Home | Previews | Reviews | Anime | Reports | Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
Review | Anime | Ranma 1/2: OVA 01
Review | Preview | Screenshots | Nieuws | Reports

Ranma 1/2: OVA 01

Ranma is weer bezig. Shampoo is totaal het omgekeerde gaan denken van Ranma. Zij haat hem ontzettend, zelfs Moose kan het niet zo erg hebben gemaakt. Ranma kan dit niet uitstaan en probeert haar hart weer te veroveren. Zal het hem lukken zonder Akane's gevoelens te beschadigen?

De vloek van het Contrary Juweel
Deze OVA begint wanneer Ranma en Akane op weg zijn naar school. Voor de zoveelste keer komt Shampoo Ranma weer opzoeken voor een afspraakje. Natuurlijk wijst Ranma dit af en Akane laat aan Ranma voelen hoe zij hier over denkt. Wanneer Shampoo klaar is met haar bezorgingen, komt ze terug naar het restaurant waar ze haar overgrootmoeder oude juwelen ziet schoonmaken. Haar overgrootmoeder vertelt dat ze vroeger toen ze jong was deze juwelen droeg en vertelt aan Shampoo dat ze er eentje mag uitkiezen. Shampoo ziet een klein doosje ertussen zitten en breekt het open. Wat zal daar inzitten?

Sinds Shampoo haar nieuwe sierraad draagt, heeft ze een enorme hekel aan Ranma. Elke keer wanneer ze hem ziet, zorgt ze ervoor dat of haar vuist of haar voorwiel tegen het voorhoofd van Ranma aankomt. Dit brengt Ranma tot de gedachte dat hij zijn charme is kwijtgeraakt voor meisjes en hij zal alles proberen om haar hart weer te veroveren.

Haar overgrootmoeder ziet dit als een mooie kans om Shampoo en Ranma te laten verloven. Dat wil zij doen door Ranma zo wanhopig te maken om zelf zijn liefde te bekennen aan Shampoo. Moose hoort het verhaal over het juweel en de plannen van Shampoo d'r overgrootmoeder en begint hulp te zoeken om ze tegen te houden.

OVA?
Over het algemeen genomen zien OVA's er beter uit dan gewone televisieseries. In dit geval hebben ze er ook helemaal gelijk in. Zo veranderen de karakters deze keer soms eens kleding (die soms beter bij hun past). Wel vind je nog wel de originele achtergrondmuziek terug, dit heeft als grote voordeel dat de sfeer die we kennen uit Ranma helemaal aanwezig is. De OVA is wel iets langer dan een normale aflevering. Is dit een probleem? In mijn ogen niet. Er is een reden dat men ervoor heeft gekozen dit toch als OVA uit te brengen. Je zou dit wel bijna zien als een normale aflevering. Dat komt omdat er niet iets erg belangrijks voor het verloop van het verhaal gebeurt in de OVA. Naast het feit dat het nog wel een leuke OVA is en dat het goed verzonnen is. Het verhaal is ook terug te vinden in de Ranma manga.

Ranma blijft Ranma
Het is hetzelfde gebleven, naast dat Shampoo en Ranma eens wat anders aantrekken dan wat ze normaal hebben. Dit geeft je dan toch weer het ultieme Ranma gevoel. Verder is nog steeds de oude humor te vinden in de OVA. Dat maakt het dubbel zo leuk om er naar te kijken. Naast dat zien we ook flink wat karakters in de OVA, ook al is het Ryoga die Ranma flink in elkaar ramt of Kuno die Ranma aanmoedigt om Shampoo's hart te veroveren.

Deze OVA speelt zich af na de Anime serie. Dit zorgt ervoor dat alle karakters er al zijn. Dus de kans is klein dat je niet je favoriete karakter zal tegenkomen, ook al laat hij/zij maar even zijn/haar gezicht zien. Er komen geen spoilers voor van hun vorige avonturen, dus je kunt met een gerust hart naar de OVA kijken terwijl je de anime nog niet volledig hebt gezien.

Ik heb erg genoten van het kijken naar deze OVA. Het is weer leuke om iedereen weer te zien na het kijken van de hele animeserie. Natuurlijk is het verhaal ook te vinden in de manga, maar het maakt ook erg leuk om het ook verfilmd te zien. Het is dus een echte aanrader voor de Ranma fans. P.S. Ik heb nog een berichtje voor de Shampoo fans: je krijgt haar naakt te zien onder de douche! ^^

Beoordeling Plus / Minpunten
Animatie: 7
Geluid: 7
Verhaal: 6
Personages: 7
Eindoordeel: 7
+ leuk
- uitgemolken
Gast
Geplaatst op 11/04/2008
label machine

60.190.240.68
development and sale of [a href=http://www.jdlpacking.com/en/index.asp]label machine[/a]s. We unified the Korean technology and actual need of China and developed series of machines to suit Chinese markets and foreign markets.we develop semiautomatic label machine ,automatic label machine .Melco Embroidery Equipment is an [a href=http://www.hycem.com/embroidery-machine.htm]embroidery machine[/a] manufacturer and supplier of embroidery machine equipment, embroidery thread, free embroidery tips.[a href=http://www.fztextile.com/product.asp]polyester rayon fabric[/a] Manufacturers and Verified with 3 or more face visits by Global Sources and Choose verified Polyester Rayon Fabric Manufacturers .[a href=http://www.fztextile.com/product.asp]t r fabric[/a] supplier directory registered importers and exporters. tr fabric suppliers from China and around the world, t r fabric.
Gast
Geplaatst op 11/12/2008
ottlbrgt

165.246.65.50
VL6MqF [a href="http://jjzolpabokcq.com/"]jjzolpabokcq[/a], [url=http://uagbwoawdbjd.com/]uagbwoawdbjd[/url], [link=http://lbhjezfhboah.com/]lbhjezfhboah[/link], http://uyxebwwzfjje.com/
Gast
Geplaatst op 14/12/2008
rczxcvxm

94.229.65.171
KE5kl6 [a href="http://hsfoslqddwpt.com/"]hsfoslqddwpt[/a], [url=http://pmpqpjrdfxut.com/]pmpqpjrdfxut[/url], [link=http://qyhxgbmgwofm.com/]qyhxgbmgwofm[/link], http://rgxfdbeywstw.com/
Gast
Geplaatst op 16/06/2009
wsjskqygikb

94.229.65.173
CLtRNj [a href="http://rsmijyqqhtbd.com/"]rsmijyqqhtbd[/a], [url=http://xqhwqltvdbce.com/]xqhwqltvdbce[/url], [link=http://vmzepddxynrr.com/]vmzepddxynrr[/link], http://fxvterimiilp.com/
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 54.157.61.68
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!
GameCore 6 jaar:
Specificaties:
Game: Ranma 1/2: OVA 01
Genre: Adventure
Platform: Anime
Aantal spelers: 1
Release datum: //0
Extra's:
Website: Klik hier
 
Ontwikkelaar:
Uitgever: Anime serie
Screenshots:
Partners

Honderd2 webdesign Spelletjes spelen

Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers