Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Gamecube | Zelda: The Wind Waker
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Zelda: The Wind Waker

Wanneer je in deze wereld anders probeert te zijn, kun je tegenwoordig enkel en alleen negatieve kritiek verwachten. Dit gebeurt overal. Hoe vaak komt het al niet voor dat een enkele leerling op een middelbare school graag leest of een andere hobby heeft die de meeste anderen niet hebben! Bijzonder vaak natuurlijk! En hoe veel van deze gevallen ligt hier de oorzaak van pesterijen en negatieve opmerkingen wel niet? De desbetreffende persoon is namelijk erg anders dan de mainstream en zal dus buiten de boot vallen Wat kun je er aan doen als jíj de persoon in kwestie bent? Je kunt deze negativiteit tegenover je eigen persoon natuurlijk negeren, maar je kunt echter óók ervoor gaan zorgen dat de mainstream dit alles vanuit jouw perspectief gaat zien en dat de mainstream hetgeen dat je doet gaaf gaat vinden! Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan!

Nintendo is een ander goed voorbeeld van het ombuigen van de mening van de mainstream. Toen de Nintendo GameCube aangekondigd werd, lieten de opperhoofden van Nintendo vol trots een filmpje van de nieuwste Zelda game zien! Het gevecht tussen Link en de almachtige Ganondorf, dat iedereen op het grote beeld voorbij zag flitsen, was fantastisch uitgewerkt met superrealistische graphics! Zoals inmiddels wel bekend is, gooide Nintendo na dit succesvolle filmpje het roer helemaal om! In plaats van de superrealistische gevechtscčne zag de wereld Zelda plotseling in een ander perspectief, namelijk… Cell-Shaded! Deze nieuwe ontwikkeling bleek vol klachten en negativiteit ter wereld gekomen. Ongeveer 90% van de gamers, waaronder GameCore collega Teun en natuurlijk ikzelf ook een klein beetje, was teleur gesteld in Nintendo. Kreten als “Hoe kunnen ze? Zelda op deze manier onrecht aan doen! Het is een schande!” en “Wat een domme, lelijke graphics! Veel te vrolijk zo!” ontstonden erg snel. De nieuwe Zelda werd door het grootste deel van de gamers afgeschreven en bestempeld als waardeloos! De verwachtingen van mijzelf bleven erg hoog en zeker nadat ik de game in Augustus al eens onder mijn ogen kreeg bij de Preview Day van Nintendo, waar diverse E3 Demo’s te spelen waar!

Een dikke week geleden was het dan eindelijk zo ver! De geboorte van The Legend of Zelda: The Wind Waker voor de Nintendo GameCube in Europa. Zoals gewoonlijk mochten de Japanners en Amerikanen wederom eerder van deze game genieten dan wij “waardeloze” Europeanen. Ik bid tot de dag komt dat dit alles zal veranderen en dat wij Europeanen eens een game zoals Zelda als eerste ter wereld mogen verwelkomen, maar dit ter zijde. De officiële geboortedatum zou liggen op 3 Mei 2003, maar zoals wij op GameCore vermelden, was de game in erg veel winkels eerder in het schap verschenen. Het bleek dat ikzelf toch niet de enige was die lang op Zelda had gewacht, want binnen no time waren alle losse exemplaren van de game uit de winkels verdwenen. Vrij merkwaardig voor een game die met zulke negatieve klanken onthaald werd!

Gelukkig ben ik de domste niet en had ik natuurlijk een exemplaar van Zelda: The Wind Waker gereserveerd bij de lokale gameshop. Nu moet ik toegeven dat ik ietwat verrast was toen ik het doosje van de game in mijn handen kreeg! Het bleek namelijk dat Nintendo had besloten om niet 1, maar 3 games voor de prijs van 1 weg te geven. Naast de nieuwe Zelda game The Wind Waker, bleek er namelijk nog een DVD’tje aanwezig te zijn in de doos met daarop het geweldige Ocarina of Time. Daarnaast bevindt op dit DVD’tje zich de Master Quest van Ocarina of Time. Een variant op de originele game, in een ietwat moeilijkere uitgave die nooit eerder is uitgebracht. De kwaliteiten van Ocarina of Time en de bijbehorende Master Quest zijn natuurlijk ongeëvenaard en het bijvoegen van deze games maakt de speciale editie van Zelda: The Wind Waker echt een must have.

Aangezien de ruimte op mijn memorycard al aardig aan de krappe kant was, besloot ik om Ocarina of Time een tijdje in de doos te laten zitten en te beginnen met de game waar het hier allemaal om draait, namelijk The Wind Waker. Net zoals bij de vorige Zelda games verwachtte ik ook hier een fantastisch verhaal en ik ben niet teleurgesteld! Honderden jaren na Ocarina of Time is Hyrule verdwenen. Het eens zo machtige koninkrijk bestaat nu nog enkel en alleen in de legendes die in de andere werelden verteld werden. Naar het schijnt is Hyrule uiteindelijk toch ten onder gegaan aan de macht van Ganon, die jaren nadat hij opgesloten werd toch weer uitgebroken is. Wederom hoopten de mensen dat de Hero of Time hen zou komen redden, maar deze hoop was tevergeefs en Hyrule bestaat zoals gezegd enkel en alleen nog maar in mythes en legendes. Tot op de dag van vandaag worden deze legendes doorverteld op de eilanden in de nieuwe wereld. Op één van deze eilanden is het zelfs een gebruik dat jonge jongens op de dag van hun verjaardag een groene tuniek dragen die lijkt op de tuniek die de Hero of Time droeg op deze leeftijd. Op dit eiland is de jonge Link, vernoemd naar de Hero of Time, geboren en bij toeval blijkt het juist vandaag zijn verjaardag te zijn! Je krijgt de groene tuniek als cadeau van je grootmoeder en ook je zusje zal je een cadeau schenken. Plotseling merk je op dat een jong piratenmeisje ontvoerd wordt door een gigantische vogel. Haar mede piraten vuren stenen af naar de vogel en deze wordt uiteindelijk geraakt waarbij hij het meisje laat vallen. Link’s jongere zusje, Aryll, zal erg bezorgd zijn en Link vragen of hij het meisje wil gaan redden. Wanneer je dit gedaan hebt, kom je er echter achter dat Aryll dit keer de dupe is en ontvoerd wordt door de grote vogel. Het zal nu tijd worden om je zusje te redden.

Terwijl je onderweg bent op je missie, zul je van het ene in het andere avontuur storten. Het zal niet lang duren voordat je missiedoelen zich aanpassen. De ontvoering van je zusje blijkt een stuk groter te zijn dan je zelf denkt en wanneer je diep in je avonturen verdwaald zit, zul je er achter komen dat het lot van het gehele land, met al zijn kleine eilanden, op jouw kleine, niet ontwikkelde schoudertjes rust! Nogal een verantwoording! Meer over het verhaal vertellen is eigenlijk niet mogelijk zonder teveel te verklappen.

Zoals de titel al zegt is wind een van de voornaamste elementen in The Wind Waker. In deze game zal wind alles bepalen. Je zult erg regelmatig naar een ander eiland moeten varen. Om dit klaar te spelen zul je echter een bootje met een zeil nodig hebben. Varen zonder zeil is echter ook mogelijk, hoewel dit bijzonder traag gaat! Wanneer je een zeil gevonden hebt, zul je natuurlijk ook nog alleen kunnen zeilen als de wind in de goede richting staat. Hiervoor heb je The Wind Waker, een instrument in de vorm van een dirigentenstok.

Een onderdeel waardoor veel mensen uitgekeken raakten op de nieuwe Zelda, waren natuurlijk de graphics die totaal anders zijn dan iedereen gewend was. The Wind Waker is namelijk ontwikkeld met een vernieuwde Cell-Shaded techniek, die eerder al eens toegepast werd in games zoals Jet Set Radio voor de Dreamcast. De Cell-Shaded techniek is niet ontwikkeld om games realistischer te maken, maar juist het omgekeerde! Games die ontworpen zijn met de Cell-Shaded techniek bezitten over een erg hoog tekenfilmuiterlijk, zo ook deze nieuwe Zelda. Of je het nu mooi vindt of niet, het is en blijft een feit! Ikzelf kan het goed vinden met de grafische bezienswaardigenheden in The Wind Waker. Een grote reden dat deze techniek gekozen is, moeten toch wel de gelaatsuitdrukkingen van Link en de andere karakters zijn! Fantastisch gedaan! Nog nooit was er een game waarin zoveel gelaatsuitdrukkingen verwerkt zijn. Alles in de game is daarbij ook nog eens perfect geanimeerd waardoor je echt het gevoel krijgt alsof je in een interactieve tekenfilm rondloopt! Je kunt trouwens wel een heel eind lopen, want de wereld waarin dit avontuur zich afspeelt is immens groot!

Herkenbaarheid is ook een grote factor bij Zelda games, vandaar dat de muziek in deze nieuwe game erg bekend in de oren klinkt. Opnieuw gecomponeerde muziekdelen die zelfs helemaal afstammen uit de tijd van de allereerste Zelda game op de NES, zullen uit de speakers van je TV klinken.

Wat wil je nog meer zeg! Een fantastisch verhaal, prachtige graphics in een totaal nieuwe stijl, super herkenbare muziek, ontzettend veel ruimte en bewegingsvrijheid in de grote werelden en een zeer bekend voorkomende en fijne gameplay! In mijn ogen is The Wind Waker op het moment het paradepaardje dat laat zien tot wat game makers in staat zijn tegenwoordig. Helaas mogen we bij GameCore maar tot de 5 appels aan een game geven, anders zou deze game er zeker meer verdienen! Zelda: The Wind Waker is niet alleen het beste spel voor de Nintendo GameCube, maar het beste spel over alle consoles op het moment in mijn mening!

Beoordeling Plus / Minpunten
Graphics: 10
Geluid: 10
Houdbaarheid: 9
Speelbaarheid: 10
Eindoordeel: 10
+ Prachtige Cell Shaded graphics
+ Bijzonder herkenbare besturing
+ Immens grote wereld
+ Heerlijk verhaal
- Varen kan saai worden
Gast
Geplaatst op 14/08/2005
lki

82.74.90.34
stom
Member
Geplaatst op 21/08/2005
Zelda-666
Ik heb genoten van Zelda: Wind Waker. Het varen werd inderdaad een beetje saai, maar het idee van al die kleine eilandjes afvaren vond ik echt leuk gevonden. Ik vind het spel wel iets minder dan Legend of zelda: Ocarina of time. Dat is mijn grote favoriet!
Gast
Geplaatst op 03/10/2005
royboy

84.82.94.172
wie weet waar ik de nederlandse walktrough kan krijgen van the wind waker
Gast
Geplaatst op 20/10/2005
DarkAngel

82.176.12.237
http://www.zeldanederland.nl/content.php?content.47 hier kun je m downloaden ;) alsjeblieft
Member
Geplaatst op 26/12/2005
yurina
Dit spel wordt inderdaad zwaar onderschat. Ik snap niet dat er zoveel mensen niet tegen verandering kunnen!

Het varen kan inderdaad gaan vervelen, maar daar heeft de Wind Waker een handig liedje voor.

Overigens is deze game wel heel wat moeilijker dan over het algemeen wordt aangenomen, de miniblins (vijanden die steeds terugkomen) zijn overigens veruit de meest irritante vijanden die ik ooit heb bevochten!
Gast
Geplaatst op 23/01/2006
Zephos

62.238.59.229
Het is heel fijn ook eens iets positiefs te lezen over TWW, want het is mijn favoriete Zelda! ;)
Gast
Geplaatst op 29/01/2006
gamecube0808

84.24.73.173
vette graphics, cool spel. Leuk om te spelen en echt FUN.
Gast
Geplaatst op 02/02/2006
Erik Rice-oxley

217.123.138.65
super spel. blijft leuk om te spelen
Member
Geplaatst op 17/02/2006
peopdoos
help ik be op zoek naar het boek van zelda the wind waker wie heeft er nog een te koop (walkthrough
Gast
Geplaatst op 16/03/2006
Lennard

62.58.86.139
na 3 jaar uit de kast gehaald en met walkthrough bezig uit te spelen, verslavend!
Member
Geplaatst op 24/03/2006
yoshi
kheb alles al gehaald nu is het saai maar eerst was het super leuk!!
Gast
Geplaatst op 24/03/2006
peopdoos

83.83.64.122
ja das waar het is supper leuk,maare,dat varen met de boot in 20 min al die boompjes levend forest water te geven vindt ik minder waarom niet gewoon zonder time limet.
Gast
Geplaatst op 26/03/2006
super assasin

82.173.130.211
hij lijkt me wel cool ik denk dt ik um binnenkort ga kope...
Member
Geplaatst op 09/04/2006
yoshi
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu wat een namen zeg en die boompjes zijn inderdaad iritant
Gast
Geplaatst op 18/04/2006
gamezap

62.131.65.59
ja zelda the windwaker zeker een topper meer heb ik er toe te voegen :P
Member
Geplaatst op 26/04/2006
sexy silvia
zelda the windwaker is leuk maar erg lelijk als het er uit zag als the orcarina of time zou het veel leuker zijn
Gast
Geplaatst op 29/04/2006
jef

85.146.113.10
het is makkelijk uit te spelen maar ik vond het niet zo heel leuk spel
Gast
Geplaatst op 29/04/2006
link

195.121.37.125
supervet cool spel.erg verslavend.moe af en toe
wel een beetje nadenken.
Gast
Geplaatst op 06/05/2006
gold

82.72.194.49
vet cool ik heb hem uitgespeeld en het was super
Gast
Geplaatst op 06/05/2006
devill

81.165.115.20
weet iemand welke foto je moet nemen voor de jongen op de trap in Windfall island?
Gast
Geplaatst op 08/05/2006
devill

84.196.102.23
het spel is gewoon fantastisch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gast
Geplaatst op 10/05/2006
Sjoerd

217.123.200.238
je moet een foto nemen van een zon
Gast
Geplaatst op 13/05/2006
Paula

213.10.187.205
Zelda wind wakker is een heel leuk spel.
Het varen was niet erg vind ik :O).
ik heb het spel al 3 keer uitgespeeld.
dus voor mij is het een makkie hihi:O)
ik heb alle items gehad en andere dingen.
toen ik 9 was ik ben nu 11 toen had ik alles gedaan. Oo okeej doei doei als je een walkthrough nodig heb mail dan naar paula10_05@planet.nl en veel plezier met jullie spellen
Gast
Geplaatst op 21/05/2006
hoi

81.70.230.52
super leuk fantastich mega spel
Gast
Geplaatst op 21/05/2006
GAST

82.156.151.242
LEUK HOOR
Gast
Geplaatst op 22/05/2006
Mark0zzz

62.59.228.166
Bedankt voor de walktrough ;) ben nu in een grot/kasteel/ of wat dan ook waar je door middel van planten de lucht in wordt geschoten enzo... weet alleen niet hoe ik verder moet komen waar kan ik die sleutel vinden van de baas
Gast
Geplaatst op 25/05/2006
niek

81.70.230.52
kijk op de walktrouch download op deze site de nederlandse walktrouch van zelda the
http://www.zeldanederland.nl/content.php?content.47
windwaker :D succes
Gast
Geplaatst op 27/05/2006
aaa

81.70.230.52
aaaaaaaaaaaa
Gast
Geplaatst op 01/06/2006
Remco

83.81.181.161
Dit is zeker een van me lievelings spellen, maar dat varen vind ik juist leuk. Het haalt herinneringen op van toen ik het voor het eerst speelde. Ik heb hem nog niet uitgespeeld maar het lukt me wel.
P.S. Wat kinderachtig om een walktrough te gebruiken je kan het zelf toch wel , zoniet dan vind ik niet dat je Zelda moet spelen.
Gast
Geplaatst op 09/06/2006
zeldaaaaa

80.60.104.33
het gaat erom dat het een zeld-game is... die zijn altijd top :D :D :D
Gast
Geplaatst op 21/07/2006
Joyce

62.234.57.10
hij was echt super ik ga zo snel mogelijk twilight princess kopen=D
Gast
Geplaatst op 08/08/2006
godwolza

81.245.226.247
't is wel een cool spel maar zelda ocarina of time vind ik veel beter want het is moelijker ik had hem uitgespeeld op m'n 8 jaar buiten de shadow temple die was hatelijk!!!!
Gast
Geplaatst op 18/08/2006
leonard

81.82.55.87
wanneer geeft prince komali (van die vogels) die steen die hij van zijn ome kreeg ?
Gast
Geplaatst op 18/08/2006
leonard

81.82.55.87
weet iemand een nederlandse walkrtough die je niet moet downloaden
Gast
Geplaatst op 18/08/2006
groenen

84.195.197.11
hoe kan je met die vissen praten die een eiland aangeven want zelf doen ze het niet
Gast
Geplaatst op 21/08/2006
Jean

84.83.44.176
Je moet ze wat bait voeren, dat koop je bij een beedle shop, das zo'n rondvarend klein bootje die bij sommige eilanden zijn ook op outset.
Gast
Geplaatst op 30/08/2006
amanda

213.51.120.228
een erg leuk spel kom alleen niet verder bij de tower die twee handen en het gezicht ben super gefrus.... wie o wie kan mij helpen(tip).
Gast
Geplaatst op 08/09/2006
koen

84.29.129.4
amanda je moet met boemerrang goojen en bom in mond dauwen ps wat moet je doen als je dat mijsje moet halen woor die spreuk bij dat eiland mat dat gezigt als steen
Gast
Geplaatst op 24/12/2006
link

86.87.15.158
ik kom niet verder dan forsaken fortres wat moet je daar doen????
Gast
Geplaatst op 30/12/2006
Dickie

80.126.26.228
super tof spel, ik moet de eight pieces of the golden triforce verzamelen. ik ben op de plaats waar je ze kan vinden maar als ik daar binnen ben weet ik niet wat ik moet doen. Er staan 2 logo's op de grond maja weetniet wat ik moet doen=(
Gast
Geplaatst op 31/12/2006
tha_bas

81.205.5.78
Dickie je moet op de ene staan en dan de windrichting veranderen
Gast
Geplaatst op 31/12/2006
tha_bas

81.205.5.78
ik heb hem uitgespeeld en ben nu overnieuw bezig maar nu is tie vet leip
Gast
Geplaatst op 06/01/2007
tijmen

82.172.209.53
ik snap echt nie waarom julie allemaam zeiken over dat varen want dat is juist leuk weer is iets anders dan op je paart rijden [(-)]
Gast
Geplaatst op 06/01/2007
tijmen

82.172.209.53
eey ik heb de wind en earth tempel uit maar weet iemand hoe je meer rupies kan dragen??
Gast
Geplaatst op 09/01/2007
zelda master

62.194.210.249
leuk spel als je het uit speeld zijn de rijs afstanden korter(dan duurt dat zijlen niet uren lang meer) maar ik heb hem al 15 keer uit gespeeld, maar ik ben nu bezig met the twilight princess (is heel wat leuker niet dat de wind waker saai was maar toch)
Gast
Geplaatst op 15/01/2007
zelda super fan

84.26.84.99
weet iemand een site waar je zelda the wind waker kan downloaden
ik wil heb zo graag hebbe
ik bedoel de rom
Gast
Geplaatst op 19/01/2007
Link-OoT-Zelda Fan-

83.86.34.101
Hallo weet iemand een site waar je de walktrough niet hoeft te downloadenn????
Gast
Geplaatst op 21/01/2007
Marleen

80.126.37.35
Wie weet hoe ik verder moet gaan.
Ben op het OUTSET eiland en moet daar een stenen beeld zoeken (een hoofd) Maar ik weet niet hoe ik die kapot krijg.. Iemand enig idee?
Groetjes
Gast
Geplaatst op 29/01/2007
poep gat

62.195.44.178
jullie stinken
Gast
Geplaatst op 29/01/2007
gast

62.195.44.178
ja die steeen moet je opblazen met een bom
Gast
Geplaatst op 02/02/2007
marleen

87.208.169.192
ja maar die heb ik wel, maar die helpen niet. Dan krijg je het hoofd niet kapot..
IEmand enig idee hoe dit wel moet?
Gast
Geplaatst op 13/02/2007
Caroline

212.67.189.249
Ja gaaf spel maar weet iemand wat je moet doen als: Je die triomf kaarten zoekt(voor die stukjes om in hyrule te komen) Moet je een kaart halen in een grot met veel oude scheeps wrakken, ik heb de toortsen aangestoken , MAAR WAT NU? Ik kreeg een schatkist maar geen kaart xP
Gast
Geplaatst op 21/02/2007
aap

62.194.90.202
waar is die walkthroug dan.
voor de rest is het wel een leuk spel
Gast
Geplaatst op 06/04/2007
rasta-kip

83.128.55.69
Het is mijn favo Zelda game maar ik kom al een tijd niet meer verder bij die shadow ganondorfs met al die kamers. En als je dan 1 keer in de verkeerde deur gaat moet je ze allemaal weer opnieuw doen. Verder raad ik iedereen die geen game weet te kopen deze aan!
Member
Geplaatst op 11/04/2007
lollypoppetjes
Ik heb "The WindWaker" al 62 keer uitgespeeld en ik blijf 'm leuk vinden. Nu ben ik voor de 63e keer bezig en ik ben nu bij Puppet Ganon. Het leukste spel tot nu toe vind ik "Twilight Princess", een topper van een spel vind ik die.
Gast
Geplaatst op 14/04/2007
henkdeveroveraar

84.87.81.156
ik vondt de windwaker geweldig vanwege het cartoon uiterlijk en het varen maar ik vindt het verdomt irritant dat the phantom hourglass pas in oktober uit komt
Gast
Geplaatst op 14/04/2007
henkdeveroveraar

84.87.81.156
niet dat ik het spel zelf heb maar ik speelde het vroeger altijd bij een vriend
en ik heb gehoord dat er ook nog een film van the legend of zelda komt
kheb de trailer gezien die film lijkt me niks
Gast
Geplaatst op 14/04/2007
henkdeveroveraar

84.87.81.156
tis een speelfilm met een of andere lelijkerd van 20 die link moet voorstellen in de trailer staat nog wel dat het een kind is
Gast
Geplaatst op 20/04/2007
lollypoppetjes

86.94.173.185
Hoe heet die film dan?
Vroeger was er ook een tekenfilm van Zelda, daar keek ik zelf vroeger altijd naar. Ik heb zelfs nog een paar keer gespijbeld om dat te kunnen kijken!
Member
Geplaatst op 23/04/2007
kitt.h.3
ik vond het een leuk spel het varen vond ik juist grappig
Member
Geplaatst op 04/05/2007
kleine_vernimme
weet er toevallig iemand een winkel waar ik dit spel nog kan krijgen? Want heb een Wii gekocht en zou dit spel als zeldafan graag in mijn collectie hebben
Reageer op dit artikel

Als je nu wilt reageren moet je even inloggen.
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Zelda: The Wind Waker
Genre: Adventure
Platform: Gamecube
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers