Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Great Teacher Onizuka [manga]
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Great Teacher Onizuka [manga]

Na de reviews van de DVDs en de Anime van Great Teacher Onizuka, is de manga aan de beurt. De ex-motorbende lid Eikichi Onizuka neemt op een dag een besluit. Hij wordt leraar! Moet je eens voorstellen, misschien zal hij eindelijk ontmaagd worden bij al die Hoge School meisjes. Maar accepteert de rest van de school hem wel? Lees de review en kom meer te weten over de manga versie.

Great Teacher Onizuka
Het verhaal begint waar Eikichi een sollicitatie gesprek houdt. Helaas wordt hij niet aangenomen. Om zichzelf te ontspannen gaat hij onder een roltrap liggen (kijkt naar het ondergoed van meiden die op de roltrap staan) in een winkelcentrum. Dan komen twee knapen tevoorschijn, die Eikichi doorhebben. Ze dreigen de politie erbij te halen als hij zijn portemonnee niet geeft. Op dit moment leren wij dat Eikichi ontzettend sterk is en goed in karate, want er blijft haast niks van deze knapen over. Totdat de politie achter hem staat. Hij rent snel naar Ryuji, een maatje van Eikichi dat hem stond op te wachten met een motor. Samen scheuren ze naar een klein feestje van het karate team dat Eikichi leidt.

De volgende dag merken we dat Eikichi al een tijd problemen heeft met volwassen worden. Het liefst scheurt hij door de stad met motoren dan dat hij hoort te werken. En dat overkomt hem deze keer weer waarbij hij zomaar zijn werk laat liggen bij een bouwbedrijf en zomaar met andere jongeren gaat scheuren. Om zichzelf weer gerust te stellen dat ie weer fout zat, vinden we hem onder de roltrap. Totdat een meisje naast hem gaat zitten en vroeg of hij haar ondergoed zag. Hij antwoordde ja, zonder op te letten.

Het begint goed te gaan tussen het meisje en Eikichi. Op een avond wanneer ze samen bij een karaoke kamer zijn, heeft ze problemen met haar vriend. Wanneer eenmaal haar vriend voor het gebouw staat, springt zij met vreugde uit het raam (komt goed neer). Het blijkt haar leraar te zijn! Haar leraar neemt haar mee naar zijn huis voor wat 'lessen'. Op dat moment besluit Eikichi wat voor baan hij moet nemen. Hij moet leraar worden!

Oke, hij is leraar, blijft hij dat?
Na vele ups en downs lukt het Eikichi om leraar te worden bij Holy Forest. Hij krijgt een ruimte aangewezen in het schoolgebouw waar hij mag intrekken. De eerste nacht vind hij al 2 vrijende leerlingen, maffe gozers die UFO's probeerde op te roepen en een jongen die nog was opgesloten in een kledingskastje.

Op de Holy Forest wordt hij als mentor aangewezen voor de grootste probleem klas van de school. Deze leerlingen zijn er tot nu toe in geslaagd elke nieuwe leraar ontslag te laten nemen. Gelukkig heeft hij een erg leuke collega erbij, een jonge lerares Fuyutsuki. Zal het misschien wat worden tussen hun twee?

Het boekje
De uitgever van Great Teacher Onizuka is het bedrijf Tokyopop. Onder andere hebben ze ook de series Love Hina en Chobits. Daar hebben ze ook goed werk bij geleverd, net zoals bij Great Teacher Onizuka. Maar ik heb toch wat minpunten kunnen vinden.

Zoals ik al zei ben ik best tevreden met de manga als er wordt gekeken naar de plaatjes. Het zijn goede illustraties. Het is wel te merken in het begin van de manga dat ze een beetje 'stevig' getekend zijn. Later begint het er natuurlijker uit te zien. Wat ik vooral altijd leuk vind om te zien zijn al die vreemde gezichten die Eikichi kan trekken, als hem iets overkomt.

De tekst heb ik wel wat over te zeggen. Vooral in het begin in de manga serie zijn sommige tekstballonnetjes zó klein, dat het haast niet te lezen is wat er in staat. Dat is niet fijn als je ontspannend wilt gaan lezen, want ik moest me ogen behoorlijk scheel trekken om het te kunnen zien. Hoewel het belangrijk kan zijn dat bepaalde tekst toch gezegd moet worden, hadden ze het toch een andere oplossing moeten zoeken.

Erg leuk om het lezen. Gelukkig is er ook nog geen einde aan de manga-serie. Dat betekent dat er voorlopig nog GTO gelezen kan worden. Erg jammer dat soms de tekst erg klein, dat gelukkig maar veel voorkomt in het begin van de serie. Voor de rest is er meer echi te vinden dan in de Anime. Vond je de Anime leuk? Dan raad ik je aan om deze manga te gaan lezen!

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 8
Geluid:
Verhaal: 7
Personages: 7
Eindoordeel: 7
+ grappig
+ goed verhaal
- soms kleine letters
Gast
Geplaatst op 28/08/2006
Manga-Freak

213.51.44.38
Geweldig echt lachen een aanrader :D
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Rigoberto

200.84.44.196
http://d7ff22eb61b53399d868bb1589db94de-t.k90u0h.info [a href="http://d7ff22eb61b53399d868bb1589db94de-h.k90u0h.info"]d7ff22eb61b53399d868bb1589db94de[/a] [url]http://d7ff22eb61b53399d868bb1589db94de-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://d7ff22eb61b53399d868bb1589db94de-b2.k90u0h.info]d7ff22eb61b53399d868bb1589db94de[/url] [u]http://d7ff22eb61b53399d868bb1589db94de-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Great Teacher Onizuka [manga]
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar:
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers