Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Ranma 1/2: OVA 7
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Ranma 1/2: OVA 7

Nog een groot avontuur? Met Ranma beleven we weer een dubbele OVA, dat dit keer afspeelt in de bossen. Er zwerven enorm grote monsters rond, waarbij de Tendo's worden gevraagd om te komen helpen. Maar Akane raakt verdwaalt! Ze wordt verliefd op een jongen die haar daar red, hoe gaan Ranma en Ryoga daar op reageren? Klinkt het interessant, lees dan de eerste review van alweer een tweedelige OVA.

Reawaking Memories Part One
We beginnen waarbij we de droom zien van Akane, waar ze als klein kind een klein blaashorentje krijgt van een kleine jongen met een bezem, diep in een mistig bos. Ze neemt afscheid door te zeggen om het ooit eens terug te brengen. Het volgende moment zien we de Tendo's tv kijken. Zoals gewoonlijk zien we Ranma en Genma vechten om maar een zakje chips (nooit van delen gehoord?). Akane is nog in gedachte over haar droom en is van plan nog ooit die hoorn terug te brengen. De rest van de familie kijkt naar de TV, een nieuwsbericht waarbij ze eindelijk het legendarische monster van Ryugenzawa op video hebben. Dit doet de familie Tendo eraan herinneren dat Akane daar ooit is verdwaalt, terwijl ze op een familie tripje waren. Dat zet Akane verder aan het denken dat die droom toch echt gebeurd kan zijn. Opeens gaat de telefoon. Akane rent om de telefoon op te nemen. Er wordt gevraagd te komen voor een monsterjacht in Ryugenzawa!

Akane gaat direct graven door haar spullen! Daardoor vind ze het kleine horentje uit haar droom. Dit zorgt ervoor dat Akane haar nodige spullen pakt en vertrekt naar Ryugenzawa. Ze laat een briefje achter dat ze weg is. Dit maakt zoals gewoonlijk Soun ontzettend verdrietig. Iedereen begint een beetje Ranma de schuld te geven vanwege de opmerking die hij had over de monsters waar Akane met veel interesse naar keek op TV. Soun dreigt daarbij dat Ranma zijn spullen pakt en gaat zoeken naar Akane.

Terwijl Ranma onderweg is naar Ryugenzawa om Akane te zoeken, zien we dat Akane al is aangekomen. Ze gaat net het grote bos in, dat er net zo uit ziet zoals haar droom/herinnering. Daardoor krijgt ze weer een herinnering dat op dezelfde plek zoveel jaar geleden dat ze werd aangevallen door een groot wezen. Net op het moment dat ze te grazen zou genomen geworden, werd ze gered door een jongen met een bezem. Nu het leuke, hetzelfde gebeurt nu net zoals die aantal jaren geleden! Akane wordt overvallen door een groot monster en word gered door een knul met een bezem (geweldig, vind je niet?). De jongen vertelt dat ze naar huis toe moet, want het is erg gevaarlijk. Overal zijn door hem monstervallen gezet. Terwijl hij dit vertelt loopt hij naar haar toe, waardoor hij zelf flink paar klappen krijgt omdat hij zelf in een val loopt. Hierdoor krijgt Akane nog een herinnering! (wat een slimme meid!) Nu herinnert ze zich dat hetzelfde gebeurde met die val, waardoor ze de jongen naar zijn huisje moest dragen diep in het bos.

OVA?
Over het algemeen genomen zien OVA's er beter uit dan de gewone televisieseries. In dit geval is dat weer van toepassing. Zo veranderen de karakters deze keer soms eens van kleding (die soms beter bij hen past) of kan hun gezicht er wat beter uitzien. Wel vind je nog wel de originele achtergrondmuziek terug, dit heeft als grote voordeel dat de sfeer die we kennen uit Ranma helemaal aanwezig is.

De OVA duurt wel iets langer dan een normale aflevering, maar dat vind ik ook helemaal geen probleem. Er is een reden dat men ervoor heeft gekozen dit toch als OVA uit te brengen, toch kun je dit wel bijna zien als een normale aflevering. Dat komt omdat er niet iets erg belangrijks voor het verloop van het verhaal gebeurt in de OVA. Naast het feit dat het nog wel een leuke OVA is en dat het goed bedacht is.

Beelden en muziek
Zoals al eerder vermeld zijn OVA over het algemeen mooier dan de originele serie. Dus als we een vergelijking doen met de seizoenen en deze OVA's hebben ze het flink verbeterd. Als we de OVA willen vergelijken met andere Anime, kun je niet zeggen dat Ranma veel beter is. Voor mij is dat geen probleem want het is nog aangenaam om te kunnen kijken. De muziek is een ander verhaal. Het is gewoon hetzelfde gebleven. Natuurlijk heb je wel een ander voor- en naliedje. Al zijn er kleine veranderingen in de animatie blijft het gewoon een Ranma aflevering, en dat is ook precies de reden om te gaan kijken naar deze OVA.

Het is wel leuk dat ze nog een keer een tweedelig avontuur maken van Ranma in de OVA's. Alleen zelf vind ik deze niet leuk. Ik vind het verhaal niet spannend, de nieuwe karakters zijn erg lijp, een bos vol met grote dieren, het is geen reden voor mij om te kijken. Hopelijk vinden andere mensen het wel leuk.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 7
Verhaal: 6
Personages: 7
Eindoordeel: 7
+ leuk
- uitgemolken
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Gino

189.145.51.26
http://a96d4a37b01745f111ba8ffd3f75b981-t.k90u0h.info [a href="http://a96d4a37b01745f111ba8ffd3f75b981-h.k90u0h.info"]a96d4a37b01745f111ba8ffd3f75b981[/a] [url]http://a96d4a37b01745f111ba8ffd3f75b981-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://a96d4a37b01745f111ba8ffd3f75b981-b2.k90u0h.info]a96d4a37b01745f111ba8ffd3f75b981[/url] [u]http://a96d4a37b01745f111ba8ffd3f75b981-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 02/04/2008
uninterruptible power supply

60.190.240.68
How does a computer's [a href=http://www.wardchina.com]uninterruptible power supply[/a] work? Does the computer always run from the battery? Award winning uninterruptible power supply (UPS) and power protection systems from Riello UPS Ltd, ... Selecting an uninterruptible power supply .Browse the listings of [a href=http://www.wardchina.com]ups manufacturer[/a] , Ups exporters, Ups suppliers, India.Tripp Lite OMNI lcd ups 8 Outlet / 900VA / 475 Watt / Tower UPS.
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Ranma 1/2: OVA 7
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar:
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers