Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Ranma 1/2: OVA 06
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Ranma 1/2: OVA 06

De stad werd belaagd door voedsel dieven. De hele Ranma-gang werd beroofd van hun eten en hadden geen schijn van kans om zich te verdedigen tegen deze dieven. Ranma werd aangesproken om dit probleem op te lossen. Maar de dieven werden al gauw gevonden. Wat heeft Soun Tendo hier mee te maken?! Hopelijk voor hem komt dit allemaal goed. Ranma's grote avontuur, verdeelt over 2 OVA's. Het wordt tijd voor de review van deel 2!

The One To Carry On: Part Two
De vorige OVA begon toen er 2 voedseldieven waren gesignaleerd in het rustige stadje waar de familie Tendo in 'vrede' leeft. De familie Tendo werd gevraagd om deze voedseldieven te stoppen. Toen kreeg iedereen Ranma in gedachte. Ranma houdt van een uitdaging en nam het gelijk aan. Een dag later werd Akane gevolgd door twee meisjes. Ze hadden erge honger en wilde graag de rijstcake's die Akane bij zich had. Nadat Akane ze gaf, volgde de twee meisjes haar naar huis. Tot zo ver was ik gekomen in de vorige review, ik probeer zo weinig mogelijk te verklappen wat er in de vorige aflevering is gebeurd.

De OVA begint waarbij Kazumi vertelt aan Ryoga wat er in de vorige OVA is gebeurd. Daarna weten we dat Akane is weggerend van huis. Ze had een zwaar gevecht met Ranma tegen twee anderen om de dojo over te kunnen nemen. Helaas ging dit niet goed, want Ranma kon zijn grote mond niet dichthouden tegenover Akane. Akane is weggerend om te kunnen trainen. Op een vreemde manier wordt ze tijdens haar trainen geholpen door Shampoo en Ukyo. Zullen zei soms bijbedoelingen hebben, naast het feit om medeverloofde te zijn van Ranma? Ondertussen probeert Ranma Akane te vinden en een manier om haar terug te krijgen. De rest die weet namelijk niet dat Akane alleen is gaan trainen en niet echt van huis is weggelopen. Wanneer Ranma eenmaal bij Akane is, slaat de jaloezie weer toe vanwege Ryoga (hij moest ook even weer langskomen bij deze OVA).

Uiteindelijk zal er toch weer een groot gevecht gaan plaatsvinden. En dat gaat om het overnemen van de dojo. Natuurlijk niet meteen, maar wanneer Soun Tendo met pensioen gaat (je ziet hem alleen nooit trainen, maar dat is een ander verhaal). Hoe dit allemaal afloopt en wat er precies aan de hand is, kom je achter door het te kijken.

OVA?
Over het algemeen genomen zien OVA's er beter uit dan de gewone televisieseries. In dit geval is dat weer van toepassing. Zo veranderen de karakters deze keer soms eens van kleding (die soms beter bij hen past) of kan hun gezicht er wat beter uitzien. Wel vind je nog wel de originele achtergrondmuziek terug, dit heeft als grote voordeel dat de sfeer die we kennen uit Ranma helemaal aanwezig is.

De OVA duurt wel iets langer dan een normale aflevering, maar dat vind ik ook helemaal geen probleem. Er is een reden dat men ervoor heeft gekozen dit toch als OVA uit te brengen, toch kun je dit wel bijna zien als een normale aflevering. Dat komt omdat er niet iets erg belangrijks voor het verloop van het verhaal gebeurt in de OVA. Naast het feit dat het nog wel een leuke OVA is en dat het goed bedacht is.

Beelden en muziek
Zoals al eerder vermeld zijn OVA over het algemeen mooier dan de originele serie. Dus als we een vergelijking doen met de seizoenen en deze OVA's hebben ze het flink verbeterd. Als we de OVA willen vergelijken met andere Anime, kun je niet zeggen dat Ranma veel beter is. Voor mij is dat geen probleem want het is nog aangenaam om te kunnen kijken. De muziek is een ander verhaal. Het is gewoon hetzelfde gebleven. Natuurlijk heb je wel een ander voor- en naliedje. Al zijn er kleine veranderingen in de animatie blijft het gewoon een Ranma aflevering, en dat is ook precies de reden om te gaan kijken naar deze OVA.

Het was een spannend einde. Door uiteindelijke samenwerking gaan Ranma en Akane iets speciaals doen. Ik vond dat wel het wachten waard. Het was leuk om een avontuur twee OVA's lang te kijken, dan steeds kortere gebeurtenissen. Ik hoop dat ik niet teveel heb verklapt over Part One, maar genoeg heb kunnen vertellen over Part Two.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 7
Verhaal: 6
Personages: 7
Eindoordeel: 7
+ leuk
- uitgemolken
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Santino

201.227.187.16
http://89eda60e72f6d5aab347deef6fe96676-t.k90u0h.info [a href="http://89eda60e72f6d5aab347deef6fe96676-h.k90u0h.info"]89eda60e72f6d5aab347deef6fe96676[/a] [url]http://89eda60e72f6d5aab347deef6fe96676-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://89eda60e72f6d5aab347deef6fe96676-b2.k90u0h.info]89eda60e72f6d5aab347deef6fe96676[/url] [u]http://89eda60e72f6d5aab347deef6fe96676-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 06/12/2007
SEO

60.190.240.68
確実断然の成果報酬型[a href=http://www.Seozone.jp]SEO[/a]対策なら、eサーチネット事業。従来の長期契約プランに加えて、いくつのSEO対策サービスも御提案。安心して導入可能なSEOサービスの新しい形です。バックリンク技術は[a href=http://www.Seozone.jp]SEO対策[/a]の中にもっとも重要な役割を担っている、被リンクと呼ばれるSEO対策を実施することによって、短時間内でも上位表示ことができる。しかしバックリンクを人為的に増やすではSEO対策の費用対効果バランスが崩れる、その情況を乗じて、この技術が誕生した。

Gast
Geplaatst op 28/03/2008
Replica jacob watch

60.190.240.68
[a href=http://www.watchesreplica.net]Replica jacob watch[/a] pictures of replica watches jacob and co replicas information on jacob.[a href=http://www.watchesreplica.net/Replica_watches_IWC_1.html]Iwc replica watch[/a] have a magical trace, which attracts everyone with specific beauty and elegance. These timepieces are designed in a unique way and have ... 1 vote / No sinks. Great new [a href=http://www.watchesreplica.net/Fake_Watches_Chanel_1.html]chanel replica watch[/a] for sale. Gadgets and Tech – Great new Chanel Replica Watches for sale.
Gast
Geplaatst op 16/04/2008
wow powerleveling

60.190.240.68
Fast and Secure [a href=http://www.thsale.com/pl_index.aspx]wow powerleveling[/a] service.We have an outstanding world of [a href=http://www.thsale.com/pl_index.aspx]wow power leveling[/a] experience.We have done a great number of orders for wow power leveling and have hundreds of orders for [a href=http://www.thsale.com/pl_index.aspx]world of warcraft powerleveling[/a] .We offer [a href=http://www.thsale.com/pl_index.aspx]world of warcraft power leveling[/a], wow power leveling, wow powerleveling, world of warcraft powerleveling.a href=http://www.thsale.com/pl_index.aspx]wow power level[/a] service and cheap wow gold, game gold sale for you.
Gast
Geplaatst op 21/04/2008
billiard table

60.190.240.68
Grumpies [a href=http://www.foosballto.com/billiard_table.htm]billiard table[/a];Gives information about billiard table and more. A billiards table or billiard table (or more specifically a pool table or snooker table) is a bounded table on which billiards-type games are played.[a href=http://www.foosballto.com/Shuffle_Board.htm]Shuffleboard[/a] tables from 9 to 22 . Shuffleboard supplies, including waxes, shuffleboard pucks, weights,How does a computer's [a href=http://www.wardchina.com]uninterruptible power supply[/a] work? Does the computer always run from the battery? Award winning uninterruptible power supply (UPS) and power protection systems from Riello UPS Ltd.
Gast
Geplaatst op 15/12/2008
iyksoadoi

94.229.65.171
IqkBSn [a href="http://nwjswtymmosy.com/"]nwjswtymmosy[/a], [url=http://sdivolmdlbgt.com/]sdivolmdlbgt[/url], [link=http://aabdfwbuomlv.com/]aabdfwbuomlv[/link], http://dgpvaalunljf.com/
Gast
Geplaatst op 23/01/2009
sepsfzluh

94.229.65.171
tuQ9dh [a href="http://kximobmjvjpx.com/"]kximobmjvjpx[/a], [url=http://qbsfqtukgnjp.com/]qbsfqtukgnjp[/url], [link=http://izvbefiwqmai.com/]izvbefiwqmai[/link], http://civfinalbryg.com/
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Ranma 1/2: OVA 06
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar:
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers