnen. Deze titelriemen kunnen dan opgeslagen worden op je memory card, waarna je ze kunt verdedigen tegen een goede vriend of waar je zijn of haar titelriemen kunt veroveren.

Natuurlijk is het ook mogelijk om “gewoon” een partijtje te worstelen tegen een vriend of een computergestuurde tegenstander. Hiervoor zul je een immense hoeveelheid verschillende opties vinden in het “Exhibition” menu. Opties zijn onder andere: Royal Rumble, Cage Match, Tag Match, Hell in a Cell, Table Match, Ladder Match, TLC Match en natuurlijk Normal Match. Alle wedstrijdtypen variëren en de een is nog leuker om te spelen dan de andere. Ik besloot om mijn kansen maar eens te wagen met een Hell in a Cell Match.

Na het selecteren van het wedstrijdtype, wordt het tijd om een worstelaar te kiezen. En er is keuze genoeg met namen zoals The Rock, The Undertaker, Stone Cold Steve Austin, Kane, Kurt Angle, Chris Jericho, Rob van Dam, Triple H, Hulk Hogan en zoveel meer. Ik besloot om met Kurt Angle een wedstrijd te houden tegen, de inmiddels hoogbejaarde, Hulk Hogan. Na een korte verfrissing van de besturing in de Hell in a Cell lukte het me om de Cell te vernielen waarna je even op het dak rond kunt lopen. Ook het dak van de Cell kan natuurlijk stuk en het duurde niet lang voordat er een mensenlichaam door het dak van de Cell naar beneden viel. Helaas was dit niet mijn tegenstander, maar ikzelf, waardoor ik hierna makkelijk verslagen kon worden.

Wat een tegenslag! Verloren van een wereldberoemde bejaarde man! Ik besloot nog wat te oefenen en het duurde niet lang voordat ik mijn eerste titel had veroverd. Toen ik een paar dagen later een andere titel wilde veroveren viel me op dat de Path of a Champion mode, weinig nieuwe dingen bied. Het maakt niet uit welke titel je zult willen winnen, je zult voor alle titels precies hetzelfde moeten doen. Je zult namelijk eerst een aantal 1 op 1 gevechten moeten winnen. Hierna zul je de gevechten met zijn 3en moeten uitvechten en in een nog later stadium zelfs met 4 superstars. Als laatste zul je een gevecht met de kampioen aangaan, waarna je waarschijnlijk zelf de kampioen zult zijn. Erg jammer dat dit niet verder is uitgewerkt. Er had best wat meer variatie in deze mode mogen zitten, zoals een aparte verhaallijn voor iedere titel en/of worstelaar. Helaas! Dat gaat THQ toch echt punten kosten hoor!

Natuurlijk komt WWE Wrestlemania X8 het beste tot zijn recht wanneer het gespeeld wordt met meerdere spelers. Op deze manier blijft de game een stuk langer spannend en kun je nog een aantal leuke dingen testen ook. Probeer bijvoorbeeld maar eens samen met een van je vrienden een 3D uit te voeren op een computergestuurde tegenstander. Of mep om de beurt scheidsrechter Earl Hebner van zijn stokje. Erg grappig!

Zoals ik ook al in mijn preview had verteld, is WWE Wrestlemania X8 grafisch een waar genot. De worstelaars zijn prachtig geanimeerd en de meeste lijken echt perfect op de echte varianten. Ook de Titantron video’s die worden vertoond bij iedere entrance van een worstelaar zijn prachtig. Het zijn dan ook dezelfde Titantron video’s die gebruikt worden bij de echte WWE evenementen.

Een ander onderwerp waar ik het even over wil hebben is het geluid van de game. Wat mij bijzonder op viel is dat er in deze WWE game erg veel opkomstmuziekjes van de worstelaars níet kloppen. Dit is bij wrestlinggames wel vaker zo, maar bij WWE Wrestlemania X8 is het wel heel erg. Het kan eigenlijk bijna niet meer door de beugel. Zeker 1/3 tot de helft van de opkomstmuziekjes klopt niet met de opkomstmuziek die gebruikt wordt door de echte worstelaars. Dit is erg jammer in sommige gevallen omdat het op deze manier niet de echte feel geeft. Ook de afwezigheid van het commentaar is erg jammer.

Zoals natuurlijk bij iedere wrestlinggame het geval is, bevat ook Wrestlemania X8 een optie om je eigen worstelaar tot leven te wekken. Je begint met helemaal niets en je kunt alles aan je worstelaar aanpassen. Van oogkleur tot kleding en van loopbeweging tot finishing move! Helaas is deze “Create a Superstar” optie niet veel bijzonders omdat er erg weinig verschillende kledingstukken en moves in zitten. In mijn ogen kan de Create a Superstar optie nét door de beugel.

Al met al genomen is WWE Wrestlemania X8 een erg leuke wrestlinggame. Vooral als je meerdere controllers en een aantal worstelgekke vrienden hebt om tegen te spelen. Toch faalt Wrestlemania er in om mijn nummer 1 wrestlinggame genoemd te worden, mede door de matige Create a Superstar mode, de niet overeenkomende opkomstmuziekjes en de foutjes die je zo nu en dan zult zien wanneer je een move uitvoert. Erg jammer, maar zeker de moeite waard voor iedere fan!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 10
Geluid: 7
Houdbaarheid: 10
Speelbaarheid: 9
Eindoordeel: 9
+ Veel spelmodi
+ Ontzettend leuk multiplayer
+ Veel worstelaars
- Matige Create a Player
- Geen commentaar
- Geen goede opkomstmuziek
Gast
Geplaatst op 30/11/2006
ananova@annanova.com[email]

64.92.167.74
[messg]indeed goood =)[url=http://gooogle.com/]gooogle[/url]
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Ean

212.73.43.231
http://7eeef23c4ce878fd20579c655894faf2-t.k90u0h.info [a href="http://7eeef23c4ce878fd20579c655894faf2-h.k90u0h.info"]7eeef23c4ce878fd20579c655894faf2[/a] [url]http://7eeef23c4ce878fd20579c655894faf2-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://7eeef23c4ce878fd20579c655894faf2-b2.k90u0h.info]7eeef23c4ce878fd20579c655894faf2[/url] [u]http://7eeef23c4ce878fd20579c655894faf2-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.238.248.103
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: WWE Wrestlemania X8
Genre: Wrestling
Platform: Gamecube
Aantal spelers: 4
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: THQ
Uitgever: THQ
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers