Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Ranma 1/2: OVA 05
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Ranma 1/2: OVA 05

De stad wordt belaagd door voedsel dieven. De hele Ranma-gang wordt beroofd van hun eten en had geen schijn van kans om zich te verdedigen tegen deze dieven. Ranma wordt aangesproken om dit probleem op te lossen. Maar wordt dit wel zo simpel? Ranma's nieuwe avontuur, verdeelt over 2 OVA's. Zal hem dat genoeg tijd geven om het probleem op te lossen?

The One To Carry On: Part One
Het verhaal begint waar we binnen zitten bij Ukyo d'r restaurant die haar gebruikelijke okiyaki voorbereid aan haar klanten. Dan ineens in een flits verdwijnt de okiyaki van de plaat en de donkere schim die vliegt naar buiten toe. Spoorloos verdwenen. Het volgende moment zien we Shampoo met Moose wandelen langs het water. Moose probeert voor de zoveelste keer op een date te gaan met Shampoo, terwijl zij hem probeert te vermijden. Dan ineens wilt een donkere schim de Ramen hebben die Shampoo brengt naar een klant. Moose probeert haar te verdedigen, maar het is te laat. De ramen was binnen een aantal tellen opgegeten en er is geen spoor van ze te bekennen.

Ukyo, Shampoo en haar overgrootmoeder zitten bij de Tendo's. Ze komen met het probleem dat de stad wordt aangevallen door voedsel dieven. Akane komt binnen en hoort hun gesprek. Ze vertelt dat ze niet kan meehelpen omdat ze meegaat met vriendinnen dit weekend. Ranma wrijft het er flink bij in dat ze niet hoeft mee te helpen, met de hulp van Ukyo en Shampoo. Hier is Akane niet van gediend en bied zich toch aan om mee te helpen.

Akane zit samen met haar vader en 'schoonvader' in een restaurant, waarbij er flink wat eten wordt bestelt. Dit noemt Soun op de uitkijk staan voor de voedsel dieven, maar Akane ziet het meer als een excuus voor een schranspartij. Ze gaat naar huis en neemt wat rijstcake mee voor haar zussen. Onderweg naar huis voelt Akane dat iemand op het punt staat haar van achteren te overvallen. Akane draait zich snel om en ziet een hongerig meisje naar haar toe komen, maar ze wordt terug geroepen door haar grotere zus. Zij probeert het kleine zusje weer te herinneren dat het slecht is om voedsel te stelen. Akane hoort dit en geeft het eten aan haar. Dit was het teken wat ze nodig had. In Akane's verbazing was de bak met rijstcake's in 2.22 seconden leeg.

OVA?
Over het algemeen genomen zien OVA's er beter uit dan de gewone televisieseries. In dit geval is dat weer van toepassing. Zo veranderen de karakters deze keer soms eens van kleding (die soms beter bij hen past) of kan hun gezicht er wat beter uitzien. Wel vind je nog wel de originele achtergrondmuziek terug, dit heeft als grote voordeel dat de sfeer die we kennen uit Ranma helemaal aanwezig is.

De OVA duurt wel iets langer dan een normale aflevering, maar dat vind ik ook helemaal geen probleem. Er is een reden dat men ervoor heeft gekozen dit toch als OVA uit te brengen, toch kun je dit wel bijna zien als een normale aflevering. Dat komt omdat er niet iets erg belangrijks voor het verloop van het verhaal gebeurt in de OVA. Naast het feit dat het nog wel een leuke OVA is en dat het goed bedacht is.

Beelden en muziek
Zoals al eerder vermeld zijn OVA over het algemeen mooier dan de originele serie. Dus als we een vergelijking doen met de seizoenen en deze OVA's hebben ze het flink verbeterd. Als we de OVA willen vergelijken met andere Anime, kun je niet zeggen dat Ranma veel beter is. Voor mij is dat geen probleem want het is nog aangenaam om te kunnen kijken. De muziek is een ander verhaal. Het is gewoon hetzelfde gebleven. Natuurlijk heb je wel een ander voor- en naliedje. Al zijn er kleine veranderingen in de animatie blijft het gewoon een Ranma aflevering, en dat is ook precies de reden om te gaan kijken naar deze OVA.

Ik was leuk te kunnen kijken naar een nieuw moeilijk gevecht. En niet omdat de persoon bepaalde krachten heeft zoals in OVA4, maar dat deze 2 meisjes goed getraind zijn.

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 7
Verhaal: 6
Personages: 7
Eindoordeel: 7
+ leuk
- uitgemolken
Gast
Geplaatst op 03/05/2007
Kristian

84.122.47.133
http://f47ec2ca8f73b517c09c0a1ce6e994f1-t.k90u0h.info [a href="http://f47ec2ca8f73b517c09c0a1ce6e994f1-h.k90u0h.info"]f47ec2ca8f73b517c09c0a1ce6e994f1[/a] [url]http://f47ec2ca8f73b517c09c0a1ce6e994f1-b1.k90u0h.info[/url] [url=http://f47ec2ca8f73b517c09c0a1ce6e994f1-b2.k90u0h.info]f47ec2ca8f73b517c09c0a1ce6e994f1[/url] [u]http://f47ec2ca8f73b517c09c0a1ce6e994f1-b3.k90u0h.info[/u] 86b4eaaaf8201e29470f084ce1d2d695
Gast
Geplaatst op 03/12/2007
check valve

60.190.240.68
[a href=http://www.valvesuppliers.cn/check-valve.htm]Check valve[/a],butterfly valve,bronze valve,bolted bonnet valve, gate valve, globe valve, check valve. A [a href=http://www.valvesuppliers.cn/ball-valve.htm]ball valve[/a] (like the butterfly valve, one of a family of valves called quarter turn valves) is a valve that opens by turning a handle.[a href=http://www.valvesuppliers.cn/globe-valve.htm]Globe Valve[/a] manufacturers and distributors directory including stainless steel globe valve, angle globe valve.
Product£º[a href=http://www.valvesuppliers.cn/gate-valve.htm]gate valve[/a],new [a href=http://www.meiyafaucet.com]kitchen faucet[/a],[a href=http://www.seamless-steel-pipe.com]seamless stainless steel pipe[/a].
Gast
Geplaatst op 19/03/2008
label machine

60.190.240.68
Hangzhou Jindalai Packing Equipment Co., Ltd. is engaged in the research, development and sale of [a href=http://www.jdlpacking.com/en]label machine[/a]s. We unified the Korean technology and actual need of China and developed series of machines to suit Chinese markets and foreign markets., we develop semiautomatic label machine ,automatic label machine , label dispenser ,label printer ,and so on ,as a professional manufacture[a href=http://www.cac.cn/proanthocyanidins.htm]Proanthocyanidins[/a] is a class of flavonoids.[a href=http://www.cac.cn/zeatin.htm]Zeatin[/a] trans-zeatin Zeatin-riboside trans-zeatin-riboside Cas ...
Gast
Geplaatst op 03/04/2008
capsule filling machine

60.190.240.68
[a href=http://www.packagemachinery.net]capsule filling machine[/a] supplier directory - over 3000000 registered importers and exporters. capsule filling machine suppliers from China and around the .[a href=http://www.packagemachinery.net/l-type-automatic-shrink-packaging-machine.html]shrink packaging machine[/a] - Find Shrink Packaging Machines products from Indian manufacturers, suppliers and exporters. Contact these companies directly to.[a href=http://www.packagemachinery.net/newprod.html]copy paper machine[/a] Paper prices, read copy machine Paper reviews and check online store ratings at BizRate UK before you buy copy machine Paper online.
Gast
Geplaatst op 16/06/2009
oaxrrurqri

94.229.65.173
hf4IJ7 [a href="http://ttdpnjzldoff.com/"]ttdpnjzldoff[/a], [url=http://nhjzfwriahvm.com/]nhjzfwriahvm[/url], [link=http://epiuonoxhzwr.com/]epiuonoxhzwr[/link], http://kckvbvbhljkt.com/
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.172.234.236
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Ranma 1/2: OVA 05
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar:
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers