Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Nintendo 64 | WWF No Mercy
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

WWF No Mercy

"Finally, the Rock has come back to Nintendo 64." Voor sommigen onder jullie zal deze zin bekend in de oren klinken, voor anderen weer een stuk minder. Lange tijd hebben wij bij GameCore (met name Sjors en ikzelf) gewacht op WWF No Mercy. Toen hij vorig jaar eindelijk gereleased werd, wilde we hem natuurlijk meteen in onze familie van Nintendo games opnemen, maar helaas. WWF No Mercy bevatte een aantal grote fouten die de gameplay konden verstoren. De game is dus nooit officieel in Nederland uitgekomen. Dit tot grote teleurstelling van Sjors en mezelf.

Maar wonder boven wonder heb ik een aantal weken geleden deze kaskraker toch nog kunnen bemachtigen. Het schijnt dat er toch nog een aantal exemplaren van deze game in Europa uitgebracht waren en dankzij een van mijn "internetconnecties" is het mij inderdaad gelukt om WWF No Mercy in de wacht te slepen. Eindelijk! Nadat ik de game in mijn Nintendo 64 stopte schoten er tranen door mijn ogen. Deze game was zelfs nóg beter dan wat ik verwacht had. Er zijn tientallen opties waaruit je kunt kiezen. Zo heb je de multiplayer en de single player modes. Allereerst zal ik beginnen met de Single player modes. Allereerst is er de Championship mode. Hierin begin je als een soort "nobody" die achter 1 van de 7 titels aangaat. De 7 titels zijn dus ook meteen even alle titels die je in de WWF tegen zult komen. In deze mode speel je een aantal wedstrijden voordat je in een verhaallijn opgenomen wordt. Alle wedstrijden die je hierna in het vervolg speelt zullen invloed hebben op het verhaal. Sommige wedstrijden zul je moeten winnen terwijl je andere ook weer mag verliezen. Dit alles zal doorgaan totdat je het verhaal hebt afgerond en dus uiteindelijk de "Champion" bent.

De andere optie in de single player is de Survival Mode. Geniaal! Sommigen onder jullie zullen het principe van de Royal Rumble wel kennen. Je word in de ring gezet met 3 tegenstanders en als je er uiteindelijk een over de touwen kunt gooien is hij verslagen en zal er een nieuwe de ring in komen totdat alle 30 worstelaars voorbij zijn geweest. De Survival mode neemt dit principe nog 1 grote stap verder. Er zijn niet veel verschillen met de Royal Rumble wedstrijd maar de belangrijkste zal ik even opnoemen. In de Survival mode is het niet noodzakelijk om je tegenstanders over de touwen te gooien. Het zal ook mogelijk zijn om ze op te laten geven of te "pinnen". Een ander verschil is dat in de Survival mode een aantal van de "secret characters" tevoorschijn zullen komen. Als je deze verslaat zul je ze ook voortaan kunnen bespelen. Maar toch het allergrootste verschil is het aantal worstelaars. De survival mode zal beginnen met jouw worstelaar en 3 tegenstanders. In totaal zullen er maar liefs 100 worstelaars (helaas komen sommige worstelaars dan ook 2 keer voor) meedoen. Probeer dit maar eens te overleven!

Een aantal andere spelopties zijn de Exhibition, de Tag Match, Cage Match, Iron Man Match en de Ladder Match. De Ladder Match is een zeer spectaculair nieuwtje waarin het de bedoeling is om een "gewone" wrestlingmatch te houden. NOT! De bedoeling in deze match is om je tegenstander K.O. te slaan en de ladder die buiten de ring staat in je bezit te krijgen. Deze zul je vervolgens in het midden van de ring moeten plaatsen. Klim nu de ladder op en als je bovenaan bent zul je de titelriem of de koffer die boven de ring hangt moeten pakken. Makkelijker gezegd dan gedaan. De ladder kan tegen je gebruikt worden als wapen of je tegenstander kan simpelweg de ladder omduwen als jij erbovenop staat. Niet aardig van hem, maarja... hij zal wel moeten als hij zelf wil winnen.

Met de houdbaarheid van WWF No Mercy zit alles dus uitstekend in elkaar. Ook de graphics zijn een lust voor het oog. De ring en accessoires (zoals tafel en ladders) zien er zeer goed uit en ook de moves zijn fantastisch geanimeerd. Probeer maar eens de 3D uit te voeren met de Dudley Boyz. Best lastig op zich, maar als het je lukt zul je getrakteerd worden op een fantastisch spektakel. Ook andere moves zoals The Worm, The Peoples Elbow en Rikishi's Stinkface (waarbij deze superheavyweight zijn achterwerk in je gezicht duwt) zijn een lust voor het oog. Tenminste… als deze namen je wat zeggen. Ook de "celebrations" die de worstelaars doen nadat ze een wedstrijd hebben gewonnen zien er erg goed uit. Win maar eens een wedstrijd met een van de leden van 2 Cool of met Rikishi. Je zult getrakteerd worden op een dansspektakel van dit trio. Helaas hebben de graphics ook één nadeel. Zo bestaan de worstelaars nog steeds uit aparte delen en dit is soms goed te zien. Zo zul je heel af en toe een arm zien die een klein stukje van de worstelaar verwijderd is. Dit is echter niet veel om je druk over te maken.

Het geluid in WWF No Mercy is op zich ook erg goed. Iedere wrestler heeft zijn eigen opkomstmuziek die, in de meeste gevallen, hetzelfde klinkt als de stukjes muziek die ze in het echte leven gebruiken. Je moet nu echter geen Dolby Surround Stereo geluid gaan verwachten. Denk maar meer aan de minder goede kwaliteiten van het geluidsapparatuur in je televisie. Een ander onderdeel wat erg jammer is, is het feit dat het spel geen commentaar kent. Dit is, net als in WWF Smackdown, vervangen door een redelijk duf muziekje.

Maar hoe zit het nu met die grote fouten die het spel kent? Helaas, dit is het grootste nadeel aan WWF No Mercy. Het spel is absoluut niet bugfree en dit kan nogal eens problemen veroorzaken. Een voorbeeld van zo'n bug is bijvoorbeeld dat als je tijdens het spel op Start en 3 andere knoppen tegelijk drukt dat je al je opgeslagen data verloren bent. Dit kan ook schade aan je Memorycard veroorzaken. Zo zijn er nog een aantal grote bugs die je memorycard leeg kunnen gooien. Als we eens teruggaan naar WWF Smackdown voor de Playstation, dan komen we hetzelfde probleem tegen. Bij dit spel was het weleens het geval dat er titels "gewist" konden worden waardoor je ze niet meer kunt behalen. Ook al erg lastig... THQ, doe er iets aan!

Al met al is WWF No Mercy toch het beste worstelspel dat je op je Nintendo 64 aan zult treffen. De minpunten kunnen allemaal over het hoofd gezien worden als je ze vergelijkt met de pluspunten. Erg jammer van al die bugs in het spel anders was het spel een stuk beter geweest. Naar mijn weten zul je hard moeten zoeken als je een exemplaar van WWF No Mercy in je bezit wilt krijgen, maar het is de moeite toch zeker waard! Vooral voor echte WWF fans.

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 9
Geluid: 7
Houdbaarheid: 10
Speelbaarheid: 10
Eindoordeel: 10
+ Prachtige moves
+ Ladder match!
+ Veel spelmodi
+ Lang houdbaar
- Veel bugs
- Geen commentaar
Gast
Geplaatst op 10/06/2007
Demarco

190.64.210.147
http://a2e576320582c417893f9916827ae92a-t.aqjvjk.info [a href="http://a2e576320582c417893f9916827ae92a-h.aqjvjk.info"]a2e576320582c417893f9916827ae92a[/a] [url]http://a2e576320582c417893f9916827ae92a-b1.aqjvjk.info[/url] [url=http://a2e576320582c417893f9916827ae92a-b2.aqjvjk.info]a2e576320582c417893f9916827ae92a[/url] [u]http://a2e576320582c417893f9916827ae92a-b3.aqjvjk.info[/u] 3c90204d52adee10ff76ba118f762c92
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.234.223.229
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: WWF No Mercy
Genre: Wrestling
Platform: Nintendo 64
Aantal spelers: 4
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: THQ
Uitgever: THQ
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers